Skip to forum
Notifications
Clear all

Pokonać microstakes by regul [BSS SH NL10]

394 Posts
62 Users
0 Reactions
22.8 K Views
regul92

Napisane przez philenvyy
Wszystkiego naj Adam!

haha, dzięki :D

Reply
regul92

1. Korelacja między błędami pokerowymi a mindsetowymi

Spoiler

/

1. myślimy o danej sytuacji: zagrał c/r T i leadbet R
2. logiczne uzasadnienie: taka linia wskazuje na nutsy, mam tu TPWK
3. decyzja: folduje

/

1. stan emocjonalny: wkurza mnie on, znow 3betuje
2. decyzja: calluje
3. logiczne uzasadnienie: miał 20% 3betu, więc dominowałem jego 3betting range.

Należy uzasadnić decyzję przed jej podjęciem a nie po!
Jak przejść z 2 obrazka do 1?

1. Wyrzucić myśli emocjonalne (np. zacząć obserwować swoje myśli, odróżniać te decyzje emocjonalne od logicznych)

TYPOWE BŁĘDY POKEROWE:

1.Zbyt luźne callowanie 3betów.

Czym może być spowodowane?

-traktowanie 3betów zbyt personalnie (robi mi to 5raz, przywiązanie do ręki, przywiązanie do pieniędzy, ego, rywalizacja, odegranie się, jestem od niego lepszy, nie zrzucę do jego 3beta)

*jak chcemy pokazać komuś, że jesteśmy lepsi to znaczy, że mamy przekonanie, że jesteśmy gorsi.

2.Zbyt luźne 3betowanie

-gramy luźne 3bety, bo wtedy czujemy się bardziej "pro" np. pooglądaliśmy filmiki z wyższych stawek o 3betowaniu i próbuje grać tak na naszych stawkach aby czuć się lepszym
-brak cierpliwości

3. Blindwar

-traktowanie personalnie wojny blindów (silniejszy wygrywa, nie chce być wybluffowany)

konflikt : zostać wyblefowanym - poddając najlepszą decyzję (np. na river jeśli ktoś nas betuje na R i ma 15% bluffów/85% nutsów i my calluje, żeby nie być wybluffowanym ale jednocześnie nie podejmuje najlepszej decyzji)

*koncept duma/wstyd

4. Zbyt luźny calldown

-"bo czerwona kreska spadnie"

5. Zbyt dużo nieprofitowych bluffów

-chęć wygrania puli na siłę
-myślenie krótkoterminowe
-przywiązanie do ręki (np. nie poddajemy ręki na T bo na F była nutsem)/pieniędzy
-"bo w pokerze trzeba bluffować"

6. Spazzowanie na 3bety/4bety przeciwników

-niechęć do odpuszczania/poddawania się

*spasowanie = poddawanie się [? - koncepcja, błąd mindsetowy, przekonanie, że jeśli pasujemy do jesteśmy weak i się poddajemy a nie np. podejmuje najlepszą decyzję]

7. Zbyt pasywna/ciasna gra

-agresja doprowadziła mnie do przegrania tylu stacków więc pasywna gra doprowadzi mnie do zwycięstwa
-przegrałem kilka BI to teraz musze coś z tym zrobić, zacznę grać pasywniej

8. Błędy w dużych pulach

-scary money
-przywiązanie do puli/pieniędzy
-niechęć rozstania się z potem
-chciwość

wygrana = duży krok w BR
przegrana = odrabianie rolla

Dlaczego przegranie jest związane z nadrabianiem? Czy roll świadczy o progresie/regresie? - Nie prawda. Skill o tym świadczy

+ poobserwować samego siebie w puli:

limpowanej
3betowanej

jak gramy/jakie podejmuje decyzje/jak się zachowuje

9. Nieprofitowe sprawdzanie z drawami:

-ciekawość
-"jak trafie to się wypłaci"

Akceptacja jest najważniejsza!
Największym problemem jest brak akceptacji tego co się dzieje!
Należy ciągłe trenować siebie pod jakimś kątem!

