a swoją drogą ręka numer 2 to raczej fold
reszta ok.. choć to 55 mnie też zastanawiało...
na donków na tych stawkach raczej bym wywalił, choć nie znam dynamiki stołu. KJ izi fold a to 55 bym się zastanawiał... jak chcesz z nimi flipa mając egde to ok, ale tu nie masz szans na nic więcej niż flip...
Z tego co widziałem, to do tej ręki z piątkami już druga osoba wypowiada się, że rozegranie nie było zbyt optymalne.
Może pora zasięgnąć porady u naszych sędziów oceniających rozdania?
Pisałem o KJ w wątku z challengem.
Gościu turbo wariat 96/80!!!
Wrzucę popupa to zwariujecie ♠_ugly:
Nie posadzajcie mnie o stack off z KJ w standardzie.
Pokerowo
Kończąc temat All In z KJo sprzed kilku postów
Staty wariata:
Spoiler

Z tym 96/80 przesadziłem ♠_biggrin:, ale widziałem z czym gościu się stakował wcześniej, i miałem czutkę że jestem z przodu - i byłem.
+ Fold Eq niewielkie ale zawsze
+ moje wykrwiawianie się na 10bb
Tyle.
Nie ma to jak shipnąć (prawie ♠_biggrin: ) turniej za ostatnie $ na titanie
Spoiler

:nh
uffff....
Głowa lżejsza o 20 kilo ♠_biggrin:
Odnośnie chellengu
rozdania z turków, jakieś przemyślenia itd, itp będę wrzucał do tamtego wątku, tutaj tylko tabelki
Porwałem się trochę z motyką na słońce z tym chellengem - nie to żeby stawki 1.5$ mnie przerastały, ale 18tek wcześniej nie grałem.
Plan naprawczy jest taki:
- 2h gry
- 1h nauki
- 1h analizy - jak rozgryzę S&G Wizarda
Gram bardziej setami , a nie dokładam na bieżąco - odpalam 9 stołów, jak zostanę na 2 to dokładam następnego seta.
Po oglądnięciu produkcji TMFingera wnioski następujące:
Limp z późnej pozycji we wczesnej fazie nie jest błędem
z earli positions przy blindach 25/50 otwieram 3x
Equilab - wstyd się przyznać ale był używany przeze mnie sporadycznie
teraz odpalam go przy starcie sesji.
przy bąblu FT ze słabym stackiem gram agresywnie - FT tylko z komfortową ilością chipsów
Narazie tyle, jak się dorwę do stałego łącza to obczaję instrukcję do SnG Wizarda
Rozwojowo
to jutro
Muzycznie
I spocik z tą muzyczką na EuroSport
♠_thumbsup:
Siemka,
Napisane przez dohpaZ
Na co pójdzie wygrana z Titan Poker?
150$ zostanie wypłacone na skrilla jak wyrobie punkty na titanie - i będzie sobie leżało na tego typu akcje.
Czasu zostało mało na powyższą promocję, więc musiałem na szybkości pożyczyć z P*. Szkoda stracić takiej okazji
Reszta zostanie na na Titanie, z intencją grania mikro turniejów, gdyż poziom i fieldy są bardzo sprzyjające do zbudowania rolika. A pewnie po chellengu udanym bądź nie powędruje na starsy jak okrzepnę na tych 18tkach.
Napisane przez AceBestini
Bloger Czerwca - ankieta:sdrink
♠_thumbsup:
Pokerowo
BR
T!tan - 235.62$
P* - 30$
Skrill - 31.73$
297.35$ ♠_ugly:
18tek nie grałem już 3 dni -odpocząłem od tych sporych volumów, podszlifowałem troszkę teorię. Jutro rano siadam do analizy, a później gry. Cel 300$ mocno się oddalił ale będe kontynuował z pełnym zaangażowaniem. Jestem przekonany że profit będzie, nawet jeśli nie tak pokaźny ♠_grin:
Za 2h siadam do cashówki ze znajomymi, będzie ogień ♠_evil: Jestem głodny grania. Baaaardzo głodny....
