Ani się człowiek nie obejrzy, a 4 dni mijają bez postowania... Do blogo-uzależnienia brakuje dużo, ale pisanie tego eseju motywuje mnie do działania i do dzielenia się z wami moimi małymi radościami oraz dużymi planami ♠_thumbsup:
Wczoraj zaliczyłem dwa ważne egzaminy: statystykę oraz finanse.
Potrzebuje jeszcze jednego aby dostać się na 3ci rok:
- Badania marketingowe - 9/09 - ostatni termin - plan NAUKA
- Informatyka - 15/09 - ostatni termin - plan ŚCIĄGI ♠_cool:
- Matematyka - 15/09 - też ostatni - NAUKA NAUKA NAUKA
Ten jeden tydzień i będą zasłużone wakacje po wakacjach, które na pewno minął na zaniedbanym przez za krótką dobę grindzie NL5 ♠_biggrin:
Dziś wieczorem wrzucę pierwszego posta z przepisem na wegetariańskie jadło Nie wiem czy wspominałem, ale w okresie pomaturalnym (też studenckim - ale innym ♠_biggrin: ) byłem kucharzem i co nieco znam się na rzeczy
:challenge
Będzie fachowo, smacznie i bezmięsnie...
I ostatnia, chyba najważniejsza kwestia w tym poście:
Czego wam brakuję na tym blogu? Co by was skłoniło do częstszego zaglądania i postowania?
Trzea wrócić na NL2 i się odbudować co zaraz uczynię
Wnioski z tego swingu:
Grać max 6 stołów na NL5 (a nie 9 jak na NL2) Grać na pełnym skupieniu Po -2BI przerwa 30minut i chill Grać tylko i wyłącznie po spełnieniu warunków rutyny startowej ( za chwilę zostanie opracowana ♠_thumbsup: )
Preflop: Hero is BB with T♦A♥
3 folds, BTN calls $0.05, SB completes, Hero checks
Flop: ($0.15) T♥4♥7♥ (3 players) SB bets $0.15, Hero raises to $0.41, BTN folds, SB raises to $4.96 and is all-in, Hero calls $4.55
Turn: ($10.07) 3♣ (2 players, 1 is all-in) River: ($10.07) 2♠ (2 players, 1 is all-in)
Results: $10.07 pot ($0.42 rake)
Final Board: T♥4♥7♥3♣2♠
Hero showed T♦A♥ and lost (-$5.01 net)
BTN mucked and lost (-$0.05 net)
SB showed 6♥8♥ and won $9.65 ($4.64 net)
River: ($3.17) K♥ (2 players) Hero bets $1.82, BTN raises to $3.66 and is all-in, Hero calls $1.84
Results: $10.49 pot ($0.44 rake)
Final Board: 8♠7♥9♣J♠K♥
Hero showed 9♠T♠ and lost (-$5 net)
BTN showed Q♥T♣ and won $10.05 ($5.05 net)
Wiele takich stykowych akcji mnie spotkało, powiem wam że jestem zdziwiony różnicą poziomów między NL2 a NL5. Na piątkach gra się zupełnie inaczej, niż limit niżej...
Rozwojowo
Tu z kolei upswing
Finanse już oficjalnie zdane. Natomiast 2 następne egzaminy zdane na 90%. Witaj trzeci roku ♠_thumbsup:
Rozmawiałem z kuzynem rozkurwiaczem biegającym na temat startu w maratonie i dał mi kilka tipsów na początek:
BUTY, BUTY, BUTY - nie najki do biegania bo są spoko tylko buty idealnie pasujące do stopy jeden rozmiar większe, gdyż stopa w trakcie wysiłku puchnie >> http://runplanet.pl/ odpowiednie skarpety Zadbać o stawy - nie jestem fanem niczego co w aptece (poza młodymi farmaceutkami ), więc trzeba galaretkę regularnie szamać Nie oddychać ustami Rozciąganie przed i po treningu 1 raz na miesiąc shipnąć 21km
Skoro maraton to maraton, niezależnie czy nowy jork czy 42km po lesie, zawitał mi w głowię szaleńczy plan...
