Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Pomaturalny rozwój osobisty by Qalulo- Różne

34 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
1,027 Wyświetlenia
Qalulo

Witam

Jest to moj 2 blog . Pierwszego musialem przerwac z powodu przygotowan do matury , byl to zwyczajnie czas w ktorym gralem malo, glownie dla samego funa. Teraz nadszedl czas na prawdziwa nauke i gre tej pieknej gry.
Jesli znajda sie chetni do pokerowego bloga moge dolaczyc tez wpisy z 2 moich nastepnych zainteresowan ktore chce do studiow rozwijac - gitary i silowni .

Przechodzac do rzeczy . Gram glownie sng na p*, glownie stt 45 osobowe.
Wariacja nie oszczedzala mnie ostatnio. Wykres z ostatnich 300 gier:

Spodowalo to spadek rolla do imponujacych 11.71 $
Narazie gram 45 za 0.5 $ , zszedlbym nizej ale usuneli turnieje ze 0.25. Przy 5 $ schodze do turkow za 0.10 $.

Grywam tez czasami Nl ringi w serwisie 888 poker . Mam zamiar grac glownie turnieje Mtt, gdy moj Br wzrosnie . Narazie wynosi imponujace 6.5 $ . Wykres tez tu nie jest zbyt dobry , jestem 15$ ponizej Ev .

Nie mam zamiaru jakos ostro pokerowo prowadzic tego bloga , wszelki spam, pytania , feedback mile widziany.

Blog ma mi pomoc w profesjonalnym podejsciu do pokera, w podobny sposob w jaki przygotowywalem sie do matury. Koniec zanudzania siadam do stolikow .

33 odpowiedzi
psychonauta

linia EV w turniejach dziala tylko na 1 stolowe gry. wiec przy 45 nie jest miarodajna.

Qalulo

W tym wykresie mam rozegrane okolo 50 Stt , reszta to okolo 50 fifty 50 i reszta sng 1 stolikowe . Do Stt Hm w ogole nie liczy Ev, kreski sie pokrywaja.

mtszrk

Też gram 45 osobowe na P* więc będę zaglądał. Mała uwaga - stt to skrót od Single Table Tournament więc 45 to mtt.

GL _cool:

Qalulo

Omg :P Przez cale zycie myslalem ze stt to sng wielostolowe :P Dzieki wielkie za douczenie :P

Qalulo

Zakonczylem wlasnie dzisiejsza sesje . Skladala sie ona z 2 turniejow mtt na 888 poker . Wydaje mi sie ze gralem najlepszego pokera jakiego jestem w tym momencie w stanie , gra na 2 stolach byla dobra decyzja . Moj najwiekszy sukces mtt do tej pory:

Wygrana 61.50 pozwoli na rozsadna gre. Cieszy mnie to .

Granie paru godzin bardzo oplacilo sie , cieszy tez srebrny status na 888 poker . Jutro analiza gry i problematyczne rece. Dobranoc

Qalulo

Witam

Po wczorajszym zwyciestwie uznalem, ze codziennie bede robil sobie mini sesje mtt na 888 poker . Okolo godziny 21 akurat sa na tym roomie 3 turnieje o wpisowym 1$ , field jest zwykle niski wiec wariacja nie bedzie jakos bardzo widoczna br powinien wytrzymac. Dodatkowo zostalo mi pare pkt do wyrobienia bonusu 10$, co dodatkowo zacheca do gry.

Dzis gralem sesyjke ringow na nl2, po 326 rekach jestem do tylu 2.39$

Z samej gry jestem w miare zadowolony , zagralem tylko kilka niepotrzebnych cbetow, ktore konczyly sie porazka . Nad tym musze popracowac. Nastepna sesyjka juz wieczorem , postaram sie zagrac te 3 mtt i dopelniac do 6 stolow sng 9 osobowymi i donami za 1$ .

Br na 888 poker : 67.39$.

Qalulo

Siemka

Pokerowo.