Życiowo
Pokój pomalowałem na fioletowo - dziewczyna zadecydowała, nie będzie się sie czepiać grindowania po nocach przez kilka dni ♠_p:
Rozwojowo
Ciekawa książka.
Spoiler

Bardzo trafiony kolor!
Znajduje się na czubku głowy w czakrze siódmej. Ponieważ ma działanie oczyszczające to jest szczególnie wskazany przy zatruciach organizmu, zakłóceniach pracy śledziony, przy wypadaniu włosów, przy astmie, przy epilepsjach. Związany jest ze sferą duchową i religijną, symbolizuje poszukiwania odpowiedzi na trudne pytania dotyczące życia i egzystencji. Fiolet jako symbol duchowego rozwoju i dojrzałej wiedzy zdobi szaty biskupów i sędziów. Barwa ta budzi również zaufanie do własnej intuicji dlatego bardzo przydaje się do pracy terapeutycznej. Kolor fioletowy symbolizuje honorowe zmaganie się z ziemskim bytem. Potężną kombinacją jest jasny fiolet, który łączy łagodność, intuicję i silnego ducha. Warto założyć rzeczy w tych odcieniach kiedy czeka nas pierwszy dzień w nowej pracy.
budzi również zaufanie do własnej intuicji
- przyda się przy callowaniu all inów ♠_grin:
Muzycznie
Świetna koncepcja jak i cała płyta.
Wiecie że Sokół to prapra...wnuk Stanisława Wyspiańskiego??!!
Dziad pisał, wnuk pisze - każdy na miarę swoich czasów :nh
peace
Pomocy!!!
Jestem w kropce, nie wiem co robić dalej...
Chellenge SnG jest blisko torby, zostało jakieś 30$ ale nie czuje gry wogóle...Na titanie, co 3ci turniej to finał table. Czuję się świetnie grając te turnieje... Ale mój na roll to wciąż ~250$.
Do Cash nie czuję mięty, wygrywalem na nl5, wygrywałem a później przegrywalem połowę rolla spazzujac... Głowa nie wytrzymywała.
Z kolei od Casha i względnie SnG można odejść w każdej chwili - wyjść z psem, zrobić obiad, skoczyć na zakupy. Rodzina tak nie cierpi jak przy tłuczeniu 7h MTT...
Budować roll na Cash, a później przesiadka na MTT??
Kur** pomóżcie...
Myślę, że sam sobie odpowiedziałeś. Skoro lubisz turnieje to graj turnieje, nie ma co się zmuszać do czegokolwiek.
Napisane przez crmsnlord
Myślę, że sam sobie odpowiedziałeś. Skoro lubisz turnieje to graj turnieje, nie ma co się zmuszać do czegokolwiek.![]()
thx. ale z tym rollem to chyba tylko 888
Siema siema Zibi,
i jak drogę obrałeś? Mtt czy może nie poddajesz się i dalej walczysz ze sitkami? Dawno nie dawałeś wpisu więc pora odświeżyć bloga
Pozdro
Napisane przez kleko91
Siema siema Zibi,i jak drogę obrałeś? Mtt czy może nie poddajesz się i dalej walczysz ze sitkami? Dawno nie dawałeś wpisu więc pora odświeżyć bloga
![]()
Pozdro
![]()
Siema siema siema. Śpieszę wyjaśniać...
Pokerowo
Chellenge
Spoiler

Wszystko jasne chyba...
Mój obecny mindset i kruchy roll nie pozwala mi na efektywne granie tych sitków. Potężna huśtawka, suckouty w fazie bubble bolą strasznie.
Coś jest w tym że po okresowej zmianie typu gry przychodzi upswing. Na początku były dni gdzie byłem +30$, a im dalej tym gorzej (mimo wzrostu doswiadczenia). Ładnie starsy chahmencą ♠_wink:
Odpuściłem temat.
Wracam do cash z intencją późniejszego rozszerzenia specjalności o MTT.
Do sedna...
Plan na koniec miesiąca:
Wyrobić złoto na PS - 102 SP mi zostały
zcashować Gold Freeroll na Starsach oraz freeroll dla depozytorów na 770.