2. RTZ cz.1 - wprowadzenie

Spoiler

Przywiązanie do pieniędzy

a) moje poczucie wartości zależy od moich pieniędzy -> nie mam bezpośredniego wpływu na moje wyniki -> moje poczucia wartości nie zależy ode mnie
b) moje pieniądze to ja -> tracąc pieniądze tracimy część swojego ja

Wprowadzenie do RTZ
STRATEGIE:

-problemem nigdy nie jest to co myslimy, że nim jest np. mam problem, jak gram turniej i przegram połowę stacka to zaczynam tiltować - to nigdy nie jest problemem. Problemem w tej syt, jest przekonanie, że po włożonym wysiłku w turnieju nie powinien przegrać. Gdyby to co ta osoba uważa było jej problemem to potrafiła by ta osoba sama go rozwiązać. Problem jest zawsze głębiej

problem jako drzewo: to co widzimy to listek i aby rozwiązać problem należy dotrzeć do korzenia - do mechanizmu tego problemu

emocje pochodzą z tu i teraz więc odnieść decyzje do przyszłości [ np. zapytać samego siebie przed decyzją: JAKA TU BĘDZIE NAJLEPSZA DECYZJA W DLUGIM OKRESIE CZASU?

*perspektywa planety
-dostałem coolera, ale teraz w poker gra 200k osób i 10k również dostało coolera [nie dać ego poczucia, że jest wyjątkowe]
-jaki mój cooler ma wpływ w perspektywie całego globu?

jeśli ktoś uważa, że coś nie powinno się zdarzyć to rozpoczyna wewnętrzną wojnę

RTZ opiera się na 4 filarach:

1) znajdź przekonanie
2) zakwestionuj je
3) zbuduj nowe
4) test

*THE WORK czy RTZ nie są nastawione na cel. Mają one budować świadomość o mechanizmach z jakimi funkcjonujemy

1) ZNAJDOWANIE PRZEKONANIA

a) zdarzenie aktywujące - opisz sytuacje
b) myśli - znajdz przekonania
c) emocje - wypisz wszystkie emocje w związku z A
d) zachowania, działania jakie podejmujesz?

a -> c -> d -> b

przyklad1:

a) przegrywam pechowo kilka BI pod rzad
c) czuje gniew, frustracje, bezsilność
d) zaczynam raisować każdą rękę, sprawdzam nerwowo cashiera
b) moja wartość zależy od moich wyników

przyklad2:

a) popełniam błąd, mimo tego, że wiem, że jestem z tyłu robię głupi call na river
c) złość na samego siebie, frustracja i strach przed strata kolejnych pieniędzy
d) obwiniam siebie o błąd. Prowadzę na ze sobą nieprzyjemny dialog wewnętrzny. Zaczynam skupiać się nie na tym żeby grac a-game ale na tym, żeby nie popełnić więcej tego samego błędu
b) nie mogę popełniać błędów, popełnianie błędów jest złe

Znajdujemy przekonanie i szukamy drugiej strony mechanizmu np. nie mogę popełniać błędów - powinienem podejmować same dobre decyzje

2) KWESTIONOWANIE

CZY DANE PRZEKONANIE JEST ZDROWOROZSĄDKOWE? (jeśli 3x odp jest "nie" to znaczy, że dane przekonanie jest złe)

1. Czy to przekonanie oparte jest na faktach?
2. Czy pomaga mi osiągnąć bliższe lub dalsze cele?
3. Czy chroni Twoje życie bądź zdrowie?
4. Czy pomaga rozwiązywać konflikty wewnętrzne bądź zewnętrzne?
5. Czy pomaga Ci dobrze się czuć?

