Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] I'm not a nice guy... [NLHE SH+MINDSET]

131 Posty
29 Użytkownicy
0 Reakcje
3,878 Wyświetlenia
domycia

Napisane przez kolanko1990

Napisane przez raven112233
Na takim niskim ft3b palisz kase. NL4 ani NL10 to nie są stawki, gdzie wielu graczy będzie cie nagminnie eksploatować.

myśle że to limity gdzie gracze z reguły mają nie więcej niż 4% 3betu więc callowanie tego nie ma najmniejszego EV +

Tak, zdecydowanie się tutaj zgadzam z kolankiem

domycia
Do obejrzenia na dzisiaj:

domycia
Dzieeeń doooobry

Postanowiłem rozpisać sobie wreszcie jakieś cele, długo z tym zwlekam, sam nie wiem czemu.

A więc zacznę od celów na styczeń:

• Grać przynajmniej 2 godziny codziennie (jeśli możliwe to conajmniej 3 godziny)
  • Skończyć czytać 'Rozmowy z Bogiem' tom 1
  • Skończyć czytać 'Mowę ciała'(czytam od grudnia i jeszcze nie skończyłem :facepalm:)
  • Dokończyć oglądać serię filmów mindsetowych o wyznaczaniu celów(tu tak jak 'Mowa ciała' - obejrzałem kilka odcinków i przestałem dalej oglądać for no fking reason).
  • Dokończyć oglądać serię o nueropsychologii pokera (pewnie skończę jutro, ale piszę o tym, żeby nie było tak jak z serią o wyznaczaniu celów).
  • Codziennie conajmniej 1,5 godziny poświęcone na edukacje pokerową (session review, ocena rozdań, jakiś filmik etc.) - pewnie będzie więcej niż 1,5h ale zakładam najpesymistyczniej - najlepiej by było zbalansować 3:3 (godziny gry:godziny nauki), ale nie wiem czy wystarczy mi czasu.

Jak coś sobie przypomnę to jeszcze napiszę :f_thumbsup:.

Jeszcze mam ciekawostkę z dzisiejszej sesji:

Chcielibyście wiedzieć jakie statystyki ma gracz, który CRUSHUJE NL4? Wrzucam pop-up zawodnika, który dosiadł się do dwóch stołów z 4$, a po 2 godzinach był 1200bb i 2000bb deep.

Spoiler

Miałem grać tylko 2 godziny, ale widząc tak dobrego zawodnika przy stole, z tak dużymi stackami, postanowiłem pograć z nim jeszcze trochę - co by się czegoś od niego nauczyć :f_biggrin:.

Spoiler

Ograł mnie na 4 BI.. So sick :f_cry:

Zaraz siadam do trzeciej dzisiejszej sesji, bo roll sam się nie zbuduje :f_thumbsup:.
Wish me... having fun :f_thumbsup:.

domycia

Buenos días!

Jakiś czas temu spisałem sobie na kartkę '10 rzeczy, które powinieneś przestać sobie robić' na podstawie wpisu na blogu Michała Pasterskiego(serdecznie polecam blog!) - dokładnie to przepisałem te rzeczy z jego bloga(wtf - pisze się bloga czy blogu?), przeanalizowałem i postanowiłem, że wprowadzę to w swoje życie, a więc:

1. Przestań uciekać od swoich problemów.
-Zacząłem to realizować, chociaż nadal są sytuacje gdzie 'boje się' stawić czoła danemu problemowi, ale jest już tego znacznie mniej niż jakieś 2-3 miesiące temu

2. Przestań udawać kogoś, kim nie jesteś.
-Tutaj easy, nigdy nie udawałem kogoś kim nie jestem, zawsze staram się być sobą (czy wychodzi to na dobre czy nie to już inna sprawa :D)

3. Przestań się okłamywać.
-Przebrnąłem przez to jakieś 6 miesięcy temu kiedy postanowiłem zacząć robić coś ze sobą, kiedyś było 'jakoś to będzie','samo się ułoży' dzisiaj sam biorę swoje życie w swoje ręce, i jak jest chujowo to nie okłamuje się, że jest zajebiście tylko działam - żeby przestało być chujowo.