Przeanalizowalem wczorajszy turniej, jak i dzisiejsza sesyjke nl i gra byla w miare poprawna . Musze popracowac nad koncentracja , w kilku rekach moglem zagrac lepiej. Obejrzalem takze filmik Pyszalka
Middle stages with Pyszalek - część 1
Polecam wszystkim ta produkcje , filmiki z jego udzialem sa moim zdaniem prowadzone znakomicie , wykrylem wiele leakow w swojej grze. Filmiki Sng obejrzalem juz wszystkie, po skonczeniu serii filmikow Pyszalka wezme sie od nowa za filmy z Sng.

Sportowo.

Dzis pierwszy raz z silownia za mna. Moja forma jest tragiczna . Wczesniej przez okolo 2 lata uprawialem boks i silownie, nie bylem zadnym talentem , ale przynajmniej dobrze sie czulem . Teraz wszystko mnie meczy, nie mam do niczego werwy. Z powodu przeprowadzki powrot do bokus nie wchodzi raczej w gre ( mala miejscowosc), chce za to kupic worek i przynajmniej samemu trenowac. Na silowni od dawna stosowalem zawsze ciezka bokserska rozgrzewke, pozniej dopiero cwiczenia. Przez pierwszy miesiac rozgrzewkowo robie treningi FBW, w ktorych robie 1 cwiczenie na kazda partie miesni. Dodatkowo chce zmusic sie w nie treningowe dni do biegania.

Motywacji jakos nie mam za bardzo , ale mam nadzieje wkrece sie przynajmniej tak jak w pokerka :P

Cya!!

Qalulo

Witam

Wczorajsza wieczorna sesja miala dwa oblicza.

P*

10* 45 os. = 4.64 $

888 poker

3* mtt+ 4* sng 9 os = - 6.65 $

Szczescie zwyczajnie nie dopisywalo :

1.
Pacific No Limit Hold'em Tournament - t75.00/t150.00 Blinds - 3 players - View hand 1310970
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BTN: t5010.00 33.40 BBs
Hero (SB): t3155.00 21.03 BBs
BB: t3835.00 25.57 BBs

Pre Flop: (t225) Hero is SB with Q :spade: Q :club:
1 fold, Hero raises to t450, BB calls t300

Flop: (t900) 6 :club: 2 :diamond: 7 :diamond: (2 players)
Hero bets t550.00, BB calls t550

Turn: (t2000) 7 :spade: (2 players)
Hero bets t1050.00, BB calls t1050

River: (t4100) T :spade: (2 players)
Hero bets t1105.00, BB calls t1105

2.

acific No Limit Hold'em Tournament - t10.00/t20.00 Blinds - 9 players - View hand 1310971

MP1: t2000.00 100 BBs
MP2: t2070.00 103.50 BBs
CO: t2000.00 100 BBs
Hero (BTN): t1990.00 99.50 BBs
SB: t1980.00 99 BBs
BB: t1980.00 99 BBs
UTG: t2000.00 100 BBs
UTG+1: t2000.00 100 BBs
UTG+2: t1980.00 99 BBs

Pre Flop: (t30) Hero is BTN with 5 :spade: 5 :club:
2 folds, UTG+2 calls t20, MP1 raises to t60, MP2 calls t60, CO calls t60, Hero calls t60, SB calls t50, 1 fold, UTG+2 calls t40

Flop: (t380) 7 :diamond: 5 :diamond: 3 :spade: (6 players)
SB checks, UTG+2 checks, MP1 checks, MP2 bets t2010.00, CO calls t1940 all in, Hero calls t1930 all in, SB folds, UTG+2 folds, MP1 folds

Turn: (t6190) A :heart: (3 players - 2 are all in)

River: (t6190) 4 :club: (3 players - 2 are all in)

Z ta reka mialem problem. Czy nie pushowalem zbyt luzno ?

Poker Stars No Limit Hold'em Tournament - t100.00/t200.00 Blinds - 7 players - View hand 1310975

BTN: t8895.00 44.48 BBs
SB: t2183.00 10.91 BBs
BB: t3907.00 19.54 BBs
UTG: t2685.00 13.43 BBs
UTG+1: t4620.00 23.10 BBs
MP: t2562.00 12.81 BBs
Hero (CO): t1520.00 7.60 BBs

Pre Flop: (t300) Hero is CO with 8 :heart: K :heart:
3 folds, Hero raises to t1520, 1 fold, SB raises to t2183, 1 fold

Flop: (t3240) J :spade: 9 :diamond: J :diamond: (2 players)

Turn: (t3240) 5 :diamond: (2 players)

River: (t3240) 4 :club: (2 players)

W analizie gry bardzo przeszkadza brak sng wizarda. Gdy moj br urosnie do okolo 200-300$ to na pewno bede musial w niego zainwestowac.