Przekonanie: Moja wartość zależny od wyników które osiągam

1. Nie nie jest oparte na faktach, gdyż moja wartość nie może zależeć od wyników bo moje wyniki nie zależą ode mnie. Moja wartość zależy ode mnie i od tego co o sobie myślę. Jestem wartością samą w sobie

2. Nie nie pomaga, gdyż prowadzi do nerwów, gorszej gry, frustracji, tiltu. Oddala mnie od moich celów a nie do nich przybliża

3. Nie, powoduje gniew. Z kolei gniew źle wpływa na serce, puls, ciśnienie

4. Nie, to jest rzecz która tworzy konflikt, bo obwiniam sam siebie. Jestem sfrustrowany, stiltowany.

5. Nie nie pomaga mi się czuć dobrze, wręcz przeciwnie. Sprawia, że czuje się źle.

Mamy 5 odp na NIE tak więc musimy je zmienić!

3) BUDOWA NOWEGO PRZEKONANIA ( a -> c -> d -> b )

a. Test kamery - co zobaczy kamera w A?
np. pula przechodzi od gracza X do Y

b. Myśli - znajdź zdrowe przekonania
np. pomimo tego, że pracuje nad grą mogę popełniać błędy

c. emocje - co nowego chce czuć?
np. spokój, akceptacja

d. zachowania jakie podejmujesz?
np. robię notatkę

4) TEST

1. Tak jest oparte na faktach
2. Zdecydowanie tak
3. Niekoniecznie
4. Tak, bo w trakcie sesji nie tiltuje
5. Tak

Jeśli mamy min. 3x tak to znaczy, że jest zdroworozsądkowe

3. RTZ cz. 2

Spoiler

Cel a droga

Cele:

-motywacja
-praca nad osiągnięciem celu
-efektywność
-działanie
-rozwój
-planowanie
-systematyczność
-wyniki

-ciężka praca
-ograniczenie innych dziedzin życia
-frustracja jak jest niepowodzenie
-presja i nerwy
-manipulacja
-brak ekologii dla siebie i innych

Droga:

-radość
-szczęście
-tu i teraz - obecność
-luz
-mniejszy tilt
-kreatywność
-spokój

-brak mobilizacji
-gorsze wyniki
-siedzenie na dupie, nieróbstwo
-brak konkretnych planów

Należy połączyć drogę oraz cel.

Badbeaty (złe i dobre strony)

cierpliwość
akceptacja wariancji
zachecają fishów do gry
kasa w longrunie (+EV decyzja)
dobra decyzja
inwestycja w fisha
poznawanie siebie (praca nad mindsetem, the work itd)

strata kasy
negatywne emocje
tilt
poczucie krzywdy
zniechęcenie
oddalanie od celów

Coolery (złe i dobre strony)

-poprawność decyzji
-

strata kasy
negatywne emocje
tilt
zniechęcenie
oddalanie od celów

Reply
MonaiPlox

ciekawy wpis, dawaj dalej :fdrink

Reply
regul92

Cześć wszystkim, jestem na siebie wkurwiony. Oficjalnie mogę stwierdzić, że maj był najgorszym, ale to kur** NAJGORSZYM miesiącem pod względem pokera i wszystkiego co z nim związane w tym roku. Z planów, które założyłem sobie na początku miesiąca na wyszło zupełnie nic, mam tak praktycznie za każdym razem, chwile od zaplanowania, pierwsze dni, smigam zapieprzam ładnie... a później <ziewa> może zbyt wygórowane cele sobie wyznaczam? nie sądzę... i nie mogę dojść do tego w czym tkwi zródło problemu - jedno jest pewne mindset.

Dobra nie będę się nad wyraz wyżalać i wylewać smutków na blogu, w każdym razie sory, że nie było mnie jakiś czas (aczkolwiek nie sądzę, żeby ktoś z tego powodu płakał :D). Zaplanowałem sobie od nowa czerwiec, plany są bardzo podobne do tych z maja, nie zamierzam wrzucać ich tutaj dokładnie, jednakże, zamierzam je regularnie czytać aby nie tracić z oczu celu do którego chce i będę dążyć.