Plan na sierpień będe się go trzymał jak Kate Winslet dryfujących drzwi ♠_evil:
Zbudować bankroll na NL10 - 300$ - brakuje około 110$
Intensywnie pracować nad mindsetem - moja głowa jest największą przeszkodą jak narazie.
Po ogarnięciu złota cisnę dalej z GTO dla poprawy techniki
nie chcę się tu za bardzo rozpisywać - generalnie jest plan na ogarnięcie się. Chciałbym zrobić kilka istotnych rzeczy dla siebie, i poukładać co nieco głowę...
Od poniedziałku będzie ogień ♠_biggrin:
W ramach ogarnięcia mindsetu, odpaliłem dwie produkcje lecha rumskiego:
Mindset - Profesjonalizm w pokerze
Spoiler
- Planowanie kariery - czego chcę od pokera?!
3 cele życiowe
- pieniądze i kariera
- relacje
- zdrowie
Plan miesięczny
Plan Tygodniowy
Praca nad grą:
- filtry HM
- filmy - robienie notatek
- plan nauki
- ocena rozdań
- co dawało mi motywację - znaleźć sytuację i czynniki
- wygodny fotel
- z czym mam problemy, praca nad czym da mi najwiekszy progress?
- dbanie o harmonie i balans
Notatki z artykułów:
- 1h, dzień, tydzień, miesiąc - powtórki notatek!
KLUCZOWE UMIEJETNOSCI W GRZE:
1) ilość godzin gry
2) mój skill pod kątem gry
3) koncentracja i energia
4) Mindset, pewność, spokój - SKUPIANIE SIĘ NA POPRAWNYCH DECYZJACH
5) BRM, site selection
6) Planowanie kariery i rozwoju skilla
4) MINDSET
a) skupianie się na decyzjach i tym jak mogę wykorzystać daną informację w przyszłości
b) Nie patrzenie w cashiera, przywiązanie do jakości gry a nie wyniku
c) nie określanie w krótkim okresie swojej jakości gry
d) zachowanie spokoju po bad beatach i coolerach
e) świadomośc swoich myśli i dialogów - co myśle w jakiej sytuacji...
f) świadomość wpływu wyników na mój mindset.
g) spokój i świadomość podczas rozdań z dużymi pulami
h) obserwacja i słuchanie swojej intuicji
RÓB RZECZY OD RAZU
ZACZYNAJ OD RZECZY NAJWAŻNIEJSZYCH
Założyć dziennik mindsetu
MYŚL DŁUGOTERMINOWO
Czynniki ograniczające:
- tilt
-mindset
- brak koncentracji
- BRAK ENERGII
- skupienie się na pieniądzach
- robienie rzeczy nieważnych
No właśnie... Czego ja w sumie chcę od pokera?! Zarabiać i podróżować trochę za ogólnie chyba ♠_tongue:
Balansu mi brakowało na pewno ostatnio. Non toper przed kompem, zamknięty w jamie swojego pokoju... masakra
Mindset - Podstawowe błędy mindsetowe
Spoiler
1. Nieprzestrzeganie BRM – ma bardzo duży wpływ na mindset.
2. Stosunek do pieniędzy – dystans i szacunek zarazem. Nie czuć strachu przed agresywnymi zagraniami.
3. Strach przed porażką/popełnieniem błędu – porażka jest naturalna, z niej wyciąga się wnioski. Ja coś osiągnę jak będę unikał błędów. Osiągnę coś gdy wyciągnę z błędów wnioski.
4. Traktowanie błędów personalnie – przeniesienie skupienia na odegranie się. Udowodnię mu…
5. Myślenie w kategoriach jednej sesji, a nie długoterminowych. Jakie zagranie będzie najbardziej profitowe w long runie?! Koncentrowanie się na podejmowaniu dobrych decyzji.
6. Chęć skończenia każdej sesji na +.
Czy chcę skończyć na +, czy nie być stratnym?! Boisz się przegrać, czy chcesz wygrać?!
7. Maksymalizowanie strat, i minimalizowanie zysków. W złym stanie emocjonalnym i chcesz się odegrać. Jeśli przedłużamy sesję to tracimy pieniądze. Nie uzależniaj humoru od wyniku.
