Przejdź do forum
Ave ja! , I don't g...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Ave ja! , I don't give a f*ck! HU SnG , ( . v . ) !

535 Posty
62 Użytkownicy
0 Reakcje
13.5 K Wyświetlenia
ultraplazmator

Ave ja!

Słowem wstępu muszę napisac ze grałem juz prawie wszystko i na kazdym froncie jestem na minusie :f_biggrin: :f_ugly:

Mam 19 lat , za miesiąc pisze mature ( :f_rolleyes: ) i mieszkam w Toruniu.

Jak już wspominałem jestem zwykłą burą fiszą, przegrywam wszystko, ostatnio jednak pojawił się cień nadziei, zmniejszyłem liczbe stołów z 12 do 6 i zacząłem wygrywac na nl5 sh oraz fr na poker starsie. Wszystko szło elegancko dopóki nie zaatakowałem nl10 :facepalm:

Po raz drugi dostałem porządnie w dupe na tym limicie, dlatego w ramach odstresowania wpłaciłem sobie $56 na FTP z zamiarem gry HU SnG.

$11 musialem oddac koledze, więc wystartowałem z rollem $45 grając HU za $2.15

Jak na razie idzie spoko, wygląda to tak:

limit: $2.15
gry - 39
wygrane - 29
przegrane - 10

próbka mała, ale wygrane są motywujące :f_thumbsup:

Dostałem od FTP bonus $50 (w sumie to nie wiem z jakiej racji, no ale nie narzekam ;) ) ,żeby go wyrobic potrzebuje 1250 punktów, więc gram też nl5 na raszu ;).

Bankroll: $88.02

Macie tu Najla, żeby bloga rozpocząc z przyzwoitym pierdolnięciem :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
534 odpowiedzi
ultraplazmator

Dziś zawitałem na $5.25 :f_thumbsup:

zagralem 6 meczów, 4 wygrane, dodatkowo zagrałem jeszcze 2 za $2.15 i oba wygrałem :f_thumbsup:

nie obylo sie oczywiście bez "ciekawszych" sick rozdan :P jedno z nich poniżej

Full Tilt No-Limit Hold'em, 2.15 Tournament, 10/20 Blinds (2 handed) - Full Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

SB (t1020)
Hero (BB) (t1980)

Hero's M: 66.00

Preflop: Hero is BB with Q, Q
SB bets t60, Hero raises to t180, SB raises to t1020 (All-In), Hero calls t840

Flop: (t2040) 5, K, 10 (2 players, 1 all-in)

Turn: (t2040) 6 (2 players, 1 all-in)

River: (t2040) 4 (2 players, 1 all-in)

Total pot: t2040

Results:
SB had 10, A (flush, Ace high).
Hero had Q, Q (one pair, Queens).
Outcome: SB won t2040

3bet chyba za duzy zrobiłem, z tak silną ręką jak QQ powinienem chyba robic mniejszy, aby przeiwnik chętniej 4betował.

---

Full Tilt No-Limit Hold'em, 2.15 Tournament, 15/30 Blinds (2 handed) - Full Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

SB (t840)
Hero (BB) (t2160)

Hero's M: 48.00

Preflop: Hero is BB with 4, 4
SB bets t201, 1 fold

Total pot: t60

Results:
SB didn't show
Outcome: SB won t60

tu nie wiem czy powinienem to foldowac, ale praktycznie najlepsze co tutaj będe miał po all inie to flip, a nie widziało mi sie flipowanie z tym przeciwnikiem ;) lekko mówiąc, nie wiadomo bylo czego sie po nim spodziewac ;)

roll: $100.22 :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
ultraplazmator

wieczorem postanowilem jeszcze zasiąśc do stolików, najpierw nl5 rush na FTP aby nabic punkty do iron mana i wyrobic bonus. Później odpalilem Starsy i dla odmiany zamiast nl10 sh, zagralem sobie nl10 fr.

Poszlo mi calkiem niezle, na rushu +$8, na Starsach +$34

Roll:

na FTP $108
na Starsach $177

wiec dzis $54 na plus

nie ma lipy :f_thumbsup:

gdybym grał na basie to na pewno w takim zespole jak Korn ;)
uwielbiam dźwięk ich gitary basowej.

Odpowiedz
Cytat
kacper1230

Witam:)

Na początek plus za muzykę :f_thumbsup:

Poza muzyką tematyka też dobra więc na pewno będę zaglądał :)

Ale żeby coś po sobie jeszcze zostawić to postaram się wypowiedzieć na temat rozdań:

Pierwsze wydaje mi się że rozegrane standardowo, 3bet jest w porządku, mniejszych raczej nie powinno się w ogóle robić, call easy oczywiście _thumbsup:

W drugim bardzo duże znaczenie ma styl przeciwnika, o którym niestety nic nie piszesz (czy przeoczyłem _rolleyes: ) jeśli jest w stanie tutaj cokolwiek zrzucić to raczej push, jeśli taki bet oznacza mocną rękę to raczej lepszy jest fold, więc jeśli tight przeciwnik to lepiej zachować taką przewagę i do końca powoli go eksploatować, jeśli loose to push. Przynajmniej ja tak to widzę.

Postaraj się następnym razem powiedzieć coś o przeciwniku też to będzie łatwiej :)

Pozdrawiam i życzę powodzenia _cool: _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

Siema _cool:

Jak będziesz wklejał następne ręce, to napisz o tym jak grają przeciwnicy.

Pierwsza ręka: 3bet do 180 to standard i mniejszego robić nie polecam.

Druga ręka: tu wchodzi w grę all-in lub fold, wszystko zależy od tego jak gra przeciwnik:
Czy za każdym razem do tej pory robił tak duży raise? Jaki jest jego 'range' na ten raise? Jakie są szanse że zrobi fold gdy zagramy all-in?

Kilka stereotypów:
- Jak gość jest tight to fold jest ok.
- Jak gość jest loose, i myślisz że zwykle zrobi call i będziecie na flipie to moim zdaniem all-in jest dobrym zagraniem, ponieważ nawet gdy przegrasz flip to będziecie mieli niemal równe stacki. W ten sposób masz szansę wygrać mecz natychmiast, natomiast jeśli się nie uda to jesteś w grze dalej mając prawie taki sam stack jak przeciwnik.
- No i trzecia opcja: jak gość jest mega super donkiem (lol) to polecam sfoldować i poczekać na lepszą okazję - ale tu trzeba być 100% pewnym, że gość jest super słaby i masz nad nim mega przewagę.

Pozdr

Odpowiedz
Cytat
ultraplazmator

witam pierwszych czytelników :P

TiltBaby - opcja trzecia ;) koles byl mega donkiem, raz podbijał sobie za 1/2 stacka, ( :rolleyes: ) raz za 2bb pre flop, kompletnie nie wiadomo bylo czego sie spodziewac, nie widzialo mi sie flipowanie z nim, skoro byłem pewny że moge spokojnie go zniszczyc w następnych dziesięciu rozdaniach ;)

Dzis niestety $23 na minus :rage: , moze to wariancja zabiera co swoje, moze na $5.25 wyższy poziom, a może to moja gra dziś pozostawiała wiele do życzenia.

Raczej niestety to trzecie ;) Grałem dziś tragicznie, moze dla tego ze wróciłem do domu zmęczony, po meczu piłki ręcznaj (który nawiasem mówiąc przegralismy :facepalm: ). No nic, jutro pocisne tych fiszów i będzie ok :f_thumbsup:

sprawy mają sie tak:

gry - 48
wygrane - 35
przegrane - 13

----------------------------------

limit: $5.25
gry - 18
wygrane - 8
przegrane - 10

:rage:

Roll $86

------

http://www.pokertexas.pl/artykul-pokerowy/archie-karas-legenda-las-vegas

lol, dobry koles :D

------

Odpowiedz
Cytat

Na 5.25 poziom jest taki sam co na 2.15, 5.25 są bardziej opłacalne bo rake jest stosunkowo mniejszy.

Jak nie czujesz się pewnie z twoim rollem grając na 5.25, to powróć do 2.15, spokojnie zgrinduj roll do 100$ (20 buy-inów na kolejny limit) i zrób kolejnego shota.

Grając na 5.25 uważaj z rollem tylko abyś nie spadł do powiedzmy 75$ (15 buy-inów na dany limit) - w takim wypadku polecam wrócić do 2.15, znowu się nabudować i... kolejny shot - aż do skutku :f_thumbsup:

Pozdr i good luck _cool:

BTW dobry ten Abysmal Dawn :f_tongue:

Odpowiedz
Cytat
ultraplazmator

masakra, robie ze 2 dni przerwy od HU :ayfkm:

Full Tilt No-Limit Hold'em, 2.15 Tournament, 40/80 Blinds (2 handed) - Full Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (BB) (t375)
SB (t2625)

Preflop: Hero is BB with 9, 9
SB bets t160, Hero raises to t375 (All-In), SB calls t215

Flop: (t750) 6, K, 8 (2 players, 1 all-in)

Turn: (t750) A (2 players, 1 all-in)

River: (t750) 7 (2 players, 1 all-in)

Total pot: t750

Results:
SB had 8, 8 (three of a kind, eights).
Hero had 9, 9 (one pair, nines).
Outcome: SB won t750

---

Full Tilt No-Limit Hold'em, 2.15 Tournament, 20/40 Blinds (2 handed) - Full Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

Hero (BB) (t485)
SB (t2515)

Preflop: Hero is BB with 9, 3
SB calls t20, Hero checks

Flop: (t80) 9, 3, K (2 players)
Hero checks, SB bets t40, Hero calls t40

Turn: (t160) 2 (2 players)
Hero checks, SB bets t120, Hero raises to t405 (All-In), SB calls t285

River: (t970) 7 (2 players, 1 all-in)

Total pot: t970

Results:
SB had K, 7 (two pair, Kings and sevens).
Hero had 9, 3 (two pair, nines and threes).
Outcome: SB won t970

---

Full Tilt No-Limit Hold'em, 2.15 Tournament, 10/20 Blinds (2 handed) - Full Tilt Converter Tool from FlopTurnRiver.com

BB (t1910)
Hero (SB) (t1090)

Preflop: Hero is SB with A, A
Hero bets t60, BB calls t40

Flop: (t120) 6, J, J (2 players)
BB bets t40, Hero raises to t120, BB raises to t240, Hero calls t120

Turn: (t600) 9 (2 players)
BB bets t140, Hero raises to t790 (All-In), BB calls t650

River: (t2180) 9 (2 players, 1 all-in)

Total pot: t2180

Results:
Hero had A, A (two pair, Aces and Jacks).
BB had Q, 9 (full house, nines over Jacks).
Outcome: BB won t2180

:ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
ultraplazmator

UPDATE

W HU na FTP dostalem dzis po dupie 3:1, jednak odrobilem straty na rushu :f_cool:

Ostatnio zaliczylem dobrą sesje na nl10 FR na Starsach, postanowilem sobie zagrac i dzis, i szczesliwym trafem wpadlo 2BI :f_cool: ,zagralem tam jeszcze 5 HU za $2.2 z wynikiem 3:2 dla mnie, co przełożyło sie na profit $.80 :f_ugly:

Bardziej mi sie podoba gra na sofcie Starsów, jednak wyższy rake i nie odpowiadająca mi struktura blindow sprawiają ze raczej HU bede grywał na FTP.

Roll:
FTP - $87
Starsy - $197

Niestety nl10 SH mi nie idzie, a szkoda, bo nie ukrywam że dużo bardziej odpowiada mi styl gry ze stolikow SH niz FR. Moze na wyższych stawkach moja gra SH sie sprawdzi, jezeli w ogole kiedys te "wyższe stawki" nastąpią :facepalm:

Spoiler

Uploaded with ImageShack.us

W kwietniu wielkiego grajndu nie planuje, trzeba dobrze przygotowac się do matury ;)

Ave!

Odpowiedz
Cytat
ultraplazmator

mialem nie grac HU przez 2 dni ale nie dalem rady :facepalm:

nie wiem jak to sie dzieje, ostatnio jeszcze niszczylem, a teraz 17 meczów i -$15 :rage:

Musze sie jeszcze sporo nauczyc :f_mad:

plan na najbliższy tydzien to odbudowac troche rolla na FTP na rushu i ponowny atak na HU SnG za $5.25.

Odpowiedz
Cytat
zagi11

Witam
Wrzucam bloga pod obserwacje, przynajmniej dopoki grasz HUSNG :)

Proponuje przygotowac sie na swingi , chociaz ja osobiscie jeszcze jakichs strasznych nie doswiadczylem.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
ultraplazmator

narazie wygląda to tak:

gry - 63
wygrane - 41
przegrane - 22

----------------------------------

limit: $5.25
gry - 22
wygrane - 9
przegrane - 13

$5.25 :ayfkm: :facepalm: :rage: :f_confused:

Odpowiedz
Cytat

Siema _cool:

Moim zdaniem Ultraplazmatorze za bardzo przejmujesz się swoimi wynikami w HUSNG. Widze, że dokładnie zapisujesz ile gier wygrałeś/przegrałeś, zwracasz uwagę na ROI itp. Może to doprowadzić do tego, że często nie będziesz grał dobrze bo za wszelką cenę będziesz chciał mieć jak najlepsze statystyki. Polecam Ci całkowicie olać te statystyki, nie zapisywać wyników, nie obliczać ROI, a skupić się tylko i wyłącznie na poprawie swojej gry. Jak będziesz grał dobrze to w long runie i tak będziesz na plusie :f_thumbsup:. Może cała koncepcja olewania tego czy się wygrywa czy nie, brzmi... trochę dziwnie (lol), to jednak jest jedyna droga jak chcesz grać dobrze w tą grę.

Pozdrawiam, Good Luck _cool:

Odpowiedz
Cytat
ultraplazmator

no może ;). Gdyby Top Shark działał tak jak kiedys (nie wiem co sie porobilo ze nie pokazuje juz danych z FTP :ayfkm: ) to pewnie bym tego nie zapisywał, a tak to musze zapisywac bo lubie wiedziec jak mi idzie :P Roll stoi w miejscu, bo co wygram na rushu to przegram w HU i odwrotnie :P. Do Hu wracam za tydzien, zobaczymy jak długo dam rade stosowac sie do tego postanowienia, przyznam ze juz dzis mam ochote pyknąc sobie pare meczów :f_biggrin:

IMO najlepszy Polski zespół Death Metalowy, Behemotha bije na glowe ;)

Odpowiedz
Cytat
Bielanek

Zbyt pochopnie interpretujesz wyniki. Rozgrywający 20 SNG nie możesz powiedzieć KOMPLETNIE NIC o swojej grze. Po prostu graj swoją najlepszą grę i nie dosiadaj się do regów. Jestem praktycznie pewien, że będzie to wystarczające żeby niszczyć te limity.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
ultraplazmator

cos z seri True Norwegian Black Metal:

lol, ale oni mają nasrane w bani :f_biggrin:

Odpowiedz
Cytat

muzyka a nazwa bloga nie idzie ze soba w parze

co do hate to jest duzo wiecej lepszych death metalowych zespolow

Odpowiedz
Cytat

^ Co za teledysk :D:D:D

Chociaż nie jestem fanem death metalu, daje dychę za dobre kawałki :D

Odpowiedz
Cytat
ultraplazmator

Napisane przez shemhamforash
muzyka a nazwa bloga nie idzie ze soba w parze

co do hate to jest duzo wiecej lepszych death metalowych zespolow

tytuł bloga nawiązuje do ostatniego teledysku jaki zamieściłem ;)

A co do Hate to dla mnie ma wszystko co powinien miec taki zespół, perkusja miażdży, wokal idealny, dużo bardziej czytelny niz np. na płycie Demigod Behemotha (nienawidze wokalu z tej płyty, aczkolwiek Behemotha bardzo poważam), partie gitarowe technicznie bardzo dobre, bez spektakularnych solówek, ale w Death Metalu nie o to przecież chodzi, tu chodzi o niski strój, pierdolnięcie i "ostrą jazde na zerze" :P .

łapcie jeszcze Nile ;)

kto gra na gitarze niech sciągnie sobie taby i spróbuje pograc :P

Odpowiedz
Cytat

Dark Kirchensteuer to tez malo TNBM :) posluchaj se Tsjuder i poczuj roznice. co do death metalu to zdecydowanie bardziej cenie szkole starej szwecji. entombed, carnage, dissmember, treblinka itd

Odpowiedz
Cytat