Przejdź do forum
Całe życie na TILCI...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Całe życie na TILCIE

24 Posty
7 Użytkownicy
4 Reakcje
612 Wyświetlenia
matehouse

Od miesiąca zastanawiałem się nad założeniem bloga, a po ostatnich wydarzeniach o których wspomnę za chwile i promocji PS "Wyznaczyłem. Osiągnąłem. Wygrałem!"
PokerStrategy! - namówiliście mnie! :)

Z racji, że to mój pierwszy blog, może kilka słów o sobie. Mam na imię Mateusz, pracuje ( nic specjalnego wiec nie będę się chwalił), a weekendami walczę na uczelni o mgr.
W pokera ogólnie gram 5 lat, bez większych sukcesów, gdyż była to gra rekreacyjna i dużo w niej było przerw. Ale czas to zmienić, a w szczególności z powodu sytuacji o której wspomniałem na początku, a mianowicie jestem człowiekiem bardzoo nerwowym :D Ostatnio złapał mnie ogromny TILT, skutek - fatalny. Pora z tym skończyć, dlatego moich głównym pierwszym celem będzie:

:spade: praca nad mindsetem (artykuły 1-2/dziennie do 28 lutego)

Ogólna Ilość? Ile jest tyle przeczytam i na ile mi pozwoli czas (praca, studia), ale minimum j.w. :) Moge podpiąć do tego powrót na siłownie w celu rozładowania negatywnych emocji ;p

:heart: Wyrobienie bonusu ULTIMATE CHALLENGE BONUS na P*.

35$ za 525VPP stan: 1VPP/525VPP, pozostało 29dni

:diamond: 10 000 rozdań cash

Praca, sesja blisko... zobaczymy :)

A♥:WYZNACZAM! zrobię co mogę by OSIĄGNĄĆ! jak WYGRAM! będzie miło ( może w bluzie będę czuł się profesjonalnie i trzymał nerwy na wodzy :thinking: ) CZAS START!

Odpowiedz
Cytat
23 odpowiedzi
matehouse

No i pierwszy dzień jak wystartowałem :f_drink:

Początek roku zaczął się źle, jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o $$, ale dzięki mojemu przyjacielowi ( jeśli to będziesz czytał to dzięki DŻEJ jeszcze raz :) ) nie musiałem wypłacić ostatniej części rolla, więc spokojnie mogę grać NL5.
Jeżeli chodzi o cele to całkiem spoko, prócz braku czasu czego skutkiem jest zaledwie 255 rąk.

Czytając dzisiaj artykuł " Samozarządzanie gracza pokera" natrafiłem na kilka fajnych zdań, które sądze, że warto czasem sobie przeczytać w celu uświadomienia sobie kilku rzeczy w szczególności przy downswingu ;)

1. Mieć dystans do porażki i samego siebie.
2. Psychologiczna strona pokera jest tym, na czym wielu graczy ponosi klęskę.
3. Koncentruj się na długoterminowym celu. Miej zawsze szerokie spojrzenie na sytuację.

:heart: Wyrobienie bonusu ULTIMATE CHALLENGE BONUS na P*.

35$ za 525VPP stan: 8VPP/525VPP, pozostało 26dni

Jak wspominałem, dziś szału nie ma. 255/10 000

Na koniec piosenka która mnie uspokaja, może dlatego że jest bardzo pozytywna.

Odpowiedz
Cytat

:banana:

Odpowiedz
Cytat
kbyku89
matehouse

Jak na razie muszę przyznać, że jestem zadowolony ze swojej gry, chociaż zawsze może być lepiej, lecz wymaga to systematyczności i czasu. Dzięki czytaniu artykułów gram spokojnie i w pełni skoncentrowany. Blog daje dodatkową motywacje co jest dużym plusem. Mogę tu zanudzać lub nie ale najważniejsze, że dzięki temu moja gra rozwija się w dobrym kierunku.:f_thumbsup:
Jeżeli już mowa o rozwoju pokerowym to zrobiłem dwa pierwsze kroki a mianowicie, wydrukowałem i powiesiłem nad biurkiem jak ja to nazywam " 11 przykazań pokerzysty"

Cnoty pokerzysty

• Cierpliwość
• Dyscyplina
• Opanowanie
• Pilność
• Obiektywizm (samokrytyka)
• Zdrowy optymizm, odwaga
• Sportowy duch
• Gospodarność
• Umiejętność koncentracji
• Mocne nerwy
• Skromność