8. Zaglądanie do cashiera. Co powoduje że tam zaglądam?!
9. Jestem na + więc ... wcale nie jest standardowe i powtarzamy błędy których nawet nie definiujemy jako błąd.
10. Myślenie w kategoriach zysku – skupianie się na pieniądzach a nie nad pracą nad sobą.
11. Budowanie własnego toku myślenia.
12. Robię coś standardowo, a to wcale nie jest standardowe i powtarzamy błędy których nawet nie definiujemy jako błąd.
13. Zadowalanie się niskimi standardami. Jeśli się nie rozwijasz to się cofasz. Co się stanie jak wejdę na wyższe stawki?! Na Białorusi Graja NL10 for living, a w danii NL400. Ryba nie urośnie większa od akwarium.
14. Chęć udowodnienia swojej wartości – czyli jest niska. Udowadnianie sobie poprzez innych.
15. EGO – zostaw ego za drzwiami jak grasz w pokera. Problem wartości
16. Problem oczekiwań. Albo poczucie ulgi, albo rozczarowanie. Nie można nie mieć oczekiwań. Minimalizować ilość oczekiwań. Co ma być to będzie, dam sobię radę. Chcę zrobić – zrobię.
17. Zbytnie przejmowanie się linią EV.
18. Zrzucanie odpowiedzialności na zewnątrz – to wszystko przez… Załatw te rzeczy które możesz załatwić. SKUPIAJ SIĘ NA TYM NA CO MASZ WPŁYW. Poker zależy od szczęścia i umiejętności.
19. Brak szczerości z samym sobą. Rozwiązywanie problemów, a nie udawanie że ich nie ma.
20. Przecenianie swoich umiejętności.
Tu jest dopiero kopalnia leaków.
19 to mój faworyt :fdrink
Życiowo
Idę na piwo :sdrink
Rozwojowo
od poniedziałku zaszalejemy ♠_ugly:
Muzycznie
Wałbrzyski squad.
Złap za broń!
Życzę udanego powrotu do casha i zgodnie z prośbą przenoszę wątek do no-limit
Powodzenia
Pokerowo
Dzisiejszy powrót do cash wyglądał następująco ♠_biggrin:
Spoiler

Jest oki. Jestem bardzo zadowolony ze swojej gry. Przemyślane decyzje, prawie bez spazzów
nie ładowałem się całym stackiem w marginalne spoty.
Klasa
:fuckyeah
Jednyny spazzik
Spoiler
IPoker, $0.02/$0.04 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
MP: $5 (125 bb)
CO: $6.82 (170.5 bb)
BTN: $4 (100 bb)
SB: $5.04 (126 bb)
Hero (BB): $6.96 (174 bb)
UTG: $5.62 (140.5 bb)
Preflop: Hero is BB with K♦ K♥
2 folds, CO raises to $0.12, 2 folds, Hero raises to $0.40, CO raises to $1.20, Hero calls $0.80
Flop: ($2.42) A♠ 7♦ 6♦ (2 players)
Hero checks, CO bets $1.72, Hero raises to $5.30, CO raises to $5.62 and is all-in, Hero calls $0.32
Turn: ($13.66) 2♣ (2 players, 1 is all-in)
River: ($13.66) 4♥ (2 players, 1 is all-in)
Results: $13.66 pot ($0.91 rake)
Final Board: A♠ 7♦ 6♦ 2♣ 4♥
CO showed A♣ K♣ and won $12.75 ($5.93 net)
Hero mucked K♦ K♥ and lost (-$6.82 net)
In minus jest to że moja hipsterska toshiba się wysypała. Wiatrak jej padł i sie mocno grzała. Baza przerzucona na lapka dziewczyny. Niby nowszy, niby 6GB ramu a wiesza się jak pojebany...
Do takich patologii dochodziło ♠_evil:
Spoiler
IPoker, $0.02/$0.04 No Limit Hold'em Cash, 4 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
CO: $6.33 (158.3 bb)
BTN: $3.24 (81 bb)
SB: $11.67 (291.8 bb)
Hero (BB): $5 (125 bb)
Preflop: Hero is BB with A♦ A♥
2 folds, SB raises to $0.12, Hero folds
Results: $0.08 pot
SB mucked and won $0.08 ($0.04 net)
Przypomniała mi się ta sytuacja przy okazji ♠_p:
Rozdanka do oceny
Oglądnełem też produkcję muckinfelli odnośnie floatów.
