Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] I'm not a nice guy... [NLHE SH+MINDSET]

131 Posty
29 Użytkownicy
0 Reakcje
3,879 Wyświetlenia
Najczarniejszy

Nie, nie gram 10, jeszcze nie. Gram od mniej więcej końca listopada, wcześniej grałem rok temu, ale przez sprawy osobiste, brak motywacji przestałem grać, w sumie trochę przegamblowałem rolla na NL10 bez brm ;p
Na NL10 chce mieć minimum 25bi, brakuje jeszcze 2-3, na razie idzie srednio, słaby volume --> wykres + zagrałem jakieś 2 czy 3 freerole i 30pare dolców wpadło.
Ciebie widziałem na NL4, a baltic shark z tego co wiem jest b/e regiem NL10, jego też na "czwórkach"widziałem. ;)
Nick dam jak będziemy się spotykać na tych 10, nie chcemy przecież nie równej walki

Spoiler

TuRade

O widze że spora grupka z limitu który również gram ;) DoMycia to Twój nick na PP? mam na Ciebie 100rąk prawie :pokerface: Tylko dziwi mnie że mówicie o graczu Baltic shark że jest regiem z 10 i 4 a nie mam na niego żadnej ręki ?(

Powodzenia na stołach :fdrink

streetart90

Wysłałem zapro na PS i skype mam parę pytań do nl4 na Party. Widziałem że w jakimś temacie napisałeś że chętnie komuś pomożesz odnośnie tego limitu. Dobry blog, będę zaglądał.

domycia

Napisane przez TuRade
O widze że spora grupka z limitu który również gram ;) DoMycia to Twój nick na PP? mam na Ciebie 100rąk prawie :pokerface: Tylko dziwi mnie że mówicie o graczu Baltic shark że jest regiem z 10 i 4 a nie mam na niego żadnej ręki ?(

Powodzenia na stołach :fdrink

Tak, mój nick to DoMycia. Jaki Ty masz nick? :)

Napisane przez streetart90
Wysłałem zapro na PS i skype mam parę pytań do nl4 na Party. Widziałem że w jakimś temacie napisałeś że chętnie komuś pomożesz odnośnie tego limitu. Dobry blog, będę zaglądał.

Zaakceptowałem :f_thumbsup:

Najczarniejszy
Nick dam jak będziemy się spotykać na tych 10, nie chcemy przecież nie równej walki

Taa... dobrze wiedzieć kto jest dobrym regiem, co by się nie naciąć.

Jeśli chodzi o Baltic sharka to zapamiętałem go bo kiedyś mi ukradł fisha na NL4 i ograł go na jakimś 600+bb deep co było so sick, ogromne pule. Ogólnie koleś nie jest jakiś super dobry, wydaje się być solidny, ale chyba ma jakieś problemy z mindsetem i trochę spazzuje... bo np dzisiaj mi szipnął KJ na 58J 2clubs boardzie vs mój x/r co nie jest chyba std. :D

domycia

DOBRY WIECZÓR!

Ostatnio pomagam kilku osobom w związku z przechodzeniem micro stawek (NL2 i NL4/NL5) - trochę kosztuje mnie to dodatkowej pracy, ale mam satysfakcje, że pomagam innym i oprócz tego sam się na pewno czegoś uczę.

Przeprowadziłem dziś ciekawą analizę rozdania z jedną z osób, której pomagam - skarżył się na coolery podczas shotowania nowych stawek i wysłał mi jedno z rozdań, które jego zdaniem było coolerem i zostało dobrze zagrane :

Spoiler

$0.02/$0.05 No Limit Holdem
PokerStars
6 Players
Hand Conversion Powered by weaktight.com

Stacks:
UTG ($4.93) 99bb
UTG+1 ($12.66) 253bb
CO ($2.04) 41bb
BTN ($4.10) 82bb
SB Hero ($5.50) 110bb
BB ($2.35) 47bb

Pre-Flop: ($0.07, 6 players) Hero is SB K♠ A♥
UTG calls $0.05, UTG+1 raises to $0.20, 2 folds, Hero raises to $0.46, 1 fold, utg folds, UTG+1 calls $0.26

Flop: 7♠ K♥ 6♣ ($1.02, 2 players)
Hero bets $0.68, UTG+1 calls $0.68

Turn: 8♣ ($2.38, 2 players)
Hero bets $1.58, UTG+1 calls $1.58

River: 2♠ ($5.54, 2 players)
Hero goes all-in $2.78, UTG+1 calls $2.78

Gramy vs.