Refic

Cz
Jestem w podobnej sytuacji jak ty, też po maturach etc, tak to przeczytałem co tam napisałeś wyżej i mi się rzuciło w oczy że, tak trochę skaczesz po odmianach. A z własnego doświadczenia wiem, że takie coś na początku kariery przy takim małym BR, jest złe. Jeśli szybko chcesz wyjść wyżej to skup się na jednym typie gier, włóż w to trochę wysiłku, wstawiaj ręce do oceny i oglądaj filmiki. Po jakimś czasie na pewno przyniesie to niezłe efekty i jestem pewny że dużo szybciej do tego dojdziesz gdy się skupisz właśnie tylko np. na sng, nie łącząc tego z graniem fr.

powodzenia!

Qalulo

Witam

Z moim "skakaniem " po grach to nie jest zupelnie prawidlowosc. Gry cashowe gram tylko i wylacznie for fun. Na Nl 2 nie wydaje mi sie zeby ktokolwiek majacy pojecie mial wieksze problemy. Nie mam zupelnie psychiki do grania cashowego. Wszelkie bad beaty, spadki po nawet 10 bi, sa bardzo tiltujace i po paru rekach bawie sie w gamblerke. Sng za to nie wprawia mnie prawie w ogole w tilt. Nie bola mnie prawie wcale jakies chore zagrania , nawet jesli psychika przestaje mi wytzymywac, to koncze po rozegraniu sesji. Moja glowna gra jest wiec Sng wielostolowe , glownie 45, potem 180. Co do grania Mtt z malym fieldem , moim zdaniem nie ma prawie zadnej roznicy z sng. Podobna liczba graczy , struktura podobna do zwyklych sng. Filmiki Sng obejrzalem juz wszystkie , wiec wydaje mi sie ze te z mtt beda tez pomocne w sng.
Dzieki w ogole za opinie :P Nabieram motywacji do pisania, gdy jest jakis odzew z forum .

Pokerowo.

320 rak Nl2 - 1.8$

Mialem zamiar zagrac tez sesje sng, lecz urodziny kumpla przeszkodzily mi w tym .

Maturalnie.

Po dzis zostala mi jeszcze jedna matura.
Ustny ang rozsz. nie okazal sie taki straszny jak sadzilem i wpadlo ladnie wygladajace 95% . Jutro tylko ustny polski , ktorego najbardizje sie obawiam , i rozpoczynamy 4.5 miesiaca wakacji :P

Muzycznie.

W te wakacje do silowni i pokera dorzucam granie na gitarze. Uczeszczam na lekcje do genialnego nauczyciela pana Roberta Glinskiego od 3 miesiecy.
Po wczesniejszym nauczycielu sadzilem ze jestem totalnym beztalenciem i nie jestem w stanie nic ruszyc , jednak teraz nagle zaczelo wszystko wychodzic. W miejscu do ktorego mam zamiar sie przeprowadzic mam kumpla , ktory gra na basie, wiec bedziemy probowali grac coverowe klasyki . Zobaczymy jak wyjdzie :P
Na koniec moja gitarka :)

Refic

Polski ustny to bzdura, sam zapomniałem pół pracy, z trzech pytań które mi zadali odpowiedziałem na pół jednego :D a i tak zdałem na 13pkt, easy game.

Fajna gitara _thumbsup:

Qalulo

Witam

Matura zdana!!!!
Ustny , chodz przerazajacy, okazal sie byc w porzadku. Prezentacja ok z 5 pytan odpowiedzialem az na 2 i magiczne 70%. Jestem w szoku .

Wczoraj rozegralem sesyjke 45 os.

