WITAM WSZYSTKICH !
Wychodzę tutaj z zupełnie nową (dla siebie) inicjatywą. Nigdy w życiu nie prowadziłem bloga, w związku z tym warto na samym początku powiedzieć iż nie planuje teraz tego, co będzie się tutaj działo przez najbliższe dni, miesiące a może nawet lata :f_rolleyes:.
Myślę, że warto na początku krótko się przedstawić, rzucić parę słów o sobie, o swojej "miłości" do pokera, o tym co powoduje że jestem dziś tu gdzie jestem.
Tak więc rodzice wybrali imię Daniel i tak już zostało ♠_ugly:. Mam 19 lat i od zawsze Kraków jest moim domem.
Obecnie studiuję turystykę i rekreację na krakowskim Uniwersytecie Pedagogicznym, na I roku (bardziej efekt słabo napisanej matury rozszerzonej z geografii, niż zamiłowania do turystyki). Póki co jednak za wcześnie by cokolwiek w tej kwestii oceniać, gdyż po miesiącu poznałem tak wielu ciekawych ludzi, że zasłaniają mi oni wszelkie niedociągnięcia związane z poziomem czy kierunkiem na którym jestem.
Oprócz tego kierunek moich studiów nieco łączy się z moją obecną pracą, w czym też doszukuję się pewnych plusów - zwykły kelnerzyna w 5* Sheratonie.
Sam nie wiem czy się cieszyć czy płakać.
:D
Co więcej? Od małego dzieciaczka, bo już prawie 12 lat grywam sobię w piłkę nożną. To ona była moją największą pasją lat dziecięcych, jednak w miarę dorastania zrozumiałem, że piłką na życie nie zarobię i gwiazdą stadionów nie będę, stąd kierunkuje swoje wszystkie siły na pokera, z całkiem niezłym skutkiem. Oczywiście grywam dalej w klubie, jednak ostatnie 2 miesiące nie kopnąłem piłki przez kontuzję (więzadło poboczne kolana i łękotka). Nie ma to jak poważna kontuzja w niższej lidze. ![]()
I myślę, że w tym miejscu można przejść do pokera. Na wszelkie inne pytania oczywiście chętnie odpowiem na bieżąco ![]()
Z pokerem jest dość śmiesznie, bo przygoda z nim zaczęła się kiedy zamontowano mi internet w domu. Było to ... 6 lat temu ♠_confused:. Z braku laku, albo raczej braku gier na kompie, wpisałem w google hasło "gry online" i pojawił się m.in. poker texas hold'em. I tak zostało do dziś :f_pleased:.
Ktoś sobie zada pytanie, jak mogłem grać w pokera mając 13 lat? Jestem samoukiem. Do 18 roku życia grałem na wirtualne pieniądze na "śmiesznej" stronce gamedesire.com. I ktoś może mi powiedzieć, że to żenada. Ale z tej strony wyniosłem bardzo dużo jak na dzieciaka. Zarówno wiedzę (płytką, ale jednak) no i przede wszystkim ogranie (niestety tylko z donk playmoney graczami). I oprócz tego spory grosz, ale nie o tym tutaj, bo to zakazany temat ♠_thumbsup:.
No i tak się powoli szkolę, stale się uczę, poker mnie nigdy nie nudzi, a to w tym uwielbiam najbardziej. d3ment0ra na forum PokerStrategy spotkać można od zeszłego roku. I szczerze w tym miejscu dziękuję zarówno całej społeczności jak i osobom pracującym dla PS, bo te 12 miesięcy nauki, rozwoju dały mi NIESAMOWICIE dużo! Mi jednak jest wciąż mało, dlatego swoją przygodę z pokerem chcę kontynuować jak najdłużej, uczyć się, zmieniać swoje podejście na lepsze, zmieniać siebie, doskonalić swoją grę.
Nie planuję niczego co nastąpi tutaj po pierwszym poście. Blog ma mieć charakter notatnika, jednak ten notatnik udostępniony będzie dla wszystkich. Uwielbiam konwersacje, wspólne dyskusje na każdy możliwy temat, dlatego chętnie ujrzę tutaj ludzi którzy zdecydują się podzielić swoimi przemyśleniami życiowymi, ale także ludzi którzy wraz ze mną będą się rozwijać pokerowo, którzy pomogą mi analizować grę, którzy będą wyłapywać błędy, krzyczeć na mnie i poprawiać - może dzięki takim ludziom mój rozwój będzie jeszcze szybszy i płynniejszy. ♠_thumbsup:
Uwielbiam MTT. Po licznych przejściach stwierdzam, że to będzie dla mnie chyba najlepsza odmiana texasa. Obecnie 90 % swojego czasu poświęconego MTT spędzam na sofcie 888poker, stąd wkleję tutaj wykresy które obrazują moją grę na tej stronie.
Total Results 888Poker
No i jak do tej pory największa wygrana MTT :

Oprócz tego oczywiście zwiedzam różne softy w poszukiwaniu dolarów leżących na turniejowych stołach. ♠_cool:
Mam oczywiścię parę swoich celów, które chciałbym zrealizować w najbliższej przyszłości :
*ustabilizować swoją grę w MTT na przyzwoitym poziomie
*dostać się na jakiś fajny live event MTT (do tej pory najfajniejszym turkiem live granym przeze mnie był Mini Event ogranizowany w Londynie przez 888 - "SuperStack 888") - obecnie poluję na PPT Barcelona i CzechPoker Festiwal. ![]()
*Dołożyć więcej czterocyfrówek do swoich wygranych MTT
*...no i pokusić się o pierwszą pięciocyfrówkę. ♠_cool:
Z racji tego, że nie lubię trzymać zbyt dużej ilości $ na softach, większośc mojego rolla zlokalizowana jest na portfelach internetowych. Na softach trzymam jego niewielką część. Stąd też ciężko będzie się tutaj doszukać żelaznego BM. Będę tutaj raczej stosować częściej agroBM niż nitBM. Oczywiście znajdą się zwolennicy i przeciwincy moich decyzji odnośnie rozgrywanych turniejów czy wielkości BI. Jednak konsekwentnie powtarzam sobie całe życie, że jak sobie pościelę tak się wyśpię, więc pozwólcie, że to łóżko będzie tylko i wyłącznie moje. ♠_evil:
Z dniem dzisiejszym dokonuje korekt na softach, tak aby zacząć z "równym" rollem. Stąd, w tej chwili mój bankroll na softach wynosi:
888Poker - 250 $
PokerStars - 200 $ - (tutaj póki co skupiam się na satelitkach do CzechPoker Festiwal, stąd oczywiście jestem w stanie poświęcić parę groszy więcej na właśnie te satki. Poza tym na pokerstars gram narazie, w chwili gdy brakuje odpowiednich MTT na 888, badz gdy poprostu chce dolozyc cos do sesji, w celu zwiekszenia volume).
Tak jak wspominałem wcześniej - uwielbiam dyskusje, rozmowy (oczywiście wszystko to na jakimś "godnym" poziomie) dlatego bardzo mile widziane będą tutaj wszelkie sensowne rozmowy, dyskusje i spory które prowadzą wyłącznie do konstruktywnych wniosków. No i liczę oczywiście na czytelników, którzy pomogą mi w pokerowym rozwoju, bo to dla mnie jest najważniejsze ! ![]()
Niczego nie obiecuję, nie wiem jak długo istnieć będzie blog, jak regularne będa wpisy, jak inteligentna będzie treść w nich zawarta. Chwilo trwaj - jak najdłużej. ♠_grin:
Pozdrawiam wszystkich z tego miejsca i zapraszam do czytania.