Spoiler

Nie zgodziłem się z tym, że było to dobrze zagrane, i przedstawiłem mój punkt widzenia (wydaje mi się, że dość ciekawa analiza i może kogoś - szczęgólnie z najniższych stawek zainteresować):

Spoiler

[22:44:28] X: aha, czyli nie 4betuje KK pre?
[22:44:31] Łukasz K: szkoda że nie masz statystyki
[22:44:33] Łukasz K: call 3bet IP
[22:44:47] Łukasz K: ja też czasem nie 4betuje
[22:44:52] X: bo widze że 4bet range ma normalny
[22:44:56] Łukasz K: bo wole callnac z pozycja bo wiecej value po flopie idzie zdobyć
[22:45:08] Łukasz K: kolejna sprawa
[22:45:09] Łukasz K: - to jest NIT
[22:45:19] Łukasz K: nit nie calluje 2 barrelów z trashem
[22:45:21] Łukasz K: ja tu gram
[22:45:23] Łukasz K: bet bet x/f
[22:45:31] Łukasz K: na river nic nie bijesz imho
[22:45:48] Łukasz K: on nigdy nie raisuje cbetów
[22:45:52] Łukasz K: więc slowplay tripsa
[22:45:55] Łukasz K: praktycznie zawsze
[22:46:03] Łukasz K: ewentualnei strita któy mu siadł na turnie ale wątpie
[22:46:12] Łukasz K: bo 54 tam nie ma raczej
[22:46:16] Łukasz K: a z t9 by wyrzucal na flopie
[22:46:26] X: no taki nit raczej nie calluje 3beta z air
[22:46:53] X: ale znowu sytuacja co 4 karty w rozdaniu sie znalazly
[22:46:59] Łukasz K: co byś grałna 4bet? fold?
[22:47:26] X: tak
[22:47:29] Łukasz K: no to widzisz
[22:47:32] Łukasz K: on nie chce sie izolować na QQ+
[22:47:38] Łukasz K: tylko chce zatrzymać twój słabszy range
[22:47:43] Łukasz K: imho well played od niego
[22:47:49] Łukasz K: gorzej jakby A high boarda trafił
[22:48:03] X: ale jakbym callowal jego open z utg
[22:48:08] X: to zagralbym raczej tak samo z tptk
[22:48:16] X: bo tym bardziej bym mu nie dawal KK
[22:48:37] Łukasz K: w ogóle
[22:48:40] Łukasz K: to patrz na jego range
[22:48:42] Łukasz K: 6% z MP
[22:48:51] Łukasz K: podaj mi range
[22:48:52] Łukasz K: jego na river
[22:48:53] Łukasz K: cały
[22:48:55] Łukasz K: wg Ciebie
[22:49:11] Łukasz K: mozesz stopniowo czyli
[22:49:38] Łukasz K: 1. open
2. call 3bet
3. call floop
4. call turn
5. river - ile calluje - ile z tego co calluje bijesz a ile nie

[22:51:35] Łukasz K: imho pre flop on otwiera 66+, AQs+, AQo+
[22:51:53] Łukasz K: spróbuj oszacować
[22:51:56] X: wg mnie te
[22:51:56] Łukasz K: co mu z tego zostaje na river
[22:51:57] x: z
[22:51:58] Łukasz K: (y)
[22:52:04] Łukasz K: dobre ćwiczenie
[22:52:05] X: w sumie staty jak na FR
[22:52:25] X: nahm
[22:52:27] X: hm*
[22:53:20] X: AK, JJ, QQ, może TT na mój dość mały raise
[22:54:05] X: 4bet range jego to dla mnie AA,KK
[22:54:25] X: wiec rzadko kiedy widze u niego slowplay z KK akurat w tej sytuacji
[22:54:33] Łukasz K: no to patrz
[22:54:40] Łukasz K: z 66+, AQs+, AQo+ on moze wszystko callować do 3betu
[22:54:46] Łukasz K: bo ma dobre IO przeważnie
[22:54:47] Łukasz K: z pozycją
[22:54:53] Łukasz K: załóżmy że AA i KK 4betuje
[22:54:56] Łukasz K: więc na flopie ma
[22:55:04] Łukasz K: QQ-66, AQs+, AQo+
[22:55:09] Łukasz K: co calluje do 3beta?
[22:55:33] Łukasz K: TT-JJ wyrzuca
[22:55:36] Łukasz K: imho
[22:55:37] Łukasz K: 99 też
[22:55:43] Łukasz K: QQ może callować 1 street
[22:55:55] X: AQ, AK
[22:56:00] X: na ktore mam flipa
[22:56:06] Łukasz K: QQ, 77-66, AQs+, AQo+ no to mamy jego range na turnie
[22:56:13] X: no i te AA, KK ktore raz na jakis czas moze slowplayowac
[22:56:18] Łukasz K: tutaj dostaje beta
[22:56:25] Łukasz K: 88 już nie ma bo wyrzucasz je na flopie
[22:56:32] Łukasz K: QQ i AQo i AQs juz nie sprawdza
[22:56:44] Łukasz K: czyli na river zostaje AKo,AKs,77,66
*+szansa, że jednak ma te AA,KK - co obniża equity
[22:56:57] Łukasz K: masz 50% że przegrasz i 50% że chop pota
*ma gorzej niż 50% - dokładnie 25:50 i 25% na chop - trochę źle to kminiłem, ale sens raczej zachowany
[22:57:04] Łukasz K: myslisz że zagra bet z AK
[22:57:07] Łukasz K: po takim rozdaniu?
[22:57:09] Łukasz K: imo on czeka behind z AK
[22:57:15] Łukasz K: więc jka betuje = przegrywasz
[22:57:17] Łukasz K: mój wniosek
[22:57:19] Łukasz K: gram bet bet x/f
[22:57:46] X: faktycznie :f_thumbsup:

Dla ciekawskich wynik rozdania:

Spoiler

Final Pot: $11.10
UTG+1 shows three of a kind, Kings
K♦ K♣
Hero shows a pair of Kings
K♠ A♥

UTG+1 wins $10.64 (net +$5.14)

UTG lost $0.05
Hero lost $5.50

Fajnie jakby ktoś dał znać co sądzi o takiej mini-analizie :f_thumbsup:

Wczoraj o godzinie 3:03 skończyłem czytać Rozmowy z Bogiem - niesamowita książka, gorąco polecam.

Wybrane cytaciki które sobie zaznaczyłem:

• Gdyby istniało coś takiego jak grzech polegałby on na tym: dopuszczenie do tego, aby o tym, czym jesteś, zadecydowały cudze doświadczenia.
  • Ewoluowanie, stawanie się. Do tego właśnie służy twój stosunek do wszystkiego: samostanowienia o tym, czym się stajesz. Po to tutaj jesteś. Na tym polega radość kształtowania Jaźni. Poznawania Jaźni. Stawania się, świadomie, tym, czym pragniesz zostać. Oto czym jest samoświadomość.
  • Jest prawdą, że gdy osiągasz pewien stan bycia, i utrzymujesz go przez dłuższy czas, powodzenie w wybranej przez ciebie działalności w świecie jest raczej nieuniknione.
  • Najgłębszym sekretem jest to, że życie nie polega na odkrywaniu, ale na tworzeniu. Nie odkrywasz siebie, tylko tworzysz siebie. W związku z tym nie staraj się dowiedzieć kim jesteś, staraj się dowiedzieć kim chcesz być.
  • Kiedy najdzie cię myśl, która nie pasuje do twojej najwyższej wizji siebie samego, zmień ją na nową, natychmiast. Kiedy powiesz coś, co kłóci się z twoją najszczytniejszą ideą, pamiętaj aby więcej czegoś takiego nie mówić. Gdy zrobisz coś wbrew swym najlepszym intencjom, przyrzeknij sobie, że zdarzyło się to po raz ostatni.

itd itp...

Jutro kończę oglądać Neuropsychologię pokera - napiszę jakieś swoje spostrzeżenia na temat tej świetnej serii :f_thumbsup:.

ImWealth

Randomowe 6% które on otwiera na MP:
Text results appended to pokerstove.txt

1,808,193,024 games 0.000 secs 361,638,604,800 games/sec

Board:
Dead:

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 50.187% 42.59% 07.60% 708779592 126514789.50 { 88+, ATs+, KQs, AQo+ }
Hand 1: 49.813% 42.21% 07.60% 702550317 126514789.50 { AKs, AKo }

W związku, że on tego zakresu nie zestackuje preflop, grasz call. 3bet jest tutaj sporym błędem.

domycia

Napisane przez Born2bebroke
Randomowe 6% które on otwiera na MP:
Text results appended to pokerstove.txt

1,808,193,024 games 0.000 secs 361,638,604,800 games/sec

Board:
Dead:

equity win tie pots won pots tied
Hand 0: 50.187% 42.59% 07.60% 708779592 126514789.50 { 88+, ATs+, KQs, AQo+ }
Hand 1: 49.813% 42.21% 07.60% 702550317 126514789.50 { AKs, AKo }

W związku, że on tego zakresu nie zestackuje preflop, grasz call. 3bet jest tutaj sporym błędem.