Dlaczego nie pobiec by tu
Spoiler
Trasa ponoć piękna (żadne odkrycie) oraz przyjemna...
:challenge Przebiec swój pierwszy maraton w Paryżu...
Ziemniory obrać, pokroić w kostkę i ugotować do miękkości z razem z plastrem selera i pokrojoną pietruszką (można dodać kostkę bulionu warzywnego).
Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć drobno pokrojoną cebulę wraz z czosnkiem, dodać do nich sól, pieprz i oregano.
Połączyć z ziemniakami i po ostudzeniu zmiksować.
Podgrzać, dodać zahartowaną śmietanę, sok z cytryny, sól, pieprz.
Udekorować gałką muszkatołową bądź masłem.
Ja zjadłem ją z ostrym sosem (tabasko, sos chilli) i smakowała kozacko
Tips
Kremy przygotować godzinę przed podaniem, aby składniki się przegryzły Dodając zioła do potraw postaraj się je zalać wrzątkiem (jeśli same nie trafiają do gorącego otoczenia), puszczą o wiele więcej aromatów
Ciekawi mnie wynik tego maratonowego challengu. Mój znajomy dwa lata temu postawił sobie za cel przebiegnięcie półmaratonu i sporo biegał. Wprawdzie przebiegł dystans, ale podczas treningów skasował niezliczone pary butów
Zawsze mnie to ciekawiło, czy po przebiegnięciu maratonu buty nie są do wyrzucenia. Sam na własnej skórze na pewno nie sprawdzę.
Ładny dystans :sdrink
Bez przerwy biegałeś, czy interwałami?
Dophaz normalne buty biegowe po maratonie na pewno są ok.
Amortyzacja w butach siada zwykle po kilkuset kilometrach, zależnie od naszej wagi, nawierzchni po której biegamy itp.
Co jaki czas twój znajomy zmieniał buty?
Napisane przez dohpaZ
Ciekawi mnie wynik tego maratonowego challengu. Mój znajomy dwa lata temu postawił sobie za cel przebiegnięcie półmaratonu i sporo biegał. Wprawdzie przebiegł dystans, ale podczas treningów skasował niezliczone pary butów
Każdy wynik poniżej 4.30:00 biorę w ciemno Musiał mieć coś nie tak z tymi butami, lub z techniką biegania. Kiedyś w liceum pożyczyłem koledze buty na WF bo zapomniał i nie miał w czym grać w piłkę, buty po 45minutach u niego wyglądały jak po 2 miesiącach u mnie i były do wyrzucenia... Takie antytalencie
Napisane przez elmin1337
Bez przerwy biegałeś, czy interwałami?
Krótkie przerwy robiłem tylko na doraźne rozciąganie w trakcie biegu...
Po pojawieniu się nieoczekiwanego wydatku w postaci 615zł za rzeczoznawstwo i skalkulowaniu finansów na ten miesiąc, stwierdzam że jestem zmuszony grać NL2 for livin!
Potrzebuję ugrać 100$-150$. Narzeczona nie będzie się pluła że dużo gram
Piszę tego posta na wkurwie, gdyż zamknąłem okno z gotowym postem...
♠_evil:
Pokerowo
Wariancja zabrała w spotach z donkami
Noooo trudno...
Łapy do oceny będe wrzucał niekompletne, tzn. z decyzją na danym streecie. Myślę że będzie to bardziej owocne gdyż nauczę się konceptów, i zachowań w analogicznych sytuacjach później. Poza tym nauka idzie lepiej jak uczysz się jak robić dobrze, a nie jak nie robić
Z jednodniowym opóźnieniem wrzucam moją rutynę startową. Mam nadzieję że uchroni mnie przed spazzami za 1/3 rolla i sesjami po 8h ♠_biggrin:
Moja Rutyna Startowa.