19 turniejów i az 2 $ profitu. Na tych stawkach mialem na dzieje na roi w granicach 100 , ale narazie nie moge na to liczyc. Szcescie nie dopisuje wcale. Na te 19 turniejow gdy dochodzilem do pierwszej 15 to konczylo sie dobrym miejscem . Czuje mega edge nad reszta przeciwnikow. Musze sie pozbyc tylko nadmiaru sick blefow we wczesniejszej fazie. Zbyt czesto betuje 2 streety, czekajac na zrzucenie przeciwnika. W taki sposob przegralem 2 turnieje .

Mindsetowo sprawa wyglada narazie wspaniale wrecz :P Ostatnio cos mi sie poprzestawialo w glowie i wole przegrywac. Gdy widze przegrane aa na 89 to po prostu micha sie smieje :P Gorzej wyglada jak ja wygram chore rozdanie.
Ubzduralo mi sie ze jesli teraz bede przegrywal w chory sposob , to potem sytuacja sie odwroci i zaczne masowo wygrywac. Moze srednio inteligentne podejscie aczkolwiek dziala :P

Ugralem 10 $ bonusu na 888 poker. Wyplacilem wiec 50 $ z tej platformy , zostawilem tylko 20 $ na granie samych mtt . Najwyzej wariacja mnie zje . Gdy mialem wieksza kase caly czas kusilo mnie zeby rozegrac jakies durne hu lub grac cashowo.

Dzis pokera nie bedzie bo zapowiadaja sie grubsze pomaturalne balety :P
Przywiazalem sobie sznurkiem na szyi karteczke z adresem i imieniem i nazwiskiem, wiec z powrotem do domu nie powinno byc problemu :P
Jak wytrwam odezwe sie. (jesli ktos to czyta :P )

Cya!!

Qalulo

Witam

Stricte pomaturalny balet zakonczony. Zdrowko powraca powoli do formy, bierzemy sie wiec ostro za pokera. W ostatnich dniach rozegralem okolo 30 turniejow i wyniki sa koszmarne . Nigdy nie mialem czegos takiego ze na 30 turniejow przegrywam okolo 90% flipow , 12 razy dostalem rece typu aa i kk , zawsze ai pf i 10 razy przegrane . So sick :P Nie wiem zupelnie jakim cudem ale moj br trzyma sie na poziomie 15$ . Nie jest wiec tragicznie.

Zeby sie zmotywowac organizuje mini challenge .
Do ugrania nastepnych 10 $ bonusu na p* potrzebuje 45 pkt vpp.
Daje sobie na to czas do piatku , gdyz z moja klasa z liceum organizujemy 2 dniowy wypad do domkow.

45: 0.5= 90

Musze rozegrac do tego czasu 90 turnejow 45 osobowych za 1$ wpisowe.
Czuje dosyc duzy edge nad przeciwnikami , dodatkowo jesli ds bedzie nadal mnie trzymal , moge wplacic swobodnie 50 $ z 888 poker.

Co do wyplaty to zlecilem ja 5 dni temu i jeszcze nie doszla. Ile to moze trwac?

Dodatkowo zarejestrowalem sie na playersonly. Rb jest tam kosmiczny.
Po moim challengu , jesli nie bede czul glodu gry sng, daje sobie czas na przypomnienie teorii nl sh. Czuje ze w turniejach nie wiele zalezy ode mnie . Za duzo zalezy od wariacji . Chcialbym wiec sprobowac grac cashowo.
Zobaczymy jak wyjdzie :P

Cya!

Thorek

Matura z głowy, więc można zabrać się za naukę pokera :D.

Qalulo

Wlasnie myslalem o podejsciu do pokera takim jakie mialem do matury.
Tzn .

Rozpoczynam od teorii calej, robie dokladne notatki z najwazniejszymi haslami na pierwszej strony. Potem robie cwiczenia z teorii (gram ), przed kazda sesja powtarzanie notatek. Ugruntowanie sobie abc jest dobrym pomyslem na pewno. W miedzyczasie raz na 2 dni np filmik z gry trenerow plus wrzucanie rozdan na forum . Obowiazkowy przeglad kazdej sesji.
Chcialem cos takiego zrobic przy sng , lecz gram je zbyt dlugo i nie mam motywacji do nauki " bo przeciez wszystko wiem". Zmiana na odmiane w ktorej jestem praktycznie zielony moze okazac sie dobre. Narazie do konca challengu mecze sng :P

6/90 i 2 $ profitu !!

