Skip to forum
Notifications
Clear all

Efekt Motyla - walka o nl50 to be king of the ring

646 Posts
53 Users
190 Reactions
27.9 K Views
pzbrojny

Aaaaaaa chyba walne jutro pare piwek i sprawdze tego JohnyMighty i jego kumpli na nl50..czuje ze bedzie latwy hajs:f_biggrin:

Reply
bambucza1988

Napisane przez pzbrojny
No kurwa ale nikt nie wrzuca tych wykresow,no to jak sie mozna optymistycznie nastawiac???
Chyba trzeba ich na solowie rozpierdolic i wrzucic wykres z 500k:f_biggrin:

cos jest niemozliwe do momentu, az przyjdzie ktos kto o tym nie wie i to zrobi :f_biggrin:

zobacz sobie przyklad vicktora nowego trenera, ktory jak sam pisze, w rok doszedl do nl100, a teraz lupie blindy z nl1000(?), a sporo jest osob, ktore tu na forum nie daja wykresow bo nie lubia pisac albo nie lubia byc hejtowani, wola zamknac sie w swoim swiecie i sami ciezka praca dochodza jakos na nl200+, czyli ze da sie tylko trzeba znalezc sposob jak na wszystko

badz nastepny

Reply
zajcur

Napisane przez bambucza1988

Napisane przez pzbrojny
No kurwa ale nikt nie wrzuca tych wykresow,no to jak sie mozna optymistycznie nastawiac???
Chyba trzeba ich na solowie rozpierdolic i wrzucic wykres z 500k:f_biggrin:

cos jest niemozliwe do momentu, az przyjdzie ktos kto o tym nie wie i to zrobi :f_biggrin:

zobacz sobie przyklad vicktora nowego trenera, ktory jak sam pisze, w rok doszedl do nl100, a teraz lupie blindy z nl1000(?), a sporo jest osob, ktore tu na forum nie daja wykresow bo nie lubia pisac albo nie lubia byc hejtowani, wola zamknac sie w swoim swiecie i sami ciezka praca dochodza jakos na nl200+, czyli ze da sie tylko trzeba znalezc sposob jak na wszystko

badz nastepny

to zegnam panowie, odezwe sie jak wbije na nl100 :f_cool:

Reply
bambucza1988

:challenge:
odezwij sie jak najszybciej :f_thumbsup:

Reply
bambucza1988

Napisane przez pzbrojny
jeszcze za chwile sobie to raz przeczytam,bo dlugie i tez juz kimo bierze...no ale co innego Cie moze blokowac jak nie hajs..nl10 elegancko ponad 100k a nl25 wtopa na szybko.no przeciez nie ma takiej roznicy znowu. Albo zly run albo nie chciales odpuscic hajsu ,bo wyzsze stawki i juz za duza pula jest.Nie nie umiejetnosci na pewno sa wystarczajace,tylko ktos by Ci musial baze przejrzec i od razu by powiedzial co jest grane..

odniose sie jeszcze do tej czesci tekstu:
- co innego moze mnie blokowac jak nie hajs? skill, umiejetnosci, bledy w strategii, jak pisalem wczesniej u mnie w grze nie bylo nigdy hajsuf tylko punkty zdobywane po to zeby wejsc wyzej, przeskoczyc level, gdybym patrzyl na to jak na pieniadze to bym sobie nie pozwolil, zeby w tydzien przegrac 3000$ na nl100 bo wolalbym auto za te siano wymienic zamiast jezdzic 16 letnia vectra, zamiast teraz tracic 1200zl na nl25 wolalbym w koncu monitor normalny kupic, w zyciu jestem bardzo oszczedny i gdybym trzymal taka gotowke w reku nie umialbym stracic tego w kasynie, a przez internet to tylko pkty doswiadczenia
- na nl10 w miare dobrze bylo, ale nie mozna powiedziec, ze to ten sam poziom gry co na nl25 bo wtedy kazdy z nl10 kto jest chociaz minimalnie na plusie wolalby grac wyzej bo zarabialby nadal minimalnie, ale 2,5x wiecej bo blindy bylyby wieksze i rakeback wyzszy = wiecej dolarow, roznica trudnosci gry jest miedzy kazdym limitem, tak miedzy nl2 i 5 jak nl10 i nl25, gdyby nie bylo roznicy w skilu to bylby to jeden limit
- w tym roku slyszalem juz od trenera, ze umiejetnosci i wiedze mam, ktora powinna mi wystarczyc zeby grac nl200 i twierdzil ze jest zdziwiony, ze gram tak niski limit i jeszcze wynajmuje trenera za 25bi bo sobie radze, wiem ze w mojej grze moze brakowac nawet jakiegos szczegolu, czegos drobnego co odmieniloby calkowicie gre, stad tez taki tytul bloga co wyjasniam w pierwszym poscie, a moze to cos powaznego - nie wiem bo nie znalazlem przyczyny, ale napewno nie jest to przypadkiem i widocznie nie nadaje sie do gry wyzej przynajmniej obecnie

pozno juz a ja nic dzisiaj nie gralem
czas na zniwa :yaoming:

edit: to zwyczajnie jakies bzdury sa bo gdybym mial umiejetnosci na nl200 to bym gral 200, a nie gram bo nie mam i mnie bijo duzo nizej, wiec jakie mam umiejetnosci? na dziesiatki :truestory:

Reply
Skibcio

Napisane przez bambucza1988
a sporo jest osob, ktore tu na forum nie daja wykresow bo nie lubia pisac albo nie lubia byc hejtowani, wola zamknac sie w swoim swiecie

Kiedyś (z 5-7 lat temu) widziałem "raport" dotyczący aktywności użytkowników w sieci, w którym była wzmianka, że tylko 2% internautów tworzy coś w sieci, reszta tylko biernie z niego korzysta. Na forach (np. PokerStrategy.com) jest to pewnie z 5%. Na portalach typu facebook pewnie DUŻO więcej.
Zobacz sobie statystyki Twojego bloga. Ponad 6000 wyświetleń i ~250 postów... Z tendencją do tego, że użytkownicy wolą czytać czyjeś wiadomości spotkałem się np. na poprzednim zlocie PokerStrategy.com, gdzie sporo osób znało bloga amoratanka i to nie były osoby grające mikrolimity czy spamerzy, albo to ile osób mnie z forum kojarzyło, a zawsze miałem wrażenie, że jestem takim randomem co się wypowiada tylko w tematach początkujących/narzędzi pokerowych i poker roomów :facepalm:

Co do problemów z grą i tego co usłyszałeś od trenera. Nie myślałeś, żeby pograć z kimś na podobnym poziomie na zasadzie wzajemnych sweatów, nie musi to być trener. Biorąc pod uwagę to ile osób odwiedza Twojego bloga nie będziesz miał problemów ze znalezieniem osób do wspólnej rozmowy.

Reply
bambucza1988

Napisane przez Skibcio
Co do problemów z grą i tego co usłyszałeś od trenera. Nie myślałeś, żeby pograć z kimś na podobnym poziomie na zasadzie wzajemnych sweatów, nie musi to być trener. Biorąc pod uwagę to ile osób odwiedza Twojego bloga nie będziesz miał problemów ze znalezieniem osób do wspólnej rozmowy.

obecna grupa - zaczelem grac w pokera dzieki namowom kumpla kilka lat temu i caly czas utrzymuje z nim kontakt, wysylamy rozadania na skype, wspolnie analizujemy gre, wymieniamy sie wiedza, gra juz bardzo dlugo nl100 i ostatnio stwierdzil cos podobnego do robmafa, ze nie wie co ja robie na nl10, niedawno dolaczyla do nas kolejna osoba z ktora chodze na boks i teraz razem sie szkolimy
jest to o tyle fajne ze spotykamy sie tez na zywo i mozemy pogadac tez o planach i mozliwosciach rozwoju, awansow itd

wszystko fajnie kolorowo, ale ciezko znalezc ta luke w grze, pare osob szukalo i co znalazly to staralem sie poprawiac na bierzaco, powoli zmieniam cos w strategii o czym tutaj wiele razy pisalem i powoli cos sie rusza tylko, ze jestem typem czlowieka, ktory lubi szukac dziury w calym i narzeka, a jak to polaczyc z wysokimi oczekiwaniami co do siebie to powstaje smutek blog, narzekac mialem prawo jak caly maj bylem na zero, ale teraz powinienem raczej pisac, ze nl10 idzie mi dobrze, tluke 5-8bb i juz niedlugo kolejny raz wskakuje na nl25, przekaz bylby wtedy calkiem inny, tylko ze takiego podejscia nigdy nie udalo mi sie nauczyc

co ciekawe ostatnio jak gralem przecietnie/slabo to przez pare dni ev oddawalo mi zabrana wczesniej kase, rakiety sie utrzymywaly i takie tam, a jak gram dobrze np dzisiaj, to od razu kantuje mnie, dzis 2 staki pod ev w 1400rozdan, hmmm trzeba grac slabiej zeby dogonic ev :coolface:

co do nowej grupy - obecnie nie dam rady z powodu braku czasu, treningi wyjazdy itd, wiadomo jak to w lato, chyba ze tylko raz w tygodniu ze 2h
dodatkowo zeby wejsc wyzej to wydaje mi sie, ze musialbym dolaczyc do ludzi z wyzszych stawek, ktorzy te nizsze ogarniaja bez problemu i powiedza jak je przejsc, ale przeciez wiadome, ze kazdy ceni swoj czas i woli go spozytkowac na rozmowe w grupie z ktorej tez wyniesie cos dla siebie, egoistyczne to, ale przeciez na tym to polega

