Skip to forum
Notifications
Clear all

AJo SH

5 Posts
4 Users
0 Reactions
167 Views
karlick

BTN: $1.57 - VPIP: 17, PFR: 0, 3B: 0, AF: 0,0, Hands: 6

Pre Flop: ($0.03) Hero is MP with A :spade: J :diamond:
1 fold, Hero raises to $0.06, 1 fold, BTN calls $0.06, 2 folds

Flop: ($0.15) 4 :diamond: Q :spade: K :diamond: (2 players)
Hero bets $0.08, BTN raises to $0.16, Hero calls $0.08

w zasadzie tu jest miejsce na fold, jednak ten mini raise dał możliwość obejrzenia Turna.

Turn: ($0.47) T :diamond: (2 players)
Hero checks, BTN checks

Mam strita, draw do koloru i chciałem tu grać x/r, jednak nie doczekałem się beta.

River: ($0.47) K :club: (2 players)
Hero bets $0.36, BTN raises to $0.80, Hero ?

Kiepska karta, jednak brak agresji na turnie sprawiła, że zabetowałem. A może powinien być x/c lub nawet x/f.

Reply
4 replies
eniksenik

Na turnie mimo wszystko decydowałbym się na bet. Jeśli grał raise flopa z Kx, randomową Qx czy 2-pair na turnie możesz już nie dostać beta, a call na pewno. X/f river na pewno nie wchodzi w grę, może betować tam zarówno raisowanego z flopa Kx jak i Qx. Jak decydujesz się zagrać pasywnie to ewentualnie x/c, jednak zdecydowanie bardziej wolę bet i call po dobrych oddsach a w tym spocie takie dostajesz. Potrzebujesz o ile dobrze liczę jedynie 21% equity a na cały jego raising range na pewno tyle znajdziemy, więc masz imo stosunkowo łatwy call, zważając na to, że jego linia po check backu na turnie sugerowałaby Kx które tutaj bijesz :f_thumbsup:

Reply
venatici

Co miałeś zamiar zagrać an turn? x/c czy x/r?
Ja zdecydowanie bardziej wolę bet turn i potem bet river

Reply
tapczandzwo

gram fold na flopie vs raise, masz gutshot na 3 outach + reversed implied oddsy, nie polecam

Reply
eniksenik

Napisane przez tapczandzwo
gram fold na flopie vs raise, masz gutshot na 3 outach + reversed implied oddsy, nie polecam

To swoją drogą, zapomniałem napisać słowa o flopie :D

Reply