Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Dicey Game - An Instinct for Success

31 Posty
9 Użytkownicy
0 Reakcje
698 Wyświetlenia
Nevrex

I'm back at home. róciliśmy już w poniedziałek wieczorem, ale nie było weny do pisania. Podróż minęła nam dosyć szybko. W Warszawie spotkaliśmy kumpla, więc kolejny etap podróży był nieco weselszy ;)

W sobotę grałem Main Event Hesopa, ludzi w kasynie tłum, organizacja na dobrym poziomie, tylko ten wszechobecny dym papierosów, ehh.

Przez pierwsze dwie godziny grałem dosyć sporo, przyglądając się moim przeciwnikom. Przed przerwą przyszło rozdanie, gdzie miałem ponad 10k (startowy 12k) i K9o na SB. Przerwa już trwała, foldy do BU po czym niemal wszyscy oddalili się od stolika, button otwiera za 400 przy blindach 75/300, poczułem się zobligowany do podniesienia stawki do 1200, BB szybko sfoldował. Flop ATdxd, robie cbeta 1500, tutaj zauważyłem, że przeciwnik na prawdę nie wiedział co robić, po około minucie sprawdził. Wyglądało mi to na słabego asa, może coś w stylu T9, JT, z flush drawem na pewno szybciej by zareagował. Turn wjechała dama w diamondzie (chyba dama, w każdym bądź razie diamond). Decyduje się kontynuować i gram za ~2200. Scenariusz się powtarza, przeciwnik bardzo długo myśli, chce zrzucić karty, ale jednak doczekuje się calla. Spada totalny blank. Długo czasu mi zajęła decyzja o poddaniu się, bo mój shove na pewno wyglądałby cool. Szczęście w nieszczęściu przeciwnik (ukończył cały turniej na FT) powiedział, że raczej sprawdziłby na rivevrze, pokazał AJ (bez diamondow). Na jego miejscu foldowałbym na turnie, dlatego byłem niemile zaskoczony jego ręką, spadłem na 6k i pozostała mi rolla short stacka.

Hostessy _love:

Dalej udało się wyrzucić innego shorta 99 > AK i ze stackiem ~10k zostałem przeniesiony na kolejny stół. Jak się okazało, był to mój ostatni stół na hesopie :D
Było można przeczytać o mnie w relacji:

Szósty poziom gry powoduje coraz większą ilosć decyzji dotyczących turniejowego życia. Nabudowany Jari F1 ciśnie wesołe shortstacki na swoim stole, ale te dzielnie stawiają opór. Chwilę po tym jak Jari nie zdecydował się sprawdzić all ina shorta, ponownie rozpoczał akcję od podbicia do 900. Sprawdził go gracz po jego lewej, na co Nevrexb odwija się all inem w wysokości 9200. Jari po chwili namysłu przesuwa wszystkie swoje żetony na środek (ponad 30 000) skutecznie płosząc trzeciego gracza. Showdown i klasyczny coin flip: AKo Jariego vs para dziesiątek shorta. Dealer postarał się o dużą dawkę emocji serwując flopa całego w karach. Jednak turn i river nie przyniósł żadnego z jego outów i Nevrexb zalicza double up.

Półtora godziny później przyszło ostatnie rozdanie, które już przegadałem z m.in. z TimotheeSem, który siedział przy tym samym stole. Na moją decyzję złożyło się wiele czynników, ale ogólnie był to straszny spazz i od razu została mi wymierzona kara.

Blindy 200/400 a50. Wow! Przed chwilą byliśmy świadkami ostrych, pokerowych fajerwerków! Ich efektem była gigantyczna pula, która trafiła w ręce Jariego F1 dając mu pozycję zdecydowanego chipleadera. Zaczęło się od niewinnego limpu ze strony Gregora (zwanego niewłaściwym, w odróżnieniu od tego właściwego). Jeden z graczy podbija do 2100, Jari sprawdza, a Nevrexb deklaruje all in za około 20 000. Limper potulnie się wycofuje, pierwotny agresor od razu także wrzuca wszystkie swoje żetony na środek (ponad 30 000). Trudno wyobrazić sobie lepszy moment na dostanie asów, a właśnie w tej chwili w ich posiadaniu był Jari. Call. Nervexb pokazuje AQ, następny pechowiec KK. Flop to trzy walety, turn 10, river 9. Dwóch graczy może przesiadać się do stolików, gdzie niedługo rozpocznie się High Roller, a blisko 100 000 trafia w ręce Jariego. Jakby tego było mało limpujący Gregor przyznał, że był w posiadaniu waleta. Dzieje się!

