edit:
wlaczylem, pustawialem wsio, na stolikach zamienia $ na bb, jeszcze nie gralem sesji ale zapowiada sie dobrze, tylko na dole programu widze napis " Your trial will expire in 30 days " , a koszt zakupu to 30 czyli tyle co stars helpera, ale potestuje
sroda - podsumowanie wykresem challengu MBC
14 tygodni
zielona powoli spaceruje w gore, czerwona utrzymuje sie w poziomie (chociaz nie na sile), sporo jeszcze brakuje do optymalnej gry, ale jest coraz lepiej
wstawiam wykres i widze, ze to juz 14 tygodni na nl10, a w tym calkowicie zmarnowany maj, ktory byl prawie na zero, tyle czasu to juz powinienem ogarniac nl25, ale cierpliwie bede zdobywal doswiadczenie bo mam jeszcze pol roku na osiagniecie celu i dojscie do 50tek
Bambucza no na tym nl10 super Ci idzie,caly czas do gory i to jeszcze lecisz w cholere pod ev:facepalm:
Mysle,ze jak tylko szczescie zacznie Ci sprzyjac to nl25 tez lekko przejdziesz. Ale musisz wytrzymac..moze juz dzisiaj trafisz na mega up,zacznie wszystko siadac i niebawem bedziesz robil hajs na nl50:f_thumbsup:
pzbrojny - dzieki za odwiedzanie i wsparcie musi sie udac i wejde juz niedlugo na 50tki, tylko jeszcze nie wiem dokladnie kiedy no chyba, ze nie podolam to pojde na kase do biedronki
$ Stars Helper $ - czyli szybkie zakupy
poniewaz Table Optimizer nie przypadl mi to wrocilem do proby zakupu Stars Helper
skoro przelew 35$ mozna dokonac przez paypal to sprobowalem, dosc szybko - bo juz po wpisaniu wszystkich danych - dostalem informacje, ze pobiora odemnie 8$ prowizji (pogielo ich), a poniewaz nie jestem jeszcze na tyle bogaty, zeby rozdawac i w przeciwienstwie do insanePL1 zawsze wyciagam 5zl spod kanapy, to uznalem, ze nie dam im ze mnie zedrzec
plan B to zalozyc skrila, poszlo dosyc szybko i zaraz widzialem strone glowna mojego nowego konta, tylko teraz problem jak tu cos wplacic? z netka na skrill? ok, wchodze na netka i nie wiem co wpisac, patrze na skrillu i wplaty sa, ale z polskiego konta (chyba nie dzis), pytam na skype i nic dalej nie wiem, hmm, chwila zastanowienia i wpadlem na to zeby wyplacic 35$ ze starsow na skrilla, a na starsy spowrotem wplacic z nettelera, jak wymyslilem tak zrobilem
hehe juz myslalem, ze pokonalem system, ale nie... wpisuje dane do przelewu na skrillu i zatwierdzam, a tam wyskakuje, ze wezma 46c prowizji i mam za malo koncie zeby przelac 35$ doobrraaa, mysle nie ma problem, wlaczam spowrotem starsy i znow zlecam wyplate na skrilla, a tu komunikat: w celu ochrony graczy blablabla nie wyplacisz, musisz czekac 48h , no urwa serio??
zapomnialem, ze zaraz po wyplacie na skrilla od razu uzupelnilem rola z netka, 3tygodnie juz chyba robie ten zakup i w ten sposob musze czekac kolejne 2 dni
----------------------------------------------------------------------- Update z tygodnia 14
Ilość rozegranych rąk: 14 187
Typ gier: cash nl10 / 16 FR regular
Zysk/strata: +75,20 $
Aktualny bankroll: 395,93 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 14
-----------------------------------------------------------------------
Ilość rozegranych rąk od poczatku challengu: 151 858
cel: 2500$
% realizacji celu: 15,83% (nie wiem jak to ma byc, wiec licze po staremu)
Gorszy wynik w tym tygodniu wyszedl, niby 5,3bb/100, ale ostatnie 3 dni mocno mnie przygnebily. Analizowalem swoja gre, rozegrane ostatnie sesje i uzyskiwane wyniki. Cala masa bledow sie pojawiala i staki tracilem w hurtowych ilosciach na zagraniach, po ktorych sam sie dziwilem co zrobilem.
Na wykladzie, ktory ostatnio wklejalem, prowadzacy powiedzial bardzo wazna rzecz:
Mowi sie, ze co cie nie zabije to cie wzmocni, ale to nie prawda bo co cie nie zabije, to cie nie zabije i tyle, moze niczego cie to nie nauczyc. Ludzie potrafia walic glowa w mur bardzo dlugo i dziwia sie, ze ich glowa boli zamiast skrecic i obejsc mur.
Napisane przez ripper92
Nie kumam waszych jazd, ABC starcza na NL100 a wam na NL5 nie starcza, nie słuchaj kolegi varrana hero callami na nitów 18/14 z 3betem 6 to możesz żywcem zjeść co najwyżej siebie. Rozwiązaniem twoich problemów jest nauka, prosta adaptacja jak cie przytłacza agresja postflop to zawęż zasięg pre to na postflopie będzie ci łatwiej z silniejszym zasięgiem, na mikrusach wystarczy oglądać dużo filmów szkoleniowych żaden to wysiłek a nauczysz sie wystarczająco.
Stosowalem sie kiedys i dzialalo rewelacyjnie, jeden z najmadrzejszych postow jaki ostatnio czytalem, dodac do tego troche exploatowania oczywistych leakow i 10bb+
- Ogranicze jeszcze troche rendz bo decyzje pre tworza gre post i chce grac samo GTO na tyle ile umiem (pre i post), oczywiscie bede wtedy bardziej eksploatowalny przez innych regow, ale to nie znaczy, ze bede mniej zarabial. Podobno, zeby dobrze zarabiac na micro to trzeba miec pewne liki i troche sie z tym zgadzam, np. wysoka wartosc 4bet-fold bedzie czesto normalna dlatego, ze wiekszosc przeciwnikow 5betuje tylko AA i KK, wiec 4bet-fold 80-90 jest likiem, ale jest to bardziej efekt dostosowania do fieldu i wiekszym likiem byloby miec ta wartosc niska bo wtedy traciloby sie kase. - Nastepna rzecz to zwiekszenie liczby stolow do 12. Odkad gram na 9 stolach trzymam okolo 5-8 bb/100, wynik dobry, ale i tak nie powala bo mozna miec duzo wiecej, a skoro obnizenie ilosci stolow nie zwieksza bb/100 to trzeba grac wiecej stolow i nadrabiac winrejt za pomoca wiekszej ilosci lap utrzymujac ten sam poziom bb/100. Niby na 9 stolach mam wiecej czasu na podgladanie innych graczy, gdy nie biore udzialu w akcji, robie wiecej notatek itp, wymyslam ciekawe sposoby na eksploit innych graczy, ale za to wiecej dziwnych akcji, linii odpieprzam i spazzuje za duzo $ przez co kasy i tak na oczy nie zobacze. Wiecej stolow, wiecej zajec, brak przesztojow i robienia glupot. - Obejrze i przeanalizuje kilka filmow o GTO, ktore juz sobie zaznaczylem. Wiedze sprawdze, przypomne wiadomosci, a moze czegos nowego naucze.
Zobaczymy jak to wypali
Odwoluje konkurs: dolary w zamian za zlapanie mnie, gdy gram na wiecej niz 9 stolach nieaktualne, mialem trzymac to postanowienie do nl50, ale jednak nie
Podsumowujac cytatem nieznanego autora:
"Nie potrzebuje szczęścia, by osiągnąć to czego pragnę. Potrzebuję cierpliwości i wytrwałości, jeśli uda mi się utrzymać te dwie cechy w ryzach, to aż sam boję się samego siebie, bo drzemie we mnie ogromny potencjał, którego po 20 lat marnowania nie chce zmarnować przez kolejne 20 lat..."
dzieki i powodzenia w grze zycze, bylem, czytalem i widze, ze ci sie niezle wiedzie
jak patrze na wczorajsze podsumowanie to nawet nie wyglada tak zle, dobrze tylko, ze 2godziny przed wpisem wygralem 40$ bo inaczej ledwo bylbym na plusie w ciagu tygodnia
Lista co mam do obejrzenia i oby na liscie sie nie skonczylo tylko, zebym to przestudiowal
--------
do analizy z GTO:
swietne produkcje w szkole p* mial wafflecop, widzialem, polecam, mam notatki do dzis i czasami przypominam je sobie, a na teraz do nauki dla mnie
- ciachoooo Game Theory Optimal
- arcymaster GTO
- detrukt GTO
Bambucza walczys cos?..bo nie ukrywam,ze z calego tego forum najbardziej licze na Ciebie i ze nie dasz dupy tylko za chwile wszkoczysz na jakies nl50.:f_thumbsup:
sroda - podsumowanie wykresem challengu MBC
15 tygodni
zmienilem sposob otwierania i selekcjonowania stolow i dzieki temu juz nie brakuje mi ryb na stole, bardzo duzo pomogl mi Stars Helper i funkcje typu Automatically accept closing table, liczba stolow Working number, teraz tylko trzeba zbierac dolary ze stolow
Spoiler
moze byc tak ze jednak do nl50 nie dojde, moze zakoncze kariere na tym nieszczesnym nl10, grac na stale tu nie moge bo miesiecznie zarabiam tylko jakies drobne, nawet na parowkach z biedronki nie przezyje, duzo o przyszlosci powie kolejny szocik na nl25, a z drugiej strony mam ten komfort ze do konca roku moge sobie pykac i probowac nadal sie rozwijac
Raport najwiekszych strat i zyskow
znowu zabieralem sie za zrobienie pareto i nie mam pomyslu jak to stworzyc, w artykule ktory mozna wyszukac w google mozna przeczytac o co chodzi: "Jak zawodowi pokerzyści wykorzystują zasadę Pareto aby wygrywać pieniądze online"
zaczelem grzebac w excellu, ale nie wiem jak to powpisywac zeby mialo sens i sklad
robilem takie rzeczy w pracy dla linii produkcyjnej, ale tam bylo duzo latwiej to wykonac bo wystarczylo wpisac problem na lini, policzyc ile kosztuje jedna zla sztuka i zliczyc zle sztuki, pozniej wystarczylo rozwiazac problemy przynoszace najwieksze straty, ale najwazniejsze ze latwo bylo zdiagnozowac, gdzie siano ucieka, do kart jeszcze nie wiem jak to zrobic, a mialem robic sobie raporty regularnie...
http://students.mimuw.edu.pl/~mk262948/licencjat/mk262948.pdf - Znajdowanie strategii w grach z niepełną informacją przez ewolucję sieci neuronowych, na przykładzie pokera Texas Hold’em - czytalem tez takie cos i zrobienie bota do holdema tez opiera sie na odrzucaniu nieoplacalnych zagran, a ewolucje przezywaja ci ktorzy najwiecej bledow wyeliminuja ze swojej gry, taka ewolucja wsrod graczy dzieje sie naturalnie i naslabsi graja najnizej
Napisane przez pzbrojny
Bambucza walczys cos?..bo nie ukrywam,ze z calego tego forum najbardziej licze na Ciebie i ze nie dasz dupy tylko za chwile wszkoczysz na jakies nl50.:f_thumbsup:
godziny pracy mi sie zgadzaja, ale z awansami w pracy to bede musial sie jeszcze wstrzymac
no i nie ukrywam ze z calego forum tez najbardziej licze na siebie , ale oczywiscie innym dopinguje i zycze wytrwalosci
nie zasmiecalem ci bloga, ale zdziwilo mnie, ze sie wycofales i nie robisz volume, mniej zarabiasz? no trudno, ale trzeba pilnowac zalozonego celu, a ty otwarcie sie wycofales, bierz sie do roboty, odlozysz troche grosza i bedziesz mogl spokojnie awansowac w sierpniu, a zwolnisz na nl5 jak w razie bedziesz mial problemy i poswiecisz zaoszczedzony czas na nauke wtedy
pewnie za bardzo sie czepiam, ale skonczylem niedawno sesje i mam nienajlepszy humor, kocham grac w karty
a co ostatnio wyebaem na mr_hiks - agro rega 20/14 to juz historia
mysle sobie, ze no przeciez mam sposob zeby wyrzucic jego Over Pary, a moglem tymi pieniedzmi rozpalic ognisko i parowki z biedronki podgrzac
Ja mam Bambucza za duzo hands rozegranych w tej gierce zeby sie z czegokolwiek wycofywac..no przeciez wiem ze to tylko chodzi o hajs,czy to jest nl2 czy nl50 swing trwa tak samo dlugo i trzeba to tylko wytrzymac..
Jak to ostatnio liczylem po tych pary latach,wyszlo mi,wliczajac turnieje i double na Party i cash(ok 3kk) jakies 15-16 przody.No ale jak w czasie tego nie wykorzystasz to grasz dalej swoje na nl2:f_biggrin: No i ja to kurwa akceptuje:f_biggrin: Takie sa zasad..nie masz hajsu to nie wychodzisz wyzej i nie ma to zwiazku z jakakolwiek zmiana strategii wygrywajacej.Tylko hajs hajs i bankroll...
Ale jakbys gral sh to z takim gosciem jak Ty i z tym zaangazowaniem chetnie zrobilbym porzadny teem i bysmy w koncu pojechali te kurwy ostro:f_thumbsup:
Trzymam Bambucza kciuki:f_thumbsup:
z tego rozumiem to przed awansem i rozwojem blokuje cie brak siana, u panmorza w takim wypadku zawsze (od paru lat?nie ogarniam ile ma juz bloga) padala propozycja, zeby znalazl sobie normalna prace, a w pokerze budowal rolla i dopiero jak bedzie kolo nl100 z przyzwoitym winrejtem to zeby sie zwolnil i przeszedl na profesjonalna gierke
ale skoro jakos radzisz sobie w zyciu i akceptujesz sytuacje to ja takich rad nie bede dawal zreszta nigdy takich rzeczy ludziom nie pisalem bo kazdy wie lepiej co mu sluzy
obys wbil jak najszybciej wyzej, zbijal wiecej hajsuf i mogl sie spokojnie rozwijac
ja odkad gram rzadko kiedy wyplacalem pieniadze i byly one dla mnie tylko srodkiem do rozwoju, do wejscia wyzej, takie punkty doswiadczenia, jak zdobywalem odpowiednia ilosc to nastepowal level up, zupelnie jakbym gral na zetonach caly czas, wyzej sie nie udawalo, schodzilem, odrabialem i znowu probowalem, bylem zuczkiem, ktory powoli te kase przenosil dla tych co graja wyzej, a wyplacalem jedynie jakies bonusy i rejkbeki, nowe auto bym z nich kupil, ale duzo wiecej utopilem szotujac wielokrotnie w kazdym mozliwym momencie nowe limity, na tylko jednym szocie na nl100 utopilem kolo 3k$ rok temu i pewnie nie pamietalbym teraz tego za bardzo, gdybym spadl nizej i ogarnal gre, ale cos sie nagle stalo ze wogole sobie nie radzilem i jakis czas pozniej gralem juz nl10 ze srednimi wynikami
gdzies widzialem haslo sky is the limit, chyba na blogu babla (nie wiem czy jeszcze jest trenerem) i tak wlasnie od zawsze myslalem o pokerze, chcialem grac jak najwyzej, a zylem z tego co zarabialem na etacie, zreszta przy niedawnym szocie bylo to widac, ze za wszelka cene chcialem zostac jak najdluzej na nl25 i pieniadze nie mialy wielkiego znaczenia, 350$ oddalem komus od tak - bo mam gest, a teraz mecze sie tygodniami zeby odrobic straty, mysle ze to moj wielki problem w mysleniu, ale juz jestem tego swiadomy i chce to zmienic o ile bede mial taka mozliwosc, o ile bede w stanie duzo wygrywac
nigdy nie myslalem, ze na jakims limicie zatrzymam sie na dluzej, zeby tylko nabijac kapuche i wyplacac, a to uwazam teraz za ogromny blad, to moglo spowodowac moje wielokrotne spadanie na dno i przechodzenie micro od nowa, uczac sie na nowo, marnujac ostatnie lata bo okazuje sie, ze grajac w ten sposob do niczego nie doszedlem, a jedynie poziom gry przeciwnikow sie podniosl
dzieki i chcialbym, zeby mnie tez blokowaly tylko pieniadze, a nie umiejetnosci (chociaz chwila - to glupie, jednak wole miec te pieniadze co mam )
tera spac biegne netentychmiast, w pisdu jak pozno z rana juz
jeszcze za chwile sobie to raz przeczytam,bo dlugie i tez juz kimo bierze...no ale co innego Cie moze blokowac jak nie hajs..nl10 elegancko ponad 100k a nl25 wtopa na szybko.no przeciez nie ma takiej roznicy znowu. Albo zly run albo nie chciales odpuscic hajsu ,bo wyzsze stawki i juz za duza pula jest.Nie nie umiejetnosci na pewno sa wystarczajace,tylko ktos by Ci musial baze przejrzec i od razu by powiedzial co jest grane..
Ogolnie to ja teraz nie wiem na czym stoje,bo brakuje mi przykladow.Od2-1 rok temu pykalem na party i wlasciwie bez wiedzy,tylko przy ostroznej grze po 500k na nl10 wyszlo mi 5bb/100,spore plusy na turniejach i doublach.I wtedy wyjscie wyzej wydawalo sie normalna koleja rzeczy.No ale odkad rok temu przeszedlem na p* jakos mnie to wszystko wystraszylo,dowiedzialem sie co to bankroll,ludzie pisza...ze ciezko,ze poziom wysoki,ze czasy sie zmienily.No i nie wiem czy sam sobie to wkrecam,czy faktycznie tak jest...Moze to w psychice tkwi jakas blokada,nikt nie wrzyca wykresow z 500k i 10bb,wszyscy narzekaja i sie wystraszylem za bardzo.No kurwa ale nikt nie wrzuca tych wykresow,no to jak sie mozna optymistycznie nastawiac???
Chyba trzeba ich na solowie rozpierdolic i wrzucic wykres z 500k:f_biggrin: