Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] rush NL10 AKo

4 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
300 Wyświetlenia
savikos

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
Hero ($23.85)
BB ($13.42)
UTG ($10)
UTG+1 ($4.05)
UTG+2 ($9.14)
MP1 ($7.19)
MP2 ($4.60)
CO ($10)
BTN ($4.35)

Dealt to Hero A♠ K♣

fold, fold, fold, fold, MP2 calls $0.10, CO raises to $0.45, BTN raises to $1.60, Hero raises to $5.45, fold, fold, fold, BTN calls $2.75 (AI)

FLOP ($9.35) A♦ 7♦ Q♣

TURN ($9.35) A♦ 7♦ Q♣ K♠

RIVER ($9.35) A♦ 7♦ Q♣ K♠ J♠

Chciałem doprowadzić do sytuacji, że CO sfolduje a ja się będę stackował z BTN. Nie za wysoko? Co w sytuacji gdyby CO pushował? W jego range byłoby chyba tylko KK,AA więc nie widzę wtedy sensu dokładać. Rzadko by pushował QQ gdzie i tak byłbym trochę behind

3 odpowiedzi
karakanFTP

Bardzo przydaly by sie tutaj staty, ale znajac specyfike rusha nl10 jestem tutaj w stanie bez wiekszego problemu spasowac AK w tym spocie. Stackowanie sie z BTN jest jeszcze ok na 40BB efektywnym stacku (chociaz przydaly by sie staty), ale problemem jest CO, ktory ma pelny stack. Jak sam slusznie zauwazyles, jesli CO zagra tutaj 5 beta to bedzie to praktycznie tylko i wylacznie AA i KK, o ile nie jest jakims maniakiem. Warto tutaj nadmienic, ze dobry gracz na miejscu CO pewnie zrzuci tutaj QQ. Na taki zasieg wiadomo, ze jestes w pi*dzie ;). Twoj 4bet uwazam ze jest tutaj o wiele, wiele za duzy. Jesli masz zamiar grac tutaj 4beta z zamiarem stackowania sie z BTN i foldu do 5beta od CO, to wydaje mi sie ze miniraise jest tutaj optymalnym przebiciem. BTN i tak bedzie praktycznie na allinie a CO i tak spasuje tutaj wszystko oprocz top range - mniejszym betem osiagasz to samo a oszczedzasz naprawde duzo pieniedzy jesli CO znajdzie dobra reke. Jednak w takiej sytuacji chyba wole fold.

savikos

zarówno jeden jak i drugi bez statystyk lub po zaledwie kilku rękach, więc to nic nie mówiące statystyki.

Co do min. raise - w sumie racja. Do $3.2 czy $3.9?

rusher88

Siema.

Warto nadmienic, ze CO tu nie shipuje AA, tylko je calluje, nie wiem jak z KK, wiec 4betujac tu AK bez readow mamy bardzo ciezki spot, jesli dostaniemy nagle call/call czy cos w ten desen. Ogolnie 4betowanie tutaj, dla tzw. izolacji srednio mi sie podoba, bo nie ma mozliwosci, abysmy dostali akcje od jakiegos light zakresu i jedyne na czym bazujemy, to flipy z halfem przy duzej ilosci dead money. Jest to poniekad OK, ale faktycznie jesli to robimy, to sizingiem w granicach ~3,5$/fold do CO.