Jak w temacie blog do MBC z tygodniowymi raportami.
Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 0
Typ gier: SnG
Zysk/strata: 0
Aktualny bankroll: 41,31 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 0
Jak w temacie blog do MBC z tygodniowymi raportami.
Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 0
Typ gier: SnG
Zysk/strata: 0
Aktualny bankroll: 41,31 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 0
Pierwszy tydzień zakończony,
Przeedytowałem nieco typ gier gdyż zdarzyło mi się zagrać kilka MTT,
Z faktu na startowy BR 40$ oraz cel 1000$ spełniający wymagania dla SnG(x5) oraz MTT(x10) nie widzę problemu
,
Poniżej update oraz zrzut z sharka, którego na potrzeby MBC zresetowałem do chwili rozpoczęcia zbawy.
Update 1
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 139
Typ gier: SnG/MTT
Zysk/strata: 22,72 $
Aktualny bankroll: 64,03 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1
Napisane przez belkot1986
Poniżej update oraz zrzut z sharka, którego na potrzeby MBC zresetowałem do chwili rozpoczęcia zbawy.
Siema! Niezły profit jak na tak niski BR
Mam pytanie, czy żeby tak zresetować wykres na SS, tak jak Ty to zrobiłeś, trzeba mieć subskrypcje? Ponieważ patrze i nie widzę takiej opcji.
Powodzenia przy stołach !
Cześć belkot1986,
Jeśli chcesz to możesz łączyć SnG i MTT. Jednak minimalny cel dla MTT to 5 000 $ i jeśli łączysz te gry to taki też powinien być Twój minimalny cel. W MTT, szczególnie na PokerStars w jednym turnieju można wygrać więcej niż 1 000 $. Żeby zabawa za szybko się nie zakończyła dlatego gracze MTT mają taki cel.
Jeśli chcesz to możesz zrezygnować z MTT lub wybrać nowy cel, co najmniej 5 000 $. W najbliższym newsie zmienimy Twój cel, ale jeśli będziesz chciał zrezygnować z MTT to daj znać wtedy to zmienimy.
Pozdrawiam.
Napisane przez belkot1986
Poniżej update oraz zrzut z sharka, którego na potrzeby MBC zresetowałem do chwili rozpoczęcia zbawy.Siema! Niezły profit jak na tak niski BR
Mam pytanie, czy żeby tak zresetować wykres na SS, tak jak Ty to zrobiłeś, trzeba mieć subskrypcje? Ponieważ patrze i nie widzę takiej opcji.
Powodzenia przy stołach !![]()
Hej Crash0118, tak z tego co pamiętam musiałem wykupić pakiet w sharku żeby móc zresetować statystyki, i chyba bez tego się nie obejdzie...
Drugi tydzień za mną, niestety tym razem pod kreską,
Weekend zweryfikował dobre wynik z tygodnia, muszę popracować nieco nad mindsetem ![]()
Nie ma sensu grać po ciężkim wieczorze dnia poprzedniego( ciężkie wieczory były 2 ♠_drink:), dodatkowo widząc, że się nie klei odpalać kolejne stoły... ![]()
Ale nic to kolejna lekcja którą mam nadzieję odrobiłem...
Od jutra znowu powoli ale mam nadzieję do przodu ![]()
Update 2
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 296
Zysk/strata: -12,35 $
Aktualny bankroll: 51,68 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2
Mały poślizg ale nie miałem siły wrzucać wyników wczoraj... ogólnie tendencja spadkowa,
Przyczyn doszukuje się we wrzucaniu śmieciowych turków które nie przynoszą profitu,
Dodatkowo ciągła gra bez względu na zmęczenie i nastrój co skutkuje małą koncentracją i ogólnie brak słów ![]()
Plan na ten tydzień to granie samych SnG... bez rozpraszania jakimiś bezsensownymi turkami... Trzeba nieco podrasować wykres:pokerface:
Update 2
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 218 [514]
Zysk/strata: -21,77 $
Aktualny bankroll: 29,91 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3
No niestety,
Zeszły tydzień zakończony torbą, konto wspomogłem dodatkowym kapitałem,
Nie będę się rozpisywał o tym jak to jest źle i niedobrze, jak to soft nie dawał jak to wszechobecny pech prześladował...