Cytując klasyka...
ZA - JE - BI - STA
jak mi lapek wróci z naprawy wrzucę notki.
tyle...
Rozwojowo
juutroooo...
Muzycznie
♠_thumbsup:
toop toop ♠_love:
Halo halo
Za 3h idę na rozmowę w sprawie pracy którą pomotał mi mój znajomy... Zajarany w chuj jestem, bo i firma porządna i stanowisko, i płaca przede wszystkim też ♠_cool:
Stanowisko techniczne, a z techniką mam tyle wspólnego że posiadam komputer :D.
Wish me luck.
I jak rozmowa? Udało się dostać?
Widzę również, że powrót na cash okazał się dobrym posunięciem i bankroll na pewno wróci do swoich odpowiednich rozmiarów
Pozdro :sdrink
Napisane przez zbxzbx
Za 3h idę na rozmowę w sprawie pracy którą pomotał mi mój znajomy...
Shipnięte :challenge
Heheh... zaczynam 20tego. Końca degeneracji nadszedł czas ♠_thumbsup:
Lecim....
Pokerowo
Ostatnio w ramach balansu w życiu i grze grinduje trochę mniej. Rano odpalam sobie jakiś film i notuje, oraz gram 0.5$ rebuy na titanie w którym jest mnóstwo value. Donk na donku, field nieduży, można fajnie zasilić bankroll.
Wykres z 2ch ostatnich dni nie powala
Spoiler

Jutro coś popykam, więc będzie co analizować.
Jako że moja Toshiba wróciła z wycieki po serwisie wrzucam notki z ostatnich filmów.
The Next Level of ABC Poker - floaty
Spoiler
-dlaczego floatujemy?
-rodzaje floatów
- jak konstruować gameplan w oparciu o statystyki
- na co zwracać uwagę podczas danej lini?
- czego unikać?
Rodzaje floatów IP:
- call flop dla przejęcia puli na turn
- call flop i turn dla przejecia puli na river
- call flop z intencją raise turn po 2nd barrel
- call flop i turn z intencją raise river po 3rd barrel
Jak konstruować gameplan w oparciu o statystyki:
- tendencje przeciwnika
- struktura boardu – jak wygląda flop i turn, czy drawowaty czy suchy. Czy trafia na range przeciwnika z jego pozycji.
- nasza ręka vs struktura boardu – jakie mamy equity na danym boardzie
- pozycja przy stole – nasza i przeciwnika
- reprezentowana ręka -
Dlaczego floatujemy?
exploitowanie tendencji przeciwników odnośnie:
- zbyt szerokie otwieranie z danej pozycji raise 1st
- zbyt szerokie range cbet na flopie – flop cbet% oop
- zbyt wąskie range - cbet turn
- zbyt łatwe oddawanie puli na turnie
Na co jeszcze zwrócic uwagę?!
- agresja + check/raise turn
- skip cbet and: check/fold, check/call oraz check/raise turn
- wtsd

The Next Level of ABC Poker - floaty - część 2
Spoiler
Kiedy/kogo nie floatować?
- graczy z niskim Cbet flop, wysokim cbet turn.
- nitów 13/12
- nie foldujących do raisów

♠_thumbsup:
Spoiler
Temat: Rutyna startowa w pokerze
Plan treningu
1) Czego możecie się spodziewać po "nowej" edycji treningów
2) Wprowadzenie do rutyny startowej
3) Kiedy gramy najlepiej?
4) Zalety stosowania rutyny
5) Tworzenie rutyny startowej
6) Moja rutyna
7) Stosowanie rutyny startowej
Wywołać ten stan. Być pobudzonym, zmotywowanym, wypoczętym. Czujemy się pewniej w grze. Rutyna startowa pomoże nam wszystko lepiej kontrolować. Poczucie zrobiłem wszystko w mojej mocy aby się dobrze przygotować.
Gotowość do gry na najwyższym poziomie od pierwszych minut.