Qalulo

1 dzien challengu za mna.

Wariacja odpuscila i znowu mam umiarkowane szczescie . Co do poziomu na 1$ jest on zdecydowanie nizszy niz na 0.5 $ :P Pod uwage bralem gosci ktorzy graja >6 stolikow. Na 0.5 jest to norma , zas w 1 $ jest to baaaaaaardzo rzadkie .

Rozegrane :
12 * 1$ + 6 * 0.5$= 5.13$

Challenge :
15/90

Dzis sprobuje odrobic 3 gry z wczoraj .

Sportowo.

Dzis w koncu 1 boks po przerwie!!
Z jednej strony jestem zadowolony, z drugiej zas w mojej formie wszyscy zmiazdza mnie :P W koncu pozbede sie calej zlosci i agresji .
Gdy uprawiam jakies sporty walki , jestem duzo bardziej opanowany , w klubie czy w knajpie nie mam ochoty nikomu "przywalic" , co ostatnio zdarzalo sie nade czesto:p Mam nadzieje ze wytrzymam .
Cya!!

Qalulo

Kolejny dzien pokerowo w dupsko...
Wczoraj szlo wszystko pieknie , ale kolega wpadl do mnie i bylo juz pograne :P
Caly czas nie moge sie zmotywowac do czestszej gry, najczesciej po pierwszej sesyjce juz odpadam. Przynajmniej jestem zadowolony z wlasnej gry. Gralem swojego najlepszego pokera od ostatniego czasu.

9*1$= 6,18$
24/90

Jutro oraz w czwartek nie bedzie mnie w domu , wyskoczyl mi wyjazd do babci wiec kolejny raz z pokerka nici... Jesli nie dostane dzis sick motywacji to moj challenge nie wyjdzie... Zobaczymy .
Cya!

Qalulo

Witam

Morderczy okres juz za mna . Od jutra rozpoczynam juz prace , skoncza sie wiec codzienne wyjscia i popadanie w alkoholizm :P Moze nareszcie znajde czas na skupienie sie na celach jakie sobie wyznaczylem :P

Porzucilem na pewien czas sng. Dobila mnie ostatnim czasem szalona wariacja, zbyt czesto wpadalem w tilt. Sprobuje pograc teraz cos cashowo.
Gralem glownie bedac pijanym, co w 1600 rak dalo - 4 bi. Niech to bedzie nauczka na przyszlosc :P

Zostalo mi kilka pkt vpp do wyrobienia nastepnych 10$ bonusu , deadline jest we wtorek wiec chcialbym to jak najszybciej wyrobic. Od jutra chcialbym usystematyzowac moje zajecia.
Plan ma wygladac tak :

6-15 praca
15-16 jedzenie , prysznic , lenistwo
16-18 w dni treningowe silownia , w inne nie mam jakis konkretnych planow
19- x poker . Chcialbym codziennie opracowywac 3 artykuly , po czym ogladac film nl full ring. Gdy bede jeszcze mial sile i checi chcialbym tez rozegrac kilka rak grajac na max 6 stolach , zeby doskonalic swoja gre.
Po kazdej sesji obowiazkowa analiza gry i wrzucanie rak na forum.

Zobaczymy jak mi sie to uda

Jak Wy znajdujecie motywacje ?

RetireD2019

Napisane przez Qalulo
Jak Wy znajdujecie motywacje ?

zależy co jest twoją motywacją... :) pieniądze, dobra zabawa, rywalizacja?

Poker daje mi świetną zabawe i możliwość niezalenożności finansowej (pieniądze i zabawa) dziewczyna jest magnezem do pieniądza, inwestuje, zarabia, studiuje (rywalizacja => w pewnym sensie przez to mam kopa motywacjnego :)

Do tego cele jakie Sobie stawiam dają mi coś ala " EffOrt&fOcus110% " bo jeżeli tego z Siebie nie dam to tak jakbym się poddał i zawiódł sam Siebie.. :)

tak więc.. wytrwałości w dąrzeniu do celów ! :)