Witam!
Jest to już mój 4rty blog z kolei ale praktycznie we wszystkich poprzednich edycjach największą uwagę przywiązywałem do pieniędzy. Wyznaczałem w nich głównie cele (niby nic złego ale były to cele /głównie/ finansowe): krótke i dlugotrwałe cele - ile chce wygrać w danym okresie czasu. W tej chwili wiem, że wszystkie challenge których się podjąłem były całkowicie bezsensu bo ich końcowy rezultat nie zależał (w większości) od moich umiejętności pokerowych lecz od szczęścia - czy w danym okresie mam rusha. Dlatego też (jak łatwo się domyślić) w tym blogu nie będzie żadnych celów finansowych, tylko i wyłącznie będą takie które mają mi pomóc w staniu się coraz lepszym pokerzystą. Przedstawiają się one następująco: oglądanie filmów szkoleniowych (z naciskiem na mindsetowe), czytanie książek/artów, wrzucanie problematycznych rąk do oceny/ocenianie rąk innych użytkowników, analizowanie sesji. Nie będe także podawał stanu rolla jak i wyników (+/-) poszczególnych sesji, ponieważ jest to całkowicie zbędne bo może doprowadzić do spadku merytorycznego bloga w związku z możliwymi zmianami stylu pisania zależnymi od wyniku sesji. W dodatku pisanie o porażkach może doprowadzić mnie do tiltu (np. negatywne nastawienie do następnej sesji) a tego na pewno chciałbym uniknąć.
W skrócie: blog# ten będzie o tym jak staram się być coraz mniejszym fiszem
# gram głównie super turbo hu omaha ale zdarza mi się także odpalić jakieś MTT/sng turbo<>cash HU
ciekawostka: gram w chwili obecnej na poker770 na którym nie mam przypisanego konta pokerstratgy przez co w następnym miesiącu "zlęcę" do srebra