Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Sky is the limit

1,704 Posty
417 Użytkownicy
623 Reakcje
252.3 K Wyświetlenia
Teges

Dzis mialem trening z Ninjai'em... 97/100 bb eZ :)

Odpowiedz
Cytat
gadouk

sick :f_eek: :f_eek:

chyba lepszej rekomendacji do treningu nie trzeba dawac niz tylko ten wykres :D :D

Odpowiedz
Cytat
lekarz20

na treningu tez jedziesz na 12 stołach:D?

Odpowiedz
Cytat
Teges

Dzis mieliśmy 4-6, przy 12 byłoby za dużo ciekawych spotów :P, no chyba że dostałbym Time Bank 10 minut ^^, wtedy dalibysmy radę omówić all.

Odpowiedz
Cytat
Teges

Wpierw punkty za dwa wcześniejsze etapy, ponieważ pierwszy był bardzo trudny przyznane będa punkty częściowe, a co tam mogę sobie na to pozwolić :). Ręka wyjątkowo ponieważ to był POLAK!!! A pokazał 85o...

Pkt lecą do:
AutystycznyAndrzej 1pkt za 8
qqryq 1pkt za 5
Cykor 2 pkt za 8 + 1, że chciał wymyslić jakąś rozkminkę
Faust00 3pkt za rozkmini, no i wymienił 8, a także 5 poza tym A5 najbardziej jest zbliżona do reki viallina nice ;].
valkyros 2pkt
Michasia 1pkt
CptCarrot 1pkt

A za next, co w sumie było proste, szkoda, ze sprawdziłem river i sie o tym przekonałem...

AbsurdMasakr 3pkt
MistyK 2pkt <- za podanie 2 typów jeden odjęty
Cykor 3 pkt

No to macie, lepszego spota dostac nie możecie, bo gram ja vs nasz trener, na pre mam eZ call, flop który chcialem zobaczyć, no to teraz lecimy jak wsunąc kasę na stół :).

Za co dostajecie pkt, po pierwsze co pokaże nam tu Ninjai, po drugie, czy wybrałem najoptymalniejszą drogę na rozegranie tej ręki, za dobre rozkminki, bonusowe pkt do zdobycia!!! Strzelajcie jaką rekę ma nasz trener, a przy okazji piszcie, jaki jest to typ ręki, pamiętajcie zawsze coś dodatkowego mozna wyhaczyć.

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $10(BB) Replayer
SB ($2,348)
BB ($1,766)
UTG ($x)
UTG+1 ($2,648)
Hero ($x)
BTN ($1,448)

Dealt to Hero 8♥ 7♥

UTG raises to $30, fold, Hero calls $30, fold, fold, fold

FLOP ($75) Q♥ 3♥ 4♥

UTG bets $50, Hero calls $50

TURN ($175) Q♥ 5♥ 4♥ 2♠

UTG checks, Hero bets $130, UTG raises to $360, Hero raises to $x (AI), UTG calls $x (AI)

Odpowiedz
Cytat
masterxaz

w trakcie wykładania turna coś z flopem namieszałeś :D

a Ninjai miał pewnie:
K :heart:K :diamond:

Odpowiedz
Cytat
MistyK

OP+FD. A :heart:Ax . Nie znam sie na tych limitach, ale wg. mnie zagrales ok. Flop call bo pokazujesz slabosc i oppo moze uznac ze drawujesz. Na turnie po jego checku tez tu betuje, zeby wygladalo na float z jakims drawem. Po raisie oppo grasz ship bo masa kart psuje ci akcje na riverze.

Odpowiedz
Cytat
Faust00

To rozegranie ma pewne swoje wady, ale sadze, że jest optymalne. Przede wszystkim nie chronimy swojej reki na flopie. Kier na turnie zdecydowanie miesza nam szyki, parowanie sie stołu również nieco pogarsza nasza sytuacje (mniej niż kier). Tylko podczas jego rozgrywania zakładamy, że to pogorszenie ręki nastapi zdecydowanie rzadziej niż częściej i to daje nam duży profit zwłaszcza w grze na tak dobrego przeciwnika. Tutaj często ważniejsze jest zmylenie go, niż ochrona.

