Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Qq Nl5

3 Posty
3 Użytkownicy
0 Reakcje
228 Wyświetlenia
mrbit102

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $6.55 (131 bb)
BB: $5 (100 bb)
UTG: $5.11 (102.2 bb)
MP: $2.04 (40.8 bb)
CO: $5 (100 bb)
Hero (BTN): $5 (100 bb)

Preflop: Hero is BTN with Q Q
3 folds, Hero raises to $0.12, SB calls $0.10, BB calls $0.07

Flop: ($0.36) 6 Q K (3 players)
SB checks, BB checks, Hero bets $0.25, SB raises to $0.50, BB folds, Hero raises to $1.40, SB calls $0.90

Turn: ($3.16) 4 (2 players)
SB checks, Hero bets $3.48 and is all-in, SB folds

Witam
Na unka gram. Jakby to zagrać. Na F na min raise muszę zagrać 3b dla ochrony. Zdaje mi się że mogłem wyższy cbet uderzyć. Tutaj dałem 75% puli. Wtedy miałbym na turnie push w granicach puli. Ale jeśli już tak jest to czy jest sens na turnie grać bet za ~2$ i zostawić sobie na river lekko powyżej 1$. Zdaje mi się że to nie ma zbyt dużej różnicy. Możliwe że wtedy dostałbym call. Ale zostawiając sobie tak mało z tyłu to raczej każdy zawsze wrzuci resztę na river.

Odpowiedz
Cytat
2 odpowiedzi
Jarzab86

Ja bym trochę więcej otworzył pre, bo imo 2,5BB na NL5 dołożyć Ci tu może dużo rąk. 3/4 puli na F spoko imo, ale tak jak napisałeś, nawet wyższy cbet, czyli w granicach wielkości puli też będzie dobry. Na minraise słusznie odpowiedziałeś 3betem dla ochrony twojej ręki. Turn to blank, w puli jest ponad 3$ a Tobie zostaje w stacku 3,50$ więc myślę, że granie 2$ i zostawianie sobie 1,50$ z tyłu na river nie jest do końca najlepszym rozwiązaniem, zwłaszcza jeśli spadnie karta, która może uzupełnić drawy. Więc uważam, że twój push tutaj jest spoko, ewentualnie można by się też pokusić o ch/r ale jeśli my zaczekamy villain może też czeknąć i za free dostać kartę na R, więc push jest imo lepszym rozwiązaniem.

Zastanawiałem się nad tym, co może mieć villain i dałem mu coś takiego:

pl.pokerstrategy.com
Stół: KdQd6s4c
Equity Wygrana Podział
BU 92.35% 92.35% 0.00% { QhQs }
SB 7.65% 7.65% 0.00% { AA, A2s+, KTs+, QJs, JTs, T9s, AKo, AJo-ATo, JTo }

Czyli jak widać sporo z przodu jesteś vs FD OESD etc.

BTW :nh

Odpowiedz
Cytat
marcinb311

wp
możesz też zagrać push na flopie, albo przebić do ~2$, żeby łatwiej wrzucić na turnie
Masz nutts na flopie i turnie, bo KK gra 3 Bet pre i chodzi o to żeby sprawdziły Cię drawy (flushdrawy, OESD, gutshoty) i Kx, więc musisz rozłożyć tak bety na flopie i turnie żeby jak najbardziej zachęcić przeciwnika do callów.

Odpowiedz
Cytat