1. Do gry przystępuję TYLKO gdy jestem wypoczęty, wyspany, trzeźwy i kiedy mam ochotę na grę.
2. Przygotowuje swoje miejsce pracy, aby było uprzątnięte, a w komputerze nic mnie nie rozprasza.
3. Powtarzam afirmację:
Spokój, dobre decyzję, A game, koncentracja, SUKCES, SUKCES, SUKCES.
4. Odpalam kotwicę kinestetyczne:
Spokój – położenie się na łóżku wydychając spokojnie powietrze.
Walka – zaciśnięcie pięści.
5. Piosenka
donGuralEsko – Wszystko jest stanem umysłu
6. Przeglądnięcie Forum oceny rozdań – w trakcie dosiadam się do stołów.
7. Gram 90 minut (max. 120 przy sporej ilości fishy)
8. Przy 3BI przegranych bezwzględnie kończę sesję.
Typowe danie toskańskie, genialne w swej prostocie
Pomodory wrzucamy do wrzątku i gotujemy kilka minut. Wyciągamy je, obieramy ze skórki i miksujemy ze szczyptą soli.
Czosnek drobno siekamy i wraz z papryczką podsmażamy na oliwie. Po 3 minutach dorzucamy przecier, i dusimy 6-7 minut.
Na koniec wrzucamy makaron i dokładnie mieszamy...
Enjoy
Muzycznie
Nie ma czasy popierd**ć bez sensu, trzeba na nockę do pracy ♠_thumbsup:
Preflop: Hero is BTN with 4♦4♥ UTG raises to $0.04, MP folds, CO calls $0.04, Hero calls $0.04, SB raises to $0.18, BB folds, UTG calls $0.14, CO calls $0.14, Hero calls $0.14
Flop: ($0.74) 7♣4♠6♦ (4 players)
SB checks, UTG bets $0.34, CO calls $0.34, Hero raises to $1.26, SB raises to $1.82 and is all-in, UTG calls $0.20 and is all-in, CO calls $1.48, Hero calls $0.56
Turn: ($6.74) 5♦ (4 players, 2 are all-in)
CO checks, Hero bets $3.90, CO calls $1.51 and is all-in
River: ($9.76) 2♠ (4 players, 3 are all-in)
Results:
Spoiler
$9.76 pot ($0.30 rake)
Final Board: 7♣4♠6♦5♦2♠
Hero mucked 4♦4♥ and won $0.00 (-$3.51 net)
SB mucked 6♥6♠ and lost (-$2 net)
UTG showed 3♦8♦ and won $2.80 ($2.08 net)
CO showed 7♥3♥ and won $6.66 ($3.15 net)
Aggro Regi kurwa ♠_thumbsup:
2nd
To był mój 4ty 3bet pod rząd (99, AQ, AQ) więc stwierdziłem że ich lekko poddenerwowałem, i spazzują... Jak się okazało, to nie było to ♠_biggrin:
Preflop: Hero is CO with K♥A♦
Hero calls $0.02, BTN raises to $0.11, SB folds, BB calls $0.09, Hero raises to $0.52, BTN raises to $1.20, BB folds, Hero raises to $7.88, BTN calls $3.80 and is all-in
Flop: ($10.12) 7♠5♠3♦ (2 players, 1 is all-in) Turn: ($10.12) J♣ (2 players, 1 is all-in) River: ($10.12) 5♥ (2 players, 1 is all-in)
Spoiler
Results: $10.12 pot ($0.30 rake)
Final Board: 7♠5♠3♦J♣5♥
Hero showed K♥A♦ and lost (-$5.00 net)
BTN showed K♠K♣ and won $9.82 ($4.82 net)
Trudno się mówi. Plus jest taki że w końcu po miesiącu wygrałem satelitkę o SS, także roll zasilony 11$.
=86$
Po raz któryś nie mogę się doczekać wejścia na wyższe stawki, szczególnie że gram 4 livin w tym miesiącu i trzeba na gwałt łapać pieniądze...
Dziś ostatnia nocka, więc weekend zapowiada się mega pokerowo. Mam nadzieję że ruszymy wraz z cilivio z nauką, analizami itp itd
Rozwojowo
Nie zregenerowałem się odpowiednio po tych 20km, i tempo kulało. Dodatkowo na listę priorytetów wędruje zakupienie profesjonalnych butów do biegania, bo w moich najkach amortyzacja już nie ta...
ja dzisiaj pierwszy dzień na SH i miałem miłe przywitanie ale długo grać nie mogłem bo internet na wsi jest na poziomie tych modemów telefonicznych z 1999 roku. :/
no i masz racje, musimy zacząć coś działać. samo sie nei zrobi
Bywało różnie w ten weekend, spodziewałem się większego volume, ale po 2 winach nie ma co overplayować po nocach, więc grałem zgodnie z rutyną startową
1. Do gry przystępuję TYLKO gdy jestem wypoczęty, wyspany, trzeźwy i kiedy mam ochotę na grę.
Wygrałem też jakieś tam satelitki, co pozwoliło mi pokonać po raz kolejny NL2. Także po tym poście wskakuje na 6 stołów NL5 ♠_love:
Przy updacie HM2, musiałem instalnąć go jeszcze raz od początku i dobra wiadomość jest taka że table scanner znów działa♠_biggrin: Także fishing finding ruszy pełnym ogniem
Przygotowałem sobie nowe tagi w HM2 do oznaczania rozdań
Będę teraz zaznaczał/wrzucał maksimum problemowych spotów na forum.
Rozwojowo
W sobotę zdałem egzamin z informatyki, a badania marketingowe na 3. Także sesja na 100% + jeden zaległy egzamin z pierwszego roku. Tylko do matematyki nie podchodziłem.
Jaram się.
Wczoraj przy winie oglądnąłem ze znajomymi po raz 24 film:
Genialny materiał, polecam obejrzeć w jakośći 720p (niekoniecznie na YT ). Mentalna podróż najlepszego koszykarza wszech czasów, świetne dialogi, pięknie i wzruszająco opowiedziana historia. Genialne zdjęcia...
Pozwoliłem sobie zmodelować MJ-a i ponotować conieco ♠_thumbsup:
-Jak myślisz Jud, czy Michael zagra od początku? Przecież nie było go przez 65-70 meczów... Nie trenował...
- Wiesz, jest taka zasada Steve. Gdy masz własny pomnik przed halą to nie wchodzisz z ławki!!!
Krótko!♠_love:
Recepty Michaela
- Pokochaj grę, a później się jej ucz.
- Nie poddawaj się
- użyj swojej złościć aby udowodnić że dasz radę
- poprzez trening zrób atut ze swych słabości
- Nigdy nie bój się próbować.
- Zapomnij dziś o porażce z wczoraj. Jest nowy dzień.
[converted_hand][hand_history]Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
Results: $10.48 pot ($0.43 rake)
Final Board: 4♠3♣7♥6♥J♦
BB mucked and lost (-$0.17 net)
Hero showed Q♠Q♥ and lost (-$5.06 net)
MP showed 2♠5♠ and won $10.05 ($4.99 net)
CO mucked and lost (-$0.17 net)
Po tej mikro sesji na NL5 pokornie wróciłem limit niżej...
Spoiler
I wiem chyba gdzie jest problem z moją grą na NL5 - jak zwykle w głowie...
Owszem grałem 6 stolików, ale wkupywałem się za 12.50$ = 12% mojego agresywnego rolla. Przy przeciwnikach z podobnym stackiem, zachowywałem się jakbym miał związane ręce. Także po powrocie na NL5 gram spokojnie za 100bb.
I powrót na NL2..
Spoiler
Roll = 93.70$
Wieczorem jeszcze jedna owocna sesja i wracamy na nosebleedy ♠_biggrin:
widzę ciężkie nl5 :), hehe aż strach wracać do gry w pokera jak się czyta niektóre blogi ale kiedyś trzeba to w końcu przejść hehe z tymi AA wydaje mi się że troszkę scarry zagrane, i nie foldowałbym tego ale ja się nie znam
Napisane przez Kozaczov
widzę ciężkie nl5 :), hehe aż strach wracać do gry w pokera jak się czyta niektóre blogi ale kiedyś trzeba to w końcu przejść hehe z tymi AA wydaje mi się że troszkę scarry zagrane, i nie foldowałbym tego ale ja się nie znam
póki co nie odrywam się od ziemi ale dzielnie z aparatem łapie chłopaków w locie co jakiś czas ... a jeśli chodzi o pokera tak póki co stan zawieszenia ale pod koniec tego tyg. wracam czekam aż 100$ na konto wleci i zaczynam zabawę od początku roll dość spory jak na początek ale to mi pozwoli spokojnie bez stresu i napinki grać na nl2 żeby się wgrać od nowa i poczuć dynamikę.
Świetny był, a ja pierwszy raz widziałem na dziko węża... ♠_biggrin:
W piątek sobotę jadę na szkolenie do warszawy i sporo po nim oczekuje. Jak zwykle u Mateusza będzie masa zajebiście przekazanej wiedzy i nowatorskie technologie
Moje pokerowe życie będzie od dzisiaj podzielone na 50/50!
50% czasu gram
50% czasu uczę się analizuję
Po piątkowej nieudanej sesji, w której grałem results oriented z zamiarem wskoczenia na dobre na NL5 zrozumiałem że coś jest nie tak. Że nie mam wiedzy aby tylko grindować i wskakiwać na coraz to wyższe stawki.
Siedząc na kiblu i przeglądając forum na smartfonie wpadł mi w oko blog bl4dego84...
jeb...
Przyszło jebnięcie...
Jakiś platynowy ziomek, założył 18mc temu bloga i teraz spokojnie ogarnia NL50. Od czego zaczął naukę?? OD TEORETYCZNYCH PODSTAW!!!
Eureka, odkryłem grawitację na nowo.
Zainspirowany, zmotywowany jak zawsze dostałem do rąk gotowy projekt!
Nic tylko robić ćwiczenia, później grać i wdrażać tą wiedzę. Po sesji analizwoać rozdania z ponad 20bb w puli i wrzucać rozdania na forum.
Jakie to proste.
Sprawozdanie z pierwszej lekcji dziś wieczorem, teorie już zrobiłem ale muszę pograć żeby było praktycznie ♠_thumbsup:
Podróż na szkolenie mimo ekonomicznej jazdy kosztowała co nieco i musiałem wypłacić 50$. I jest to bardzo pozytywna wiadomość
Zamiast skupiać się na usilnym wchodzeniu limit wyżej, z 25BI na NL2 będę miał wszystko aby ogarnąć grę.
Rozwojowo
Szkolenie - OGIEŃ OGIEŃ OGIEŃ ♠_evil:
Tak jak zawsze u Mata. Zero teorii, tylko instalacja w umyśle metafor i przydatnych narzędzi. Mózg mi odpoczywał.
Piątek
6:00 Poobudka
Bieganie, granie organizacja
14-22 praca
23:00 wyjazd do wawy
04:00 Dotarcie - spanie w aucie.
09:00 Pobudka
10-18 Szkolenie
21 powrót do wałbrzycha
02:00 Dostarcie do wałbrzycha
A ja tylko lekko zmęczony... Przebywając z odpowiednimi ludźmi w odpowiedniej atmosferze, można wypoczywać - pracując.