Przejdź do forum
Poradnik: Holdem Ma...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Przypięto] Poradnik: Holdem Manager 2

161 Posty
67 Użytkownicy
36 Reakcje
140.9 K Wyświetlenia
innocent2102

3.3 Brak HUDa w Replayer'ze.

• Otwórz replayer i zwiększ prędkość bet slider'a do 5x i potem z powrotem do 1x.
  • Jeśli problem dalej występuje wyłącz HM2 i usuń pliki holdemmanager.config oraz holdemmanager.bak.
    Windows domyślnie ukrywa rozszerzenie plików - tutaj znajduje się guide jak je włączyć.

Win7: C:\Users\username\AppData\Roaming\HoldemManager\XP: c:\documents and settings\username\application data\HoldemManager\

• Cytat użytkownika JackSparow111

"Z forum HM'a wynika że jest to spowodowane jakimś konfliktem pomiędzy konfiguracjami HUD'ów, zwłaszcza jeżeli mamy spersonalizowanego HUD'a

Spoiler

hud settings--> site options--> Make sure they're no overlapping/conflicting settings between the HUD configurations.

For example: you're making changes to a HUD configuration assigned to PokerStars, but the "default" HUD is assigned to "any site" ("any site" will include PokerStars, so then this HUD will be shown instead of the HUD configuration you're making changes to)

Czyli trzeba wejść: hud settings--> site options--> z okienka "Applied Configurations (no editing):" usunąć wszystkie powiązania (ja miałem jedno), zresetować HM'a (dla pewności :) ) i po restarcie ponownie wybrać swój domyślny HUD."

• Dodatkowo czasem pomaga po prostu odznaczenie i ponowne zaznaczenie opcji "Show HUD stats"

Odpowiedz
Cytat
innocent2102

3.4 Za mało rąk na graczy/hero w replayer.

• Żeby HUD pokazywał jeden limit musisz wejść w:
    HUD Settings -> HUD Filters i odznaczyć to:
  • Zmienić ilość pokazywanych rozdań w HUD fliters
  • Zmienić ilość pokazywanych rozdań, klikając na koło zębate w HUDzie replayera:

I wstukać większą liczbę rąk:

Odpowiedz
Cytat
innocent2102

3.5 Jak Holdem Manager kalkuluje pozycję, bazując na liczbie graczy przy stole?

Uwaga:Reports>Cash>More Reports>Full Rind Posiotion - Ten raport często może być niejasny dla użytkowników HM2.
Znajdują się w nim statystyki pozycyjne i zawsze są ułożone wg. określonej kolejności: BTN, CO, MP+2, MP+1, MP, EP+2, EP+1, EP, BB, SB. Dla gier 6-handed raport Full Ring Position pokaże pozycje: BB, SB, BTN, CO, MP+2, MP+1.

Z drugiej strony HUD i inne raporty korzystają ze zmiennych pozycji. To znaczy, że liczba pozycji MP i EP, opiera się na liczbie graczy w rozdaniu i będzie się zmieniać, więc raport Full Ring Position przedstawia statystyki w trochę inny sposób niż HUD i inne raporty. Postaram się zobrazować Wam to na przykładach poniżej:

• 2 handed
    HUD i inne raporty: BB SB
    Raport Full Ring Position: BB SB
  • 3 handed
    HUD i inne raporty: BB SB BTN
    Raport Full Ring Position: BB SB BTN
  • 4 handed
    HUD i inne raporty: BB SB BTN CO
    Raport Full Ring Position: BB SB BTN CO
  • 5 handed
    HUD i inne raporty: BB SB BTN CO MP
    Raport Full Ring Position: BB SB BTN CO MP+2
  • 6 handed
    HUD i inne raporty: BB SB BTN CO MP EP
    Raport Full Ring Position: BB SB BTN CO MP+2 MP+1
  • 7 handed
    HUD i inne raporty: BB SB BTN CO MP EP EP(2*EP)
    Raport Full Ring Position: BB SB BTN CO MP+2 MP+1 MP
  • 8 handed
    HUD i inne raporty: BB SB BTN CO MP MP EP EP(2*MP+2*EP)
    Raport Full Ring Position: BB SB BTN CO MP+2 MP+1 MP EP+2
  • 9 handed
    HUD i inne raporty: BB SB BTN CO MP MP EP EP EP(2*MP+3*EP)
    Raport Full Ring Position: BB SB BTN CO MP+2 MP+1 MP EP+2 EP+1
  • 10 handed
    HUD i inne raporty: BB SB BTN CO MP MP MP EP EP EP(3*MP+3*EP)
    Raport Full Ring Position: BB SB BTN CO MP+2 MP+1 MP EP+2 EP+1 EP

Odpowiedz
Cytat
innocent2102

3.6 Purge - kasowanie starych rozdań

Spoiler

• Game Type - wybierasz rodzaj gier
  • Stakes - stawki
  • Save Hands Played By - wybierasz nazwę gracza, którego statystyki mają zostać w bazie. Najlepiej wybrać siebie, by zostawić własne ręce w bazie.
  • Poker Sites - Poker roomy
  • Date Range - wybiera przedział czasowy, z którego mają zostać usunięte rozdania. Z własnego doświadczenie wiem, że zawsze warto wybrać jakiś przedział czasowy, gdyż nie wybranie go wydłuża proces kasowania rozdań.

Uwaga!: Ważne, by po skończonym purgingu zrobić vacuum bazy. Dzięki temu nasz rozdania zostaną na nowo "poukładane" i zwolni nam się miejsce na dysku.

Odpowiedz
Cytat
innocent2102

3.7 Zaznaczenie rozdań w celu późniejszej analizy

Możemy to zrobić na kilka sposobów:

• Markowanie w hand replayer'ze.
    Spoiler

• W trakcie gry wybieramy ostatnie rozdanie w "Table HUD" i odznaczmy rękę.
    Spoiler

• Oznaczanie w zakładkach z aktywnej sesji, czy innych zestawień:
    Spoiler

• Korzystanie z Hotkeys

Jeśli chcemy później obejrzeć wybrane rozdania wystarczy wybrać "Marked hands" oraz przydzieloną grupę:

Spoiler

Odpowiedz
Cytat

ile kosztuje ten program ?

Odpowiedz
Cytat
innocent2102

Wersja Small Stakes - 60$, wersja Pro - 100$.

Odpowiedz
Cytat
skotarto

to jest cena za roczną licencję, czy dożywotnią?

Odpowiedz
Cytat
danel91

dożywotnia, 2 keye się dostaje

Odpowiedz
Cytat
firanka

Witam
Mam pytanie . Ściągnąłem sobie wersję testową HM2 z pokerstrategy i dziwnie się ona zachowuje . Zatrzymuje liczenie po 2 rękach . Innym ciekawym aspektem jest to , że statystki przeciwników ( które są z pierwszych 2 rozdań ) są pomieszane między graczami . Nie są przyporządkowane do graczy ...
Dzięki z góry

Odpowiedz
Cytat
Garden70

Witam,

Kilka dni temu zakupiłem HM2 (pełna wersja Pro Combo) i mam problemy z użytkowaniem tego cacka:
1) Po odpaleniu w zakładce HOME pokazuje mi HERO z jakiegoś Pokerroom-u ("PRIMA") a w zakładce REPORTS pokazuje historię gry tego gracza z listopada 2014r. Jak mogę ten nick usunąć wraz z tą historią gry oraz jak ustawić mój nick np. z P*?
2) Po ustawieniu prostego (próbnego) HUD-a grając na P* zoomOmaha (cash) nie zlicza danych z rozdań - brak jakichkolwiek cyfr, a na NLHM (cash) pokazuje tylko zerowe wartości. Czy to są błędy mojego ustawienia? jeśli tak to proszę o wskazówki.
3) Mam również pytanie czy inne pokerroomy automatycznie łączą się z HM2 czy powinienem dokonać kolejnych ustawień w programie i samym pokerroomie?
4) Chcę się także upewnić - mogę grać jednocześnie omahę, holdema czy SNG i HM2 będzie bez problemu pokazywał staty z każdego otwartego stołu?

Dzięki

Odpowiedz
Cytat
MrBaikal

1. klikasz na nick wyżej masz "edit list" i wywalasz
- Select player i wybierasz siebie
- database zakładka pruge tam usuwasz co chcesz
2. W P* włączona opcja zapisywania rąk i angielski?
3. Łączą dodajesz tylko nazwę gracza - huda możesz ustawić do każdego roomu takiego samego
4. Jeżeli masz HM+ Omaha to spoko wszędzie będą statystki jeżeli sam HM to w Omahę ich nie będzie widać albo nie będą zapisywane

Odpowiedz
Cytat
Vara225

mam ten sam kłopot co firanka, pomoże ktoś?

Odpowiedz
Cytat
giuseppePK

Ja mam pytanie odnośnie huda.
Na jakiejś lekcji Rushera z SR jakiś użytkownik miał ciekawą opcję w hudzie mianowicie chodzi o:
Mam stół FR i jesteśmy na BB. Wszystkie pozycje mają te same staty co mój hud do CO. Od CO czy BTN jest inny hud który odpowiada za steal i kilka innych statów. Czy wie ktoś może gdzie to zaznaczyć??

Odpowiedz
Cytat
darekuryga

da się zobaczyć wykres w HM chips/game a nie na liczbę rozegranych rąk?

Odpowiedz
Cytat
ochucki12

Siema, jak ustawić filtr w H.M. 2 aby statystyki w czasie gry były pokazywane jedynie do trzech miesięcy do tyłu.Pozdro

Odpowiedz
Cytat
MrBaikal

ochucki12
Hud settings 3 od dołu zakładka HUD Filters

Odpowiedz
Cytat
ochucki12

Dzięki , MrBaikal

Odpowiedz
Cytat
SkilledBoy

Cześć mam pytanie. Posiadam HM1 z dość duża baza danych i aktualnie zakupiłem nowego kompa a wraz z nim mam zamiar zakupić nowego HM. Jak wygląda przenoszenie bazy danych ze starego komputera na nowy i wgranie jej do nowego HM?

Odpowiedz
Cytat
Filipo91

Witam mam pytanie czy to jest trudne przenieść moje bazy które mam i zrobić z nich jedną baze ?? Poniewaz zrobiłem sobie 5 baz 888 , pokerstars , partypoker,wnp,ongame i chciałbym scalić te bazy w jedna baze . Pomoze ktoś ??

Jak wtedy wygląda sprawa z przeciwnikami skad wiem że sie z nim spotkalem i na jakim roomie jesli on moze miec na jednym roomie inny nick niż na drugim czy na 3 roomie na którym z nim gram

Odpowiedz
Cytat