4. Przestań skupiać się na tym, czego nie chcesz w życiu.
-Tutaj mam pewne 'leaki', muszę to jeszcze ogarnąć

5. Przestań odkładać swoje potrzeby na koniec kolejki.
-Z tym nigdy nie miałem problemów. Jestem jebanym egoistą.

6. Przestań marnować swój czas na rzeczy, które nie mają znaczenia.
-To jest to! Nieprawdopodobne ile czasu marnuje codziennie na PIERDOŁY!. Czy to facebooka sprawdzić - 50 razy dziennie. Czy może przeglądać godzinami strony ze 'śmiesznymi' obrazkami. Masakra. Zacząłem od zablokowania wyświetlania stron pokroju 'kwejk.pl' w mojej przeglądarce :f_thumbsup:

7. Przestań obwiniać innych (i siebie) za swoje problemy.
-Nad tym też czeka mnie wiele pracy. Kiedyś pewien mądry człowiek powiedział, że mam syndrom 'przejmowania się pierdołami' - to jest racja, powinienem wreszcie przestać przejmować się tym co nie ma większego znaczenia

8. Przestań udowadniać innym swoją wartość.
-Zdecydowanie, na siłę staram się pokazać wszystkim, jaki to ja jestem zajebiście dowcipny, pewny siebie itp. Jeśli byłbym przekonany o swojej wartości nie musiałbym przekonywać innych..

9. Przestań spędzać czas z ludźmi, z którymi nie chcesz spędzać czasu.
-Tutaj też nigdy nie było problemów, nienawidzę spędzać czasu z ludźmi, których nie lubię/nie szanuję. Jakiś rok temu doszło to do takiego stopnia, że miałem tylko kilku najbliższych przyjaciół, a nienawidziłem wszystkich innych, ludzi... Udało mi się to zbalansować (zawierając masę nowych znajomości, chodząc na więcej imprez), myślę, że byłem(i jestem?) trochę takim socjopatą :D

10. Przestań mówić do siebie nieprzyjemne rzeczy.
-Mówię do siebie nieprzyjemne rzeczy. Codziennie. Nie odczuwam w związku z tym żadnego dyskomfortu. Na monitorze mam przyklejoną karteczkę, na której widnieje napis "NIE HERO CALLUJ SKURWIELU" - działa.
Może niektórym osobom to przeszkadza, wprowadza w zły nastrój, ale mi to pomaga, jak powiem sobie kilka mocnych słów ('jakim debilem trzeba być, żeby zrobić to tak...') to zdecydowanie jest do dla mnie EV+ :)

Dzisiejszy wpis taki bardziej mindsetowy - ale to dobrze, ostatnio wszystko pisałem o pokerze, olewając tym samym mindset.

'Droga do szczęścia i wolności emocjonalnej nie zawsze wymaga nabywania nowych umiejętności i rzeczy. Bardzo często kluczem do rozwiązania swoich problemów jest raczej zaprzestanie pewnych zachowań i nawyków, które ograniczają dostęp do wewnętrznej energii.'

domycia
Dzień dobry.

Kot piosenka, soundtrack z Sin city, przypomniało mi się bo wczoraj oglądałem, jak ktoś nie widział - polecam, taki surrealistyczny noir - warto zobaczyć.

Cytat z filmu :

Hell? You don't know what hell is. None of you people do. Hell isn't getting beat up or cut up or hauled in front of some faggot jury.
Hell is waking up every god damn morning and not knowing why you're even here. Why you're even breathing.

Pokerowo:

Od wczoraj znowu atakuje NL10 i coś wreszcie się przełamało, wieczorem gram trzecią-dzisiejszą sesje i może zrobię jakiś up.

Bawiłem się ostatnio trochę HUD'em i popupem i trochę je ulepszyłem - brakowało mi trochę statystyk:

Mój HUD wygląda obecnie tak:

Jest to:

Name/Hands
VPIP/PFR/CO/Limp/WTSD
3bet/Squeeze/Call3bet/Ft3bet/Ft4bet
CbetFlop/ft2CbetFlop/AFqFlop/AFqTurn/AFqRiver
stealCO/stealBTN/stealSB/ft2stealSB/ft2stealBB

Nie mogłem znaleźć (jestem ślepy albo nie ma ;o) statystyk Call 3bet IP i Call 3bet OOP, bardzo by mi się przydały, póki co mam tylko zwykły Call 3bet co mnie nie zbyt satysfakcjonuje.

