Jakas rada na wlasnie na bezkarcie, nudna sesje (malo akcji, same foldy kiedy juz dostajemy premium hand czy szybkie zrzuty przeciwnikow) ?
Zauwazylem, ze nic mnie tak nie wprowadza w tilt jak wlasnie takie sesje.
Jakas rada na wlasnie na bezkarcie, nudna sesje (malo akcji, same foldy kiedy juz dostajemy premium hand czy szybkie zrzuty przeciwnikow) ?
Zauwazylem, ze nic mnie tak nie wprowadza w tilt jak wlasnie takie sesje.
Gdzieś kiedyś przeczytałem sposób na to a głównie to o tilt chodziło. Robisz sobie liste wkurzających rzeczy które mogą nastąpić w czasie gry i przed każdą sesją czytasz sobie to co tam nasmarowałeś i godzisz się z tym jako że jest to część tej gry.
Coś takiego:
1. Mogę grać swój A-game a i tak skończyć sesję na minus
2. Możliwe że przeciwnicy znowu będą sprzedawać mi suckouty
3. Turn lub River skutecznie może popsuć moje zajebiste układy, więc będę przygotowany i na to.
4. Możliwe że będę miał momenty bezkarcia a przeciwnicy hot run.
5. itp...
jak nie odpale w takim momencie wiecej stolow to wchodze w tryb bluff crazy
wczoraj juz mi tak odbijalo ze przeciwnicy stakowali na mnie rece typu KQ/QJ
jak odpale 8-9 stolow to nie mam czasu sie nudzic bo wszedzie gdzies lapie seta, monsterdrawa itd itd
muzyka, albo jakis podcast np. polecam wszystkie na 2+2.
jak nie pomoze to odpalasz stolik PLO na micro i grasz jak maniak
Napisane przez lekarz20
otwierac any BTN, 3b any Ax
IMO zła rada ponieważ takie zabicie nudy może być kosztowne...
Napisane przez hellYeahEnT
Jakas rada na wlasnie na bezkarcie, nudna sesje (malo akcji, same foldy kiedy juz dostajemy premium hand czy szybkie zrzuty przeciwnikow) ?Zauwazylem, ze nic mnie tak nie wprowadza w tilt jak wlasnie takie sesje.
Masz bardzo silne przekonanie związane z tym, że poker polega na tym, żeby grała była zawsze ciekawa i żeby zawsze było dużo akcji. Dodatkowo w Twoim modelu świata nudna sesja to taka kiedy masz bezkarnie i mało akcji.
Zwróć uwagę na to jakie są konsekwencje takiego sposobu myślenia. Jedną z nich jak już sam napisałeś jest Tilt, a inne najlepiej będziesz znał Ty sam. Najlepiej jakbyś wypisał wszystkie konsekwencje takiego sposobu myślenia na kartce. Oraz zastanowił się nad tym kim byś był i jakbyś grał bez tych myśli.
Dodatkowo w momencie kiedy zasiadasz do gry masz jakiegoś rodzaju oczekiwania związane z tym, że sesja nie może być nudna. Twoja podświadomość już wcześniej planuje to, że jak sesja będzie nudna to zaczniesz Tiltować. To jest dokładnie tak samo jak w sytuacji kiedy ktoś planuje sobie, że jak autobus się spozni więcej niz 5 minut to sie wq%7$.
Oddajesz tutaj odpowiedzialnosc za swoje emocje softowi ktory rozdziela karty a to nie jest korzystne.
Kiedy pozbędziesz się oczekiwań w stosunku do sesji oraz schematu, że sesja musi być ciekawa i musi być w niej dużo akcji to nudna sesja nie będzie Cię już w stanie stiltować, bo schemat tego że sesja musi być ciekawa nie będzie więcej istniał w Twojej głowie.
Pozdro