Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Klawiatura i mysz bezprzewodowa

9 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
891 Wyświetlenia
wojtaszka

Ze względu na posiadanie tylko i wyłącznie lapka nie jestem na bieżąco z zagadnieniami, pt. klawiatura i myszka. Zamawiam osobny monitor i chciałbym to wszystko jakoś połączyć-->monitor + laptop i do tego za pewne niezbędne będą szukane przeze mnie rzeczy. Jakby co wszystko mam Della, ale chyba w sprawach myszki to Logitech jest number 1. Liczę na pomoc:)

Odpowiedz
Cytat
8 odpowiedzi
02bub02

Wśród myszy polecam M705 z tego względu, że od ponad roku jadę na jednych bateriach, a nigdy jej nie wyłączam, siedzę przy kompie prawie cały dzień. Jakiś czas temu mi się popsuła (zaczęła mi klikać podwójnie), ale wysłali mi po paru dniach nową. Więc polecam też samą w sobie firmę.

Jeśli jakoś nie używasz za dużo i dużo podróżujesz (w co wątpię skoro kupujesz monitor itd. :P) to polecam Anywhere MX.

Klawiaturę ja mam K340, w miarę mała, ale jednocześnie zachowane normalne wielkości klawiszy i bateria też już mi długo trzyma, przynajmniej z pół roku i nie wiem nawet czy jest w połowie rozładowana. Jedyny problem, a z tego co słyszałem to większość ich klawiatur tak ma, to fakt że blokują się dość specyficzne klawisze, np. strzałka w lewo+w prawo+x, co powoduje, że przy grach, czy czymś tam może być dość uciążliwe. Natomiast do codziennego użytku też mogę polecić. Poza tym bezprzewodowych urządzeń i tak się do gier raczej nie kupuje...

Odpowiedz
Cytat
salyk

Napisane przez 02bub02
Wśród myszy polecam M705

+100 świetna mysz.

Zajrzyj sobie jeszcze do tego wątku, przewinęło się tam kilka ciekawych wypowiedzi :f_thumbsup:

Co do klawiatury - nie pomogę :f_mad:

Odpowiedz
Cytat
maciek220v

4 lata temu kupiłem Logitech vx nano i do tej pory pracuje bez zarzutu. Przetrwała wiele upadków i rzutów po kiepskiej sesji :) Baterie prawie się nie zużywają. Obecnie korzystam z niej 2-3h dziennie a baterie zmieniałem może w styczniu.

Zdecydowanie polecam

Odpowiedz
Cytat
wojtaszka

Takie jeszcze pytanko, zakupiłem ten monitor: http://allegro.pl/monitor-24-dell-u2412m-u2412-u2410-fhd-ips-i2445521854.html Jak mam go podłączyć do lapka, jeżeli monitor nie ma wyjścia HDMI?

Odpowiedz
Cytat
maciek220v

Kupując odpowiednią przejściówkę.

Odpowiedz
Cytat
wojtaszka

DVI - HDMI?

Odpowiedz
Cytat
maciek220v

tak

Odpowiedz
Cytat
02bub02

Napisane przez wojtaszka
Takie jeszcze pytanko, zakupiłem ten monitor: http://allegro.pl/monitor-24-dell-u2412m-u2412-u2410-fhd-ips-i2445521854.html Jak mam go podłączyć do lapka, jeżeli monitor nie ma wyjścia HDMI?

Tym niebieskim kablem :D To wejście chyba powinieneś mieć w lapie?

Odpowiedz
Cytat