Cześć wszystkim, bloga założyłem w ramach Mega Bankrool Challange by dokumentować wyniki na bieżąco i mieć większą motywację do nauki i wspinaczki po limitach.
Coś o sobie, mam na imię Wojtek, w pokera wkręcił mnie znajomy jakieś 2lata temu. Zaczynałem od gier cash ucząc się tylko na własnych błędach zbudowałem fajnego rolla i tak ciułałem jakieś drobne $ co miesiąc. Jednak gry cash mimo profitu tak nie wciągały nie sprawiały radości, odpalając sesje czułem jakbym chodził do roboty której nie lubię i dlatego postanowiłem grając na jednej platformie cash, spróbować sił w MTT. Konto na Starsach pierwsza wpłata i rekreacyjnie grałem turnieje, już posiłkując się wiedzą z treningów/review Wombata, Uczniaka czy Nilmara. Były wzloty i upadki ale raczej bawiłem się tym nie przestrzegając BRM, jako że i tak mała wpłata się uszczuplała a postanowiłem sobie że prędzej zacznę grać freerolle niż będe znowu robił depozyt i torbił, postanowiłem zacząć SNG, dopiero później po osiągnięciu jakiegoś skilla dokładać MTT.
I tak nowy rok zacząłem od 45-os SNG 0,5$ z bankrollem 35$
Początek roku był jak najbardziej pozytywny, ale praca na etat i treningi nie pozwoliły mi rozgrywać zbyt wielu długich sesji, jednocześnie nie grałem też wielu stołów przważnie 6-8, dodatkowo przeglądając coś na 2monitorze, co przekładało się na bardzo małe volume w miesiącu.
Podsumowując bardzo nieprofesjonalne podejście co też chce zmienić z rozpoczęciem tego challenge'u.
Celem napewno jest wspinanie się po limitach ustalając powiedzmy 100bi na limit. Przez brak czasu i natłok zajęć ciężko było się trzymać konkretniejszego terminarza, dlatego czas na naukę czyli analizę rąk i filmy z treningów będę poświęcał w pracy, co nie będzie u mnie problemem a dopiero po powrocie do mieszkania, rozgrywanie sesji coraz przeplatane treningami albo spędzaniem czasu z dziewczyną.
Jest jeszcze mgr na karku ale chyba się przesunie na następny semestr
trzeba mieć jakieś priorytety ![]()
Ot i cały plan lekko nie będzie ale myślę że dzięki dobrej organizacji będzie to szło do przodu ![]()
Pozdro dla wszystkich i do zobaczenia przy stołach
Update 1
Ilość rozegranych turniejów: 128
Typ gier: SnG + MTT
Zysk/strata: -1,97 $
Aktualny bankroll: 68,97 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1
Delikatnie pod kreską co raczej spowodowane jest przyzwyczajaniem się do wiekszej ilości stołów, aktualnie gram na 12. Dodatkowo zacząłem dorzucać kilka MTT z micro wpisowym szczególnie rano w weekendy gdy stoły się wolno odpalają. Mam nadzieję że uda się wreszcie pożadnie ruszyć z bankrollem by zacząć grać poziom wyżej.
Cześć werter18,
Jeśli chcesz to możesz łączyć SnG i MTT. Jednak minimalny cel dla MTT to 5 000 $ i jeśli łączysz te gry to taki też powinien być Twój minimalny cel. W MTT, szczególnie na PokerStars w jednym turnieju można wygrać więcej niż 1 000 $. Żeby zabawa za szybko się nie zakończyła dlatego gracze MTT mają taki cel.
Jeśli chcesz to możesz zrezygnować z MTT lub wybrać nowy cel, co najmniej 5 000 $. W najbliższym newsie zmienimy Twój cel, ale jeśli będziesz chciał zrezygnować z MTT to daj znać wtedy to zmienimy.
Pozdrawiam.
Update 2
Ilość rozegranych turniejów: 132
Zysk/strata: 40,8 $
Aktualny bankroll: 109,77 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 2
Zacząłem dorzucać do sesji 90-tki za 0,5$, i to narazie na tyle co do zmian w grze, o przejściu na jakieś wyższe limity pomyśle po dobiciu bankrolla do 150$.
Na bieżąco staram się nadrabiać zaległości z działu wideo, review z turniejów czy nowo powstałe treningi Majkelx23, niestety tryb dnia nie pozwala za bardzo na uczestniczenie w nich na żywo.
Update 3
Ilość rozegranych turniejów: 290
Zysk/strata: 44,36 $
Aktualny bankroll: 154,13 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3
Zwiększone volume spowodowane rozgrywaniem satelitek do MM. W tym tygodniu bardziej skupiłem się na turniejach odpalając kilka ciekawszych, jednak zawsze w później fazie brakowało albo szczęścia we flipie albo nie zdążyłem się nabudować wystarczająco i trzeba było luźniej wrzucać. Po pracy dodam zapewne rozdania z rąk z którymi odpadałem, chociaż uważam że wyciągnąłem z tych turniejów ile się dało. Kolejny tydzień także nastawiony bardziej pod MTT ale cały czas do sesji dorzucam 45 lub 90 żeby się nie nudzić przy 2-3turkach.
Update 4
Ilość rozegranych turniejów: 272
Zysk/strata: 6 $
Aktualny bankroll: 160 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 4
Skończyło się MM więc można wracać do 45 i 90. Jestem mega niepocieszony bo wczoraj pol nocki zarwane a z SS i Main Event skończone przed samym bubblem w ME dosłownie 100miejsc do bubbla, fajny by był chociaż mincash ale cóż KK < AQ. W każdym razie koniec zabawy znowu solidne budowanie rolla, jako że ostatnio doszło parę $ to będę zaczynał dorzucać do sesji 45 za 1,5$.
Update 5
Ilość rozegranych turniejów: 68
Zysk/strata: -2 $
Aktualny bankroll: 158 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 5
Update 6
Ilość rozegranych turniejów: 79
Zysk/strata: -22 $
Aktualny bankroll: 136 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 6
Update 7
Ilość rozegranych turniejów: 142
Zysk/strata: -31 $
Aktualny bankroll: 105 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 7
Sucho tu trochę same aktualizacje wyników i to miernych ale wróciłem ostatnio do treningów po kontuzji, dlatego też rzadko kiedy odpalałem wieczorem stoły, nie wspominając już o edukacji. Przez brak oglądania treningów czy analizy własnych rozdań zdecydowanie wyniki zmarniały ale nie wymiękam i jako że już lepiej zarządzam czasem to liczę że będą tylko plusy.
Będę się starał wycisnąć co się da póki jest czas bo za 2 tyg będzie przymusowa przerwa i lecę na Majorkę zwiedzać w trybie plecak+namiot, jako że pierwszy taki wyjaz to jest delikatny stresik, ale zagrożeń tam raczej nie ma żadnych więc aby się nie zrzygać w samolocie i będzie dobrze.
Narazie to tyle i zaczynamy weekend
Update 8
Ilość rozegranych turniejów: 73
Zysk/strata: 15 $
Aktualny bankroll: 120 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 9
Update 9
Ilość rozegranych turniejów: 30
Zysk/strata: -4
Aktualny bankroll: 116$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 10
Remont w mieszkaniu troche przeszkodził w grze stąd też odpalone tylko 2krótkie sesje, podobnie jak tydzień wcześniej, mało nauki i analizy bo na nic nie było czasu. Z drugiej strony jest chu*owo ale stabilnie.
Tymczasem biorę urlop na 2 tygodnie i lecę odpoczywać