Przejdź do forum
Strategie nauki z f...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Strategie nauki z filmików pokerowych

2 Posty
2 Użytkownicy
0 Reakcje
388 Wyświetlenia

Witam,

ostatnio słuchając nagrania podsumowującego produkcje mindsetowe, trener poruszał temat nauki poprzez filmiki pokerowe.

Z tego co zrozumiałem, Lechu wspominałeś o metodzie polegającej na zapisywaniu sobie różnych linii gry i odtwarzaniu ich sobie co jakiś czas
w celu lepszego utrwalenia. Temat bardzo mi się spodobał i chciałbym go wprowadzić w zastosowanie =)

Chciałbym się dowiedzieć w jaki sposób sporządzasz tego typu notatki i na co zwracać uwagę żeby jak najwięcej nauczyć się z takiego filmiku?

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
1 odpowiedź
lechrumski

Siema,

Za jakis czas jeden z trenerow zrobi jeszcze 2 filmiki na temat tego jak sie uczyc wiec sama idea na pewno bedzie jeszcze rozwijana;)

Jesli chodzi o to jak ja to robie to wszystko zalezy od ilosci nowego dla mnie materialu zawartego w danym filmiku. Jesli jest naprawde masa nowych idei to filmik 45 minutowy potrafie ogladac 3-4 godziny i do niego wielokrotnie wracac. Ale srednio 45 minutowy filmik ogladam ok 2 godzin.

Z filmiku notuje przede wszystkim:
-rzeczy ktore zrobilbym inaczej
-interesujace linie gry
-sposob myslenia w okreslonych spotach (!!!) - uwazam ze jest to jeden z najwazniejszych powodow dla ktorych ogladasz filmiki - zeby zdobyc nowy sposob myslenia i wzbogacic swoj wlasny
-polepszyc okreslone kompetencje np tworzenie game planu OOP ze srednia reka

Pamietam jak kiedys jedno rozdanie analizowalem 3 godziny bo zawieralo w sobie mase konceptow ktore byly dla mnie zupelnie nowe. Smialo moge powiedziec ze te 3 godziny znacznie wzmocnily moje rozumienie gry.

Idea polega na tym ze wiekszosc osob oglada filmiki zeby obejrzec filmik i nic im to nie daje albo wrecz przeciwnie obejrzenie filmiku tworzy w nich oczekiwanie wyzszego winratu przez co latwiej im stiltowac. Staraj sie poprzez filmiki pobudzic swoje rozumowanie. Jedna z najwazniejszych rzeczy w pokerze jest tworzenie wlasnego niezaleznego sposobu myslenia a nie uczenia sie tego co robia trenerzy. Ogladaj filmiki i dzieki nim rozwijaj wlasne myslenie o grze.

pozdr

Odpowiedz
Cytat