co do Cbet IP vs Cbet OOP to wychodze z założenia ze przeciwnicy mniej będa floatować bez pozycji z stąd ta różnica
No własnie . Jezeli ty masz pozycje to nie musisz tak czesto grac cbeta . Grakjąc cbet z np ze średnia para zamieniasz reke ktora ma szanse wygrac na SD w bluff
życzyłbym sobie aby mieć Cbet flop i Cbet turn w granicach 60% flop i mniejwiecej 50% turn (zbyt duza róznica moze wymuszać floatowanie mnie oraz betowanie vs miss Cbet)
wydaje mi sie ze źle podchodzisz
Pytanie jest nie ile powinines miec cbet na flopei (turnir i riverze ) tylko DLACZEGo GO STAWIASZ . Sa sytuacje w któryc grasz cbet zawsze a są sytuacjie kiedy go nie grasz nigdy . musisz wiedziec dlaczego. Tak masz racje że zbyt duża róznica miedzy cbet flop, i cbet turn moze powodowac że beziesz eksploatowany ALE grając na nl10 pokeerstars powinienes sie skupić na tym żeby eksploatowac innych graczy. oczywiście dobrze że próbójesz sie pozbyć leaków , tylko czaami naprawianie czegoś może spowodoowac odwrotny skutek
moze poprostu jakis % sytuacji wrzucić jako x/r na flopie?? na turnie po prostu contynuowac agresje z drawami i second parami? niekiedy na turnie boje się nawet contynuowac z overparami?? co polecacie?
Konstrukcja range sie kłania. Ponownie odsyłam do filmów i equilaba, Był tou kiedys taki trener krzyziu który ten temat opisywał w soim blogu kiedy grac cbet , kiedy x-raise. Blog już nie istnieje ale gdzieś mam go skopiowanego
odezwij sie na skype to ci przesle
nie wiem jakie struktury boardów sa lepsze do betowania?
czy KJx, A9x, rainbow, 567,??? wydaje mi sie ze jak sa wysokie karty na boardzie to wiecej folduja, jak sa niskie karty to wiecej floatuja, jakie macie spostrzezenia?
boardy typu AXX sa dobre do cbeta . Ale jezlei grasz przeciwko fishowi który calluje AX taki board traci na wartości bo fish typu 50 /5 trafia taki board w ok 40%, natomiast board KXX ten sam fish trafia w ok 30% wieć boardy z Axx są fajne ale zależy kto

wszeliie boardy z broadway kartami sa fajne do cbeta.
boardy sparowane sa dobre bo jest nżjsza szansa że przecinik trafił
boardy gdzie jest FD sa ok
Co do stealów to robie to naprawde czesto, duzo sytuacji any two jesli widze autoprofit, dlatego fold vs resteal 58% uwazałem ze to mało i miałem zamiar wiecej foldowac vs 3bet na poziomie 6-7% przeciwnika lub mniej, zostawiac tylko wyższe siutedconectory od 89, broadwaye, pockety od 77+ i własciwie się zastanawiam czy poprostu zawezic steal czy tylko calling range vs resteal??
Skoro sam piszesz że grasz pod autoprofit to dlaczego masz z tego rezygnowac ? Poza tym uważam że 40% z BTN to nie jest duży steal
(chociaz nie wiem jak to wygląda na FR)
Wysąłełm ci zaproszenie
przyjmij je. Wyśle ci mojego skypa, moze ci pomoge jak bedziesz miał pytania