Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Blog pokerowo-typerski

3,108 Posty
114 Użytkownicy
0 Reakcje
56.3 K Wyświetlenia
maticichy

Kilka słów o mnie…
Witam:) nazywam się Mateusz, mam 24 lata i pochodzę ze Śląska. Jestem studentem, jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem to w lato zostanę inżynierem budownictwa. Oprócz pokera moim hobby jest piłka nożna, a co za tym idzie mam swój ulubiony klub, którym jest A.C. Milan.

Poker…
Przygodę z pokerem rozpocząłem jakieś 2 lata temu. Początkowo grałem Cash SH, nawet całkiem nieźle mi szło, ale w pewnym momencie poczułem, że coś się wypaliło… Wtedy pomyślałem, że przecież zawsze chciałem grać turnieje… Oczywiście postanowiłem zacząć od sng. Najpierw grałem 18-, 45- i 90-man turbo. Z tych odmian jakoś najbardziej spodobały mi się 18, więc skupiłem się na nich zaczynając od 1,5$ Szło mi bardzo dobrze i po 2 miesiącach grałem już 7$ i jest tak do tej pory…

Typy…
Myślę, że każdy kibic piłki nożnej próbował kiedyś swoich sił w zakładach bukmacherskich :D Osobiście grałem już wiele systemów bukmacherskich z bardzo różnymi skutkami. W połowie marca postanowiłem znów spróbować swych sił. Po wcześniejszych przemyśleniach postanowiłem grać typy o kursach min. 1,90 dobierając stawki zgodnie z systemem D’alembert (dla zainteresowanych link z opisem systemu: http://www.surebety.pl/systemy-bukmacherskie,dalembert.html ) Na blogu będę umieszczał swoje typy. Stawki będę podawał w jednostkach, ponieważ w zależności od wysokości mojego bankrolla będą one różne. Po 2 tygodniach gry tym systemem postawiłem 26 kuponów i osiągnąłem zysk równy 10,28 jednostki. Wszystkich serdecznie zachęcam do komentowania moich typów oraz dzielenia się swoimi spostrzeżeniami na temat meczów ;)

Pozdro dla wszystkich, którzy dotarli do końca moich wypocin :sdrink

Odpowiedz
Cytat
3 107 odpowiedzi
maticichy

No to zaczynamy :D

Mój kupon na jutro:
Zagłębie Lubin v Ruch Chorzów 1 (1,90)
Lechia Gdańsk(+1,5) v Wisła Kraków 1 (1,125)
Stawka: 2j @2,14

(@2,14 - oznacza ako danego kuponu)

Odpowiedz
Cytat
bushmen

siemka, bede trzymac kciucki :) :) jaka uczelnia?

Odpowiedz
Cytat
MarioAK
maticichy

Poniżej przedstawiam wykres z moich poczynań na 7$ ostatnie 500 turniejów rozegrałem grając 12 stołów (wcześniej grałem 9).

Mój cel na kwiecień to rozegranie 1300 turniejów, jako że gram setami to wcale nie będzie to takie łatwe. Przecież oprócz pokera jest jeszcze uczelnia i co najważniejsze dziewczyna :) Ale właśnie ten blog ma mnie zmobilizować do osiągnięcia tego celu i stawianiu w przyszłości wyższych! Co jakiś czas będę zdawał relacje z moich osiągnięć.

Napisane przez bushmen
siemka, bede trzymac kciucki :) :) jaka uczelnia?

thx _biggrin: Politechnika Śląska

Odpowiedz
Cytat
maticichy

Napisane przez MarioAK
W końcu coś o bukmacherce :nh

Niestety debiut nieudany :P

Zagłębie Lubin v Ruch Chorzów 1 (1,90)
Lechia Gdańsk(+1,5) v Wisła Kraków 1 (1,125)
Stawka: 2j @2,14

Zysk: +8,28j

Odpowiedz
Cytat

Hej Mateusz, zostawiam kropę :D

Będę na pewno się udzielał gdyż bukmacherke już kiedyś przerabiałem i mogę podać Ci fajny system, głównie chodzi o zakłady live ;) Nie piszę tutaj dla wszystkich gdyż kiedyś mi grożono że udzielam go większej ilości osób ;)

Dodatkowo grasz 18tki i limit na który chciałbym wejść ;)

P.S. Jak mogłeś zagrać przeciwko Ruchowi? Za to minus :P

Odpowiedz
Cytat
maticichy

Napisane przez sigul89

Będę na pewno się udzielał gdyż bukmacherke już kiedyś przerabiałem i mogę podać Ci fajny system, głównie chodzi o zakłady live ;) Nie piszę tutaj dla wszystkich gdyż kiedyś mi grożono że udzielam go większej ilości osób ;)

Oj to muszę szybko do Ciebie uderzyć po ten system, bo jak jutro postawiłbym jeszcze przeciwko Barcelonie to pewnie byłbym już całkiem skreślony _p:

Odpowiedz
Cytat

Napewno bede czytal, tez ostatnio stawiam jakies grosze wiec napewno chetnie poslucham twoich przemyslen dotyczacych bukow

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez maticichy

Napisane przez sigul89

Oj to muszę szybko do Ciebie uderzyć po ten system, bo jak jutro postawiłbym jeszcze przeciwko Barcelonie to pewnie byłbym już całkiem skreślony _p:

Spoko, zapraszam i ani mi się waż jutro przeciwko Barcy obstawiać! Chyba że moim systemem :D Na bank się sprawdzić chociaż na bank nie będzie aż tak opłacalny jak w innych meczach ;)

Mam pytanie? Czy ty może jesteś z Siemianowic? :D Bo coś czuje że możemy się znać ;)

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez sigul89

Napisz mi o tym systemie, proszę.