Przeczytanie ich przed sesją wprowadza w odpowiedni nastrój.
Drugim krokiem jest kupno zeszytu w celu robienia notatek. Codziennie przed sesją mam zamiar przejrzeć to co tam naskrobałem. Jak na samym początku bloga powiedziałem i jak wskazuje jeden z celów skupiam się na psychologii pokera. Do końca lutego się skupie na tym, a następnie zabiorę się za strategie głównie cash SH 6max., bo obecnie to grywam :)
Z racji ograniczonego czasu wczoraj i dziś za dużo nie pograłem. Trzeba się wziąć za grę!

35$ za 525VPP stan: 22VPP/525VPP, pozostało 24dni

Szału nie ma :sorry:

ALL IN Baby !!!

Odpowiedz
Cytat
Główny administrator
spinek

Jeśli masz skłonności do denerwowania się, chyba dobrym sposobem jest obserwowanie siebie. Czasem po prostu możesz mieć zły dzień na grę, coś cię wytrąci z równowagi i wtedy trzeba sobie zrobić przerwę. Choć najlepiej po prostu panować na emocjami :)

Też jestem trochę nerwus, choć akurat poker mnie tak bardzo nie denerwuje.

Wyrobienie ultimate bonusu najlepiej sobie dobrze rozplanować, żeby nie musieć na końcu grać na siłę, bo to zwykle do niczego dobrego nie prowadzi.

Powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
matehouse

Zgadzam się że czynniki zewnętrzne mają duże znaczenie, dlatego w życiu codziennym jak i w pokerze trzeba się nauczyć panować nad emocjami.

Rozplanowałem grę, ale z racji tego, że wyrabiam ultimate bonus oraz bonus na NB, może być ciężko, ale od tego są challange. Oczywiście nic na siłę.

Dziękuje, przyda się :D

Odpowiedz
Cytat
matehouse

Dwa dni dwa sukcesy. Weekend rozpoczyna się wyśmienicie :f_drink:

TYLE WYGRAC ! :appl:

No i srebny status wskoczył.

Tyle, tytułem wstępu. Jeżeli chodzi o moją grę, wielkiej rewelacji nie ma, ale jestem bardzo zadowolony ze swoich decyzji, zachowania i podejścia do gry. Jeżeli będzie tak dalej to profit z gry powiniem przyjść sam :)
Wczoraj siedząc ze znajomymi wpadł pomysł, aby zebrać się razem stworzyć na weekend "pokerchatkę" i grać, grać i grać. O przebiegu tego pomysłu i czy w ogóle doszedł do skutku w następnym wpisie wspomnę.
Teraz może coś o celach
:spade: Już lada chwila kończę lekcję dla brązu mindset i psychologia i zabieram się za 13 lekcji dla srebra

:heart: 35$ za 525VPP stan: 40VPP/525VPP, pozostało 22dni
Pomału dopada mnie stres czy uda mi się wyrobić bonus, ale jak wspominałem w poście wcześniej, nic na siłę

Odpowiedz
Cytat

35$ za 525VPP stan: 40VPP/525VPP, pozostało 22dni
Pomału dopada mnie stres czy uda mi się wyrobić bonus, ale jak wspominałem w poście wcześniej, nic na siłę

525:22= ~ 24VPP/dobę skoro wierzyć temu że już masz stresa to co będzie za tydzień, dwa ... nerwowy z Ciebie człowiek, keep calm and play poker :sfishg:

Pozdro :banana:

Odpowiedz
Cytat
matehouse

Nie dość, że nerwowy jestem, to w ostatnie dni tak życie mi dało w kość, szkoda gadać. Ale już wszystko załatwione, mogę wracać pomału do siebie.

Z weekendowym graniem do końca nie wyszło, jedynie gra do 5 rano bez większych profitów. Ale pozytywne jest to, że dziś otwieram szufladę, a tam miła niespodzianka w postaci gadżetów o których kompletnie zapomniałem. Miła ponieważ natychmiast na mojej twarzy pojawił się uśmiech :)

:heart: 35$ za 525VPP stan: 86VPP/525VPP, pozostało 19dni

Ostatnio nie zaglądałem do strategii na P*, ale czytam sobie w wolnych chwilach cardplayera z 2007r. Wielka szkoda, że nie ma już tej gazety...

