Skip to forum
Notifications
Clear all

***The first day of the rest of my life *** feri93 i jego ETERNIA

12 Posts
3 Users
1 Reactions
674 Views
Pragmatyczny

Cześć wszystkim użytkownikom, od 2 lat można powiedzieć "pykałem" w pokera. Ostatnio coraz więcej, jednak nie miałem odpowiedniej motywacji do tego żeby podejść do sprawy poważnie. Kiedyś całą moją uwagę skupiały zakłady bukmacherskie, teraz również się tym interesuje jednak rzadko zaglądam w tę zakładkę na stronie bet365. Gram na roomie bet365 jest to sieć ipoker traffic nie jest zły, a na stawkach od których ja zacznę jest również wielu słabszych graczy :f_thumbsup: Nie chciałbym wyznaczać sobie celów określonych czasowo, mam nadzieję jednak że jak najszybciej uda mi się pokonać jednak nl4 i zameldować na nl10. Najważniejszą rzeczą na jakiej chciałbym się skupić to dobra gra nie zależnie od wyników nie wpadać w tilt. Z tego powodu również zakładam bloga, nie chce się wstydzić z wykresów wstawianych w postach poniżej. Mam zamiar grać dość sporo 3-4k hands. Używam pokertrackera.

Mam nadzieje że uda mi się rozwinąć, stale być solidnym co będzie widoczne w wynikach. Byłoby mi miło gdybym kogoś zainspirował do pracowania nad sobą jednak przed tym długa droga.

Reply
11 replies
Pragmatyczny

Wykres z dzisiejszego dnia. Nie mam już siły grać zmęczony po całym tygodniu na uczelni, za to jutro zaczynam weekend :banana:

Gram SH, mam konto na poker roomie w PLN Bankroll wynosi 203,26. (+69,54)
Będę aktualizował jego stan codziennie, oby cały czas szedł w górę.

Reply
Pragmatyczny

Nie jest tajemnicą, że jak się gra mniej stolików to win rate jest większy.
Ja zazwyczaj gram 9, od dzisiaj postanowiłem że do godziny 18 jak będę siadał do sesji to będę odpalał 6 stołów, i będę zwiększał w godzinach wieczornych gdy traffic będzie większy i więcej fishów :f_drink:
Postanowiłem że twardo będę utrzymywał dyscyplinę wynikającą z wniosków jakie zauważę ;)

Reply
Pragmatyczny

W piątek i sobotę nie mogłem grać tyle ile bym chciał. Wypadła mi masa spraw które ograniczyły mi możliwość siedzenia przed komputerem z czystym umysłem. Obiecuje poprawić winrate jutro oraz zwiększyć volume oczywiście :) Cały tydzień człowiek planuje sobie weekend tak aby były to święte dni, tak aby nic nie zaprzątało mu głowy jednak nie zawsze się to udaje.

Zamieszczam wykres. Stan bankrolla 258,53 pln.

Reply
Pragmatyczny

Weekend beznadziejny pod kątem pokerowym nie miałem czasu na granie, a nic na to nie wskazywało, do tego miałem cashout połowy bankrolla.
Gram w miarę ostrożnie, na stoły wchodzę z buy inem 1-2e chyba że widzę jakiegoś większego fisha z pełnym stackiem to standardowo 5e, nie wiem do końca czy jest to dobre rozwiązanie. Wczoraj sporo filmów mindsetowych oglądałem Lecha Rumskiego, podczas gdy brakuje mi motywacji do gry zazwyczaj shotowałem nl10 jednak teraz widzę lepsze rozwiązanie, takie jakie zastosowałem wczoraj.

Wrzucam wykres z wczoraj + krótka sesja poranna.

Do usłyszenia później :)

Reply
Pragmatyczny

Dziś pierwszy dzień meczów rewanżowych w lidze mistrzów. Właśnie jest przerwa w meczu Bayernu i Porto, to jak Bayern dzisiaj pracuje przy odbiorze piłki to jest niewiarygodne no i Lewy już z dwoma bramkami szkoda tego słupka na początku meczu :) Zastanawiałem się nad zakładem na żółtą kartkę Dawida Luiza w meczu z Barceloną, Thiago Silva nie gra, było wiadome już przed meczem że pauzuje za kartki, Barcelona u siebie będzie utrzymywać się w posiadaniu, nie ma parcia na wynik, stoperzy wówczas mają dużo roboty przy przerywaniu ataku pozycyjnego, myślałem że ilość fauli w końcówce meczu by wpłynęła na kartonik dla Luiza a już w 3 minucie został ukarany kurs był 2,5.

Pokerowo to w sumie nie najgorzej, kilka bad beatów na deep all in vs fish na przykład AA vs 44 set na flopie kolegi z 92% vpip po 56 h.
wykres z dalszej gry dzisiejszej:

Wracam na drugą połowę meczów a potem coś jeszcze pomyślę przy stolikach.

Reply
Pragmatyczny

Poranna krótka sesja.

W ciągu tygodnia zazwyczaj mam na 7 rano ;o. Zawsze jednak mi sie udaje trochę pograć, tak jak dziś na jakimś okienku, mam ich w miarę wiele. Dwa lata byłem studentem Politechniki Gdańskiej z której mnie wyrzucili przez mój brak systematyczności, co było wynikiem zbyt wielu imprez i ogólnie studenckiego życia. Nie miałem na tyle samodyscypliny żeby sam siebie pilnować. Teraz studiuję na Akademii Morskiej w Gdyni ten sam kierunek i na dodatek mam bliżej, przepisane mam dość sporo przedmiotów więc chodzę tylko na poszczególne. Zawsze chodzę z laptopem na zajęcia nie kalkuluje mi się na godzinkę lub dwie wracać do domu na każdym z okienek dlatego odnajduje oazę spokoju w gmachu budynku i po prostu gram. Wiecznie chodzę niewyspany przez taki rozkład zajęć. Samowolnie nie położę się do spania o normalnej godzinie przyzwyczajony jestem do chodzenia późno spać bo kiedyś nałogowo oglądałem NBA i mój zegar biologiczny chyba się solidnie przez to przestawił.

Wieczorem wrzucę jeszcze coś z mojej gry.
Do usłyszenia wieczorem.

Reply
ohayonippon

Hej, też kiedyś uciekłem z bukmacherki do pokera . Dobre wyjście .
Dobry temat bloga, w moim przypadku poker odmienił życie do góry nogami . :)
Powodzenia !

Reply
ElSieteR7RNMD

Widzę, że idzie nie najgorzej. I zainteresowania mamy podobne ;-) Ciekaw jestem losowania półfinałów LM, a NBA dalej podglądasz?

Reply
Pragmatyczny

Witaj ElSieteR7RNMD, zdarza mi się oglądać jednak przeważnie teraz ogranicza się do śledzenia samych wyników :)
Jestem kibicem Realu i liczę że trafią na Juve, by ich gładko przejść i trafić w finale na Barce lub Bayern, wolałbym Barce bo finał w niemczech i z Bayernem mieliby chyba trochę trudniej w finale. Z kolei jak Bayern trafi Juve to jeszcze przed pierwszymi półfinałami stawiam na wygraną Bayernu w LM.
Po wieczornej sesji wrzucam wykres z dwóch dni ale nie jest tak kolorowo :P

Reply
ElSieteR7RNMD

No ja podobnie ;) Każdy chciałby Juve, ale przeczuwam, że Łysy wyciągnie Barcę. Poza tym z Juve to też nie tak, że jakieś łatwe starcie i w dodatku jaki wstyd w razie wpadki :f_smile:
W NBA wystartowały playoffy, więc jest na co popatrzeć.
GL

Reply
Pragmatyczny

Dzisiejsza sesja taka jakiej potrzebowałem :) oby tak dalej szło to zapowiada się miły weekend. W tygodniu grałem krótkie sesje i strasznie słabo wyglądała zielona jednak gra uważam że nie była zła, jutro wrzucę kilka rozdań, może ja robię coś źle ale jeszcze o tym nie wiem. Liczę na Waszą pomoc ;)

Do jutra i udanego weekendu

Reply