Gracz z którym to omawiałem wyraźnie napisał, że na 4bet gra fold :)

[22:46:59] Łukasz K: co byś grałna 4bet? fold?
[22:47:26] X: tak

Też jestem zwolennikiem grania call zamiast 3bet w tym spocie - po to, żeby trzymać jego słabszy range (tego słabszego rangu jest bardzo niewiele, ale zdarzy się czasem jednak jakieś AK vs AQ/AJ albo AK vs KQ)

sirslim
domycia

Cześć!

Udało mi się nareszcie skończyć oglądać tą serie. Całkiem spoko. Pewnie nie zainteresuje części osób (szczególnie tych, które do pokera podchodzą bardziej casualowo), ale jednak myślę, że seria godna polecenia:

Notatki (pisane dość skrótowo, żeby były zrozumiałe dla mnie):

1)

Spoiler

+Gimnastyka
+Odżywianie
+Uspołecznianie
+Ciężka praca
+Medytacja
+Eliminacja złego nastawienia

-Depresja
-Obawa
-Lęk
-Strach
-Nieprzygotowanie
-Złe nastawienie

2)

Spoiler

Serotonina i nastrój

Seratonina wpływa na sposób postrzegania zasobów.

Sposoby na podwyższenie seratoniny:

• Ćwiczenia
  • Yoga
  • Kontakty towarzyskie
  • Jedzenie pokarmów zawierających tryptofan (groch, kukurydza)

3)

Spoiler

Dopamina i noradrenalina

Dopamina ma wpływ na: nastrój, sen, libido, koncentracje, pamięć i proces uczenia się

Aktywnosc fizyczna zwiększa energię i zmniejsza napięcie

Niski poziom dopaminy powoduje:

• Depresje
  • Brak energii, słaba koordynacja (choroba Parkinsona)
  • Upośledzona pamięć epizodyczna
  • Upośledzone funkcje wykonawcze

Utrzymywanie odpowiedniego poziomu dopaminy:

-Aktywność fizyczna
-Jedzenie:

• Migdały
  • Awokado
  • Banany
  • Nabiał
  • Fasola
  • Nasiona

-Rożna energia o różnych porach dnia

Obniżanie dopaminy:

• Cukier
  • Kawa
  • Czerwone mięso
  • Używki
  • Stres

4)

Spoiler

Motywacja

Uklad nagrody w mózgu:
Bodziec->reakcja->nagroda = wplyw ba poziom dopaminy

Dobre i złe sposoby uczenia się

5)

Spoiler

Pracujacy uczeń

Włączanie nauki w plan dnia:

• Ustal, że chcesz się uczyć
  • Pamiętaj, że nauka jest EV+
  • Zaplanuj czas na naukę
  • Wyznacz miejsce do nauki
  • Niech cię nic nie rozprasza
  • Nie ucz się za długo

W jaki sposób się uczyć:

• Session review
  • Dyskusje z graczami/coachem
  • Dogłębna analiza rąk
  • Oglądanie filmów
  • Rozdania na forum
  • Czytanie artykułów
  • Filtry HEM

Planowanie:

• Ważne są powtórki i ustalony harmonogram
  • Dyscyplina zwiększy twoją wydajność
  • Zorganizowanie przywróci życiową równowagę
  • Będzissz mniej skłonny do tiltowania
  • Będziesz mieć więcej czasu wolnego

Kreatywność:

• Pozwól sobie na dumaniu o pokerze
  • Przemyśl swoje linie gry
  • Spróbuj czegoś innego i zobacz, czy się opłaciło

6)

Spoiler

Sprawy finansowe

Błędy poznawcze:

• Efekt posiadania - oczekiwanie, że kupujący zapłacą więcej niż osoba sprzedająca była by sama w stanie zapłacic za ten sam produkt. Spowodowane jest emocjonalnym przywiązaniem do posiadanych produktów.
  • Stały stan rzeczy - wiele możliwości -> brak działań.
  • Punkt odniesienia i zakotwiczenie :
    Punkt odniesienia - wartość początkowa
    Zakotwiczenie - przywiązanie się do tej wartości
  • Prawo małych liczb - błąd systematyczny próbkowania, sugerowanie się krótkoterminowymi wynikami przy podejmowaniu decyzji
  • Efekt dyspozycji - ...