Volume, jakie ugrałem w tym miesiącu to ok. 10-15k rąk (JA PIERDOLE :facepalm: ) dodatkowo, za każdym razem była to gra nieprzygotowana, po prostu random na zasadzie 'ok, teraz sobie pogram' 'ten fish mnie wkurwił, kończę' i kilka ostatnich gier, po kilka godzin, zakończyło się stratą sporej części rolla, poza samym sobą mogę nieco tutaj winić pecha i EV ale to zostawmy.

Przyszedł mi do głowy pewien pomysł. Jako, że nie jestem multitablerem (gram 4-5stołów) a ciężko jest mi grać tak jak zakładałem od godzinę 18 do 23~ tym bardziej, że jest to wieczór, jestem zazwyczaj zmęczony po całym dniu i wydaje mi się, że moja gra odbiega wtedy znacznie od tzn. A-game. Dlatego pomyślałem sobie, że chciałbym grać rano, uważam, że to najlepsza pora na gre, mógłbym nawet wstawać wcześniej aby grać sesje i w tym momencie zacząłem szukać takiej możliwości i .... "zoom na p*!" i własnie dlatego, jeśli ktoś czyta tego jakże treściwego posta, chciałbym prosić o kilka odpowiedzi (przepraszam jeśli będą idiotyczne, ale nigdy nie grałem na p*):

1. Czy na zoomie można grać o każdej porze dnia i nocy? Chodzi mi tutaj o liczbe graczy w porannych godzinach, np. chciałbym grać od 7-9 do 12-14? Nadal będzie tutaj spora liczba fishy, czy raczej większość regularsów i mimo wszystko dużo lepiej jest wieczorem?
2. Ile rąk na godzinę mniej więcej gra się na zoomie na jednym stoliku?
3. Jaki jest poziom graczy na NL10 w stosunku do niszowych roomów? (gram nl20 na bet365, ale wydaje mi się, że mój poziom to granica kostek graczy nl25 na p*)
4. Przede wszystkim chciałbym też się dowiedzieć CZY WG WAS TAKA ZMIANA MA SENS?
5. Jak wygląda rb dla kogoś kto nigdy nie grał na p*, nie mam żadnego statusu ani nic. Nie mam zamiaru tam grać pod rb, ale zastanawia mnie ta kwestia, gdyż na obecnym roomie, przy promocji cash ladder mam ok. 50% rb. nie jest to dla mnie nadzwyczaj istotne, ale chciałbym się zorientować
6. Ostatnia rzecz, co ze statusem na ps.com (OFC nie mam podpiętego konta pod p* i wiem, że nie ma takiej możliwości) czy ktoś ma podobną sytuację? Chciałbym mieć złoty status, bo jednak filmy mindsetowe/duża część produkcji wymaga złota. Jak Wy sobie z tym radzicie? Gracie na p* i 'from time to time' na innym roomie celem ugrania statusu? kupujecie? olewacie?

Okej, jeśli ktoś w jakikolwiek sposób mi pomoże, to dziękuje serdecznie. Teraz idę odpocząć :)

Pozdrawiam wszystkich i gratuluje jeśli doczytaliście tego posta do końca ! :D Jeszcze dopierdole sobie kawałek, którego ostatnio nie mogę przestać słuchać, ogólnie ogarnąłem, że w rapie najbardziej jara mnie technika/punche, a nie jakieś przekazy/srazy :D ale to już taka końcowa dygresja. Pozdro :)

Reply
maesky87

Jestem w stanie odpowiedzieć Ci na pierwsze dwa pytania:

1. Zawsze jest pełno graczy.
2. Ja gram na 4 stolikach FR i w około godzinę rozgrywam ok. 1k hands

Reply
regul92

Napisane przez maesky87
Jestem w stanie odpowiedzieć Ci na pierwsze dwa pytania:

1. Zawsze jest pełno graczy.
2. Ja gram na 4 stolikach FR i w około godzinę rozgrywam ok. 1k hands

dzięki zawsze coś :) przeniosłem połowę roll'a na p* gdzie chcę grać na zoomie, a wieczorami będę grać sobie dla strategy points na bet365 :)

Reply
mqrcin

Pamiętaj tylko o tym, że zoom to bardzo specyficzna gra.
Dla mnie 4 stoliki zoom to za dużo.

