Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Torba albo ship innej opcji nie ma

259 Posty
52 Użytkownicy
80 Reakcje
12.2 K Wyświetlenia
pseudorasiak

Napisane przez Krakowiaczek20

Co do braku konkurencji to kwestia gustu ( bo już za czasów PFK ) bo chociażby WWO, Mor W.A, Fenomen, chociażby płyta Na Legalu Slums Attack, FU, O.S.T.R, Ascetoholix, Włodi/Pele, Peel Motyff, Pezet itp., w samym Krakowie trochę mniej znana, aczkolwiek owiana złą sławą FIRMA, Intoksynator czy chociażby YezYezYo _drink:

Miałem tylko jedną jedyną płytę! Słuchając w kółko tych samych utworów uznałem je za najlepsze. Nie miałem pojęcia że jest coś innego.
Ambitne rapsy zawsze na propsie :f_drink: Możesz podrzucać na bloga jakieś świetne kawałki. Ja w ostatnim czasie słucham OSTRa:

btw widziałem, że nieźle cię cisną na blogasku :milord:

Odpowiedz
Cytat
pseudorasiak

Cele na styczeń i luty:
Główne cele:
:spade: Zagrać 2000 sng i wyrobić Holdem Managera 2
:heart: Przeczytać cały dział podstawy i sng w dziale strategia i zrobić do tego notatki
:diamond: Zorganizować gierkę live

Poboczne cele:
:heart: Ogarnąć statystyki w trackerze, dodać filtrowanie, zrozumieć nowe statystyki i dodać color range
:diamond: Przerobić: kurs STT dla początkujących by MarioAK
:club: Obejrzeć wszystkie dostępne odcinki Shark Cage
:spade: Dobrze się bawić przy stolikach

Odpowiedz
Cytat
Jarzab86

Daję okejkę i liczę na rewanżyk :coolface:

Odpowiedz
Cytat
kksikkoks

Fajnie się czyta. Myślę, że będę częściej zaglądał. Po przeczytaniu tego, rozważam założenie swojego bloga. ;)

Odpowiedz
Cytat

Wiesz z HH to ciężko tak coś komuś narzucić, bo to kwestia gustu czy w obecnych czasach ktoś woli hip-hopolo, czy hardkorowy rap, też mam składy które mnie nie powalają, ale zawsze znajdę jakąś nutkę, która albo mi wpada w ucho przez bit, albo teksty w których gdzieś znajduje siebie sprzed lat

Jeśli miałbym Ci polecieć jakieś płytki to
Kali : Sentymentalnie, 50/50, Gdy zgaśnie słońce
Bosski Roman - The Rap Ya dozwolone od lat 18-stu
Popek - Monster/ Monster2 ( gdzie nagrywa nutkę z The Game )
Słoń&Mikser - Demonologia 2
Kaen - obie płyty
Egon - Szyfry ulic
Rozbójnik Alibaba& - Bal Maturalny

a z klasyki które możesz nie znać, a są całkiem spoko :

Fenomen - Efekt
Mor W.A - Morwa Drzewo
003 - Trzy po północy
Fu - Futurum

Elo-ooo _drink:

Odpowiedz
Cytat
pseudorasiak

Dzięki na pewno przesłucham do sesji :f_drink:
Dzisiaj niedziela, dzień grindu :D
Cel na dzisiaj: 100 turków
Rano wstawię wykres

Odpowiedz
Cytat
DarekFCB

Ciekawy blog :f_drink: Mozna wiedziec co i jakie stawki grywasz ?

Odpowiedz
Cytat

:banana:

Odpowiedz
Cytat
pseudorasiak

Napisane przez DarekFCB
Ciekawy blog :f_drink: Mozna wiedziec co i jakie stawki grywasz ?

Teraz sity 9os mikro. Zapraszam do kontaktu :f_drink: Info w 1 poście

Cel 100 turków niezrealizowany, głównie przez beznadziejny internet.
Dzisiaj filmik MarioAK z notatkami, kilka turków + świetna muzyka
W ostatnim czasie słucham płyty Pawbeats:

Odpowiedz
Cytat

Kiedy byłem w robocie i słuchając radia to jedną o ile nie najlepszą piosenką obecnie na topie była wtedy nutka Pawbeatsa - Euforia, szczególnie że ostatnio jestem zafascynowany kiedy słyszę np. skrzypce, dodatkowo przeczytałem krótką recenzję o albumie przez samego twórcę i po przesłuchaniu ... ostro się rozczarowałem, chyba sobie za dużo wyobrażałem bo poza Eurorią to ciężko znaleźć drugą nutkę która będzie takim substytutem kiedy pierwsza nutka się znudzi. IMO płytka Donatana - Równonoc bije Pawbeatsa jak Kliczkowie swoich rywali, ale skoro Tobie się podoba to widocznie "coś" w niej jest czego ja nie zauważam. Pozdro Rasiaku _drink:

Odpowiedz
Cytat
pseudorasiak

Usłyszałem tą nutkę gdzieś w radiu:

Po pierwszych kilku sekundach pomyślałem, że to pewnie jakaś muzyka filmowa zagranicznego kompozytora.
A tu Polak robiący świetne podkłady muzyczne pod rap.
Imo cała płyta jest mega spójna, bo podobnie jak u Donatana wszystkie bity robi jedna osoba :f_drink:

Odpowiedz
Cytat

Kojarzysz Rasialdhinio ? Zacna nutka z klasyki :banana:

Odpowiedz
Cytat
pseudorasiak

O polskim hip-hopie słów kilka
Nigdy nie rozumiałem większości kawałków. Nie przemawiają do mnie. Uwielbiam ambitny, ewentualnie pozytywny przekaz :f_drink:
Jeśli w refrenie jest coś takiego:

Już jako dzieciaki widzieliśmy za wiele
Alkohol, narkotyki, handel, wałki, kradzieże
Tatuaże na ciele, szlaufy, szmaty menele
Przemoc, krew, ból i łzy na klatówkach manele
Smutek syf, biedę i nie wyraźne spojrzenie

To ja :spit:

Uwielbiam ambitny, ewentualnie pozytywny przekaz :f_drink: W którym jest coś więcej niż to, że koleś wychowywał się w biedzie, żona go zdradzała i najczęściej dostawał wp!@#ol. Generalnie o tym, że życie jest do bani. Dlatego jeśli ktoś wstawia już jakąś nutkę to ma być spoko, taka w której są zawarte dobre przekonania, bo to one warunkują nasze życie :truestory:

Odpowiedz
Cytat

prawilność to definicja która poszła się jebać ... kiedy pojawiła się komórka itd.

Odpowiedz
Cytat

Dlatego Rasiaczku podkreślę jeszcze raz że to kwestia gustu _drink:
Swoją drogą z muzyką można się utożsamiać bo jest to wręcz wskazane, ale należy ją też zrozumieć.
Chyba każdy z Nas w pewnym etapie swojego życia miał pod górę i właśnie często przez swoje indywidualne podejście i twardą psychikę potrafiliśmy przetrwać załamanie i wyjść z tego silniejsi _drink:

Pozdro _thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
pseudorasiak

Poker Mindset nie dla mnie

Bardzo chciałem przeczytać tą książkę! Okazja pojawiła się niedawno, gdy jeden z konkurencyjnych serwisów zrobił konkurs, w którym trzeba było zachęcić znajomych do oglądania ich podcastu z PCA.
Wymyśliłem coś takiego:

Poker to nie hazard!
Czy Wy o tym wiecie?
Klikajcie na szybko,
nie tylko na tablecie.
Jestem wielkim fiszem
Książki nie dostanę.
Serdecznie pozdrawiam
Kejsi oraz mamę

Uprzedzę pytanie kim jest Kejsi. To dziewczyna która uwielbia pisać o pokerze i nie tylko :f_drink:
Możecie znaleźć ją na fejsie KLIK

Książki nie wygrałem, zgarnął ją koleś, który napisał:

dat gr8 m8 i r8 8/8

Nikt, nawet gość z jury nie wiedział co to znaczy, ale to nie przeszkodziło mu wygrać. Graty
Definicja tego zdania KLIK

Następnego dnia znów prowadzili transmisję i znów do wygrania była książka, tym razem "Small Stakes No Limit Hold'em"
Jako niedoceniony autor ww. rymowanki, tym razem postanowiłem się nie wysilać i tuż przed zakończeniem konkursu napisałem na szybko:

Pozycja, inicjatywa i dobre karty, jeśli nic nie masz skill nic nie warty.
Ronaldo lubi wrzucać all iny, nie bez znaczenia wygrane spiny

O dziwo to właśnie ja wygrałem :f_cool:

PS. Nadal poszukuję książki "Poker Mindset", jeśli jest ktoś kto mógłby mi ją pożyczyć :D to będę niezmiernie wdzięczny :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat

O dziwo to właśnie ja wygrałem

Lepszy Small Stakes niż niedosyt ... swoją drogą nie wiem czym kierowało się jury przy przyznawaniu nagrody skoro wygrywa typek który skopiował jedno zdanie w dodatku zupełnie bez sensu :facepalm:

Próbuj szczęścia dalej. Pozdro :banana:

Odpowiedz
Cytat
pseudorasiak

Biedziela z MTT

Spoiler

W chwili pisania tego posta jestem po całej nocy grania. MTT przy moim rollu to nie był najlepszy pomysł.
Wyniki możecie zobaczyć powyżej. Przez całą niedzielę przegrałem 40 dolców :f_cry:
Nie będę pisał o KK na Asy bo to klasyka.
Jeszcze tam wrócę!

Odpowiedz
Cytat
Swiezak

.

Odpowiedz
Cytat
Wronx93

Oo... widze że nie jestem jedyną osobą, która od czasu do czasu lubi sobie odpalić stare kawałki DKA :)
Powodzenia przy stolikach i do usłyszenia podczas dzisiejszej analizy! ;)

Odpowiedz
Cytat