PIENIADZE, KTORE SĄ W PULI NIE NALEŻĄ JUŻ DO MNIE!

• Efekt przywiązania - zbyt silne przywiązanie do czegoś z powodów sentymentalnych (przywiązanie do puli, do ręki)
  • Zmiana oceny ryzyka - ocena ryzyka w oparciu o ostatnie wyniki. Gra w celu minimalizacji strat, zamiat gry w celu maskymalizacji zysków.

edit:

Jeszcze zajebista nuta na dzisiaj:

erefkey

Pewnie nie zainteresuje części osób (szczególnie tych, które do pokera podchodzą bardziej casualowo)

a także tych, którzy nie mają złota :facepalm:

dobry blok, moja szkoła :pokerface:

domycia

@erefkey
:sdrink

Uptade mojego NL10:

Jak widać - idzie jak krew z nosa.
Zaczynam wątpić w swoje umiejętności, ale myślę, że jednak wina bardziej leży po stronie mindsetu - pewnie złe nastawienie.
Wariancja? Nie rozpieszcza, ale nie ma tutaj mowy o zwalaniu na nią winę bo po pierwsze sam gram mega słabo, a po drugie płakanie na wariancje jest mega weak.

Próbuje ostatnio gry na różnej ilości stołów.
4 stoły - za mało, leveluje się jak pojebany.
6 stołów - jest ok, jestem w stanie robić table selection, pisać notki itp. :f_thumbsup:
9 stołów - tutaj chyba jest najlepiej bo nigdy się nie nudzę, nadążam z notkami, troche gorzej jeśli chodzi o table selection, ale na moich stejkach to jeszcze nie jest takie ważne zważając na to, że zarówno fishe jak i regowie są mega weak.
12 stołów - dzisiaj próbowałem - o dziwo mieszczą mi się w 'tile', ale jednak myślę, że na obecny mój poziom jest jednak często zbyt dużo akcji. Nadal jestem w stanie podejmować 'optymalne' decyzje, ale jednak myślę, że na 6-9 stołach, mam więcej value.

<tu miałbyć screen z 12 stołów, ale coś sie zjebało>

Także będę jeszcze coś próbował, ale raczej zostane przy 6-9, chociaż jednak fajnie by było robić lepszy volume.

domycia

Hi.

Pod wpływem moich beznadziejnych wyników z ostatnich dni podjąłem decyzje o powrocie na NL4.

Granie z Aggro BRM, może jest dobre, ale raczej nie mam na to jeszcze skilla, po początkowych swingach na nl10 myślałem, że będę w stanie tam zakotwiczyć i iść na przód - nic bardziej mylnego - po 15k hands jestem przegrywającym graczem, pozostało mi 13 BI i czuje się z tym słabo.

Z początku myślałem o powrocie do starej strategii shotowania przy 15 BI i stop loss 2-3 BI, więc wypadałoby teraz szczurować te 20$ na NL4 i znowu shot NL10...

Zrobię jednak inaczej - jestem w tym momencie w trakcie ustalania planu naprawczego, stay tuned.

domycia

Dobrac plan naprawczy wygląda tak:

Poker:

• Grać NL4, aż do osiągnięcia ODPOWIEDNIEGO bankrolla do atakowania wyższych stawek (nie wiem czy będzie to 25, 30 czy 35 BI - na NL10 wejdę dopiero kiedy będę gotowy zarówno 'skillowo' jak i psychicznie)
  • Conajmniej 2 razy w tygodniu nagrywać swoją sesje i analizować ją samemu/z kimś.
  • Po każdej sesji robić session review i wrzucać do oceny najtrudniejsze spoty.
  • Poprawienie mojej gry preflop - głównie zależy mi na poprawie moich calling/3beting rangy oraz kilku innych aspektów.

Mindset: (tutaj będzie więcej bo mam znacznie więcej problemów z psychiką niż z samą grą)

• Do obejrzenia:
    Spoiler

Spoiler

Spoiler

Spoiler

Jest jeszcze masa innych filmów, które chciałbym obejrzeć, ale narazie wydaje mi się, że te co podesłałem zajmą mi trochę czasu i chyba na obecną chwile będą najbardziej pomocne (zachęcam do wypowiedzenia się - polecenia jakiś innych materiałów mindsetowych)

• Zainteresować się medytacją.
  • Literatura:
    -Rozmowy z Bogiem tom II
    -Rozmowy z Bogiem tom III
    -Alpha Human
    -Zjedz tę żabę
    -Maksimum osiągnięć
    -Obudź w sobie olbrzyma
  • Lepiej się odżywiać, chodzić spać o regularnych porach, zacząć uprawiać więcej sportu - to wszystko wpływa na moje zdrowie psychiczne.

