Przejdź do forum
Bezkarcie, nudne se...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Bezkarcie, nudne sesje

12 Posty
11 Użytkownicy
0 Reakcje
1,244 Wyświetlenia
hellYeahEnT

Jakas rada na wlasnie na bezkarcie, nudna sesje (malo akcji, same foldy kiedy juz dostajemy premium hand czy szybkie zrzuty przeciwnikow) ?

Zauwazylem, ze nic mnie tak nie wprowadza w tilt jak wlasnie takie sesje.

11 odpowiedzi

jezeli FTP to polecam SnG i MTT rush _thumbsup:

kainel

jedyne słuszne rozwiązanie - cierpliwość.

Felicissimus

Gdzieś kiedyś przeczytałem sposób na to a głównie to o tilt chodziło. Robisz sobie liste wkurzających rzeczy które mogą nastąpić w czasie gry i przed każdą sesją czytasz sobie to co tam nasmarowałeś i godzisz się z tym jako że jest to część tej gry.

Coś takiego: :f_p:

1. Mogę grać swój A-game a i tak skończyć sesję na minus

2. Możliwe że przeciwnicy znowu będą sprzedawać mi suckouty

3. Turn lub River skutecznie może popsuć moje zajebiste układy, więc będę przygotowany i na to.

4. Możliwe że będę miał momenty bezkarcia a przeciwnicy hot run.

5. itp...

sz3sz

jak nie odpale w takim momencie wiecej stolow to wchodze w tryb bluff crazy

wczoraj juz mi tak odbijalo ze przeciwnicy stakowali na mnie rece typu KQ/QJ :D

jak odpale 8-9 stolow to nie mam czasu sie nudzic bo wszedzie gdzies lapie seta, monsterdrawa itd itd

lekarz20

otwierac any BTN, 3b any Ax i grac 6max o ile tego nie robisz.

AutystycznyAndrzej

Więcej stołów.

Odpal sobie hu i po problemie

DrugsOrMe

muzyka, albo jakis podcast np. polecam wszystkie na 2+2.

jak nie pomoze to odpalasz stolik PLO na micro i grasz jak maniak :D

AutystycznyAndrzej

Napisane przez lekarz20
otwierac any BTN, 3b any Ax

IMO zła rada ponieważ takie zabicie nudy może być kosztowne...

piecykowy

Odpal co najmniej 9 stolików :)

lechrumski

Napisane przez hellYeahEnT
Jakas rada na wlasnie na bezkarcie, nudna sesje (malo akcji, same foldy kiedy juz dostajemy premium hand czy szybkie zrzuty przeciwnikow) ?

Zauwazylem, ze nic mnie tak nie wprowadza w tilt jak wlasnie takie sesje.

Masz bardzo silne przekonanie związane z tym, że poker polega na tym, żeby grała była zawsze ciekawa i żeby zawsze było dużo akcji. Dodatkowo w Twoim modelu świata nudna sesja to taka kiedy masz bezkarnie i mało akcji.

Zwróć uwagę na to jakie są konsekwencje takiego sposobu myślenia. Jedną z nich jak już sam napisałeś jest Tilt, a inne najlepiej będziesz znał Ty sam. Najlepiej jakbyś wypisał wszystkie konsekwencje takiego sposobu myślenia na kartce. Oraz zastanowił się nad tym kim byś był i jakbyś grał bez tych myśli.

Dodatkowo w momencie kiedy zasiadasz do gry masz jakiegoś rodzaju oczekiwania związane z tym, że sesja nie może być nudna. Twoja podświadomość już wcześniej planuje to, że jak sesja będzie nudna to zaczniesz Tiltować. To jest dokładnie tak samo jak w sytuacji kiedy ktoś planuje sobie, że jak autobus się spozni więcej niz 5 minut to sie wq%7$.
Oddajesz tutaj odpowiedzialnosc za swoje emocje softowi ktory rozdziela karty a to nie jest korzystne.

Kiedy pozbędziesz się oczekiwań w stosunku do sesji oraz schematu, że sesja musi być ciekawa i musi być w niej dużo akcji to nudna sesja nie będzie Cię już w stanie stiltować, bo schemat tego że sesja musi być ciekawa nie będzie więcej istniał w Twojej głowie.

Pozdro