Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KK nl2

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
276 Wyświetlenia
Uwaga777

PokerStars - $0.02 NL (6 max) - Holdem - 5 players
Hand converted by PokerTracker 4

SB: 120 BB (VPIP: 38.52, PFR: 1.40, 3Bet Preflop: 1.03, Hands: 518)
Hero (BB): 109.5 BB
UTG: 46 BB (VPIP: 0.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: -, Hands: 1)
CO: 102.5 BB (VPIP: 19.01, PFR: 17.36, 3Bet Preflop: 4.76, Hands: 126)
BTN: 66.5 BB (VPIP: 100.00, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 1)

SB posts SB 0.5 BB, Hero posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has K♦ K♣

fold, fold, BTN calls 1 BB, fold, Hero raises to 5 BB, BTN calls 4 BB

Flop: (10.5 BB, 2 players) T♥ 4♣ T♠
Hero bets 8.5 BB, BTN calls 8.5 BB

Turn: (27.5 BB, 2 players) 5♣
Hero bets 14 BB, BTN calls 14 BB

River: (55.5 BB, 2 players) 4♠
Hero checks, BTN bets 39 BB and is all-in, Hero calls 39 BB

Spoiler

BTN shows T♣ 6♦ (Full House, Tens full of Fours) (Pre 13%, Flop 91%, Turn 95%)
Hero shows K♦ K♣ (Two Pair, Kings and Tens) (Pre 87%, Flop 9%, Turn 5%)
BTN wins 129 BB

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
crueleq

Na river stworzyłeś sobie negative freeroll ( sytuacja, gdzie po zagraniu check gorsze handy zazwyczaj czekają behind a lepsze betują ).
Jeśli masz zamiar grać check/call river to lepiej betować samemu.
Inaczej możesz stracić value.
Oczywiście na takiego fisha to jest bet/bet/bet, fajny niski sizing turn, river shove.
Gość pewnie nie odpuści parek typu 66-99, ofc JJ-QQ.

Odpowiedz
Cytat

Gość bez statów gra Ci open limp z buttona - dla mnie izi fish na wstępie, potwierdza grając call 5x po Twoim raise. Tutaj myślę o parce u niego 55-99
Flop jak najbardziej do betowania. Kwestia tempa jego callowania dla mnie do przemyślenia. Jak fish- często moim zdaniem będzie grał wolniej z mocną ręką. Flop suchy więc po jego callu ustawiamy go na tą parkę cały czas albo jakiś miracle JT T9. Szanse w jedną albo w drugą~ 92/8
Sizing na turn- dla mnie mało, na flop grasz cbet ok 80% a na turn tylko 50%? nie dostaniesz tutaj żadnej informacji- jak drugi raz calluje nam 80% to zapalamy lampkę że może miec monstera. Po takim becie i callu caly czas gra izi call z małymi parami przy założeniu początkowym ta 5 też może być w jego range. Tak czy siak jesteśmy dead do króla albo 95/5 jeśli ma niższą parkę od kk oprócz 44 55.
River- Check moim zdaniem ok ale tylko przy założeniu gry check/ fold. przy check callu tutaj stawiamy go na QQ JJ 99 88 77 66? Myślę że wszystkie te ręce przy swojej wcześniejszej linii zagra check back. Ax? mało prawdopodobne biorąc pod uwagę brak raise preflop chyba że suited A4 bądź A5 rozegrane po weird line( które też z dużym prawdopodobieństwem zagra checkback). nie ma żadnych busted drawów z suchego flopa, chyba że był float flopa i backdoor trefli z turna ale float gracza openlimpującego z buttona raczej nie wchodzi w grę.
Z tych rąk u przeciwnika wszystko co bijemy moim zdaniem gra check back a lepsze ręce nas stackują. Nawet z air tu ciężko moim zdaniem o takie zagranie z jego strony.
Reasumując flop i turn ok, oprócz sizingu betu na turn natomiast river to dla mnie albo bet for value albo bardziej rozsądnie check/fold biorąc pod uwagę naprawdę duże prawdopodobieństwo boatu u przeciwnika.
Pozdrawiam i powodzenia.

Odpowiedz
Cytat