Po tym rozdaniu wchodziły wyższe blindy, w poprzednim rozdaniu były dwa limpy i iso od tego samego gracza. Jariego nie obstawiałem na premium hand, gracz, który izolował, na pewno robi to z szerokim rangem. Może za rok będzie lepiej ;)

Wracając do podróży, jako, że z taksówkami nie mieliśmy miłych wspomnień zaryzykowaliśmy udać się na dworzec wraz z bagażami - tramwajem. Przez cały pobyt tutaj jeździliśmy nimi sporo, oczywiście bez biletów - bez konsekwencji. W ostatni dzień pokerowa czutka wzięła górę i kupiliśmy po bilecie za 14 koron. Jako, że moje czutki ostatnio rzadko mnie zawodzą, to spotkaliśmy kanarów 2 przystanki przed dworcem :D Zaosczędziliśmy i na mandacie, i na biletach :]

Odpowiedz
Cytat
Nevrex

Dzisiaj trochę konkretniej. Jako, że spora część mojego rolla jest zamrożona na FTP, muszę grać na ongame tym co mam. Mam nadzieje, nie przegrać tej kaso, bo musiałbym iść na przymusowy urlop :D

Robię sobie mini challenge, mianowicie do 24 lipca (wtedy wyjeżdżam do Włoch), chce wyrobić 1500$ rake. Dotychczas zrobiłem 278$ rake, ale gram bardzo dużo (jak na mnie) grając jedynie 4 stoły. Na dziś jest to:
18,5%/100%

Po tripie w Ostravie, posmakowaniu trochę innego świata, złapałem niesamowitą motywację do gry, i dopiero teraz na prawdę czuję, że chce grać, chce pracować nad swoją grą i piąć się na szczyty.

Dopiero teraz, po Main Evencie, zrozumiałem czym jest dynamika gry. Dotychczas tylko mi się wydawało, czym jest, czemu mam robić tak a nie inaczej. Byłem w błędzie i warto było pojechać te 600km, żeby się dowiedzieć =)

Udało się teraz przedwczoraj zcashować turniej na ongame, 22$ wpisowe, 113 osób, 6-max oczywiście i 2 miejsce po pechowym rozdaniu w HU, gdzie moje dwie pary z flopa, zamieniły się na turnie w fulla, a przeciwnik zaczaił się na mnie z nuts fullem :f_eek:

Dwa zdjęcia z wyjazdu:

1) Nasz setup w hotelu.

Uploaded with ImageShack.us

2) Nie byliśmy pierwszymi Polakami w tym mieście :D

Odpowiedz
Cytat
letsgamble92

Napisane przez Nevrex
Hostessy _love:

po prawej
:f_love: :f_love: :f_love:

Odpowiedz
Cytat
Nevrex

Na żywo wygląda jeszcze lepiej :f_cool:

Odpowiedz
Cytat
letsgamble92

Napisane przez Nevrex
Na żywo wygląda jeszcze lepiej :f_cool:

to ja chce taka :D

Odpowiedz
Cytat
Nevrex

Odnośnie mojego challengu, zrobiłem już 31%. Niestety wczoraj przepłaciłem to sporymi stratami, częściowo z shotów na NL100 gdzie karta wyjątkowo nie siedziała.

Dostałem również odszkodowanie na William Hillu w wysokości 250$ (platyna :heart:). Soft ten wyjątkowo mnie irytuje, więc aby wyrobić rake grywam sngi. Tym sposobem udało się wczoraj niemal podwoić rolla. Nie muszę dodawać, że nie gram według BRM :D Niestety ruch jest potwornie słaby, nawet wieczorami otwierają się w mozolnym tempie, także wyrobienie 500$ rake aby móc wypłacić pieniądze zajmie mi duuużo czasu.

Odpowiedz
Cytat
Nevrex

Challenge: 62%

Pozostało mi 8 dni do wyjazdu, w tym jeden dzień spędzony w stolicy i być może drugi w Gdańsku. Skończę na styk, jeśli będzie taka potrzeba to będę grał więcej stołów, choćby kosztem mojego winrate. Przed wyjazdem został też innym problem. Przede mną ciężkie decyzje, jaki kierunek studiów wybrać, a przede wszystkim, czy się wyprowadzić czy zostać w rodzinnym domu. Nie będę ukrywał, że obie opcje mnie przerażają. Problemem są też tutaj pieniądze, na swoje utrzymanie w Gdańsku musiałbym sam sporo dokładać. Po ogłoszeniu wyników będę miał niecałe 24 godziny na podjęcie decyzji. Aż przypomniał mi się film o tym tytule :)

Poprzednio pisałem, że dostałem bonus w postaci 250$ na William Hillu. Podszedłem do tego zbyt łatwo, zbyt lekkomyślnie. Co prawda udało mi się w pewnym momencie podwoić tą kwotę grając HU & SNG 6max Super Turbo za 21//22$, ale przyszła słabsza seria, gdzie karty nie były po mojej stronie i zostałem busto. Mógłbym narzekać jak to za każdym razem trzymałem lepszą rękę, ale po co, już się wypisałem na komunikatorze :D Wiedziałem w co się pakuję i zaakceptowałem ryzyko. Zbyt agresywny BRM tym razem nie podziałał, następnym razem podejdę do tematu bardziej konserwatywnie.