Ale najlepiej o grze pogadaj z Kapelusznikiem - on ma wykres z ładną górką :)
Może coś więcej Ci doradzi.

Reply
kapelusznik

Napisane przez mqrcin
Pamiętaj tylko o tym, że zoom to bardzo specyficzna gra.
Dla mnie 4 stoliki zoom to za dużo.

Ale najlepiej o grze pogadaj z Kapelusznikiem - on ma wykres z ładną górką :)
Może coś więcej Ci doradzi.

Poleciłem 2 stoliki+. Wg mnie to odpowiednik 4-5 normalnych stołów :f_thumbsup:

Reply
regul92

zagrałem jedną sesje na zoomie, ale naprawdę gra się świetnie. O ile zawsze bardziej "przymuszałem" się, aby dograć sesje do końca czasu, który sobie wyznaczyłem teraz nie chciało mi się odchodzić od stolików, i mimo, że sesja wyszła bardzo kiepsko (z powodu mojej gry, a nie jakichś swingów) to jaram się strasznie tym zoomem. W 1,5h na 2 stolikach zrobiłem 1k rozdań. Zaplanowałem sobie w tym miesiącu (mam na myśli czerwiec :D) rozegrać 60k rozdań. W końcu zrobię jakieś volume, bo zawsze max to bylo 20k.

Dzięki chłopaki za rady :) Pozdrawiam i życzę Wam powodzenia przy stołach

Reply
philenvyy

To teraz już wszyscy uciekają na zoom? Ja pójdę pod prąd i poczekam aż wróci FTP i przejdę na rusha :D

Na ongamie też jest fast poker btw.

Spoiler

zapodaj jakieś foty bluzy od pokerstrategy, chociaz na priv, bo umieram z ciekawości jak wygląda : )

Reply

Napisane przez regul92
zagrałem jedną sesje na zoomie, ale naprawdę gra się świetnie. O ile zawsze bardziej "przymuszałem" się, aby dograć sesje do końca czasu, który sobie wyznaczyłem teraz nie chciało mi się odchodzić od stolików, i mimo, że sesja wyszła bardzo kiepsko (z powodu mojej gry, a nie jakichś swingów) to jaram się strasznie tym zoomem. W 1,5h na 2 stolikach zrobiłem 1k rozdań. Zaplanowałem sobie w tym miesiącu (mam na myśli czerwiec :D) rozegrać 60k rozdań. W końcu zrobię jakieś volume, bo zawsze max to bylo 20k.

Dzięki chłopaki za rady :) Pozdrawiam i życzę Wam powodzenia przy stołach

Ja mam juz 300k rak na zoomie.

Generalnie poziom jest duzo nizszy od zwyklych regularnych stolow.
Nie polecam tylko gry w godzinach 2.00-6.00.
Nie ma juz amerykancow i o tych godzinach same regi zostaja.

Reply
Edziorrr

amerykańców? :ayfkm:

Reply

kiedys przed czarnym piatkiem to byly najlepsze godziny do gry. Teraz po 2 siedza sami "prosi". Fiszaki spia.

imo na zoomie caly dzien jest fajnie tylko nie od 2.00-6.00

Trafiasz jedno rozdanie na kilkanascie z fiszem...reszta to "redzy" .

Reply
7zajac7

Napisane przez Cantona778
kiedys przed czarnym piatkiem to byly najlepsze godziny do gry. Teraz po 2 siedza sami "prosi". Fiszaki spia.

Nie mam aż tak dużej próbki, ale to samo odczułem grając raz sesję w nocy. O NL10 piszę. Pozdro

Reply

Sam ostatnio zastanawiałem się nad Zoomem, być może również tego spróbuję w najbliższym czasie. Szkoda, że na PokerStrategy nie ma filmów z Zooma na SH micro, jest tylko FR, który jednak gra się inaczej.