Odpowiedz
Cytat

No nie dziwie się a ta popielniczka Poker Starsa _drink: swoją drogą skąd masz ? W sklepie VIP była, od kiedy gram w Starsy a będzie ze 3 latka to czegoś takiego nie widziałem _ugly: A ten drugi gadżecik Starsa to jest jakaś wszywka, naklejka ?? Swoją drogą te 35$ za 525VPP to w sumie całkiem, całkiem.

A i jeszcze jedno pytanko w tym turku co za 12th miałeś wejściówkę na S&G 1€ to co było za wyższe miejsca np. 11 i 1 ??

Odpowiedz
Cytat
tomik51

Napisane przez Krakowiaczek20
No nie dziwie się a ta popielniczka Poker Starsa _drink: swoją drogą skąd masz ? W sklepie VIP była, od kiedy gram w Starsy a będzie ze 3 latka to czegoś takiego nie widziałem _ugly: A ten drugi gadżecik Starsa to jest jakaś wszywka, naklejka ?? Swoją drogą te 35$ za 525VPP to w sumie całkiem, całkiem.

A i jeszcze jedno pytanko w tym turku co za 12th miałeś wejściówkę na S&G 1€ to co było za wyższe miejsca np. 11 i 1 ??

Popielniczka? Mi to wygląda na opaskę na rękę xD

Odpowiedz
Cytat

Napisane przez tomik51

Napisane przez Krakowiaczek20

Popielniczka? Mi to wygląda na opaskę na rękę xD

Omg :mdr: faktycznie teraz się przyjrzałem dokładnie i to nie popielniczka :-D. Może to jakaś obroża Starsów jak wyłączysz soft i opuścisz pokój to zaczyna wydawać przeraźliwy dźwięk :wtf:

Odpowiedz
Cytat
matehouse

No nie dziwie się a ta popielniczka Poker Starsa _drink: swoją drogą skąd masz ?

A nie wiem skąd ta opaska, kiedyś od kolegi dostałem.

Może to jakaś obroża Starsów jak wyłączysz soft i opuścisz pokój to zaczyna wydawać przeraźliwy dźwięk

Wymyśliłeś nowy fajny gadżet P*. Opaska dla zapalonych grinderów, oddalisz się od stołów, dostajesz prądem z opaski albo przeraźliwym dźwiękiem.:banana:

A ten drugi gadżecik Starsa to jest jakaś wszywka, naklejka ??

A to jest taka naszywko - naprasowanka. Przykładasz do jakiegos ciucha, zelazko i gotowe :) A jak masz ochotę, to możesz naszyc.

Jak dobrze pamiętam to były bilety za 3€ i za pierwsze miejsca za 5€ :)

Wracając do challengu, mój wykres ostro pikuje w dół. Wypalenie i jednocześnie zniesmaczenie sytuacja związaną z supportem P*, który nie zaakceptował poleceonego przeze mnie znajomego...
ULTIMATE CHALLENGE też kiepsko 109/525VPP i pozostało 17 dni. Niech ktoś mnie pocieszy i powie, że dam radę.

Ale to jeszcze nie koniec, wczoraj pełen zapału nadziei zasiadam do sesji - 10 min i problemy z internetem, a to jest, a to nie ma... Jak ja mam być spokojny jak w takich sytuacjach mam ochotę rozwalić, laptopa wraz z modemem o ścianę. :why:

Odpowiedz
Cytat
matehouse

Pomocyy!

Od jutra biorę się za grę bo zostały 2 tygodnie na wyrobienie bonusu obecny stan to 157/525VPP

Prócz tego, że mój wykres leci w dół, są rzeczy pozytywne tj. zaliczone pierwsze egzaminy na uczelni oraz poznałem fajną dziewczyne :f_thumbsup:

Życzę sobie i wam, Powodzenia :f_drink:

Odpowiedz
Cytat

Może to jakaś obroża Starsów jak wyłączysz soft i opuścisz pokój to zaczyna wydawać przeraźliwy dźwięk

Wymyśliłeś nowy fajny gadżet P*. Opaska dla zapalonych grinderów, oddalisz się od stołów, dostajesz prądem z opaski albo przeraźliwym dźwiękiem.

Czy ja wiem czy wymyśliłem ... koncepcja była podobna do tej z opaską dla skazanych pozostających na wolności ;)

ULTIMATE CHALLENGE też kiepsko 109/525VPP i pozostało 17 dni. Niech ktoś mnie pocieszy i powie, że dam radę.

Stary ręczę że się da w 10 dni, tylko że wiesz że to oznacza grę po kilka godzin przy odpowiedniej liczbie stołów itp.
Zakładając że grasz NL2 to tak z ciekawości ile czasu dziennie grasz przy jakiej liczbie stołów. Aha jeszcze kwestia ZOOM czy normal ?? Ja to UC odpuściłem sobie ( gdybym wiedział że dostanę Twoje parametry to bym brał :banana: ), ale podejrzewam że Starsy wymyśliłyby coś dla mnie co przekroczyłoby jakieś granicę przyzwoitości i by mnie pozbawiło życia na miesiąc a dodatkowo pewnie miałbym takie wykresy jak Ty.

Czytając dalej Twój blog myślę że teraz będzie niezły dylemacik - próbować wyrobić UC czy poświęcić czas na naukę bo teraz chyba macie sesję i dodatkowo na dziewczynę.

Pozdro, Powodzonka _drink::banana:

Odpowiedz
Cytat
matehouse

Gram NL5 SH zwykle stoliki. Maksymalnie jestem w stanie grać 4 stoliki. Na stronie P* jest ten kalkulator VPP, ale jakoś mu nie ufam, dlatego pytam bardziej doświadczonych graczy. W ile mogę wyrobić bonus i ile godzin dziennie muszę grać ? :)

Odpowiedz
Cytat
Megacorpse

po 8h grindu na nl5 na zwyklych stolikach mialem wczoraj jakos lekko ponad 100vpp

wiec mysle ze dziennie 4h po 6 stolikow wystarczy. W kliencie p* mozesz sobie ustawic customowy pasek i np ustawic go na 50vpp/dzien i w ten sposob bedziesz widzial ze robisz odpowiedznio duzo vpp.

Pozdrawiam

Odpowiedz
Cytat
matehouse

Tak w ogóle i szczególe zapomniałem o promocji "Wyznaczyłem. Osiągnąłem. Wygrałem! ". Właśnie podsumowałem ile punktów ( 35 :) ) do dziś udało mi się uzyskać :)

:diamond: 10 000 rozdań cash WYKONANE

Spoiler

:diamond: Poleć przynajmniej 1 znajomego, który do 28 lutego odbierze darmową gotówkę. WYKONANE

:diamond:Zdobąć 100 StrategyPoints (łącznie z bonusowymi) do 28 lutego. WYKONANE

Spoiler

:diamond: Jeśli jesteś nowy blogerem na PokerStrategy.com, otrzymasz dodatkowe 5 punktów! WYKONANE

Z tego co widziałem to dużej liczbie osób promocja nie przypadła do gustu. Ale pewnie... najlepiej jakby w ogóle nie było promocji... :truestory:

Od kliku dni gra mi się bardzo dobrze, spokojnie co najważniejsze. Jak już wiele razy wspominałem czasu brak, ale zawsze się znajdzie chwilka, żeby pograć. Wiem, że źle jest grać, gdy ma się chwilkę, ale no takie życie :) Teraz tylko pozostaje czekać na :profit:
Dzisiaj w nocy zamierzam coś konkretniej pograć, jutro cały dzień wolne i pełne skupienie nad weekendowymi egzaminami na uczelni. Moje poczynania tj. wykres i ultimate challenge niżej

Pozostało 10 dni.

Kończąc chciałbym wszystkim polecić nowy kanał na YT, który stworzył DaWarsaw dla początkujących pokerzystów. Miałem przyjemność obejrzeć 3 pierwsze filmiki, wnioski - super sprawa, na pewno będę śledził kanał.
I coś w ramach motywacji i nowoczesnej sztuki perswazji :)

Odpowiedz
Cytat
matehouse

Wczoraj za długo nie pograłem, ze względu na
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/12892374_423EE7F92E
Nie wiem czy dobrze, że sprawdziłem ten 3bet.
Dla bezpieczeństwa swojego bankrolla, wyłączyłem wszystko i poszedłem spać.

Ale za to dzisiaj maszynka była po mojej stronie :f_thumbsup:
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/12898002_D1C2E1B300

Odpowiedz
Cytat