Mam dokładnie ten sam problem co galer - myśli pełne sprzeczności i też nie mogę się tego pozbyć:
Możliwe, że podobny, ale nie powiedziałbym że ten sam:) Moja rada, przeczytaj jeszcze minimum raz to co napisałem galerowi.
Po pierwsze zacznij poświęcać czas na uczeniu się świadomego odróżniania decyzji logicznych od emocjonalnych. To jest kwintesencja tego całego tematu.
Po drugie galer znalazł powody swoich zagrań
Problem polega na tym, że często grając rękę, wiem, że jestem z tyłu, ale mimo to sprawdzam przeciwnika gdyż: - jestem zbyt ciekawy co trzyma - chcę go złapać na blefie co chyba ma podbudować moje ego jako sick readera - tłumacze sobie, że przecież i tak mam outy więc zawsze mogę trafić
Ty też popracuj nad tym, żeby znaleźć dokładne powody i przekonania kryjące się za Twoim zachowaniem. Przekonania kryjące się za popełnianymi błedami to największe leaki mindsetowe. Podobnie jak szukasz swoich leaków w grze, tak samo w ten sposób szukasz swoich leaków w sposobie myślenia o grze. Jak już masz przekonania które chcesz zmienić to The Work i do dzieła:)