Robiac przebicie na flopie możemy wyrzucić naszego przeciwnika z wielu rak, które zabetuja jeszcze raz na turnie (jest to dla nas niekorzystne). Poza tym skutecznie ukrywamy nasz kolor - przeciwnik prawie nigdy go u nas nie widzi - spodziewa się raczej chociażby drawu i będzie nas chętnie sam wypłacał myśląc, że chroni swoja reke.

Po c przeciwnika na turnie, nasz bet może często wyglądać na np próbę blefu, która zagramy z wieloma rekami - cały czas się nie zdradzamy. A nasz przeciwnik grając c/r w zasadzie nigdy nie będzie blefować - wygląda mi to zdecydowanie mocno, ale i tak jesteśmy z przodu na jego zasieg - w którym może mieć wysokie :heart: - w tej sytuacji nasze zagranie za wszystko, sprawia, że przeciwnik musi korzystnie dla nas duzo zapłacić za swój draw.

Call sugeruje mi tutaj, że nie ma samego drawu. Widzę tu: A :heart:Ax ; K :heart: Kx, czy już posiadany wcześniej set (qq, 33 44) lub nawet czasem już gotowy kolor.

Chociaż ja, żeby sie nie powtarzać obstawiłbym Q :spade:Q :diamond:

Odpowiedz
Cytat
0rdon

A :heart:Qx

Odpowiedz
Cytat
hellYeahEnT

ninjai jest tricky i ma seta :D

Odpowiedz
Cytat
AutystycznyAndrzej

Z tego co pisze Ninjai na forum wynika że jest nitem czyli zazwyczaj ma kolor (nuts/JT:h:h).

Odpowiedz
Cytat
Teges

Widzę, że zapał mocno opadł, jak narazie tylko 6 osób odpowiedziało, macie czas do wieczora, no chyba że jakieś balety wyjdą, wtedy do jutra. Czy balety będą, czy nie zależy, bo ten cały Big Game miesza mi w głowie, wiadomo live jestem fishka, jednak jest realna szansa, zeby wygrac pakiecik i pojechac... Jeśli cche jechac tam, to nie ma opcji na balety, a jednak po obronie odpoczynek by się przydał, do tego miałem jechac na narty, a to też musiałbym odłożyć... Ja pomyśle, a Wy dalej oceniajcie...

Odpowiedz
Cytat
CptCarrot

Założenie: wiecie, że gracie przeciwko sobie i wiecie jak gracie = zaczniecie leveling.
Linię Ninjai'a obstawiłbym na:
flush A high (lub JTkier)
lub
str8 A3s

Wiemy, że Teges jest agro i ma pozycję, którą będzie się starał wykorzystać. Grając z nuts bet/bet/bet mało prawdopodobne, że zmaksymalizujemy value z pozycji utg (o ile nie gramy vs flopped flush).
Tak więc Ninjai zagrał tricky wciągającą linię.

set jest wg mnie mniej prawdopodobny ze względu na call AI. Nie wiem jak wyżej się gra, ale do nl50 jak mi ogarnięty gracz tak poleci to folduję OVP.

Odpowiedz
Cytat

dlaczego nie podales stackow? to chyba tez ma znaczenie... no ale strzelam

A :heart:Qx albo AA/KK z fd

edit:
wlasciwie po przemysleniu zmieniam moj typ na K :heart:K x - wydaje mi sie ze czesciej zagra to z tym, wiedzac ze ty mozesz semiblefowac z A :heart:Qx lub innym suited A :heart: x'em(gutshot). Gdyby mial tego blockera masz tam znacznie wiecej setow/made flushy. No oczywiscie procz tej reki ma tez wszystkie nutsy (z AhKh na czele)

Odpowiedz
Cytat
Teges

Witam w kolejnej odsłonie mojego konkursu, wpierw info na temat poprzedniego etapu, po recę w której miałem uśmiech na flopie, ale już nie bylo mi do smiechu na SD, oczywiście viallin pokazał AhTh ^^. Teraz moje cenzurki:

MistyK 1pkt, za opis
Faust00 1pkt za opis
AutystycznyAndrzej 3 pkt krótko i na temat, dowód, że zna najlepiej naszego trenera :)
CptCarrot 3 pkt <- dokladnie Ninjai zagrał tricky
valkyros 2pkt, napisał o tym że Ninjai mu nuts, jednak było to jako jedna z możliwości :) (staki nie sa podane, aby trudniej było odnaleźć rękę w PTR, teraz to dodam)

Punkt można było jeszcze zdobyć za obranie najoptymalniejszej lini na takiego przeciwnika, a z naszym trenerem doszliśmy do wniosku, ze call na T jest lepszy, bo staje przed trudną decyzją na river, a póki my nie mamy Ah, to nigdy nie wiedomo gdzie ejstesmy :).

A teraz oceńcie tą rękę, koles to reg grajacy coś koło 29/24, ja zagrałem dość nie typowo tutaj, co o tym sądzicie, czemu tak gram prosiłbym o jakieś logiczne wywody :) (a moze troche w tym fancy play). Dodatkowo co może miec przeciwnik :).

SB ($1,000)
Hero ($1k)
CO ($1,273)
BTN ($2k)

Dealt to Hero A♠T♥

fold, BTN raises to $25, fold, Hero raises to $90, BTN calls $65

FLOP ($185) Q♥ 9♠ 9♣

Hero bets $110, BTN raises to $240, Hero calls $130

TURN ($665) Q♥ 9♠ 9♣ 7♥

Hero checks, BTN bets $ (AI), Hero calls $ (AI)

RIVER ($2,103) Q♥ 9♠ 9♣ 7♥ 6♣

Odpowiedz
Cytat
Cykor

reg ma staty 29/24, z btn PFR pewnie coś ok. 30, więc Twoje AT=easy resteal, reg calluje 3beta, skoro jest regiem na wyższych stawkach, to pewnie jego call 3bet to jest jakieś 40%, czyli 77+, A9s+, KTs+, JTs+, ATo+, KJo+.
na flopie, grasz cbeta, call raise, bo 9-tki ani Q by nie raisował, może mieć KK, AA, albo JTs. Turn villain gra shove i Ty ponownie call, bo: jego range vs Twoje AT = 75-25, więc Cię miażdży, więc gdyby miał dobrą rękę, to chciałby Cię zatrzymać w rozdaniu. reg myśli, że call zagrasz tylko z tripsem i setami, a wątpię, żeby pushował z air, więc ma OESD (JTs), bo jego ręka wciąż może się poprawić

pozdro :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Teges

A żeby nie było, co do gry różnie bywa, wczoraj mega ciężka sesja w której KK na pre 3 razy padło z QQ i raz z JJ, do tego 2 razy padał set K, bo kolesie dosatli runner runner kolor i strita, tego AiEV jednak nie obrazuje bo ai na river, dla mnie jednak najwazniejsze że koniec na zero, bo mogło sie skończyć o wiele gorzej... cieszy też to, ze najwięcej kasy zarabiam na regach, oto wykres i ciekawsze rozdania:

Pre na takich stackach zawsze eZ call, flop często monster, jednak gram call, bo mam dobre equity, a zawsze dostane coś jeszcze od belfów, dalej gra się samo :).

SB ($1,000)
BB ($2,005)
UTG ($1,060)
Hero ($2,397)
BTN ($2,613)

Dealt to Hero 9♠ J♠

fold, Hero raises to $30, fold, fold, BB raises to $110, Hero calls $80

FLOP ($225) A♠ 9♦ 4♠

BB bets $160, Hero calls $160

TURN ($545) A♠ 9♦ 4♠ Q♠

BB checks, Hero bets $340, BB calls $340

RIVER ($1,225) A♠ 9♦ 4♠ Q♠ 8♦

BB checks, Hero bets $1,787 (AI), BB calls $1,395 (AI)

Hero shows 9♠ J♠
(Pre 21%, Flop 28.3%, Turn 79.5%)

BB shows A♦ A♥
(Pre 79%, Flop 71.7%, Turn 20.5%)

Hero wins $4,013

Tu nie jestem do końca pewien river, czy ciut więcej by nie dało rady wyciągnąc, chociaż patrzac jak wysoki oponent miał kolor, to i tak moze trzeba się cieszyć, bo on ma tylko bluff catchera tam...

SB ($1,000)
Hero ($2,321)
CO ($4,244)
BTN ($1,146)

Dealt to Hero 2♣ 2♥

CO raises to $25, BTN calls $25, fold, Hero calls $15

FLOP ($80) 7♥ 7♦ 2♦

Hero checks, CO bets $59, BTN folds, Hero calls $59

TURN ($198) 7♥ 7♦ 2♦ 9♣

Hero checks, CO bets $155, Hero calls $155

RIVER ($508) 7♥ 7♦ 2♦ 9♣ 6♦

Hero checks, CO bets $320, Hero raises to $970, CO calls $650

CO shows 4♦ T♦
(Pre 49%, Flop 1.9%, Turn 0.0%)

Hero shows 2♣ 2♥
(Pre 51%, Flop 98.1%, Turn 100.0%)

Hero wins $2,446

Tu jedne z KK o którym mówiłe, maksymalizacja value z air, no pechowo, ale przeciez gdyby nie trafil i tak dałby ai ;]

SB ($1,177)
BB ($1,133)
UTG ($1,000)
Hero ($2,223)
CO ($1,043)
BTN ($1,361)

Dealt to Hero K♦ K♣

fold, Hero raises to $30, fold, fold, fold, BB raises to $100, Hero calls $70

FLOP ($205) K♠ 3♦ 6♣

BB bets $101, Hero calls $101

TURN ($407) K♠ 3♦ 6♣ T♣

BB bets $180, Hero calls $180

RIVER ($767) K♠ 3♦ 6♣ T♣ 7♦

BB bets $752 (AI), Hero calls $752

BB shows 9♦ 8♦
(Pre 21%, Flop 5.9%, Turn 9.1%)

Hero shows K♦ K♣
(Pre 79%, Flop 94.1%, Turn 90.9%)

BB wins $2,269

To reka pare orbit przed tymi KK... No flopie z TP nigdzie nie ide, T cb ma słabo, River, napewno zagram call, a na ai tym bardziej co za idiota ob kolor...

SB ($1,000)
Hero ($1,203)
UTG ($1,000)
CO ($1,285)
BTN ($1,130)

Dealt to Hero Q♥ T♣

fold, fold, BTN raises to $20, fold, Hero raises to $60, BTN calls $40

FLOP ($125) T♠ 3♣ 5♣

Hero bets $91.50, BTN raises to $198, Hero calls $106

TURN ($521) T♠ 3♣ 5♣ 8♦

Hero checks, BTN checks

RIVER ($521) T♠ 3♣ 5♣ 8♦ Q♣

Hero checks, BTN bets $871 (AI), Hero calls $871

BTN shows J♥ A♠
(Pre 61%, Flop 23.2%, Turn 13.6%)

Hero shows Q♥ T♣
(Pre 39%, Flop 76.8%, Turn 86.4%)

Hero wins $2,262

A tu chwila zastanowienia, ale stwierdziłem, powinienem tu miec co najmniej flipa, bo strita nie ma, nawet na seta wrazie co sa outy, więc jedziemy...
Hero ($1,060)
BB ($1,010)
UTG ($1,951)
UTG+1 ($1,167)
CO ($1,099)
BTN ($1,695)

Dealt to Hero J♣ Q♦

fold, fold, fold, BTN raises to $25, Hero raises to $80, fold, BTN calls $55

FLOP ($170) T♥ J♦ K♠

Hero bets $100, BTN raises to $215, Hero raises to $980 (AI), BTN calls $765

TURN ($2,130) T♥ J♦ K♠ 8♥

RIVER ($2,130) T♥ J♦ K♠ 8♥ Q♥

Hero shows J♣ Q♦
(Pre 70%, Flop 45.7%, Turn 31.8%)

BTN shows T♠ J♠
(Pre 30%, Flop 54.3%, Turn 68.2%)

Hero wins $2,127

a na koniec... jak dla mnie nie zajebisty reg, ale kase kosi, co tam przeanalizowałem jego rozdania i ja wiem, że on na riv albo nic nie ma, albo ma słabo no to ciach...

SB ($1,381)
Hero ($1,218)
UTG ($1,062)
UTG+1 ($3,949)
CO ($1,234)
BTN ($1,017)

Dealt to Hero T♠ A♦

fold, fold, fold, fold, SB raises to $30, Hero raises to $80, SB calls $50

FLOP ($160) 7♣ 8♥ 2♠

SB checks, Hero checks

TURN ($160) 7♣ 8♥ 2♠ 9♣

SB bets $110, Hero calls $110

RIVER ($380) 7♣ 8♥ 2♠ 9♣ K♠

SB bets $440, Hero raises to $1,028 (AI), SB folds

Hero shows T♠ A♦

Hero wins $1,257

Odpowiedz
Cytat
MistyK

A :heart:x :heart:. Imo standardowy resteal pf. Raise IP na takim flopie nic nie repuje wiec snap call + c/s T , ale wyrecza cie grajac AI, a w jego rangu jest sporo nizszych Ax + wlasnie zlapany backdoor flush

Odpowiedz
Cytat
Ninjai

Napisane przez AutystycznyAndrzej
Z tego co pisze Ninjai na forum wynika że jest nitem czyli zazwyczaj ma kolor (nuts/JT:h:h).

Przepraszam, Teges, ze spamuje twojego bloga.

Andrzejku moj kochany: Skoro ja jestem takim nitem, to chetnie ciebie zaprosze do moich gierek. Pewnie bedziesz mogl wykorzystac moja nitowosc z racji, ze "z tego co pisze[sz] na forum wynika, ze jest[es]" mega ogarnietym LAGiem. 2/4, 3/6 czy 5/10 i na ilu stolikow chcialbys grac? Wolisz ringi (gdzie pewnie inni tez wykorzystuja moja nitowosc), czy jednak gre HU? :heart:

Odpowiedz
Cytat
Faust00

A wiec. Pf wydaje mi sie standardowy, on często stealuje i bardzo szeroko podbija z BTN, tutaj taki ,,resteal"" ma zdecydowanie sens i jest bezwzględnie dobry.
Na flopie Twój bet możesz grać na takim stole zasadniczo ze wszystkim. Po jego przebiciu można powiedzieć kilka rzeczy:
-jest mało 9 w jego zasięgu (w związku z tym jak zagrany był pf)
-sądze, że z mając Q zagrałby tylko call, aby przebiciem nie wyrzucać gorszych rak i dać im szanse na blef T (podobne rozumowanie w przypadku posiadanej przez niego 9).
Na turnie po zagranym c, może grać za wszystko w zasadzie w większości przypadków nawet z czystym air. Generuje w ten sposób ogromną szanse na nasz fold, której raczej nie chciałby generować posiadając SDvalue i liczac na call od gorszych rak.
Warto tez zauważyć, że prowokujemy blef okazując słabość zagraniem c na T. Łącząc wnioski z T z informacja o F i PF, otrzymujemy wrecz pewność, że nie ma ani 9, ani Q, które zagrałby inaczej. Majac gotową reke nie grałby też tak dla ochrony, ponieważ w zasadzie nie ma sie tu przed czym chronic.
Dlatego możemy założyć, że z A10 często jesteśmy z przodu.

Uważam, że przeciwnik byłby zdecydowanie bardziej chetny do blefu posiadając jakieś szanse na ulepszenie swojej reki na river. Dlatego spodziewałbym sie u niego semi-blefu z drawem. Czyli albo posiada x :heart: x :heart: - zapewne z A :heart: albo SD.

I chociaż uważam, że 2x :heart: i J10 sa nieco bardziej prawdopodobne, to
żeby się nie powtarzać obstawie go na 8 : :spade: 10 :spade:

Odpowiedz
Cytat