Przejdź do forum
100milionow naku#wi...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

100milionow naku#wiamy

2,490 Posty
520 Użytkownicy
19546 Reakcje
666.2 K Wyświetlenia
zdrojek24

Napisane przez OnlyNutzz

Napisane przez zdrojek24
Nie grając zooma, lub mass multitablingu ciężko jest solidną próbkę mieć w HM-ie, gdyż nim dojedziesz do tych 300k rozdań, to dawno zmienisz room, bazę itp.

Ale ręce hero zapisują się w specjalnym folderze na dysku. Można zmieniać roomy, bazy, a te foldery same się nie skasują. Wiem, bo mam dostęp do każdego rozdania z całej kariery, mimo że wyrabiałam bonus na 4-5 różnych stronkach :P To nie atak, nie chcę się mieszać, ale wskazówka, bo może masz te ręce i nawet nie wiesz.

Ale pewnie jak Database zmieniłem to już nawet tego nie mam. Chyba że leży gdzieś sobie na dysku, ale wątpię.
Nie lubię jak mi baza rośnie w HM-ie bo mi zaczyna się wszystko mulić.
Teraz też planuję wyrzucić HM-a i na nowo wrzucić, bo mi często podczas sesji świruje (wszystkie cyferki zamieniają się w kolorowe kwadraciki :D )

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

Napisane przez ciachooooo

Napisane przez zdrojek24
Nie grając zooma, lub mass multitablingu ciężko jest solidną próbkę mieć w HM-ie, gdyż nim dojedziesz do tych 300k rozdań, to dawno zmienisz room, bazę itp.

przeciez w hm/pt mozna zrobic aliasy...

Pewnie że można, tylko że cenię sobie płynność działania HM-a, więc przechodząc z powiedzmy P* -> ipoker usuwam bazę z P*, gdyż tylko mi spowalnia program.
Ogólnie w kompie to mam tylko monitor dobry i nic więcej , więc muszę oszczędzać na pamięci ;)

Odpowiedz
Cytat
zdrojek24

Napisane przez zajcur

Napisane przez zdrojek24

Napisane przez tossska

Napisane przez zdrojek24
To że Mucki nie wygrał w ...
Po drugie może mieć on słaby mindset i dlatego nie wygrywa.

Trener ma mieć wiedzę i umieć ją przekazać, natomiast jeśli sam jej nie potrafi wykorzystać (czego w 100% nikt nie udowodni), to już bardziej jego sprawa.

serio świetna opinia ! jak na prawdziwą pokerową szkołę przystało...

Mourinho też nigdy dobrze w piłkę nie grał, ale ma wiedzę jak się powinno grać i potrafi ją przekazać (gdyż od tego jest trener)

Nie wiem czy wiesz, ale Mourinho jest managerem, a nie trenerem... Od podnoszenia umiejetnosci graczy to on ma trenerow. Do prowadzenia druzyny sa potrzebne calkiem inne umiejetnosci niz te niezbedne do tego, aby byc pilkarzem z sukcesami. Glupszego porownania przytoczyc nie mogles.

napisałem to jako przykład, bo takich jest masa. Nie zastanawiałem się czy mourinho jest trenerem czy managerem.
Ale skoro chcesz to proszę:

- czy trener od przygotowania fizycznego musi być świetnie przygotowany fizycznie? Nie, musi posiadać wiedzę, a może mieć i 90lat.
- trener na siłowni nie musi być super przypakowany, ba nawet nie musi ćwiczyć. On musi Ci umieć doradzić, czyli posiadać stosowną wiedzę..

Kończę dywagację na ten temat, bo szkoda mi czasu na rozstrząsanie takich kwestii.

Odpowiedz
Cytat
KuroiYami

Napisane przez zdrojek24

Napisane przez ciachooooo

Napisane przez zdrojek24

przeciez w hm/pt mozna zrobic aliasy...

Pewnie że można, tylko że cenię sobie płynność działania HM-a, więc przechodząc z powiedzmy P* -> ipoker usuwam bazę z P*, gdyż tylko mi spowalnia program.
Ogólnie w kompie to mam tylko monitor dobry i nic więcej , więc muszę oszczędzać na pamięci ;)

Nie trzeba nic usuwać, wystarczy stworzyć nową. Ręcę dalej są na dysku wtedy.
Poza tym IMO - jako trener powinieneś zachowywać wyniki i je pokazywać.

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez zdrojek24

Napisane przez pzbrojny
Zdrojek jakie Ty stawki teraz grasz ile masz w sumie rozdan? mozesz powiedziec ile bb na danych limitach masz,miales... ciezko na blogach znalezc jakies realne wykresy i nie ma sie na czym wzorowac... Praktycznie nie ma zadnych wykresow na + powyzej 200,300k!!!!!!!!!

Maksymalny wykres jaki miałem to 110k rozdań. Powodem tego są zmiany roomów , Windowsów, HM2 itp.
Wykresik z ipoker nl50 -> okolice 10bb/100 na tej próbce.
Na blogu zdaje się że jest wykres z nl25, gdzie na około 100k rozdań miałem bodajże 4bb/100. Ale nie wiem czy to jeszcze tam jest...
Co do mojej gry w tym roku kalendarzowym, to gram na bardzo niszowych roomach i często dość je zmieniam.
Od miesięca przerzuciłem się z 6maxów na HU nl100. A jeśli chcesz cokolwiek więcej wiedzieć, to zapraszam na priva. Nie mam nic do ukrycia :)
Hahaha! Kolejny bajkopisarz. Niezłe jaja! :yaoming: Polecam zweryfikować tego "trenera".

Odpowiedz
Cytat
patolog44

ale tu się dobra beka kręci xD

Odpowiedz
Cytat

Zestawienie Muckinfelli z Mourinho... Nie nazywajmy szamba perfumerią. :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Elzo2012
Można być świetnym analitykiem pokerowym, doskonale "czytać" statystyki, rozdania, znajdować leaki, potrafić trafnie rozłożyć na czynniki każdy spot, a jednocześnie być graczem przegrywającym nawet na niskich stawkach.

:yaoming:

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012

Napisane przez URJoke0

Napisane przez Elzo2012
Można być świetnym analitykiem pokerowym, doskonale "czytać" statystyki, rozdania, znajdować leaki, potrafić trafnie rozłożyć na czynniki każdy spot, a jednocześnie być graczem przegrywającym nawet na niskich stawkach.

:yaoming:

Lubisz cytaty wyrwane z kontekstu?
Coś Ci się następne zdanie przycięło, bez którego ten cytat nie ma sensu.

Odpowiedz
Cytat
beniolinho

Parodia, co tu się wyprawia. Chyba co niektórzy są tu mega frustratami.

Odpowiedz
Cytat

Nie, nie można być dobrym graczem i nie potrafić wytłumaczyć, żadnego zagrania na swoim blogu.

Nie, nie można być dobrym graczem i wrzucać rozdania, które jedyne co mają na celu to pokazać "jaki jestem zajebisty", gdzie pokerzyści wysokich stawek cechują właśnie brakiem ego podczas gry - wyłącznie nieemocjonalna analiza.

Nie, nie można być dobrym graczem i tak bardzo różnić się od TOPOWYCH polskich pokerzystów typu Yac, czy SOEK - zobaczcie ich blogi.

Nie, nie można być dobrym graczem i wrzucać jedynie dodatnie wykresy - patrz wyżej "ego".

Nie, nie można być dobrym graczem i mieć tak mało do powiedzenia.

Nie, nie można być dobrym graczem i wrzucać takie spazzy, nie podpisując ich spazzami. Tak, tak, magiczne ready..

Napisane przez vicktor
$2/$4 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $464.50 (116.1 bb)
BB: $847.21 (211.8 bb)
MP: $519.60 (129.9 bb)
CO: $400 (100 bb)
Hero (BTN): $400 (100 bb)

Preflop: Hero is BTN with A Q
MP folds, CO raises to $10, Hero calls $10, SB folds, BB calls $6

Flop: ($32) 8 9 2 (3 players)
BB bets $30.40, CO folds, Hero calls $30.40

Turn: ($92.80) 2 (2 players)
BB bets $89.80, Hero calls $89.80

River: ($272.40) 3 (2 players)
BB bets $134.70, Hero raises to $269.80 and is all-in, BB folds

Results:

Spoiler

$541.80 pot ($3 rake)
Final Board: 8 9 2 2 3
BB mucked and lost (-$264.90 net)
Hero mucked A Q and won $538.80 ($273.90 net)

:banana:

Odpowiedz
Cytat

Człowieku. Panmórz, który twierdzi, że tiltuje jak pies, ma dodatni winrate na stawkach, na których gra. Na ch.. komuś wiedza o tym "jak zbudować samochód czy rakietę" kiedy tenże osobnik nie ma w parze "mindsetu", żeby to wykonać? Rozumiem, że należysz do milionów ludzi, którzy zachwycają się poradami Kiyosakiego "nie kupuj pasyw, kupuj aktywa". :yaoming:

Odpowiedz
Cytat
neekenVIP

Najpierw vicktor, potem rusher&mucki, teraz zdrojek, who's next :D? do soeka zaraz dojdziemy niech tylko coś napisze ;d. Że admini jeszcze nie próbują tego jakoś rozwiązać.

Odpowiedz
Cytat

"Nie posiadam obecnie większej próbki, gdyż po przenosinach na Ipoker zmieniałem bazę. Wykresy będę aktualizował co jakieś 40-50k rąk."

Porównajcie to ze scamami na forum stakingu. Jak tłumaczone było często brak wykresów?

Moja ocena tego jest taka:

Bronisz Muckinfelli, bo sam nie masz dodatniego winratu i nie chciałbyś, żeby strategy wymagało potwierdzenia wyników gry. Teza do obalenia: wykres i nicki z roomów.

Odpowiedz
Cytat
pzbrojny

ja proponuje wszystkich z mikro zwolinic i zrobic Panamorz jako ogolnego coacha na najnizszych stawkach ...w koncu jako jedyny ma wykresy do wgladu i jest wiarygodny a to co na tilcie przegral to sie nie liczy:f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat
Witek24

Rozumiem, że poker jest Twoją pracą, więc dlaczego nie zadbałeś o stanowisko pracy(czyt. dobry komputer)?

Odpowiedz
Cytat
patolog44

Rozumiem, że poker jest Twoją pracą, więc dlaczego nie zadbałeś o stanowisko pracy(czyt. dobry komputer)?

a łóżko pościeliłeś?

Odpowiedz
Cytat
Witek24

Zawsze ścielę mamo.

Odpowiedz
Cytat
neekenVIP

pewnie nie napisał, że wgrywa bazy (co na innych, w jakiejś tam części, roomach jest legalne). No chyba, że nie ma SSD to popłaczę się ze śmiechu
np na partypoker gdzie wgrywanie bazy jest legalne, jak zmieniam limit, to lobię wyczyścić bazę, bo nie chce mieć stat na gości z poprzedniego limitu.

Odpowiedz
Cytat
grucha888

Banda pokerowych nieudacznikow znalazla sobie trolowisko

Odpowiedz
Cytat