Dzisiaj wrzucam rękę, która mnie niemal znokautowała...
SB ($320)
Hero ($116)
CO ($85.50)
BTN ($100)
Dealt to Hero A♠ 4♠
fold, BTN raises to $2.25, SB calls $1.75, Hero raises to $10.50, fold, SB calls $8.25
FLOP ($23.25) K♥ 3♦ T♦
SB checks, Hero bets $11, SB calls $11
Nowy gracz, staty nie istotne, bo mam ok 100 rąk i się mocno zmieniają. Np. w trakcie rozgrywania tej ręki miał 21 WTSD, a na koniec sesji 30. Jednak generalnie wiem o nim, że gra 24/18 i normalnie odpuszcza do 3b. Call i call squeeza to nie jest premium, tylko najczęściej 55-TT, AJ,AQ,KQs. Rzadziej KJ,QJ,JT,QT. A sc w ogóle być nie powinno.
TURN ($45.25) K♥ 3♦ T♦ 9♥
Flop był nie najlepszy, ale jest taka masa drawów, że jak ma lepiej albo jak ma dobrego drawa to raisuje flopa OOP. Można więc czytać jego rękę łatwiej. Do zasięgu można mu dodać czasem AK, ale naprawdę rzadko.
Callnął flopa, więc range zmienia się na: KQ,KJ,QJ (jednak bez fd i backdoora, bo c/r najczęściej), TT (ale rzadko, bo c/r!!),AQ (?), JJ. AK mieć nie powinien, bo c/r!!
Turn jest bardzo zły dla jego range.
SB checks, Hero bets $28, SB calls $28
RIVER ($101) K♥ 3♦ T♦ 9♥ 8♦
Weeeeee, wszystko co mogło dla mnie wpadło. Mogę mieć seta, kolor, strita, 2 pary, AA. Za to nie mam tam AK,KQ,KJ jeśli betuję river.
SB checks, Hero bets $67.15 (AI), SB calls $67.15
SB shows J♥ K♣
(Pre 39%, Flop 86.6%, Turn 93.2%)
Hero shows A♠ 4♠
(Pre 61%, Flop 13.4%, Turn 6.8%)
SB wins $232
Masakra mówiąc w skrócie.
-------------------------------------------------------------------------------
Ok, pytaliście o książki. Powrzucam szybko, co czytałem i co uważam za dobre.
Tematy: samorozwój, filozofia, psychologia, biznes, pieniądze itp.
1.
To jest mega hit, ryje banię, ostrzegam.... ♠_evil:
2.
Wiem, że prawie każdy z nas chce się rozwijać, uczyć, poprawiać swoje ciało, kondycje itd itp. Z tego co się orientuję to najlepszy poradnik, aby FROM 0 TO HERO!!!! Gorąco polecam. Nr 1 na mojej liście czytelniczej aktualnie.
3.
Mistrz perswazji w akcji, super dużo ciekawych przykładów jak działa słowo, jak działa umysł i przede wszystkim full konkret. Polecam sprawdzić autora.
4.
To czytam aktualnie. Świetne, autor pokazuje jak praktycznie dogadywać się z ludźmi lepiej w każdej sytuacji życiowej.
5.
To powyżej to cała seria książek Rich Dad. Po pierwsze jest to dobre, bo uczy myśleć jak przedsiębiorca. Po drugie dowiadujesz się więcej o biznesie, inwestycjach, mindsecie odpowiednim. Podejściu do pieniędzy, o stawianiu czoła przeciwnościom, wyszukiwaniu wyzwań. Dla wielu moich znajomych były one niezwykle odkrywcze.
6.
Podobny styl, co wyżej, ale dużo ciekawych rzeczy można się nauczyć. Wg mnie bardzo przydatne, uświadomisz sobie kilka rzeczy.
7.
Z innej beczki zupełnie. Dostałem tę książkę w prezencie, zacząłem czytać bez przekonania. A to balsam dla pokerzystów, wszystko o ego, o jego pozbyciu się i pracy nad sobą. Osho jest genialny.
8.
O emocjach, o zdrowiu emocjonalnym. Dla pokerzystów bardzo istotne.
9.
Kolejny wymiatacz :fdrink Brian Tracy.... to jedna z jego książek o planowaniu czasu i zwiększaniu efektywności. Ogólnie polecam wszystkie jego książki.
10.
11.
12.
13.
14.
Świetna pozycja dotycząca motywacji.
15.
Polecam, książka o Tobie. O tym jak się rozwijać.
16.
Filozofia, o życiu, o religii, o samorozwoju. Geniaaaaaalnaaa!!!!
17.
Tytuł mnie trochę odrzucał, ale bardzo dużo ciekawych rzeczy. Autor studiował to co robią, jak myślą i jak funkcjonują ludzie bardzo bogaci.
18.
O pieniądzach, o naszych dochodach. Jak je stworzyć, jak poprawiać itd.
Prosty przykład. Kasa z gry=1 źródło dochodów (mało stabilne) Rakeback=2 źródło dochodu (zależne ode mnie) Coach PS=3 źródło dochodów (bardzo stabilne) Coachingi=4 źródło dochodów (zależne od mojej wiedzy i umiejętności jej przekazywania) Biznes=5 źródło dochodów Szkolenia=6 źródło dochodów. Lyoness=7 źródło dochodów (mlm; kupujesz-dostajesz rb+kasa od zakupów ludzi, których tym zainteresowałeś).
Te są moje. Warto pomyśleć ile Ty masz.
19.
Jeśli myślisz, że wiesz co to jest determinacja...nie poznałeś jeszcze Hilla.
Ok, przepraszam, że fotki są różnej wielkości, ale zajęłoby mi 3x więcej czasu, aby to wyrównać. To są pierwsze pozycje, które przyszły mi do głowy, a spokojnie mógłbym dobić do setki.
Jeśli masz jakieś pytania, uwagi, chętnie odpowiem, polecę, odradzę itp.
Pozdrawiam