Przejdź do forum
Zmiany w strukturze...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zmiany w strukturze forum

258 Posty
93 Użytkownicy
2 Reakcje
22.4 K Wyświetlenia
grzesiek

Czyli rozumiem, że skoro "nasze sukcesy" zostały połączone z "poker" to teraz można w dziale poker umieszczać każdy swój sukces?

Mam propozycje dla Was, drodzy gracze. Niech każdy komu obecne zmiany nie pasują założy dzisiaj temat w dziale poker ze swoim własny sukcesem. Nie wiem, dojście do ITM jakiegoś turka za 1.1$, wygranie ręki na nl5, wyblefowanie przeciwnika z rozdania, cokolwiek - z dużym akcentem na COKOLWIEK.

Jak widać pokerstrategy w tym geście ma feedback głęboko gdzieś i samo zachęca do spamowania jednego z ważniejszych działów tego forum...

W ten sposób możemy pokazać adminom jaki debilizm wymyślił ktoś u góry, nie łamiąc regulaminu, ba wykorzystując idealnie do tego przeznaczone forum -.-.

Drogie PS, wrzućcie jeszcze dział powitań do działu poker (bo przecież witają się pokerzyści), dział pytań początkujących (bo przecież pytania są o pokerze), a najlepiej zeskakujcie całe forum w 1 dział "poker". Wtedy forum będzie mega intuicyjne dla nowych graczy, nie będzie trzeba nic scrollować, a każdy będzie miał pewność, że pisze w odpowiednim dziale. A TO WSZYSTKO DLA NASZEGO DOBRA!

Serio, co mnie obchodzi, że ktoś shipnął jakiś mały event online albo przeszedł nl10 w 2 tygodnie? Do działu pokerowych sukcesów nie wszedłem chyba ani razu, a teraz za każdym razem jak będę chciał poczytać jakieś pokerowe informacje lub udzielić się w jakimś pokerowym temacie będę musiał przebijać się przez masę spamu. Legalnego spamu...

Odpowiedz
Cytat
ArcadiusK

Nie rozumiem jak połączenie kilku działów które były wg mnie bardzo dobrze rozdzielone i przez to czytelne (challenge oraz sukcesy) w jeden ma pomóc w przejrzystości forum :facepalm:

Przecież teraz w dziale "Poker" jest taki śmietnik że szkoda gadać.

Poza tym gdzie tu k... przejrzystość jak muszę szukać wątku z challengu w którym biorę udział pośród dziesiątek bezsensownych tematów?

Odpowiedz
Cytat
szok38

Napisane przez Edziorrr
Oficjalnie proponuje przemianować dział "poker" na "śmietnik".

W pełni popieram inicjatywę kolegi Edziorrra .

Odpowiedz
Cytat
sz3sz

ale burdel

Odpowiedz
Cytat
marioc74

Totalny burdel zafundowaliście użytkownikom.Nic nie można znaleźć...
A dział poker =śmietnik.

Odpowiedz
Cytat
KudlatyPL

ahaahahah
zabiliście community (ten jerkcirkle to nie community)
dobijcie forum

lubie patrzeć jak coś zdycha

Odpowiedz
Cytat
Główny administrator
Marta

Cześć,

postaram się przybliżyć Wam powody, dla których opisane w tym wątku zmiany były stopniowe wprowadzane na forum od pewnego czasu. W niektórych kwestiach będę musiała się powtórzyć, jako że już we wcześniejszych postach starałam się wytłumaczyć, co miało wpływ na ostatnio wykonane ruchy.

Chciałabym zaznaczyć, że rozumiem fakt, że możecie być niezadowoleni. Zamiast odnosić się do poszczególnych przypadków, postaram się nakreślić całościowy obraz.

Forma, w której forum funkcjonowało przez bardzo długi czas, odpowiadała Wam i byliście do niej przyzwyczajeni. Jednocześnie, nasze forum cały czas się rozrastało, nie tylko pod względem ilości użytkowników, ale też pod względem nowych działów, subfor, podwieszonych wątków, itd. Było dużo informacji, które chcieliśmy wyróżnić, podkreślić - czego skutkiem było posiadanie wielu osobnych boardów dla działów, które tak naprawdę nie potrzebowały aż tak dużej ekspozycji i tematycznie zgadzały się z innym forum. Dla nowego użytkownika, forum było zdecydowanie nieczytelne, powód: zbyt duża liczba boardów, która zamiast ułatwiać decyzję "gdzie zapostować?", utrudniała ją.

Jak zauważyliście, w ostatnim czasie zaszło kilka zmian. Wszystkie były postowane w tym wątku, byliście na bieżąco informowani o tym, czemu stało się to, co się stało lub też, co dopiero się stanie (i dlaczego). Zmiany były stopniowo wprowadzane we wszystkich społecznościach, a celem było zoptymalizowanie forum do takiej formy, w która byłaby przejrzysta dla każdego (nie mówię teraz o poszczególnych działach, typu "Poker" - jeżeli ktoś ma zamiar cytować mnie w tym momencie). ;) Z perspektywy widoku ogólnego, forum, w obecnym kształcie, jest bardziej uporządkowane.

Kolejnym powodem dokonanych zmian była mała aktywność w działach, które były osobnymi boardami - a w związku z małym ruchem, nie zasługiwały na miano "boardu'. Takie fora zostały połączone z tematycznie powiązanym forum-rodzicem.

Efekt tego jest taki, że (jak wspomnieliście) - działy większe się rozrosły, jest w nich więcej tematów, jednak są to tematy popularne. Drogą filtracji, te ciekawe bądź często dyskutowane / warte przeczytania utrzymają się na górze strony, te mniej ciekawe, spadną na dalsze strony - co oczywiście nie oznacza, że nie ma możliwości na zwiększenie zainteresowania danym tematem - wystarczy go podbić. :)

Mam nadzieję, że chociaż częściowo udało mi się wyjaśnić powody dokonanych zmian. Wiem, że każde modyfikacje, które nie do końca spełniają Wasze oczekiwania na pierwszy rzut oka, spotkają się prawdopodobnie z negatywną reakcją i nie mówię Wam, że nie macie racji. O kwestiach gustu się nie dyskutuje, wierzę jednak, że wraz z biegiem czasu, przyzwyczaicie się do obecnego layoutu.

Dziękuję za feedback i pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
ArcadiusK

Napisane przez Marta
Mam nadzieję, że chociaż częściowo udało mi się wyjaśnić powody dokonanych zmian. Wiem, że każde modyfikacje, które nie do końca spełniają Wasze oczekiwania na pierwszy rzut oka, spotkają się prawdopodobnie z negatywną reakcją i nie mówię Wam, że nie macie racji. O kwestiach gustu się nie dyskutuje, wierzę jednak, że wraz z biegiem czasu, przyzwyczaicie się do obecnego layoutu.

Not sure if serious :ayfkm:

Nie chce tu nikogo obrażać ale czy wy jesteście naprawdę tak ślepi na opinię waszych użytkowników czy tylko udajecie?

Skoro nie było ANI JEDNEGO pozytywnego komentarza do dzisiejszych zmian, tylko SAME negatywne to widocznie społeczność wymaga żeby forum wyglądało inaczej niż w waszych planach.

A te gadanie głupot o przejrzystości to po prostu śmiech na sali. Właśnie widać jak dział Poker jest teraz przejrzysty.

Kompletnie nie rozumiem co wam przeszkadzał dział "Strefa użytkownika" zwłaszcza że był MEGA przejrzysty. Teraz mamy zbiorowisko KOMPLETNIE nie powiązanych ze sobą tematów jak challenge, sukcesy i tematy o pokerowej dupie maryny.

I nie pier.... że to dla naszego dobra, bo skoro nikomu się ta zmiana nie podoba, to znaczy że była ZŁA i trzeba ją cofnąć.

Napisane przez Marta

hahahaha

Po raz kolejny wychodzi jak macie w dupie opinie swoich użytkownikow i ich feedback.

PS. To wmawianie że jesteśmy przyzwyczajenie i wy wiecie lepiej co jest dla nas lepsze to już było kompletnie żenujące :ayfkm:

I żeby nie było... nie atakuje Cię Marta jako osobę tylko decyzje które podejmujecie, a które są kompletnie przeciwne wymaganiom użytkowników.

Odpowiedz
Cytat

chyba quitne to forum i bede pisal tylko w czelendzu, nie ma sensu sie po pracy i graniu w poker wkurwiac na jakies bezsensowne decyzje,

mam nadzieje ze przez ta zmiane bedzie wylew nowych ktorzy do tej pory nie wiedziel gdzie pisac :ayfkm:

btw to forum dla ludzi ktorzy maja wygrywac w pokera a nie dla idiotow nie potrafiacych rozroznic poszczegolnych sekcji...

Odpowiedz
Cytat
milsari

Napisane przez ArcadiusK

Napisane przez Marta

Not sure if serious :ayfkm:

Nie chce tu nikogo obrażać ale czy wy jesteście naprawdę tak ślepi na opinię waszych użytkowników czy tylko udajecie?

Skoro nie było ANI JEDNEGO pozytywnego komentarza do dzisiejszych zmian, tylko SAME negatywne to widocznie społeczność wymaga żeby forum wyglądało inaczej niż w waszych planach.

A te gadanie głupot o przejrzystości to po prostu śmiech na sali. Właśnie widać jak dział Poker jest teraz przejrzysty.

Kompletnie nie rozumiem co wam przeszkadzał dział "Strefa użytkownika" zwłaszcza że był MEGA przejrzysty. Teraz mamy zbiorowisko KOMPLETNIE nie powiązanych ze sobą tematów jak challenge, sukcesy i tematy o pokerowej dupie maryny.

I nie pier.... że to dla naszego dobra, bo skoro nikomu się ta zmiana nie podoba, to znaczy że była ZŁA i trzeba ją cofnąć.

Napisane przez Marta

hahahaha

Po raz kolejny wychodzi jak macie w dupie opinie swoich użytkownikow i ich feedback.

PS. To wmawianie że jesteśmy przyzwyczajenie i wy wiecie lepiej co jest dla nas lepsze to już było kompletnie żenujące :ayfkm:

I żeby nie było... nie atakuje Cię Marta jako osobę tylko decyzje które podejmujecie, a które są kompletnie przeciwne wymaganiom użytkowników.

+1

Proponuje pisac posty po angielsku, moze wtedy "góra" zacznie reagowac.

Odpowiedz
Cytat
pokerowy85

na forum jestem juz dlugo i chociaz postow nie mam zbyt wiele to czytalem regularnie. Jestem takze podirytowany takim podejsciem do klienta. Zrobiliscie pierdolnik jakich malo. Zamiast przejrzystosci jest hiroshima jakas. Gdyby nie to ze konta sa przypisane do Was lifetime inaczej byscie podchodzili do klienta i reagowali na feedback, a tak macie to w glebokim powazaniu. Znajdujecie jakies wymowki z dupy, ze cos jest malo odwiedzane. Ale wiadomo ze sa dzialy bardziej popularne i mniej. Teraz jak sie nie wejdzie przez urlop na forum to wiele watkow sie przegapi. Napiszcie ze nie macie kasy czy ludzi chetnych do pracy jako mod.
Takie zachowanie to rownia pochyla dla Was.

Odpowiedz
Cytat
KudlatyPL

trzeba pisać do Korna
znowu :facepalm:

Odpowiedz
Cytat
Wojaq

optymalizacja forum spowodowała totalny burdel i chaos, jak zwykle realizują najpotrzebniejsze założenia :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat
czak2

Co tu się wyprawia?

Hej KudlatyPL, Mamy już dwa tematy, gdzie odbywa się dyskusja odnośnie tych zmian, warto trzymać wszystko w jednym miejscu: Zmiany w strukturze forum

Pozdrawiam.