Póki co to wszystko co przyszło mi do głowy - realizacja wszystkiego, obejrzenie filmów, przeczytanie książek z pewnością zajmie mi trochę czasu, ale są to założenia longrunowe.

Na wykonanie tych założeń (głównie mówie o książkach+filmach) daje sobie 3 miesiące- czyli do 23 kwietnia. W między czasie będę wyznaczał sobie dodatkowe cele.

Na koniec cytaty mądrej osoby:

Nie osiadaj na laurach i szlifuj się coraz bardziej. W tym momencie gówno wiesz i w dupie byłeś, a poker to nieustanny rozwój. Tak na prawdę jesteś wzorem kompletnego dna.

Zajebiście motywujące :f_thumbsup:

kolanko1990

najlepsze w tym wszystkim jest to ze nie mowisz "pierdole nie gram bo wariancja mnie rucha" jak inni się tym tłumaczą tylko robisz kolejne plany żeby grać lepiej.

Piligram

Grać NL4, aż do osiągnięcia ODPOWIEDNIEGO bankrolla do atakowania wyższych stawek (nie wiem czy będzie to 25, 30 czy 35 BI - na NL10 wejdę dopiero kiedy będę gotowy zarówno 'skillowo' jak i psychicznie)

Wydajesz się ogarniętym graczem, według mnie mógłbyś dalej próbować wejść na NL10 przy 15BI. W końcu złapiesz runa i będziesz mógł tam grać bez obawy o rolla.
Twierdzę tak, patrząc na swój przykład. Po sporych cashoutach musiałem odbudowywać rolla, wszedłem na NL10 przy 10BI i zarobiłem niecałe 8 w 2 godziny. Selekcja stolików, 2-3 fishe i jazda :)
Szkoda czasu na ciułanie NL4.

PS: Przy okazji kropa. Śledzę bloga od pewnego czasu, a teraz po kolejnym cashoucie znowu gram NL4. Powodzenia !

domycia
Dobry wieczór

kolanko1990

Ty wiesz, że ja jestem twardy :sdrink

Piligram

Myślałem tak i o ile atakowanie nl4 z 7-8 BI nie było dla mnie problemem to jednak mając mały roll na nl10 rozpraszam się, sprawdzając ile wygrałem/straciłem, klnąc oglądając wykresy czy cashiera po sesji.
Wolę postawić na komfort gry.
Powodzenia na NL4 _thumbsup:

Grałem już pierwszego, półtora godzinnego sweata po powrocie na NL4 i potwierdziło się moje przekonanie co do chujowości mojej gry preflop :f_mad:.

Pracę nad moim preflopem rozpocznę od najbardziej podstawowej rzeczy czyli Open Raising Chart.
Wygląda to u mnie tak:
Zakładam, że przy stole siedzi 5 nieznanych graczy.

UTG:

Spoiler

MP:

Spoiler

CO:

Spoiler

BTN:

Spoiler

SB:

Spoiler

Może kogoś ciekawić CO i SB - bez pozycji wolę grać z wysokimi kartami, natomiast IP myślę, że sporo value leży w graniu SC. Z czasem będę rozszerzał range - przedewszystkim z CO i BTN - ostatnio grałem bardzo loose co nie jest najlepszą drogą na tych stawkach.

kolanko1990

z UTG bym wyjebał parki 22-44 bo sprawdzałem to w HM i przez otwieranie tych parek dużo traciłem kasy z tej pozycji.

a mi się nie podoba KJs i QJs z MP.

A tak naprawdę to chciałem się podpiąć do topicu, bo jeszcze tego nie zrobiłem :)

domycia

kolanko1990

Sprawdzałem w filtrach PP 22-66z UTG i MP i są profitowe, więc może miałeś złego runa?

MarekOTT

To zależy od preferencji. Jak mam dobry do tego stół to KJs czy QJs otwieram nawet z UTG.

domycia

Niesamowita piosenka do puszczenia przed sesją :f_love: :f_love: :f_love:

... i jeszcze motywujący kawałek:

Do grindu! :f_cool: :f_cool: :f_cool: