Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Od NL2 do Nieba

25 Posty
8 Użytkownicy
3 Reakcje
738 Wyświetlenia
Wiesia

Start 291,11$. Mogłam troszkę wcześniej zacząć pisać, bo zaczynałam od 195$. jakieś 6 tyg temu przygodę z NL2. Mało brakuje już do NL5 :). Zobaczymy jak to będzie. Trzymajcie kciuki. ogólne założenie BM to:
200$ dla NL2
300$ dla NL5
600$ dla NL10
1500$ dla NL25
Tak więc mam nadzieję że uda mi się w grudniu być już na NL25 :)

Odpowiedz
Cytat
24 odpowiedzi
xeperek

Hej - bardzo konserwatywny BRM, wręcz niespotykany. Rozumiem że na NL5 wchodzisz z 300$?
powodzenia!

Odpowiedz
Cytat
Wiesia

Cel misięczny na kwiecień minimum to: 60k rąk, 550VPP i na początek 1bb/100 zwrotu. Oczywiscie to takie tam, moje prywatne cele którymi chce się z wami podizelić i obserwuję je od początku miesiąca. na razie minimum wyrabiane planowo poza zwrotem który na szczęście jest 7x wyższy :).

Odpowiedz
Cytat
Wiesia

xeperek, zgadza się, 60BI to dla mnie duzy komfort psychiczny :).

Odpowiedz
Cytat
Wiesia

Minęło 3 dni mojego wyzwania, wszystko idzie na razie w dobrym kierunku ( nie zdradzam szczegółów by nie zapeszać :f_biggrin:), na pewno wszystkiego się dowiecie.
Dopłaciłam 25$, aby dostać bilet promocyjny do 150k$ all- in Shootout Deposit Challenge. Oczywiści nie zaliczam tej wpłaty do swojego prywatnego wyzwania, oraz ewentualnej, daj Boże wygranej w tym turnieju i 4 następnych o których oczywiście was poinformuję :f_love: Zawsze kiedy będę tu robiła update w każdy czwartek, będę również robiła przed tym około 1-2 godzinny session review, postaram się wyjąć kilka najciekawszych rozdań do wspólnego małego omówienia. Powodzenia! (y)

Edit: Pozostałe 4 zadania do all in Shootout wykoanane :)
Edit2: Niestety nawet 1$ losowanie nie przyniosło :P. Mamm nadzieję, że komuś z was się udało .

Odpowiedz
Cytat
Moderator
Elzo2012

pomiędzy NL10 a NL25 masz jeszcze NL16

Odpowiedz
Cytat
Wiesia

Ominęłam NL16 świadomie, ale szczerze mówiąc to nie wiem czy to dobry pomysł. Zakładam że rozegram tam około 50k rąk w drodze do NL25, chyba że się tam zawieszę mocno. Chcę aby NL16 posłużył mi za finisz do "mety". Oczywiście to wszystko jeszcze do przemyślenia i może coś jeszcze na to wymyślę po drodze, a droga jeszcze dłuuuga:).

Odpowiedz
Cytat
Wiesia

Ahhh... Coś trzeba wrzucić, bo nudą wieje przed pracą. Tak sobie pomyślałam, żeby coś tu udokumentować przy poniedziałku.
Tak więc, zacznę od tego iż wczoraj zaliczyłam pierwszą sesję na NL5:welcome:. Grało mi się nie co dziwnie, ale chyba dlatego, że wbiłam sobie do tej mojej główki, że będzie trudniej niż na NL2. Niestety nadal się nie wyzbyłam do końca tego poczucia i mam nadzieję, ze minie ono samo z odpowiednią porcją rozegranych rozdań (aklimatyzacja). Mój debiut wyszedł na +, więc jestem zadowolona. Wgl to, od 8 kwietnia nie zaliczyłam nie profitowego dnia, wszystko na zielono, po za jednym na -10,5bb 4 dni temu, jestem szczęśliwa z tego powodu i mam nadzieje, że będzie tak zielono już zawsze hihihi:gl:.
A tu wrzucę mój wykres od początku challengu, żeby i się pochwalić i żeby nudno na blogu nie było :
Ostatnie około 1500 rąk to już upragnione NL5
Wykres 16-22.04.2015

Odpowiedz
Cytat
Wiesia

Oto kilka rozdań, wybranych metodą max win, max lose. Chętnie podyskutuję :).
1.

Spoiler

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
SB: $5 (100 bb)
Hero (BB): $5.19 (103.8 bb)
UTG: $5 (100 bb)
MP: $5.06 (101.2 bb)
CO: $5.07 (101.4 bb)
BTN: $5.88 (117.6 bb)

Preflop: Hero is BB with Qc Qd
3 folds, BTN raises to $0.15, SB folds, Hero raises to $0.40, BTN raises to $0.90, Hero calls $0.50

Flop: ($1.82) 2c 9h Qs (2 players)
Hero checks, BTN bets $1.74, Hero raises to $4.29, BTN calls $2.55

Turn: ($10.40) 7d (2 players)
River: ($10.40) 5h (2 players)

Results: $10.40 pot ($0.43 rake)
Final Board: 2c 9h Qs 7d 5h
Hero showed Qc Qd and won $9.97 ($4.78 net)
BTN showed Ah As and lost (-$5.19 net)

W tym rozdaniu Gracz na BTN po 100rozdaniach to 29/12 i open z BTN 38,nie podejrzewałam, że ma AA, ale po jego 4becie pomyślałam, że ma dobrze ponieważ ani razu nie 3betował, ani nie 4betował więc tylko call pre flop, by ewentualnie nie pojawił tam się As lub Król. Dalej już skoro trafiłam flopa, pomyślałam no niech gra agrsor :).

2.

Spoiler

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 5 Players

SB: $5.70 (114 bb)
BB: $3.47 (69.4 bb)
Hero (MP): $5.08 (101.6 bb)
CO: $6.67 (133.4 bb)
BTN: $9.08 (181.6 bb)

Preflop: Hero is MP with Ad Qc
Hero raises to $0.17, 3 folds, BB calls $0.12

Flop: ($0.36) 7d As 6c (2 players)
BB checks, Hero bets $0.25, BB raises to $0.50, Hero calls $0.25

Turn: ($1.36) Ks (2 players)
BB bets $1.30, Hero calls $1.30

River: ($3.96) 4d (2 players)
BB bets $1.50, Hero calls $1.50

Results: $6.96 pot ($0.29 rake)
Final Board: 7d As 6c Ks 4d

Spoiler

BB showed 7s 7h and won $6.67 ($3.20 net)
Hero mucked Ad Qc and lost (-$3.47 net)

Tu nie wiem jak to zinterpretować, wszystkie staty mówiły mi, że powinnam to foldnąć na ternie, ale tego nie zrobiłam, obrałam linię chek/call ale wyciągnął ze mnie wszystko. BB 39/12 po 108 rozdaniach. Zastanawiam się czy bet na ternie wgl był na miejscu, po jego call mogłam również zaczekać i zapłacić jedynie "coś tam" za river....

3. CO 15/10, 156rozdań. BTN 19/18, 3bet 9,8, 219rozdań

Spoiler

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 4 Players

SB: $5.02 (100.4 bb)
Hero (BB): $5 (100 bb)
CO: $10.49 (209.8 bb)
BTN: $6.59 (131.8 bb)

Preflop: Hero is BB with As Qs
CO raises to $0.15, BTN raises to $0.48, SB folds, Hero calls $0.43, CO calls $0.33

Flop: ($1.46) Ah Th 4s (3 players)
Hero checks, CO checks, BTN bets $0.91, Hero calls $0.91, CO folds

Turn: ($3.28) Ks (2 players)
Hero checks, BTN bets $1.57, Hero calls $1.57

River: ($6.42) 4h (2 players)
Hero checks, BTN checks

Results: $6.42 pot ($0.27 rake)
Final Board: Ah Th 4s Ks 4h

Spoiler

Hero showed As Qs and lost (-$2.96 net)
BTN showed Ac Kh and won $6.15 ($3.19 net)

Call pre flop myślę że dobry, łapiąc top parę na flopie oczywisty call, na tern doszła mi kolejna opcja do koloru, a oponent zagrał takim saizingiem więc też dla tego call. River, co byście tu zrobili? Uważam ze czek był okey, ponieważ od początku stawiałam na mocnego asa lub KK u oponenta.

Odpowiedz
Cytat
Wiesia

No i trzeba tym razem podzielić się złymi informacjami. Niby już poczułam się dobrze na NL5. Początkowo szło ciężko, ale do przodu. Wydaje mi się że jest tam dużo więcej agresywnych graczy niż na NL2, z tąd dużo częściej zaczęłam zrzucać dobre układy. Jak już wydawało by się jest bardzo mocny układ to albo poker, albo kareta lub full u oponenta:why:. Po prostu brak słów , przerwałam właśnie sesję bo czuję, że już mało zostało z mojej optymalnej gry dzisiaj:deadhappy:. Wieczorkiem trzeba bedzie usiąść i ugrać kilka $$$, żeby chociaż MBC był na +++. To co do tej pory ugrałam w challengu (35$) jest już tylko wspomnieniem. Niestety, czas wrócić na NL2, mam nadzieję, ze nie na długo... Muszę również przeanalizować cała moją grę na NL5, bo być może że sama sobie robię pod górkę, trzeba to coś znaleźć i wyeliminować.
Poniżej wykres NL/2NL okres challengu:
NL2/NL5

Odpowiedz
Cytat
ohayonippon

Hej. Taka jest niestety prawda, że nl2 rządzi się swoimi prawami a na nl5 pojawia się coś co można określić mianem "poker" .
Nie pękaj, dużo ucz się i udzielaj z graczami lepszymi od siebie zawsze grającymi oczko wyżej, na początek nl10 +
n
Dużo, dużo nauki przed tobą, tak więc pracuj, przygoda czeka :)
Teraz zobaczyłem wykres, taka próbka to żadna próbka, graj na dwójkach dopóki nie wyłapiesz minimum doświadczenia, przynajmniej te 20 k hands, chyba że czujesz się komfortowo z rollem na nl5 i przygotujesz się na ciężkie początki .
Powodzonka :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Wiesia

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 18493
Typ gier: cash
Zysk/strata: -3,99
Aktualny bankroll: 287,12
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Odpowiedz
Cytat
Wiesia

Poniedziałek... Chyba nikt ich nie lubi :( . Zawsze w poniedziałki mam problem ze znalezieniem czasu na chociaż jedną sesję, Trzeba zmykać do pracy, a i obowiązków i innych spraw zawsze sporo się nazbiera.
Jedyny plus dzisiejszego poniedziałku to +17 o 7:30 rano, zapowiada się naprawdę piękny dzień :).
Życzę wszystkim, odwiedzającym mój mini blog, udanego dnia:f_love:

Odpowiedz
Cytat

:banana:

Odpowiedz
Cytat
Fishu88

18k hands to nie próbka, niczym się nie przejmuj, graj swoje, najlepiej stwórz sobie taki system gry, w którym nie skupiasz się w ogóle na wynikach - albo w ogóle ich nie znasz - i sama nie zauważysz, kiedy przebijesz się wyżej. ;)

Odpowiedz
Cytat
Wiesia

Napisane przez Fishu88
18k hands to nie próbka, niczym się nie przejmuj, graj swoje,

Oczywiście, że to nie próbka :), pewnie gorszy tydzień miałam, bo mimo to jestem na plusiczku w skali miesiąca :).

najlepiej stwórz sobie taki system gry, w którym nie skupiasz się w ogóle na wynikach - albo w ogóle ich nie znasz - i sama nie zauważysz, kiedy przebijesz się wyżej. ;)
Bardzo dobra rada, jakiś czas temu właśnie w ten sposób poradziłam sobie z downswingiem, a od kąd weszłam na NL5 znów zaczęłam często spoglądać na wyniki.
Dziękuję za przypomnienie. muszę wbić to sobie do gówki raz na zawsze.
Pierwsze małe postanowienie: Podczas sesji nie spoglądać na stan konta, ani na wyniki gry w HM2.
Drugie małe postanowienie: Robić session review przynajmniej 2 razy w tygodniu a nie raz na 2 tygodnie :).

Edit: Wgl to muszę dojść do tego by spoglądać na stan konta tylko podczas session review :). Albo będą miłę niespodzianki albo jeszcze milsze hihihi :).

Odpowiedz
Cytat
Fishu88

Hehe, wiesz co, ja przykładowo staram się robić tak, że gram sesję ok. 1h, odpalam jakiś timer online w momencie w którym dostaję pierwszą rękę na którymś stole ( próbowałem odpalać z zapełnionymi stolikami ale często zapominałem odpalić timer ;) ) i gram do "bipnięcia".

Drugie małe postanowienie: Robić session review przynajmniej 2 razy w tygodniu a nie raz na 2 tygodnie :) .

Wiesz co, nie wiem jakiego masz skilla i nie chcę się wymądrzać, ale moim zdaniem lepiej zaplanuj sobie coś w stylu 3:1 / 4:1 gra:nauka i uczestnicz w treningach, oglądaj filmy, rozmawiaj o rozdaniach. Grając nl2-nl5 robiąc samemu SR będzie Ci ciężko przyporządkować graczom wiarygodne range'a i moim zdaniem lepiej ten czas spożytkować z kimś, kto to potrafi. Możliwe, że inni mają inną wizję nauki gry ale moim zdaniem na początku to jest optymalne. ;)

GL.

Odpowiedz
Cytat
Wiesia

Napisane przez Fishu88
Hehe, wiesz co, ja przykładowo staram się robić tak, że gram sesję ok. 1h, odpalam jakiś timer online w momencie w którym dostaję pierwszą rękę na którymś stole ( próbowałem odpalać z zapełnionymi stolikami ale często zapominałem odpalić timer ;) ) i gram do "bipnięcia".

Dobre :), ale u mnie chyba nie zadziała, bo ja gram do momentu kiedy zaczynam odczuwać zmęczenie, nie jest to jakieś 6h non stop, ale 1,5-2,5h, zależnie od samopoczucia( po pracy ), czasami nie gram wgl, bo nie mam ochoty i parcia na grę, więc się nie zmuszam. Jak By mi takie "bipnięcie" kazało kończyć to tylko bym się zdenerwowała, że czuję się ok, a trzeba kończyć.

Wiesz co, nie wiem jakiego masz skilla

Najprawdopodobniej mój skil to 3/100 :D.

moim zdaniem lepiej zaplanuj sobie coś w stylu 3:1 / 4:1 gra:nauka i uczestnicz w treningach, oglądaj filmy, rozmawiaj o rozdaniach

Do nauki ciężko mi się zmusić, ale czasami to robię i jest raczej 8:1 ;/.
Treningi oglądam ale niestety nie na żywo ponieważ, są o takich porach kiedy zupełnie nie mam na to czasu. Co do rozdań jakoś nie mogę się przełamać, aby sie nie skompromitować :) bo chyba nie wiem jak o nich dyskutować. Trochę czytałam i nawet wstawiłam dwa "chyba ciekawe" na swoim blogu, ale bez odzewu co mnie jeszcze bardziej zdemotywowało :(.

Grając nl2-nl5 robiąc samemu SR będzie Ci ciężko przyporządkować graczom wiarygodne range'a i moim zdaniem lepiej ten czas spożytkować z kimś, kto to potrafi.

100% racji, strata czasu może nie, ale po prostu ogrom czasu który mi to zajmuje mogłabym grindować :).

Odpowiedz
Cytat
Wiesia

Taka rączka do pogaduchy na blogu co myślicie?
Hero (SB): $7.91 (158.2 bb)
BB: $6.04 (120.8 bb)
UTG: $7.70 (154 bb)
MP: $8.07 (161.4 bb)
CO: $5 (100 bb)
BTN: $5 (100 bb)

Poker Stars, $0.02/$0.05 No Limit Hold'em Cash, 6 Players

Preflop: Hero is SB with 9♠ A♠
CO posts BB OOP, UTG folds, MP raises to $0.12, 2 folds, Hero calls $0.10, BB folds

Flop: ($0.34) 8♠ 9♥ 7♦(2 players)
Hero checks, MP checks

Turn: ($0.34) A♦ (2 players)
Hero bets $0.20, MP raises to $7.95 and is all-in, Hero calls $7.59 and is all-in

River: ($15.92) 5♥ (2 players, 2 are all-in)
MP stats
PREflop
FLOP
TERN

Ogólnie to na takiego przeciwnika robicie 3bet preflop? Pokazywał takie i podobne łapki na SD z parką lub dwiema i nie odpuszcza lekką ręką 3beta, fold na all in? Spodziewałam się spazza z dwiema parami bo już to robił. Ogólnie zaczekałam na flopie( tu widzę swój błąd) ponieważ przemknęły mi przed oczami łapki typu 87, 89, J10 które chyba on ubóstwia :). Nad sprawdzeniem tego długo wisiałam, cały bank prawie, ale pokazywał już, że może mieć słabsze dwie parki, że musiałam to callnąć, czutka ....

Spoiler

Results: $15.92 pot ($0.66 rake)
Final Board: 8♠ 9♥ 7♦ A♦ 5♥
Hero showed 9♠ A♠ and lost (-$7.91 net)
MP showed J♦ T♠ and won $15.26 ($7.35 net

Ogólnie rzecz biorąc zła decyzja chyba nie była, tylko można było betnąć na flopie, myślę że na flopie stacka bym nie oddała:fouet:.
Stół: 8♠ 9♥ 7♦ A♦

Equity Wygrana Podział
MP 42.93% 42.12% 0.81% AA, 99-77, AQs+, ATs-A7s, JTs, 98s, 87s, AKo, ATo, JTo, 98o, 87o
Hero 57.07% 56.27% 0.81% A♠ 9♠

Odpowiedz
Cytat
Wiesia

Wiem ze dziś już nie będę grała, więc wstawiam by nie zapomnieć.
Update
Ilość rozegranych rąk: 6187
Typ gier: cash
Zysk/strata: +7,38$
Aktualny bankroll: 319,60$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 3

Wycofuję się z MBC. Proszę o usunięcie bloga. Dziękuję.

Odpowiedz
Cytat