Na ongame gra idzie mi jak krew z nosa, raz w górę, raz w dół, z naciskiem na tą drugą opcję. Dwadzieścia jeden tysięcy rąk i mam spory minus (6BI pod EV, ale tak na prawdę staram się na to nie patrzeć). Mam straszny bad run, przegrywam wszystkie flipy, dotąd ani razu nie złamałem over pair w starciu pre flop na 100bb, ani razu! A sam dostałem parokrotnie takie lanie. Spadają mi najgorsze możliwe karty na kolejnych streetach i bez przerwy nadziewam się na top range rywala, bądź po prostu moje 80% na turnie nie jest wystarczające. Narzekać mogę, ale nic to nie zmieni. Moja gra nie stoi na takim poziomie, na jakim stać powinna. Mogę tylko zakasać rękawy i grać, grać, grać i przede wszystkim się uczyć.

Codziennie staram się obejrzeć przynajmniej jeden film szkoleniowy, mam dostęp do łącznie czterech serwisów (miało się $ to się kupowało :D) także jest w czym wybierać. Od paru dni męczę także judgów w dziale ocen rąk. Im za to płacą więc grzechem by było nie skorzystać :D

Na koniec mój mały jackopot, którego trafiłem po ponad 2h polowania.

$0.25/$0.50 No Limit Holdem
OnGame
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
Hero (UTG) ($158)
UTG+1 ($142)
CO ($52.84)
BTN ($49.25)
SB ($124)
BB ($50)

Pre-Flop: ($0.75, 6 players) Hero is UTG J♦ J♥
Hero raises to $1.75, UTG+1 calls $1.75, CO calls $1.75, 3 folds

Flop: J♠ 2♥ 4♥ ($6, 3 players)
Hero bets $5, UTG+1 raises to $11, CO folds, Hero raises to $30, UTG+1 goes all-in $140, Hero calls $110

Turn: 8♥ ($286, 2 players, 1 all-in)

River: A♠ ($286, 2 players, 1 all-in)

Final Pot: $286
Hero shows
J♦ J♥
UTG+1 shows
6♣ J♣

Hero wins $284 (net +$142.25)

Odpowiedz
Cytat
Thorek

Daj znać jak tam decyzje co do studiów i ewentualnej przeprowadzki. Przez challenge idziesz jak burza :D ;)

Odpowiedz
Cytat
Nevrex

Dzisiaj krótko. Odbyłem dzisiaj 2h sesje z moim coachem. Mimo trzech potężnych coolerów wyszło na plus, i upewniłem się, że jestem na prawidłowej drodze.

Odnośnie challengu, za mną już 86% i trzy dni grania więc powinno się udać.

Założyłem też temat, w którym poszukuję pomocy. Może jeśli umieszczę go tutaj, więcej osób pozna sprawę.

Usunięte pliki

Odpowiedz
Cytat
Nevrex

2h do odjazdu i dopiero teraz udało się ukończyć challenge :D

Wynik jest marny, w tym miesiącu jednak po za pracą nad moją wiedzą teoretyczną, skupiałem się na nabijaniu rake. Zdecydowanie obrałem sobie zły cel i przez to moja motywacja była zwrócona w złym celu, a gra odbiegała od tej 'najlepszej'. Motywacja na wrzucanie rozdań do działu oceny rak zamknęła się w trzech dniach.

Sytuacji ze studiami nadal nie zakończyłem. Papiery złożyłem i tu, i tu, także miejsce mam na pewno zagwarantowane. Jednak, które miasto wybiorę, tego jeszcze nie udało mi się ustalić. Oba wyjścia mają swoje plusy i minusy. Jak w pokerze, muszę wszystko logicznie złożyć w całość i podjąć najlepszą dla mnie decyzję.

Był to mimo wszystko ciekawy miesiąc. Pierwszy raz, za pewne z powodu braku większych obowiązków szkolnych, mogę powiedzieć, że na prawdę grindowałem. Ale był to najgorszy dla mnie miesiąc wedle oczekiwań. Wiele godzin spędzonych przy monitorze, w dodatku grałem na niższym limicie (byłem wygrywającym graczem na NL100, z podkreśleniem na "byłem" :D), jednak spotkało mnie niemiłe zaskoczenie. Profitu praktycznie brak, a stoły na ongame zgotowały mi prawdziwe męki. Przeciwnicy trafiali kiedy trzeba, overpairs były mi łamane, a jeśli leżała para na stole, w 70% przypadków rywal miał gotowego tripsa. Sprawdziłem również, że na takiej próbce, tylko raz udało mi się wygrać pre flop na 100bb AI, w momencie gdy moja para była zdominowana przez parę przeciwnika ;)

No cóż, teraz wyjeżdżam i wracam na początku sierpnia, wypoczęty i gotowy na długą grę.

Poniżej screeny, które wstyd wrzucać :f_confused:
Okres dotyczy jedynie od dni 4 lipca - powrót z HESOPa - do dnia dzisiejszego.

Gram 6maxy - nie które 'dłuższe 'kreseczki to shoty z NL100, które okazjonalnie grałem - około 2k rak.

Odpowiedz
Cytat
Nevrex

W nowym roku zamierzam reaktywować bloga lub też założyć nowego, zupełnie innego :P

Odpowiedz
Cytat