Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

TATA na etacie NL100SH i FR

803 Posty
201 Użytkownicy
0 Reakcje
57.7 K Wyświetlenia

Czesc wszystkim może na początek kilka słów o mnie. W pokera gram już kilka lat. Na początku zabawa, pierwsze turki live po 40zl w jednym z klubów w moim mieście później pierwsze wpłaty online itd w zasadzie ble ble ble. Praktycznie każda historia jest taka sama. Od dwóch lat zacząłem traktować pokera poważnie można powiedzieć że przeszedłem na semi pro. Moja wiedza pozwalała na wygrywanie na średnich stawkach sng. Jednak takie granie po rozegraniu dziesiątek tysięcy sng powodowała u mnie odruch wymiotny kiedy miałem zasiąsc do sesji. Po za tym stopień regowania się sng i stopniowe zmniejszanie się ROI dało do myślenia. Myśl o zmianie cały czas we mnie siedziała. No i stało się. Dodatkowym czynnikiem a w zasadzie kluczowym stał się fakt że 12.10 urodziła mi się CÓRECZKA która absorbuje mnóstwo uwagi i granie regularnych sesji po prostu stało się nie możliwe.

Dlatego postanowiłem zacząć swoją przygodę z ZOOM em który w tej chwili jest dla mnie najlepszą opcją. Przez tydzień postawiłem na naukę, obejrzałem chyba wszystkie produkcję z gier FR i wdrażałem się na NL10;). Od pierszego listopada zacząłem grać nl 25 które dość szybko przeszedłem i grinduję teraz NL50.

Bloga zakładam aby móc dzielić się z Wami przemyśleniami i rozdaniami dotyczącymi gry oraz oczywiście aby działał na mnie motywująco. Choć tak naprawdę największą motywację mam teraz obok siebie śpi słodko w swoim łóżeczku.

Żeby nie być gołosłownym wrzucam wykres z listopada:

Uploaded with ImageShack.us

Zakryłem staty ponieważ nie chcę ułatwiać życia kilku regom z tego forum których oczywiście pozdrawiam;).

edit: ale ze mnie gamoń na dole i tak są total staty no nic już nie będe kombinował;) :sdrink

Odpowiedz
Cytat
802 odpowiedzi
stuardek

powodzenia :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
Beseventh

Imponujace wyniki. Moglbys wrzucic wykres na forum z nl25+nl50 ?

Odpowiedz
Cytat
bimbekpl

kropa!

Odpowiedz
Cytat
HollyGrail

Kropa z pokerchatki! Za dobre masz wyniki, więc wszystkie znajome regi uciekły na sh. :sdrink

Odpowiedz
Cytat
bl4dy84

Wyniki super:). Mam na Ciebie trochę łapek. Gramy podobnie, z tym, że Ty wygrywasz :rage:.

GL na NL50!

Odpowiedz
Cytat
UnlimitedLimits92

Gl będę śledził :)

Odpowiedz
Cytat

nie mam czego wrzucić nl gram od 1.5 miesiąca tak jak pisałem wczesniej tylko sng i mtt.
holy grail czy Twój pseudonim zaczyna się na U..?;) Dzięki za przywitanie .
Chciałbym Wam przedstwić co jakiś czas różne rodzaje graczy na ZOOM.
Typ numer jeden: SUPER TURBO NIT oznaczam ich na jasno niebiesko i naprawdę jest ich całkiem sporo, charakteryzują się tym że zawsze wiecie co mają :sdrink trzeba nauczyć się że na nich QQ set minujemy;)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez wera1012

Typ numer jeden: SUPER TURBO NIT oznaczam ich na jasno niebiesko i naprawdę jest ich całkiem sporo, charakteryzują się tym że zawsze wiecie co mają :sdrink trzeba nauczyć się że na nich QQ set minujemy;)

Warto zwrócić uwagę na steal, jeżeli jest w miarę wysoki 10+ mogą mieć tam ręce typu aj+ oraz 44+

;)

Odpowiedz
Cytat
parrotx

Siema, wyniki masz super, ciekaw jestem jak dalej bedzie Ci szło.

Widzisz jakieś różnice między zoomem nl25 a nl50? Stosunek ilosci regów do fiszów podobny?

Odpowiedz
Cytat

myślę że narazie rozegrałem za mało rąk aby móc dokonywać wniosków. na nl 50 widać już sporo reg ale trzeba rozróżnić dobrych reg od słabych a tych drugich jest naprawde większość. Uważam że na jakieś większe podsumowanie przyjdzie czas po rozegraniu 500k hands czyli za ok 4 miesiące. A oto przykład z przed chwili jak słaby reg potrafi zespazować 140bb:

http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/1311467_92B7B9337F

Odpowiedz
Cytat

Właśnie wróciłem z pierwszego szczepienia mojej córki. Nic przyjemnego patrzeć jak Twoje dziecko cierpi ale w końcu to dla jej dobra...
Cel na dziś min 4k hadns gl all

Odpowiedz
Cytat
HollyGrail

Napisane przez wera1012
holy grail czy Twój pseudonim zaczyna się na U..?;) Dzięki za przywitanie .

Jackpot!

Odpowiedz
Cytat

jednak nie uda mi się dzisiaj spełnić założeń. za mną dziwna sesja muszę przeanalizować bo wydaje mi się że w pewnym momencie zabrakło mi koncentracji i przez to straciłem 2 bi. Przed chwilą wpadłem KK pod AA do gościa który ma 11 3bet na bu mając 150bb. dlatego stwierdziłem że należy zakończyć

Odpowiedz
Cytat

dzisiaj w przeciewieństwie do wczoraj udało mi się zagrać wszystkie sety w pełni skoncentrowanym więc i wynik w $ dużo lepszy. zrobiłem dzisiaj update hm2 i muszę przyznać że naprawde sie postarali widok popup jest bardzo czytelny i dużo łatwiej znaleźć potrzebne w danym momencie informacje. mam tylko mały problem dwukrotnie dzisiaj hm2 się zawiesił a po ponownym włączeniu musiałem dośc długo czekac az sie załaduje na stołach nie wiem czy u Was też wystepuje taki problem?

Odpowiedz
Cytat
szywester

Napisane przez wera1012
Właśnie wróciłem z pierwszego szczepienia mojej córki. Nic przyjemnego patrzeć jak Twoje dziecko cierpi ale w końcu to dla jej dobra...
Cel na dziś min 4k hadns gl all

Pierwsze najgorsze, samemu gardło ściska jak się patrzy na ten płacz. Pierwszy raz łzy córki zobaczyłem na szczepieniu. Mamy za sobą już 3 wizyty ;)

Odpowiedz
Cytat
lorpio

Wyniki robią wrażenie :fdrink oby tak dalej :nh

Odpowiedz
Cytat

dzisiaj grania było troszkę mniej :

najważniejsze że do przodu;). Ide zaraz kąpać małą i na 19 jade na turniej live , trzeba trochę odejść od tego kompa;)

Odpowiedz
Cytat
meerec

Gratuluję córki!!
Ja do tej pory grywałem raczej rekreacyjnie SnG ale że od 8 dni mam w domu bliźniaki i czas się meeeeeeeeeeeega skurczył to też muszę się zaprzyjaźnić z zoomem albo z rushem... ;)
Powodzenia na stolikach i duuużo przespanych nocy ;)

Odpowiedz
Cytat
Tubaris

Dobry blog .
Ile mniej więcej raku dziennie wyrabiasz?

Odpowiedz
Cytat