- oddechy
- wizualizacje
- afirmację – za afirmacją idzie reakcja ciała polecam ksiazke "Magiczna moc umysłu" a propo afirmacji
- przygotowanie się na różne scenariusze => Mourinho – przygotowanie na wszystko, zespół jest przygotowany i mamy plan co dalej. Zrobić analizę scenariuszy różnych sytuacji?! Co zrobisz jak przegrasz 7BI?! A jeśli wygrasz 10BI?! Monitoring tiltu – zaczyna się wcześni...koncentracja, A game, sukces, chłodna głowa
- kotwice kinestetyczne – spokój – i położenie się na kanapie, walka – i zaciśnięcie pięści.
Rutyna lecha rumskiego:
1) Posprzątanie biurka i kompa
2) Przygotowanie wszystkiego do sesji (Woda, jedzenie)
3) Otwarcie okna, wyłączenie telefonu, przygotowanie okularów
4) Ćwiczenia oddechowe – 3s wdech, 12s przytrzymanie, 6s wydech – wizualizacje w trakcie oddechów
5) Ćwiczenia na koncentrację (minutka oraz pomarancza)
6) Afirmacja (bazująca w 70% na afirmacjach Elliota Roe - online poker mindset)
7) Hymn Ligi Mistrzów
8) Zaczynam!
Układanie własnej rutyny:
-rozpisz rutynę bardzo dokładnie punkt po punkcie
-bądź bardzo szczegółowy
-oblicz ile czasu zajmie Ci każda czynność
-przetrenuj ja z kartka, w myślach i na żywo
-zawsze trzymaj się tej samej kolejności działań
systematyczność, konsekwencja w stosowaniu rutyny.
Metoda silvy.
Włączenie pokerowego myślenia (rozgrzewka) – przeglądnięcie rozdań, oglądnięcie filmu pokerowego.
Życiowo
Ide łoić wódkę, z okazji ogarnięcia pracy :sdrink
Rozwojowo
Skończyłem tom 2, zaczynam 3.

Odpowiedź na każdą problematyczną sytuację w życiu, dlaczego chorujemy, po co są nam potrzebne choroby (tak - potrzebne), jak kształtujemy swój los i przyszłość...
Magia, miłość, wszechświat...
Dla niecierpliwych:
Muzycznie
Gitarrra
Ileż można rapować więcej randomu będe tu wrzucał, a jak ♠_biggrin:
pozdro
Nie wiem od czego mam zacząć tego posta...
Może od tego:
19. Brak szczerości z samym sobą. Rozwiązywanie problemów, a nie udawanie że ich nie ma.
Będąc szczerym z wami jak i z sobą, muszę powiedzieć że z niedzieli na poniedziałek storbiłem rolla.
Grając bezmyślnie HU NL20 przez całą noc, w stanie który się na to na pewno nie nadawał i przy okazji płacąc rake wys 30$.
Wczoraj miałem degeński dzień zwały... Dziś postanowiłem wrócić do ogarniętych... Posprzątać syf na chacie, podlać kwiaty, umyć się, ogolić i nie grać w Stronghold Cruisadier do 5.00 rano...
Mam nadzieję że torba wyjdzie mi na dobre, i przestane traktować wiele rzeczy w życiu jak beztroską zabawę.
Co dalej??
Chciałbym odbudować rolla, ale z 0.49$ na koncie może być ciężko, a wypłata dopiero 10/09.
Może uda mi się wyskrobać tych parę $, i zacznę ponownie od NL2 na 888.
Może stejk na NL2?!
Brzmi co najmniej komicznie, ale cóż... Do 20tego siedze na dupie w domu i nic nie robię praktycznie, można by postawić roll na nogi...
Trzeba przemyśleć...
Pozdro
Nie tego sie spodziewałem wchodząc tutaj :(. Na pewno nie torby.
Masz teraz nauczke, że szczerość wobec samego siebie jest bardzo ważna w pokerze ;).
Co do roomu na którym zamierzasz grać to sam sobie tam ciułam $ i powiem Ci, że poziom graczy jest przeuroczy
Powodzenia w odbudowie rolla i przede wszystkim pracuj nad sobą