Skip to forum
Notifications
Clear all

Mysz bezprzewodowa do laptopa

18 Posts
10 Users
0 Reactions
2,034 Views
paqnek

Hej!
Bede wdzieczny za pomoc przy wyborze myszy bezprzewodowej, ktora mam zamiar podlaczyc do laptopa (myszy ze stacja dokujaca odpadaja).
Mysz bedzie sluzyla glownie do grania w pokera i zwyklej obslugi komputera (nie gram w zadne gry poza Football Manager, a tam poradzi sobie kazda myszka :f_biggrin: )
Powinna byc przede wszystkim wygodna, a mam duze rece.
Cena do 100-120 zl przy czym 120 zl to absolutny max.
Jako wskazowke moge powiedziec, ze jedna z wygodniejszych myszy z jakimi mialem okazje pracowac byla
A4 Tech Opto 518
Z gory wielkie dzieki za pomoc!

Reply
17 replies
bart87

mam taka i polecam, m705... nie trzeba się martwić zbyt częstą wymianą baterii...

Reply
paqnek

wyglada super :)

Reply
salyk

Napisane przez bart87
mam taka i polecam, m705... nie trzeba się martwić zbyt częstą wymianą baterii...

Też ją mam i sobie chwalę. Kolega mi polecił i na prawdę było warto.
Rok mija, a ja baterii nie wymieniałem i wcale nie zanosi się na ich wymianę. Chociaż te ich 3 lata to traktuje z przymrużeniem oka ;)

Teraz tylko się śmieje z kumpla, który co 2 tygodnie musi kupować baterię do myszki.

Na początku może się wydawać nieco ciężka, ale to kwestia przyzwyczajenia.

Bierz tą myszkę, będziesz zadowolony :fdrink

Reply
derus

Wchodzę w link, a tam moja myszka :D

Super sprzęt, też nie wymieniałem baterii, a myszka jakoś niedługo będzie kończyła rok. Świetnie leży w dłoni, jestem bardzo zadowolonym użytkownikiem :)

Reply
paqnek

Hahahah... nie no, nie ma wyjscia. Biore ja :D

Reply
salyk

Napisane przez paqnek
Hahahah... nie no, nie ma wyjscia. Biore ja :D

Będziesz zadowolony :fdrink

Reply
ajej87

Też ją mam :D Świetny wybór ;)

Reply
vandixxx
galer

Też mam Logitecha i mogę tylko potwierdzić to, co piszą ludzie wyżej.

To naprawdę świetna mycha. Może nie katuje jej strasznie dużo, ale baterie kupiłem rok temu i działa bez zarzutu! (w międzyczasie baterie były używane nawet w mieszadełku do robienia kawy :sdrink )

Reply
meerec

Jeśli możesz troszkę nagiąć budżet, polecam to

Używam ponad 2 lata i tylko raz wymieniałem bakterie. Kilka razy miała nawet bliskie spotkanie z podłogą i mimo tego działa be zarzutu.

Pozdro
M.

Reply
paqnek

@vandixxx
Myszka super, ale cena odstraszajaca dla mnie :)

@meerec
Troche obawiam sie tak zbudowanej myszki, nie wiem jakby mi sie z nia pracowalo, chociaz wyglada ciekawie.

All in all biore M705, a wszystkim bardzo dziekuje za pomoc przy wyborze. Pozdro :fdrink

Reply
meerec

Ja też nie byłem do niej przekonany do póki nie wygrałem jej w poksa:D i po krótkim czasie kupiłem drugą taką samą dla żonki ;)
Jak nie pracujesz to ją składasz jak na obrazku poniżej i raz że nie czerpie wtedy baterii dwa, zajmuje mało miejsca w torbie ;)

Reply
isioveb

Mam pytanko do użytkowników m705. Wykorzystujecie dodatkowe przyciski? Jeśli tak to w jaki sposób?

Identyczną baterie (trzyletnia żywotność baterii) ma model m525. Myszka ta jest mniejsza i tańsza, jednak posiada tylko podstawowe przyciski.

Zastanawiam się którą z nich kupić.

Reply
bart87

Swego czasu korzystałem z dodatkowych przycisków m. in. do poksa ;) Table Ninja, czy tam hotkeys na starsach i można te kilka przycisków do podstawowych rzeczy wykorzystać... nie wiem jak wygląda różnica w cenie, ale jeśli możesz sobie pozwolić na m705 to od nadmiaru opcji w zanadrzu nic Ci się nie stanie ;)

Reply
salyk

Napisane przez isioveb
Mam pytanko do użytkowników m705. Wykorzystujecie dodatkowe przyciski? Jeśli tak to w jaki sposób?

Identyczną baterie (trzyletnia żywotność baterii) ma model m525. Myszka ta jest mniejsza i tańsza, jednak posiada tylko podstawowe przyciski.

Zastanawiam się którą z nich kupić.

To już zależy od Twoich potrzeb. Ja np. używam wszystkich dodatkowych przycisków.

btw. moja bateria jest na wykończeniu ;) Do 3 lat dużo zabraknie, ale i tak wynik zadowalający :f_thumbsup:

Reply
bart87

U mnie też bateria na wymarciu, ale chyba 1,5 roku to i tak bardzo przyzwoity wynik ;) Producent zapewne podając 3 lata żywotności na jednym komplecie baterii nie uwzględniał graczy - w szczególności jakiegoś zooma albo 18+ stołów mtt/sng :D.

Reply
PLtotoryl

Ja mam dużo tańszy model Logitecha - m215 - obecnie cena na allegro jakieś 40zł.

Myszka zasilana jednym paluszkiem ale baterię wymieniam co 4-6 miesięcy a myszka używana jest kilka godzin dziennie, także myślę, że to dobry wynik.

Chodzi płynnie i jest solidnie wykonana (spadła jakieś 10-15 razy w ciągu 1,5 roku z wysokości biurka i nic).

Także jak ktoś chce solidną lekką myszkę z nano odbiornikiem, którą nie zajmie ci pół torby na laptopa to polecam :fuckyeah .

Reply