Przejdź do forum
Leaki, jak je wyeli...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Leaki, jak je wyeliminować

7 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
821 Wyświetlenia

Cześć, gram od jakiegoś czasu na NL10, mam dużo zdefiniowanych leaków i prosiłbym o jakieś rady jak sobie moge z nimi poradzić, wszelka krytyka mile widziana.

Staty poniżej

STATY
FLOP
TURN
<a href= .html>RIVER</a>

Może kilka leaków które bym chciał wyeliminować na początek:

- zbyt duży CBet na flopie (nie wiem kiedy nie powinienem cbetować, w jakich sytuacjach)
- zbyt mały CBet na turnie (nie wiem kiedy powinienem Cbetować a kiedy nie, jeśli ktoś mnie floatuje mam problem z określeniem zakresu przeciwnika)
- zbyt mało Value betów na River!

- Za dużo sprawdzam na river overbetów (problem z określeniem rangu przeciwnika, nie wiem właściwie z czym sprawdzać w jakich sytuacjach) - tutaj trace najwiecej Value
- wydaje mi się że na późnych pozycjach mam zdecydowanie za mały 3bet - nie wiem co wrzucać w 3 bet range? a co w calling range? przeciwno EP i MP w zależności od typów przeciwników?

Pozdr

Odpowiedz
Cytat
6 odpowiedzi
smellslikecheapspiryt

Twoim problemem nie jest zbyt wysoki cbet, tylko zbyt waskie zakresy preflop. Grasz 16/12 i po prostu na flopie zwykle jestes z przodu. Kase tracisz tam, gdzie nie podbijasz grywalnych rak oraz gdy przeciwnicy folduja do Twoich trafionych ukladow, bo jestes nie zbalansowany. Anyway, naleza Ci sie wyrazy uznania, 5bb to calkiem spoko winrate, szczegolnie grajac takim nitem :P

Po ogarnieciu zakresow preflop, mozesz zaczac wiecej x/r i x/c na flopie. Poza tym na BB mozna spokojnie wiecej bronic przez call.

Masz mega plaski 4bet range. Duzo stealujesz, ale podejrzewam ze restealowanie (3betowanie) w Ciebie jest bardzo oplacalne.

Odpowiedz
Cytat
luke91

@up
kolega gra chyba FR :f_confused:

Odpowiedz
Cytat
smellslikecheapspiryt

o kurwa xD a ja się od rana zastanawiam na jakim sofcie gra :facepalm:

przepraszam za wprowadzanie w błąd w takim razie

Odpowiedz
Cytat
boxer82

Ciezko mi wiele napisac bo to FR a tego nie grałem od kilku lat ale

- zbyt duży CBet na flopie (nie wiem kiedy nie powinienem cbetować, w jakich sytuacjach)

był na ten temat kurs cbet or not cbet (czy jakoś tak) Niestety masz brąz wieć albo wyrób srebro albo znajdź sposób żeby obejrzec kurs
twój cbet flop wynosi 70% i nie uwazam że jest to jakis mega leak na mikro . Zauwaz że jeżli cbetujesz za 2/3 puli to przeciwik pasując wiecej niz 40% razy daje ci autoporfit. Wiec wazne jest
- vs kto cbetujesz,
- na jakich flopach: na jednych floapch mozesz cbetowac 100% a na innych 0%. jak grasz cbeta z EP na flopie KXX wygladasz bardziej wiarygodnie niz na flopie 953. Ale musisz tez wiedziec co przeciwnik trafił na danym flopie
- granie z pozycja i bez pozycji: masz o 20% większy cbet IP niż OOP (80% Ip 60% OOP). Zastanawiam się dlaczego ? (może tez tak mam - nie pamietam ) Ale na logikę: grając z pozycja po czekaniu przeciwnika masz mozliwśc zobaczenia kolejnej karty za darmo. Grając cbeta z automatu może sie okazać że zamienisz rękę w bluff i nie realizujesz equity swojego układu. Będąc IP masz więcej możliwości i powinieneś je wykorzystywać a nie stawiać cbeta z automatu

zbyt mały CBet na turnie (nie wiem kiedy powinienem Cbetować a kiedy nie, jeśli ktoś mnie floatuje mam problem z określeniem zakresu przeciwnika)

Jak zmniejszysz cbet flop (choc z tym uwazaj jak to robisz bo moze tam zarabiasz i nie warto kombinowac ) to zwiekszy ci sie cbet turn
Zacznij valuebetowac nie tylko top pparyale równiez drugie pary , grj bet z drawiam itd
Nie znam dobrego sposobu na poprawe . nie chodzi o to ze musiosz betowac tylko musisz wiedziec dlaczego chcesz grac cbet
Proponuje zapatrzyc sie we flopizille equilaba i przelecieć rozdania gdzie grasz cbet flop i mozesz grac cbet turn
Zobacz co moze mieć przeciwniik co wyrzucasz cbetem co kontunuje itd

Za dużo sprawdzam na river overbetów (problem z określeniem rangu przeciwnika, nie wiem właściwie z czym sprawdzać w jakich sytuacjach) - tutaj trace najwiecej Value
- wydaje mi się że na późnych pozycjach mam zdecydowanie za mały 3bet - nie wiem co wrzucać w 3 bet range? a co w calling range? przeciwno EP i MP w zależności od typów przeciwników?

Tutaj tylko pomoze equilab , flopzilla i inne tego typu programy. nie ma chu..a nie przeskoczysz tego jak nie poćwiczysz na sucho

Odpowiedz
Cytat

Na poczatek dzieki za wypowiedzi.

Tak gram FR

chciałbym obejrzec filmiki jednak nie moge podpiac P* do PS ;/

co do Cbet IP vs Cbet OOP to wychodze z założenia ze przeciwnicy mniej będa floatować bez pozycji z stąd ta różnica
życzyłbym sobie aby mieć Cbet flop i Cbet turn w granicach 60% flop i mniejwiecej 50% turn (zbyt duza róznica moze wymuszać floatowanie mnie oraz betowanie vs miss Cbet) moze poprostu jakis % sytuacji wrzucić jako x/r na flopie?? na turnie poprostu contynuowac agresje z drawami i second parami? niekiedy na turnie boje się nawet contynuowac z overparami?? co polecacie?

nie wiem jakie struktury boardów sa lepsze do betowania?
czy KJx, A9x, rainbow, 567,??? wydaje mi sie ze jak sa wysokie karty na boardzie to wiecej folduja, jak sa niskie karty to wiecej floatuja, jakie macie spostrzezenia?

Co do stealów to robie to naprawde czesto, duzo sytuacji any two jesli widze autoprofit, dlatego fold vs resteal 58% uwazałem ze to mało i miałem zamiar wiecej foldowac vs 3bet na poziomie 6-7% przeciwnika lub mniej, zostawiac tylko wyższe siutedconectory od 89, broadwaye, pockety od 77+ i własciwie się zastanawiam czy poprostu zawezic steal czy tylko calling range vs resteal??

z equilabem walcze juz od jakigos czasu... to swoja droga robie po sesji, a podczas sesji mysle, mysle i mysle i narazie robie tak ze Top pary i overpary pasuje vs porzadny bet, reszte chce podejmowac decyzje i kiepsko to wychodzi

No i na koniec o zakresach
jesli dostaje 3beta od zawodnika z 6% 3betem to co robic z AQ (AJ, AT folduje) bedac bez pozycji? z AK daje 4bet i decyzja po zagraniu przeciwnika
co robic z tym zakresem TT-QQ, AT-AQ, in position?? lepiej wrzucic to w calling range czy 3 betować? co robic na jakich przeciwników?

pozdr

Odpowiedz
Cytat
boxer82

co do Cbet IP vs Cbet OOP to wychodze z założenia ze przeciwnicy mniej będa floatować bez pozycji z stąd ta różnica

No własnie . Jezeli ty masz pozycje to nie musisz tak czesto grac cbeta . Grakjąc cbet z np ze średnia para zamieniasz reke ktora ma szanse wygrac na SD w bluff

życzyłbym sobie aby mieć Cbet flop i Cbet turn w granicach 60% flop i mniejwiecej 50% turn (zbyt duza róznica moze wymuszać floatowanie mnie oraz betowanie vs miss Cbet)

wydaje mi sie ze źle podchodzisz
Pytanie jest nie ile powinines miec cbet na flopei (turnir i riverze ) tylko DLACZEGo GO STAWIASZ . Sa sytuacje w któryc grasz cbet zawsze a są sytuacjie kiedy go nie grasz nigdy . musisz wiedziec dlaczego. Tak masz racje że zbyt duża róznica miedzy cbet flop, i cbet turn moze powodowac że beziesz eksploatowany ALE grając na nl10 pokeerstars powinienes sie skupić na tym żeby eksploatowac innych graczy. oczywiście dobrze że próbójesz sie pozbyć leaków , tylko czaami naprawianie czegoś może spowodoowac odwrotny skutek

moze poprostu jakis % sytuacji wrzucić jako x/r na flopie?? na turnie po prostu contynuowac agresje z drawami i second parami? niekiedy na turnie boje się nawet contynuowac z overparami?? co polecacie?

Konstrukcja range sie kłania. Ponownie odsyłam do filmów i equilaba, Był tou kiedys taki trener krzyziu który ten temat opisywał w soim blogu kiedy grac cbet , kiedy x-raise. Blog już nie istnieje ale gdzieś mam go skopiowanego
odezwij sie na skype to ci przesle

nie wiem jakie struktury boardów sa lepsze do betowania?
czy KJx, A9x, rainbow, 567,??? wydaje mi sie ze jak sa wysokie karty na boardzie to wiecej folduja, jak sa niskie karty to wiecej floatuja, jakie macie spostrzezenia?

boardy typu AXX sa dobre do cbeta . Ale jezlei grasz przeciwko fishowi który calluje AX taki board traci na wartości bo fish typu 50 /5 trafia taki board w ok 40%, natomiast board KXX ten sam fish trafia w ok 30% wieć boardy z Axx są fajne ale zależy kto

wszeliie boardy z broadway kartami sa fajne do cbeta.
boardy sparowane sa dobre bo jest nżjsza szansa że przecinik trafił
boardy gdzie jest FD sa ok

Co do stealów to robie to naprawde czesto, duzo sytuacji any two jesli widze autoprofit, dlatego fold vs resteal 58% uwazałem ze to mało i miałem zamiar wiecej foldowac vs 3bet na poziomie 6-7% przeciwnika lub mniej, zostawiac tylko wyższe siutedconectory od 89, broadwaye, pockety od 77+ i własciwie się zastanawiam czy poprostu zawezic steal czy tylko calling range vs resteal??

Skoro sam piszesz że grasz pod autoprofit to dlaczego masz z tego rezygnowac ? Poza tym uważam że 40% z BTN to nie jest duży steal ;) (chociaz nie wiem jak to wygląda na FR)

Wysąłełm ci zaproszenie
przyjmij je. Wyśle ci mojego skypa, moze ci pomoge jak bedziesz miał pytania

Odpowiedz
Cytat