Oprócz tego do popupa(mój popup można znaleźć na poprzedniej stronie) dodałem statystyki: raise limpers (z danych pozycji) oraz limp/call, limp/raise, limp/fold - raise limpers można wykorzystać gdy ktoś np ma tendencje do light izolowania. Jeśli chodzi o limp/x to przede wszystkim duży limp/fold - można light kraść dead money, natomiast stat limp/raise sygnalizuje jakieś trapy 'a'la highstakes'.

domycia

WITAM

Po dzisiejszych i wczorajszych sesjach NL10 - doszedłem do wniosku, że posiedzę sobie tutaj trochę dłużej..
byle nie za długo - NL25 czeka :f_cool:

Skoro będę już grał NL10 to zrobię małe podsumowanko NL4.

Wykresik:

Winrate to jakieś 11-12bb/100

NL10 od wczoraj:

Bardzo fajnie widać po lini nSD kiedy grałem a-game(dzisiejsze sesje), a kiedy grałem trochę słabiej z powodu zmęczenia itp (wczorajsze sesje).

Nie wrzucałem nigdy tutaj żadnego rozdania, więc wrzucę pierwszy raz, a co!

Rozdanie pt. "Leveling hard on NL10" (koleś ma ikonke ABC od HM1 :D)

Spoiler

Grabbed by Holdem Manager
NL Holdem $0.10(BB) Replayer
SB ($14.73)
BB ($8.46)
Hero ($10)
UTG+1 ($5)
CO ($9.32)
BTN ($10.24)

UTG+1 posts $0.10

Dealt to Hero Q♣ T♥

Hero raises to $0.40, UTG+1 calls $0.30, CO calls $0.40, fold, fold, BB calls $0.30

FLOP ($1.65) 7♣ T♦ 3♦

BB checks, Hero bets $1, UTG+1 folds, CO raises to $2.50, BB folds, Hero calls $1.50

TURN ($6.65) 7♣ T♦ 3♦ J♥

Hero checks, CO bets $2, Hero calls $2

RIVER ($10.65) 7♣ T♦ 3♦ J♥ 5♥

Hero checks, CO bets $4.42 (AI), Hero calls $4.42

Hero shows Q♣ T♥
(Pre 40%, Flop 53.2%, Turn 65.9%)

CO shows K♦ 8♦
(Pre 60%, Flop 46.8%, Turn 34.1%)

Hero wins $18.52

edit:
tak, open QTo z UTG to std :D

Bilip

Dycha za wykresik z nl4 :nh

No i nie spazuj na nl10 :)

domycia

Napisane przez Bilip
No i nie spazuj na nl10 :)

Chyba da się zrobić :sdrink

kolanko1990

marnujesz sie na nl10

Szotuj nl100 z 2 BI :pokerface:

domycia

Napisane przez kolanko1990
marnujesz sie na nl10

Szotuj nl100 z 2 BI :pokerface:

Nie no.. z 4 BI wypadałoby mieć jednak, nie jestem jakimś hazardzistą czy coś... :pokerface:

Właśnie oglądałem film banisa - nowego trenera PS pt "banis prezentuje: 3-betowane pule bez pozycji" - bardzo dobre nagranie, mam masę leaków związanych z callowaniem 3Betów w nieodpowiednich spotach (szczególnie dużo tracę w spotach gdzie calluje 3bet OOP) i to nagranie mi na pewno sporo pomoże, szkoda, że przykłady są na podstawie gierek FR, ale mimo to bardzo mi się podobało to nagranie

Notatki:

Spoiler

Preflop:

• Na kogo gramy?
  • Ile % 3bet ma przeciwnik z danej pozycji(vs nasza pozycja)?
  • Ile mniej więcej mamy ft3bet(jaki mamy image?)?
  • Jaką wartość ma ft4bet przeciwnika z danej pozycji?
  • Ile wynosi jego cold call na danej pozycji?