Anyway, w czym mogę pomóc:

1. Na P* zawsze można grać, aczkolwiek z tymi godzinami 2-6 moi przedmówcy mają rację.
3. Na Starsach zawsze znajdziesz fishki. Często gram na stolikach cashe z 3+ słabych mid-stacków.
4. Dunno, ale to również jest przede mną, bo to wydaje się przyszłościowe ;)
5. RB to jedna z gorszych rzeczy tego roomu. Polecam Ci szybko wyrobić sobie przynajmniej SilverStar, do którego potrzebujesz 750 VPP miesięcznie (na NL10 powinieneś dać radę bez problemu nawet w tydzień-dwa) i wtedy FPP lecą Ci z szybkością 1,5x w stosunku do VPP. Za to już jakieś tam bonusy są, aczkolwiek nie jest to dużo w porównaniu do innych roomów. Na Zoomie powinien Ci w miarę szybko ten RB iść. Rozejrzyj się po VIP Store, żeby mieć zorientowanie i nie kupuj głupot, tylko wymieniaj na pieniążki, żeby budować bankroll.
6. Status na PS zawsze będziesz miał niższy grając na Starsach, więc jeśli chcesz wyrobić sobie diament np. żeby zakwalifikować się na jakiś zlot userów, to na WH czy PP da się go ponoć zrobić już na NL50, na Starsach nie masz co na to liczyć.

Powodzenia i zachęcam do częstszych notek na blogu. Głównie dlatego, że sam chciałbym wiedzieć "z czym się je" convertowanie się ze zwykłych stolików do Zooma.

Reply
magda25uk

Napisane przez Cantona778

Nie wiem czy my na innych zoomach gramy, bo ja std gram w tych godzinach i jak dla mnie to wtedy jest nonSD eldorado :D
Moze to kwestia tego, ze majac w puli graczy 1/3 z godzin np popoludniowych szybciej daje sie poznac kto jak gra, natrzaskac notek i ich okradac na zywca..

Reply
aldon7

calkowicie na zoom zmykasz?:D

Reply
regul92

Napisane przez 00471
Sam ostatnio zastanawiałem się nad Zoomem, być może również tego spróbuję w najbliższym czasie. Szkoda, że na PokerStrategy nie ma filmów z Zooma na SH micro, jest tylko FR, który jednak gra się inaczej.

Anyway, w czym mogę pomóc:

1. Na P* zawsze można grać, aczkolwiek z tymi godzinami 2-6 moi przedmówcy mają rację.
3. Na Starsach zawsze znajdziesz fishki. Często gram na stolikach cashe z 3+ słabych mid-stacków.
4. Dunno, ale to również jest przede mną, bo to wydaje się przyszłościowe ;)
5. RB to jedna z gorszych rzeczy tego roomu. Polecam Ci szybko wyrobić sobie przynajmniej SilverStar, do którego potrzebujesz 750 VPP miesięcznie (na NL10 powinieneś dać radę bez problemu nawet w tydzień-dwa) i wtedy FPP lecą Ci z szybkością 1,5x w stosunku do VPP. Za to już jakieś tam bonusy są, aczkolwiek nie jest to dużo w porównaniu do innych roomów. Na Zoomie powinien Ci w miarę szybko ten RB iść. Rozejrzyj się po VIP Store, żeby mieć zorientowanie i nie kupuj głupot, tylko wymieniaj na pieniążki, żeby budować bankroll.
6. Status na PS zawsze będziesz miał niższy grając na Starsach, więc jeśli chcesz wyrobić sobie diament np. żeby zakwalifikować się na jakiś zlot userów, to na WH czy PP da się go ponoć zrobić już na NL50, na Starsach nie masz co na to liczyć.

Powodzenia i zachęcam do częstszych notek na blogu. Głównie dlatego, że sam chciałbym wiedzieć "z czym się je" convertowanie się ze zwykłych stolików do Zooma.

dzięki wielkie za wyczerpujące odp! też generalnie żaluję, że nie ma filmików SH bo tak jak napisałeś FR jednak się różni i lepiej byłoby zobaczyć produkcje z krótkich stołów, ale zawsze coś... ; )

raczej chodziło mi z tymi statusami o to, czy grać na innym roomie żeby wyrabiać status np. złoto (bo to w zasadzie wystarcza mi) czy olać go zupełnie, czy może kupić np. na 3mies/rok (ale na to z kolei nie pozwala zupelnie BR + nie wiem czy ma to sens tak naprawdę)

Dzięki pozostałym za wpisy, to że 2-6 ciężej o dobre stoliki, to nie ma znaczenia, bo mi raczej zależy na tym, żeby grać od rana a nie po nocach :D

@aldon7 - nie wiem do końca, na razie przeniosłem połowę rolla (ktory zmalał po ostatnich porażkach na nl20 na bet365 :D) i gram zoom'a, na next miesiąc mam już dawno wyrobione złoto więc spoko. a co zrobię w następnym jeszcze nie wiem - kwestia do przemyślenia :D

Reply
aldon7

nie wiem jak to jest. Ja sie nie ucze zupelnie nic. Nie analizuje itd bo licencjat byl na karku. Dopiero po nim ruszam z kopyta i gdyby nie wyplacanie calosci bonusow gralbysm sobie nl100

Uczysz sie duzo wiecej niz ja i sadze ze masz wieksza teorie pokera opanowana niz ja. Czemu nie cisniesz konsekwentnie dalej? Zobaczysz ze wrocisz tu. Masz tu gosci ewidentnie slabych + drabine. Skoro ja ich moglem przejsc na nl20, to Ty mozesz to zrobic z latwoscia. A nagle wprowadzasz zmiany. Dla mnie to jest cos czego ja nie ogarniam, ale w kazdym razie gl. :D

Reply
regul92

Napisane przez aldon7
nie wiem jak to jest. Ja sie nie ucze zupelnie nic. Nie analizuje itd bo licencjat byl na karku. Dopiero po nim ruszam z kopyta i gdyby nie wyplacanie calosci bonusow gralbysm sobie nl100

Uczysz sie duzo wiecej niz ja i sadze ze masz wieksza teorie pokera opanowana niz ja. Czemu nie cisniesz konsekwentnie dalej? Zobaczysz ze wrocisz tu. Masz tu gosci ewidentnie slabych + drabine. Skoro ja ich moglem przejsc na nl20, to Ty mozesz to zrobic z latwoscia. A nagle wprowadzasz zmiany. Dla mnie to jest cos czego ja nie ogarniam, ale w kazdym razie gl. :D

Wiesz co, zgadzam się z tym co napisałeś, że brakuje mi może trochę w konsekwencji, i wiem, że pewnie byłbym w stanie grać tam te nl20 dochodowo i je przejść. W każdym bądź razie na bet zauważyłem zerowy ruch, wieczorami nie było za wiele stolików do gry + wszystkich graczy znam na pamięć, nie ma żadnej rotacji, ciągle to samo, ciężko mi tam grać. Głównym powodem jednak takiej zmiany był volume jaki robię na std stołach, gdzie max w miesiącu osiągam 25k, z kolei zoom (mimo dużo, dużo gorszego rb, który co też prawda nie jest dla mnie jakiś mega istotny) daje mi możliwość zagrania ogromnej liczby rąk, przez co progres w grze szybciej widać, szybciej daje to efekty. W dodatku zależało mi na tym aby móc grać o porannych porach, o czym zresztą pisałem wyżej gdzieś. Do tego soft + przyjemność z gry jest dla mnie dużo, dużo większa niż wcześniej :)

Nie zakładam, że nie będę zupełnie grać na becie, jeszcze w tej chwili nie wiem co zrobię, może po miesiącu wrócę do gry na std stołach - nie wiem, niczego nie wykluczam, ani jakoś super ściśle nie zakładam.

Dzięki wielkie za wpis Aldon :D pozdrawiam Cie serdecznie

Reply