I wszystko jasne. Tak jak już było napisane najlepiej wrzućcie wszystko do jednego kotła. Tylko potem sami będziecie to przełykać.

Smacznego

Odpowiedz
Cytat
mustang0018

Proponuję aby zostawic dział "Witamy przedstaw sie" a także "gry i zabawy" reszta jest zbedna

Odpowiedz
Cytat
queristo

Napisane przez Marta
Forma, w której forum funkcjonowało przez bardzo długi czas, odpowiadała Wam i byliście do niej przyzwyczajeni. Jednocześnie, nasze forum cały czas się rozrastało, nie tylko pod względem ilości użytkowników, ale też pod względem nowych działów, subfor, podwieszonych wątków, itd. Było dużo informacji, które chcieliśmy wyróżnić, podkreślić - czego skutkiem było posiadanie wielu osobnych boardów dla działów, które tak naprawdę nie potrzebowały aż tak dużej ekspozycji i tematycznie zgadzały się z innym forum.

To właśnie liczne subfora sprawiały, że forum było dość czytelne i stosunkowo szybko można było odnaleźć odpowiedni temat.

Napisane przez Marta
Dla nowego użytkownika, forum było zdecydowanie nieczytelne, powód: zbyt duża liczba boardów, która zamiast ułatwiać decyzję "gdzie zapostować?", utrudniała ją.

Skąd ten wniosek? Była jakaś ankieta na ten temat czy coś?

Napisane przez Marta
Zmiany były stopniowo wprowadzane we wszystkich społecznościach, a celem było zoptymalizowanie forum do takiej formy, w która byłaby przejrzysta dla każdego (nie mówię teraz o poszczególnych działach, typu "Poker" - jeżeli ktoś ma zamiar cytować mnie w tym momencie). ;) Z perspektywy widoku ogólnego, forum, w obecnym kształcie, jest bardziej uporządkowane.

Co z tego, że widok główny jest bardziej uporządkowany, skoro ogólny komfort korzystania z forum spada?

Napisane przez Marta
Kolejnym powodem dokonanych zmian była mała aktywność w działach, które były osobnymi boardami - a w związku z małym ruchem, nie zasługiwały na miano "boardu'. Takie fora zostały połączone z tematycznie powiązanym forum-rodzicem.

Akurat w dziale z sukcesami, czy z grupami learningowymi aktywność nie była jakaś strasznie niska.

Napisane przez Marta
Efekt tego jest taki, że (jak wspomnieliście) - działy większe się rozrosły, jest w nich więcej tematów, jednak są to tematy popularne. Drogą filtracji, te ciekawe bądź często dyskutowane / warte przeczytania utrzymają się na górze strony, te mniej ciekawe, spadną na dalsze strony - co oczywiście nie oznacza, że nie ma możliwości na zwiększenie zainteresowania danym tematem - wystarczy go podbić. :)

Tu już sama się zamotałaś :P Albo drogą filtracji, te ciekawe bądź często dyskutowane / warte przeczytania utrzymają się na górze strony, te mniej ciekawe, spadną na dalsze strony albo też te mniej ciekawe będą sztucznie podbijane i wtedy tematy ciekawsze będą ginęły w tłumie.

Odpowiedz
Cytat
KudlatyPL

już nie mówię o tym, że te zmiany to za czesto prowadzacie

Odpowiedz
Cytat
milsari

Napisane przez KudlatyPL
trzeba pisać do Korna
znowu :facepalm:

Chyba najwyzsza pora napisac do wyzszych szczebli, żeby przynajmniej te najbardziej idiotyczne zmiany powstrzymac. Po co komu było ruszac to forum. Uzytkownicy podrzucili by pare zmian i by było błogo, teraz mamy bajzel.

Odpowiedz
Cytat
winkel1989

z tymi blogami mogliscie zostawic jak bylo';/

Odpowiedz
Cytat
wukaesiak

idę do angielskiej sekcji, bo tam to wszystko normalnie wygląda :ayfkm:

Odpowiedz
Cytat