Odpowiedz
Cytat
maticichy

Założenie bloga polecam wszystkim!!!
Oto mój pierwszy set odkąd prowadzę bloga :D

A tak na poważnie, to chciałem każdemu polecić film robmafa:
http://pl.pokerstrategy.com/video/22476/
Pewnie wielu z was już go widziało, ale jeśli jest ktoś kto jeszcze tego nie zrobił to zachęcam :) Dobrze jest czasem popracować nad mindsetem :D Film ten oglądałem już jakiś rok temu i właśnie wtedy obiecałem sobie, że kiedyś założę bloga _cool:
pozdro :sdrink

Odpowiedz
Cytat

Taa super, ale trzeba mieć złoto :P

A sesja ciekawa, widzę ITM na poziomie 50% :D Nice :)

Odpowiedz
Cytat
Jarzab86

Napisane przez MarioAK

Dokładnie!!
Będę tu zaglądał.
Jakie typy na dziś na LM ?(

Odpowiedz
Cytat
maticichy

Potem będę miał chwilę czasu na analizę, więc wrzucę coś około 15 ;)

Odpowiedz
Cytat
maticichy

Napisane przez sigul89
Taa super, ale trzeba mieć złoto :P

A sesja ciekawa, widzę ITM na poziomie 50% :D Nice :)

Jeśli Ci będzie zależało na tym filmie to odezwij się na priv _p:

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez Jarzab86

Napisane przez MarioAK

Dokładnie!!
Będę tu zaglądał.
Jakie typy na dziś na LM ?(

Wszyscy czekamy na typy ligi mistrzów i europejskiej zarzuc cis albo daj jakieś namiary na siebie skype etc.

Odpowiedz
Cytat
MarioAK

Ja coś dam od siebie z NBA:

Wizards - Bulls 2
Miami - Knicks 2
Lakers - Dallas 2

Odpowiedz
Cytat
maticichy

Oto moje przemyślenia na temat dzisiejszego wieczoru w LM...

Bayern Monachium - Juventus Turyn
Jak dla mnie Bayern jest głównym faworytem w tegorocznej edycji ligi mistrzów. Grają niezwykle skuteczną piłkę oraz fajną dla oka :) Mimo, że nigdy nie przepadałem za tą drużyną to jak wiadomo w bukmacherce nie ma sentymentów. Na przeciwko stanie dzisiaj Juventus, drużyna grająca efektywnie (nie mylić z efektownie _p: ) pamiętam ich sezon w Serie B po degradacji gdy większość spotkań wygrywali różnicą 1 bramki. Jednakże wróćmy do teraźniejszości, Juve m już praktycznie zapewnione zwycięstwo w Serie A i mają wielką ochotę na finał LM. Mimo wszystko moim zdanie tego wieczoru Bayern wygra i zdobędzie w tym meczu co najmniej 2 gole. Chłopcy lubia strzelać bramki co pokazali ostatnio w Bundeslidze (9:2 z HSV)

PSG - F.C. Barcelona
To właśnie ten mecz będę dzisiaj oglądał, w moim odczuciu będzie to bardzo ciekawy pojedynek. Z jednej strony uzbierany za miliony Euro zespół złożony nie tylko z gwiazd ale i solidnych graczy, z drugiej zaś błyskotliwa Barcelona. Mój typerski nos podpowiada mi jednak, że Barcelona dzisiaj nie wygra.
A to kilka powodów, które mnie przekonują:
1. Świetna gra PSG na własnym stadionie.
2. Współpraca PSG z Mourinho przed tym meczem (podobno Mou podpowiadał i wytykał słabsze punkty FCB)
3. Ibra w ataku :)
4 Thiago Silva w obronie :)

Kusi fajny kurs, aby postawić na PSG+0,5, ale jednak ja zdecydowałem się na taki kupon:
Bayern Monachium - Juventus Turyn 1 (1,61)
PSG(+1,5) - F.C. Barcelona 1 (1,375)
Stawka: 3j @2,22

Odpowiedz
Cytat
maticichy

Napisane przez MarioAK
Ja coś dam od siebie z NBA:

Wizards - Bulls 2
Miami - Knicks 2
Lakers - Dallas 2

Nie znam się na NBA, jakie oceniasz procentowo szanse trafienia tych typów?

Odpowiedz
Cytat