Cześć,
jeżeli ktoś chciałby poznać moje wcześniejsze perypetie to zapraszam na Bloga - Blog. Z racji tego, że faktycznie sekcja Omahowa na PS trochę ledwo dycha, sam przestałem się udzielać z tego względu, że mało było feedbacku to może jakiś challenge ją rozrusza.
Cele challengu na lipiec:
- podejmowanie jak najlepszych decyzji
- 65k hands od 4 lipca, godz 14:00 do 1 sierpnia.
- średni ev bb 5/100 przy czym na każdych stawkach dodatni
wiem, że teoretycznie wynikowe cele nie są zbyt polecane, ale uważam, że przy moim obecnym poziomie jest to min. jakie powinienem robić na tych stawkach w longrunie.
Kodowanie: (tutoriale z Microsoft Visual Academy + książka)
- c# fundamentals
- jump in C# start
- XAML
- dokończenie książki do c#
Pozapokerowe:
- szwedzki 15 min dziennie
- 3-4 razy w tygodniu aktywność fizyczna (rower,bieganie,sport zespołowy)
- przeczytać 2 ksiażki (Minimalizm w życiu codziennym, Pułapki Myślenia?)
Co do Pułapek Myślenia to jeszcze się zastonowię czy tego nie zamienię, bo niestety mam tylko w pdfie.
Jak będę grał?
- będzie to 9-10 stołów, PLO10/25 na P*. Przy czym maksymalnie gram 5 stołów 25. Chyba, że jakiś tam wyłączę i już nowy skoczy, to czegoś takiego nie liczę.
- wyniki finansowe będę wrzucał co 10k hands może 15, wiec jak ktoś chce masę wykresów to niestety, ale nie tutaj. ![]()
- update max. co 2 dni, gdzie napiszę o tym jak volume. Przy czym postaram się wrzucać 3-4 ciekawsze ręce. Myślę, żę przy takiej ilości rozdań nie będzie problemu ze znalezieniem takich rąk.
Na dobry początek 2 rozdania:
1:
Spoiler
PokerStars Pot-Limit Omaha, $0.25 BB (4 handed) - PokerStars Converter Tool from http://poker-tools.flopturnriver.com/Hand-Converter.php
UTG ($30.23)
Hero (Button) ($25)
SB ($24.04)
BB ($25.02)
Preflop: Hero is Button with K♣, J♥, K♥, 3♥
UTG raises to $0.75, Hero raises to $2.60, 2 folds, UTG calls $1.85
Flop: ($5.55) 9♠, Q♣, 2♠ (2 players)
UTG checks, Hero checks
Turn: ($5.55) 3♣ (2 players)
UTG bets $2.65, Hero calls $2.65
River: ($10.85) 7♦ (2 players)
UTG bets $6, Hero calls $6
Total pot: $22.85 | Rake: $0.97
Spoiler
Hero had K♣, J♥, K♥, 3♥ (one pair, Kings).
UTG had 5♥, 10:heart:, 8♣, J♠ (high card, Queen).
Outcome: Hero won $21.88
Std. 3bet vs fish 100/31. Na F nie cbetuję, możę to być trochę słabe, ale gram vs fish z dużym x/r i postanowiłem tu przyjąć pasywną linię callując na T każdego blanka. Spada 3 clubs, która otwiera tutaj masę dodatkowych drawów i znów postanowiłem tutaj zagrać tylko call. Fish jest agresywny, więc fold będzie słaby, bo on tutaj ma masę drawów, które nie wchodzą, a granie raise/fold z taką ręką jest słabe + jakbym dostał call na raise to nie wiem na jakich riverach mogę bluffcatchować czy też xbackować. Na R spada tutaj kompletny blank, jest tutaj tyle busto drawów, że nie widzęe tutaj folda, jak pokaże jakieś dwie parki z Q to trudno.
2
Spoiler
PokerStars Pot-Limit Omaha, $0.25 BB (6 handed) - PokerStars Converter Tool from http://flopturnriver.com/
Hero (UTG) ($29.42)
MP ($30.51)
CO ($26.12)
Button ($15.26)
SB ($57.44)
BB ($25)
Preflop: Hero is UTG with K♥, 3♥, K♦, 7♥
Hero raises to $0.85, 4 folds, BB calls $0.60
Flop: ($1.80) 3♦, 2♦, Q♣ (2 players)
BB checks, Hero bets $1.30, BB calls $1.30
Turn: ($4.40) 10:heart: (2 players)
BB checks, Hero bets $3.20, BB calls $3.20
River: ($10.80) J♥ (2 players)
BB bets $4.86, Hero calls $4.86
Total pot: $20.52 | Rake: $0.87
Spoiler
BB had 10:spade:, A♠, 5♦, 9♦ (one pair, tens).
Hero had K♥, 3♥, K♦, 7♥ (one pair, Kings).
Outcome: Hero won $19.65
Nie jest to standardowy open z UTG, ale stolik miałem na tyle dobry, że nie widzę tutaj open folda. Call dostaję od typa na BB, którego mam oznaczonego jako fish rega, który strasznie overplayuje w 3bpotach, 23/15/6,2. Na flopie standardowy cbet, najczęściej mam najlepszą rękę + mam blockera K do flusha, więc zmniejsza to jakoś liczbę fd w jego range'u. Po jego x/c obstawiłem go na Qx, może też jakieś KK, JJ z fd, 3 lub 2 z fd. Na turnie spada 10, która jest w sumie średnią, ale nie najgorszą kartą dla mnie, bo jakieś Q + 3 overy mogły złapać jakieś dodatkowe equity. Postanowiłem jednak betować ten T, bo zazwyczaj mam wtedy darmowy showdown na R. Nie jestem jakimś fanem tego beta, ale jak nie zabetuję teraz to pewnie dostanę tutaj w większość beta na R i nie za bardzo wiem co wtedy robić.
Na river dostaję donkbeta za jakieś 45% puli. Biorąc pod uwagę to co on tak może grać, QT, QJ raczej powinien grać poprzez x/decide. Jakieś AK, K9 pewnie grałby mocniej + mam blockery, więc to jest serio mała część jego range. Swierdziłem, że on tutaj próbuje mnie dziwnie zrzucić z jakimś 54, 654, busto fd z tego wzgledu callnąłem. Pewnie jakby betnął za 70% + to bym to odpuścił.
Wieczorem edytnę wpis i dopiszę jakieś cele pozapokerowe, ![]()
@1 edit
wkleję może jakieś total wyniki z ostatniego miesiąca:
uciąłem podczas edytowania ale lewa kolumna jest do net won, a prawa do EV. Na szczęście udało się shipnąć turek co pokryło różnicę w EV.

Pewnie okazjonalnie dokładał będę turki, bo poziom jest tragiczny, ale jak będę miał czas to jak najbardziej.