Czy ktoś z serwisu PS się wypowie?
Napisane przez najek9
Czy ktoś z serwisu PS się wypowie?
wszyscy z Pokerstrategia integrują się z membersami na zlot imo i się do poniedziałek nie wypowiedzą , albo wtorek ♠_o: ♠_o: ♠_o:
"MANHATTAN U.S. ATTORNEY CHARGES PRINCIPALS
OF THREE LARGEST INTERNET POKER COMPANIES WITH BANK
FRAUD, ILLEGAL GAMBLING OFFENSES AND LAUNDERING
BILLIONS IN ILLEGAL GAMBLING PROCEEDS
Multi-Billion Dollar Civil Money Laundering And
Forfeiture Action Also Filed
Internet Domain Names Used By The Poker Companies Seized
PREET BHARARA, the United States Attorney for the
Southern District of New York, and JANICE FEDARCYK, the
Assistant-Director-in-Charge of the New York Field Office of the
Federal Bureau of Investigation ("FBI"), announced the unsealing
of an Indictment today charging eleven defendants, including the
founders of the three largest Internet poker companies doing
business in the United States - PokerStars, Full Tilt Poker, and
Absolute Poker (the "Poker Companies")- with bank fraud, money
laundering, and illegal gambling offenses."
Nie sądzę, żeby to miało jakiś wpływ na polskich graczy. Kasy raczej nikt Wam nie zabierze, bo przez to cała długo budowana marka utonie (przynajmniej w wypadku wielkich graczy - PS, FTP).
Natomiast jak zablokują kompletnie dostęp z US, to rynek skurczy się niemiłosiernie..
80% BR przerzucilem wlasnie na MB : 2,5% straty za wyplate plus brak RB(nie wiem ile?), to cena za moją ostroznosc
Chyba że Amerykanie zaczną wypłacać wszystkie pieniądze i zrobi się deficyt w kasach FTP i P*, bo pewnie część tych pieniędzy graczy właściciele pokerroomów wydają i inwestują.
Właśnie, przed godziną 13 próbowałam sprawdzić historię wpłat i wypłacić 100$, ale co chwilę wywalało komunikat, że nie można połączyć się z serwerem, ale teraz wszystko ok jest.
A ktos wie o co dokladnie chodzi? Jakie oszustwa bankowe, jakie pranie pieniedzy? Ma to cos wspolnego z graczami?
Tak samo i jak i banki nie posiadają fizycznie całej gotówki, która jest u nich zdeponowana podobnie sprawa się ma z pokerroomami.
Jakby wszyscy zaczęli masowo wypłacać swoje środki to wszystko poszłoby pewnie z dymem na moje oko....
Właśnie o tym mówię, może być kiepsko z wypłatami za jakiś czas. Na 2+2 gracze z USA piszą, że nie mogą już grać... No, mamy historyczny dzień w świecie pokera, gra stanie się jeszcze cięższa i nieopłacalna
Napisane przez Vangal
Tak samo i jak i banki nie posiadają fizycznie całej gotówki, która jest u nich zdeponowana podobnie sprawa się ma z pokerroomami.Jakby wszyscy zaczęli masowo wypłacać swoje środki to wszystko poszłoby pewnie z dymem na moje oko....
Jeśli chodzi o nasz system bankowy, to wystarczy, że pieniądze zaczęłoby wypłacać ~30% klientów. Ciężko powiedzieć jednak, jak to wygląda z pokerroomami, w końcu to co innego.
http://www.highstakesnews.com/2010/02/23/full-tilt-poker-under-the-investigation-of-fbi/
Kurde jestem ciekawe ile w tym prawdy a ile ploty, wyplacilbym kase ale szkoda mi take 2 jak to jakas bzdura.
martwicie sie wyplatami graczy, a nie wyglada wam to na probe zdjecia tych stron w ogole? w koncu zarzuty sa odnosnie firm a nie graczy
Bardzo interesujące. Co ciekawe każdy kolejny graczy wypłacający środki najprawdopodobniej wyrządza sporą krzywdę sobie, innym i FTP/P*. Ciekawe jak to się wszystko rozwinie.
Napisane przez v31dt
na pokerstars juz chyba wlasnie zablokowali amerykanom dostep do cash games...
Raczej nie bo fisze z US spokojnie sobie grają.
Moim zdaniem cała ta sprawa to jakiś fake.
Napisane przez majsterturist
Napisane przez v31dt
na pokerstars juz chyba wlasnie zablokowali amerykanom dostep do cash games...Raczej nie bo fisze z US spokojnie sobie grają.
Moim zdaniem cała ta sprawa to jakiś fake.![]()
To że ktoś ma wpisane United States nie znaczy, że jest w USA, sama przez jakiś czas miałam wpisane Las Vegas na P*.