Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

KK Nl2

7 Posty
7 Użytkownicy
0 Reakcje
294 Wyświetlenia
Shioon

Poker Stars, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $2.05 (102.5 bb)
BB: $1.91 (95.5 bb)
UTG: $2.03 (101.5 bb)
MP: $4.16 (208 bb)
Hero (CO): $2.64 (132 bb)
BTN: $1.37 (68.5 bb)

Preflop: Hero is CO with K K
2 folds, Hero raises to $0.08, BTN calls $0.08, SB folds, BB calls $0.06

Flop: ($0.25) 2 8 9 (3 players)
BB checks, Hero bets $0.18, BTN calls $0.18, BB calls $0.18

Turn: ($0.79) J (3 players)
BB checks, Hero checks, BTN checks

River: ($0.79) Q (3 players)
BB bets $0.06, Hero calls $0.06, BTN calls $0.06

Results:

Spoiler

$0.97 pot ($0.03 rake)
Final Board: 2 8 9 J Q
BB showed Q J and won $0.94 ($0.62 net)
Hero mucked K K and lost (-$0.32 net)
BTN mucked A J and lost (-$0.32 net)

Gram na unków.
Kiepskie karty na T i R jedyne co bym zmienił to wyższy sizing na F. Co o tym myślicie?

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
EitiPrieLeur

czesc
zaczne od turna bo flop i pre wg mnie ok. Tak na prawde J :club: na turnie może kompletować wiele drawów i rzeczywiście jest nie ciekawą kartą, jednak bez betu nie wiesz kompletnie nic kiedy btn zagra. Jesli nawet nie, river również bedzie ciezki na dużej ilosci kart vs 2 graczy.

pokusiłbym się o beta naturnie za ok 45c. Na raise oczywiscie fold.

Odpowiedz
Cytat
shovi

A nie można po prostu odpuścić tego rozdania od turna?
W ilu przypadkach wyciągniemy tu jakikolwiek value od któregokolwiek z nich przy założeniu, że mamy najlepszą rękę?
Do turna zainwestowaliśmy 13bb, więc serio koniecznie chcecie bronić tej ręki na fiszowatym nl2, gdzie oni (którykolwiek z nich) mają tu lepszą rękę od nas zdecydowanie częściej niż nie?

Odpowiedz
Cytat
Paweltwa

ja myśle ze nic nie da bet na turnie poniewaz jezeli button ma flusha to i tak zagra zapewne call zeby ciagnac value, tak samo zagra call z Jx, wiec dalej nie bedziesz wiedzial na czym stoisz, po turnie odpuszczam to rozdanie vs 2 graczy.

Odpowiedz
Cytat
chemikLO

Oni mają niepełne stacki, więc nie uznaję ich za dobrych graczy. Dla mnie opcją jest bet turn i fold na każdą akcję dalej. Niech FD jeszcze sprawdza, myślę że takie ręce jak AJ/KJ/QJ/JT callowały flopa, więc i teraz callną. Myślę, że tacy ludzie często nie odpuszczają dwóch overkart na flopie.

Odpowiedz
Cytat
crueleq

Mocniej na flopie ( bet pot,można overbet ) ze względu na jego draw heavy strukturę mając 2 fishy w puli.
Turn jest słaby ( wchodzi sd i fd ) i jednak wolę x/f niż b/f, jeśli któryś z nich się odezwie. Jesteś dodatkowo w kanapce i często betem sam się valueownujesz.

Odpowiedz
Cytat
smellslikecheapspiryt

Na bank wyższy sizing F. Pomijając oczywiste rzeczy jak ochrona, zostając na turnie w HU z BTN fajnie byłoby go z KK na takim boardzie już na allinie postawić.

Turna nie rozwiążemy, range to byłaby loteria. Ja tutaj betuje w HU żeby jakieś single :club: sprawdziły z zamiarem x/back riv, a na bet w 3wayu z fishami mam chyba za małe jaja.

Odpowiedz
Cytat