Przejdź do forum
Zacząć w końcu iść ...

Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Zacząć w końcu iść do przodu

19 Posty
6 Użytkownicy
3 Reakcje
457 Wyświetlenia

Witam. Jestem flamen i od jakiś 3 miesięcy zacząłem grać w pokera z chęcią zdobywania profitów. Oglądnąłem parę szkoleń i przerobiłem podstawową strategię.
Zakładam bloga ponieważ stoję w miejscu. Nie potrafię przebić się przez NL2 :/ . Rozpoczynam uczestniczenie w Bankroll Challange i chciałbym wreszcie iść do przodu. Moim celem bliskim jest po każdej sesji wklejać do analizy na forum 3 ręce. Moim celem głównym jest zdobycie profitu 100$ na NL2 FR.
Będę tutaj wklejał raporty co tydzień odnośnie challengu. Mam nadzieję, że mi się uda :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
18 odpowiedzi

Oto mój wykres stania w miejscu. Zatem można zrozumieć moją frustrację. Jeżeli ktoś wie, może mi powiedzieć czemu mam takie skoki ?

Odpowiedz
Cytat
xeperek

No ładna sinusoida - musiałbyś wrzucić rozdania tam gdzie masz największe spadki żeby ocenić grę. Czerwoną linię masz całkiem wysoko co może oznaczać że albo masz pasywnych przeciwników albo za dużo blefujesz. Proponuję też wrzucić statystyki do oceny może coś Ci podpowiedzą.

Odpowiedz
Cytat

Dzięki, że zajrzałeś :f_drink: Ogólnie, to po rozmowie z pokerowym znajomym, dowiedziałem się że gram zbyt agresywnie jak na NL2. Dlatego od czasu chellangu staram się grać bardziej ABC. Zobaczymy co z tego wyjdzie :P Ogarnę ze 40 tys rozdań, a potem najwyżej będziemy płakać :why:

Odpowiedz
Cytat
xeperek

No właśnie tak podejrzewałem patrząc na tą czerwoną. Generalnie na micro polecają grać bez blefowania (jedyny blef to ewentualnie cbet na flopie) - kluczem do sukcesu jest dobra selekcja stołów i valuebety.

Odpowiedz
Cytat
wg123

Kropa i powodzenia :f_drink:

Odpowiedz
Cytat

Chryste .. 3 dzień challengu, a tu taki downswing. Coś niemożliwego, zawsze tak jest, że jak się do czegoś naprawdę przykładasz i bardzo chcesz to na początku nie wychodzi. Mam nadzieję, że to był ostatni raz. Post wstawiam zaraz po tym nagłym załamaniu, tak i tak byłem wtedy na minusie. Gra wygląda tak, że łapią jakieś dwie parki i ja się nadziewam z top parami i kickerami :/ To nagłe załamanie to: połamane moje KK vs JJ i AA vs KK, potem moje KK nadziały się na AA. Szkoda gadać. Jestem załamany :|

C All in equity wykazuje, że chyba jako equity, to nie szło mi tak źle .. ?

Odpowiedz
Cytat

Update
Ilość rozegranych rąk: 8497
Typ gier: cash
Zysk/strata: -20$
Aktualny bankroll: 120$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87

Coolery są były i będą ;) trzeba mieć stalowy mindset. C all in equity pokazuje że decyzje były ok wiec nie przejmować się dużo analizować i przyglądać się bacznie przeciwnikom ;) powodzenia

Odpowiedz
Cytat

Update
Ilość rozegranych rąk: 11196
Zysk/strata: 1.18$
Aktualny bankroll: 121.18 ! $ :D
Czas uczestnictwa(w tygodniach): 2
Troszkę nie pisałem. Skupiłem się na szkoleniach. Przerobiłem parę filmików z gry na microsach. Idąc rozumowaniem, że gram zbyt agresywnie. Staram się wrócić do większej gry ABC, nie mieszać się w trudne spoty.
To mój wykres z ostatniego tygodnia. Mało rąk bo więcej czasu poświęciłem na naukę. Grałem tylko przez trzy dni. Na początku, jak zawsze po jakimś założeniu idzie źle, ale po pierwszej sesji się odbiłem i mam nadzieję z następnym tygodniem pójdzie tylko w górę :D
Co sądzicie o tym wykresie.Różni się od tego pierwszego gdy grałem zbyt agresywnie ?
Proszę o komentarze :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

Zasadniczą różnicą w tych dwóch wykresach jest końcowy punkt zielonej linii :coolface:

Odpowiedz
Cytat
pioter93

Pamiętaj żeby nie skupiać się na wynikach, bo nie są one żadnym odzwierciedleniem Twojej gry, skup się na decyzjach, dobrym czytaniu gry i wyciaganiu wniosków, dodatkowo popracuj tez nad mindsetem i zakceptuj wariancje, co do samej gry na nl2 to graj tight, jedyny blef to Cbet, żadnych multibarreli, wyciągaj value i nie hero calluj bo ludzie za mało blefuja i jednocześnie za mało pasują żeby można było ich udanie blefowac, bądź cierpliwy, pewny siebie i nie spazzuj i zniszczysz te stejksy.

Odpowiedz
Cytat

Ogólnie powiedziawszy to po tym tygodniu jestem zły. Grałem parę sesji ale tylko dwie z nich były w miarę długie. Reszta trwała po pół godziny. Zrozumiałem, że tak się nie da, bo muisz się trochę wkręcić do gry moim zdaniem. Po tym tygodniu mam jeden wniosek. Nigdy nie grajcie po alkoholu ! . Moja pierwsza sesja w czasie, któej rozegrałem 3,5 tys rąk była po paru piwach i nie za dobrze się to skończyło . Uznajmy, że trzeba się uczyć na błędach. Już nigdy tak nie zrobię :P
W następnym tygodniu będę miał dużo więcej czasu na pokera, więc postaram się rozegrać z 15 tys rozdań.
Niestety jak widać, założenia mojego bloga się nie spełniają. Co ciekawe grając bardzo agresywnie i mając tak bardzo chwiejny wykres troszkę zarabiałem. Po zmianie stylu gry, wszystko się sypie :/

Update
Ilość rozegranych rąk: 7560
Zysk/strata: -12.5$
Aktualny bankroll: 108.70 $
Czas uczestnictwa(w tygodniach): 3

Trochę wieje ch*jem :truestory:

Odpowiedz
Cytat
Skibcio

Jak tam wieści z frontu.

Odpowiedz
Cytat

Witam po przerwie. Zdecydowałem się na przerwę w tamtym tygodniu ze względu na słabe wyniki. Teraz mocno zabieram się do nauki. Muszę przerobić dużo materiału. Mam nadzieję, że to pomoże. Z pokorą przyjmuję żółtą kartkę :P i zabieram się do pracy :f_drink:

Odpowiedz
Cytat

Dosyć ciekawe rozdanie, a przeanalizuję go jutro więc muszę go jakoś zapisać. Jak coś to zapraszam do dyskusji :f_drink:
PokerStars - $0.02 NL - Holdem - 9 players
Hand converted by PokerTracker 4

MP: 94 BB (VPIP: 10.97, PFR: 8.07, 3Bet Preflop: 2.95, Hands: 869)
MP+1: 97 BB
MP+2: 88.5 BB (VPIP: 16.87, PFR: 6.02, 3Bet Preflop: 1.69, Hands: 167)
CO: 55.5 BB (VPIP: 37.50, PFR: 0.00, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 24)
BTN: 101 BB (VPIP: 8.12, PFR: 5.99, 3Bet Preflop: 2.04, Hands: 273)
SB: 100 BB (VPIP: 7.94, PFR: 6.35, 3Bet Preflop: 0.00, Hands: 63)
BB: 100 BB (VPIP: 13.29, PFR: 9.66, 3Bet Preflop: 2.84, Hands: 421)
UTG: 36.5 BB (VPIP: 45.21, PFR: 1.37, 3Bet Preflop: 3.03, Hands: 74)
Hero (UTG+1): 101 BB

SB posts SB 0.5 BB, BB posts BB 1 BB

Pre Flop: (pot: 1.5 BB) Hero has A♥ A♦

fold, Hero raises to 3 BB, fold, fold, MP+2 calls 3 BB, fold, fold, fold, fold

Flop: (7.5 BB, 2 players) Q♥ K♣ 7♠
Hero bets 5.5 BB, MP+2 calls 5.5 BB

Turn: (18.5 BB, 2 players) Q♠
Hero bets 13.5 BB, MP+2 calls 13.5 BB

River: (45.5 BB, 2 players) 8♣
Hero checks, MP+2 bets 66.5 BB and is all-in, fold

MP+2 wins 44 BB

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87

Sklanialbym się ku 1/2 ps bet/fold. Choć check/Call River nie byłby zły ale do takiego overbeta jednak fold.

Odpowiedz
Cytat

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 5031
Zysk/strata: 23.75$ !
Aktualny bankroll: 132.45
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 4

Witam. Nie pisałem nie wstawiałem raportów. Wszystko dlatego, że kompletnie poświęciłem się szkoleniom. Grałem po omacku i zdecydowałem się coś z tym zrobić. Poświęciłem dużo czasu na różne filmiki i skutkuje. Oczywiście w swoich sesjach tego tygodnia miałem runa, ale moja gra wygląda całkowicie inaczej!
Bardzo się z tego cieszę. Pomógł mi w tym rusher u, którego wziąłem parę lekcji. Mam nadzieję, że jeszcze trochę zarobię na NL2 i uderzam w NL5. Myślę, że nie ma sensu kisić się na tych stawkach.Teraz już tylko do przodu! _drink:

Odpowiedz
Cytat

Update
Ilość rozegranych rąk: 5610
Zysk/strata: 2.07$
Aktualny bankroll: 134.52 $
Czas uczestnictwa: 5

Cześć :) W tym tygodniu pierwszy raz shootowałem NL5. Pierwsza sesja wyszła mi nawet dobrze, lecz podczas drugiej straciłem cały profit. Jednakże nie ma powodów do obaw. Nie można wygrywać cały czas. W tym tygodniu wyjeżdżam na wakacje na dwa tygodnie. Muszę sobie zrobić urlop :P
Jednakże do czasu wyjazdu, będę starał się ogrywać fishów NL5 na P* ! Życzcie mi powodzenia ! _drink:

Odpowiedz
Cytat