Powoli chyba zacząłem radzić sobie z tym, że jak nie idzie to nie idzie i trzeba to przeczekać,
Z drugiej strony widzę ile braków mam jeżeli chodzi o podejście do gry... "poker mindset" leży nie tknięty od pół roku i zabrać się za to nie mogę... No ale może się w końcu zmobilizuję...
Gram sobie dalej licząc na to że jednak w końcu BR urośnie ![]()
Nie wiem jak liczone będzie zasilenie konta ale myślę że najuczciwiej było by dorzucić 25$ (tyle właśnie wpłaciłem)
do BR zadeklarowanego na początku zabawy...
Kwestia do rozpatrzenia przez zarząd imprezy ![]()
Update 4
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 144 [658]
Zysk/strata: -32,72 $
Aktualny bankroll: 22,19 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 4
Możesz dorzucić te 25 $. Jest to stosunkowo mała kwota w odniesieniu do celu jaki sobie postawiłeś.
Prawda jest taka, że przez myśl przeszło już aby zaprzestać bloga, i wycofać się z MBC ale...
Ale niech ten wstyd będzie najlepszą nauczką, bo w sumie fakt że nie wiadomo czy ktoś oprócz mnie i moderatora to w ogóle czyta i tak powoduje mega uczucie wstydu...
Ogólnie od ostatniego razu dokonałem jeszcze 2 rebuyów... każdy po 25$ i w tym momencie stan mojego konta właśnie tyle wynosi ( 25$)
No ale tak już musi być że ktoś tą gotówkę do obiegu wpuszcza żeby inni mogli wyciągać
Ogólnie zgubił mnie artykuł o 1M$ Spin&Go bo dzięki niemu straciłem na tych grach cały wieczór i pierwszego rebuya ![]()
Następnie wpłaciłem kolejnego i założyłem wszelkie możliwe blokady na grę poza sng do 1$...
Mam nadzieję, że to pomoże w utrzymaniu obranego celu zbudowania pierwszego 1,000$ a następnie 5,000$ przy dorzuceniu ewentualnych turków ![]()
Nie wiem jak to wszystko ma się do zasad MBC i czy w ogóle jeszcze się kwalifikuję... (Może jako pierwszy osiągnę założony cel jednak z - z przodu
)
Na chwilę obecną sytuacja wygląda następująco...
Update 5
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 150 [808]
Zysk/strata: -46,86 $
Aktualny bankroll: 25,00 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 5
Masz już 300 wyświetleń bloga. We dwóch tego nie zrobiliśmy
To ktoś jeszcze tu musiał zaglądać.
Jeśli chodzi o MBC to może być tak jak umieściłeś to w raporcie. Nie graj pod tą promocję. To jest tylko element rywalizacji. Pilnuj BRM. Ucz się. Graj tylko wtedy kiedy sprawia Ci to przyjemność.
Odnośnie bloga... zmień tytuł na taki, który czytelnicy będą utożsamiać z Tobą, a nie z promocją. W pierwszym poście napisz coś o sobie. Zainteresuj potencjalnego czytelnika. To tak jak z książką... jeśli zamierzamy jakąś kupić, a jej nie znamy to najczęściej oceniamy ją po okładce.
Kilka rad od moderatora, który kilka blogów już widział
Hej,
Coś tam gram ale nie za dużo... odpuściłem nieco i teraz raczej rekreacyjnie pochodzę do sesji...
Nie bardzo miałem też czas zaglądać na bloga ale w tygodniu może wynajdę chwilę na przerobienie go z promocyjnego na blog innej treści