Postflop:

• Analiza boardu(czy zakres przeciwnika trafia flopa?)
  • Jakie jest nasz equity vs ten zakres?
  • Jakie karty na następnym streecie nas polepszają/pogarszają względem range rywala(ile jest kart polepszających nas, a ile pogarszających)

Po przeczytaniu kilku komentarzy:

Spoiler

Zdecydowałem, już jaką serie filmów będę oglądał w najbliższym czasie:

...ale wszystko w swoim czasie, najpierw skończę oglądać serię o wyznaczaniu celów i neuropsychologii pokera :).

domycia

NL 10 mnie bardzo kocha :f_love: _love: :f_love: _love: :f_love: _love:

A tak na poważnie - mam jakiś potężny leak mindsetowy...
Przeglądając wyniki sesji z poszczególnych dni wygląda to mniej więcej tak:
-duży up :fdrink
-down :f_mad:
-b/e
-duży down :f_mad:
-duży down :f_mad:

Ogólnie zauważyłem, że po dobrym dniu, gdzie szło mi dobrze następnego dnia jestem bardzo pewny siebie leveluje się itp i przegrywam... Więc kolejnego dnia po przegranej, chowam ego do kieszeni i z pokorą gram solid a-game i odrabiam... I tak w kółko. Być może jest to wina wariancji, ale myślę, że problem jednak leży we mnie(albo i tu i tu).

No nic będę musiał coś z tym zrobić, póki co lecę oglądać "The Departed - znajomy mówił, że dobry film, a wieczorem zagram drugą sesję.

skylookx

hah! fajny wykres, identyczny do mojego na nl10 i tak w kolko od jakiegos czasu,
ps zmieniales cos w grze od przejscia na nl10 ?

domycia

Nie dużo, staram się bardziej analizować graczy regularnych, których już tutaj jest trochę, ale nadal są bardzo słabi. Jeśli chodzi o przegrane - za dużo gram bez pozycji i ogólnie za dużo rąk otwieram, o ile na NL4 granie 26/22 było dobre to tutaj jednak gracze grają już trochę lepiej na post flopie, ale myślę jednak, że to kwestia czasu jak się wyadjustuje do dynamiki gry tutaj i będą efekty :f_thumbsup:.

kolanko1990

nie jest źle bo profit masz :f_biggrin:

Najczarniejszy

.

Edit: Widywałem Cie na stolikach PP :> Dobry blog, jakim programem robisz mapy myśli? Będę zaglądał ;) :nh

skylookx

Napisane przez domycia
Nie dużo, staram się bardziej analizować graczy regularnych, których już tutaj jest trochę, ale nadal są bardzo słabi. Jeśli chodzi o przegrane - za dużo gram bez pozycji i ogólnie za dużo rąk otwieram, o ile na NL4 granie 26/22 było dobre to tutaj jednak gracze grają już trochę lepiej na post flopie, ale myślę jednak, że to kwestia czasu jak się wyadjustuje do dynamiki gry tutaj i będą efekty :f_thumbsup:.

racja, a powiedz z ciekawosci jaki pokerroom bo jak ipoker to mozemy podyskutowac o pewnych "regach"

domycia

Napisane przez skylookx

Napisane przez domycia

racja, a powiedz z ciekawosci jaki pokerroom bo jak ipoker to mozemy podyskutowac o pewnych "regach"

PartyGaming, także poziom bardzo słaby, praktycznie na każdym stole mam 1-2 dawców także nie narzekam, a z semi-regami też idzie coś wygrać ;)

zbigiam
joeyveb

Stawiam kropę, bo Party :f_thumbsup:

Ciśnij te 10tki, imo poziom jeszcze niższy niż na 4, więc do zoba na 25 :pokerface:

domycia

Napisane przez Najczarniejszy
.

Edit: Widywałem Cie na stolikach PP :> Dobry blog, jakim programem robisz mapy myśli? Będę zaglądał ;) :nh

Program to Xmind - freeware.

Jaki masz nick na PP? :)
W sumie kojarzę, w tym momencie tylko jednego regularsa z Polski na nl10 - Baltic_shark czy coś takiego - może to Ty?