bardzo dobrze piszesz o zachowaniu w internetach - ja tez zawsze wolalem czytac, niz komus wrzucac swoja opinie "na sile"
np mialem swoje zdanie na temat rozegrania reki, ale myslalem czesto, a po co bede pisal, przeciez nie jestem zadnym autorytetem, a blizej mi do randoma z ktorego zdaniem nie trzeba sie liczyc, wiec tylko czytalem i uczylem sie jak ktos cos odpisal
takie zachowanie potwierdza regule

ps.
bardzo dobrze jest wiedziec, ze ktos tu zaglada co widac po wyswietleniach, to mobilizujace :f_thumbsup: nawet jezeli malo osob sie udziela
konczac bardziej optymistycznie niz zwykle, juz niedlugo awans na 25tki, a EV to dziwka :banana: (ciekawe co znaczy ten emot)

rozdanko 1 - reg, 630handow, 3bet 18 :f_confused:, cbet 50
nie moglem 4betowac bo za dobra reka na te pozycje, a pozniej musialem przeciez jeszcze jakos wygrac, mimo ze on trzyma pocketa, dobrze ze sfoldowal bo chcialem wsuwac na dobrym riverze i nie jestem juz taki pewny czy by foldowal - tak sie spazzuje, chyba ze dobrze zagrane bo wygrane :f_cool:

Spoiler

Poker Stars $0.05/$0.10 No Limit Hold'em - 9 players - View hand 2746538
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter

BB: $13.81
UTG: $10.30
UTG+1: $12.33
UTG+2: $10.30
MP1: $11.98
MP2: $10.00
Hero (CO): $10.00
BTN: $7.21
SB: $7.53

Pre Flop: ($0.15) Hero is CO with K :spade: A :heart:
5 folds, Hero raises to $0.25, 2 folds, BB raises to $0.90, Hero calls $0.65

Flop: ($1.85) 8 :club: 6 :heart: 8 :heart: (2 players)
BB bets $1.20, Hero raises to $2.40, BB calls $1.20

Turn: ($6.65) Q :spade: (2 players)
BB checks, Hero bets $2.35, BB folds

Final Pot: $6.65
Hero mucks K :spade: A :heart:
Hero wins $6.35
(Rake: $0.30)

rozdanko 2 - ryba
call pre bo tight OR 9,
donk bo pasywny agg 30, agg f 0,5
i prosze frytki do tego

Spoiler

Poker Stars $0.05/$0.10 No Limit Hold'em - 8 players - View hand 2746540

BTN: $10.78
Hero (SB): $12.76
BB: $10.00
UTG: $12.04
UTG+1: $10.35
MP1: $10.25
MP2: $8.98
CO: $13.81

Pre Flop: ($0.15) Hero is SB with J :heart: J :spade:
5 folds, BTN raises to $0.30, Hero calls $0.25, 1 fold

Flop: ($0.70) 4 :diamond: 8 :club: 2 :club: (2 players)
Hero bets $0.44, BTN calls $0.44

Turn: ($1.58) 3 :spade: (2 players)
Hero bets $1, BTN calls $1

River: ($3.58) J :diamond: (2 players)
Hero bets $1.12, BTN raises to $3.10, Hero raises to $11.02 all in, BTN calls $5.94 all in

Final Pot: $21.66
BTN shows J :club: K :club: (a pair of Jacks)
Hero shows J :heart: J :spade: (three of a kind, Jacks)
Hero wins $20.69
(Rake: $0.97)

Reply
bambucza1988

ale juz zacieram rece bo niedlugo po awansie bede mial sporo okazji, zeby sobie ponarzekac :coolface:

Reply
bambucza1988

hahaha, wchodze na glowna, a tu wielkimi literami:

Nie wiesz gdzie tracisz pieniądze?
Po naszym nowym kursie będziesz w stanie sam znajdować i likwidować leaki, które kosztują cię najwięcej pieniędzy.

http://pl.pokerstrategy.com/news/content/Nie-wiesz-gdzie-tracisz-pieni%C4%85dze-_92528/

ogladalby

Spoiler :censored: czekam na nagranie

cos z kalisteniki, ale dla tych co na silke chodza tez sie przyda takie info

Reply
bambucza1988

wczoraj na basenie zalalo mi zatoki, wieczorem zaczely sie bole oczu i problemy z widzeniem, nie widzialem huda i zakladow, kartom trzeba bylo sie przygladac tak wiec wylaczylem i nie gralem prawie wcale
dzisiaj w mieszkaniu mam 28 stopni, sauna i nie chce sie nic robic, ciezko sie mysli, wlaczylem chwile stoly oddalem 4 staki w collerach i wylaczylem szybko, moze wieczorem bedzie chlodniej, lubie lato, ale nie sprzyja ono nabijaniu godzin

tak wiec marnuje narazie czas ogladajac od rana yt
ciekawy sparing, nie wiem kiedy chlopaki zaczeli z mma, pol roku? rok? ale jak trener bije to od razu widac roznice

Reply
bambucza1988

-----------------------------------------------------------------------
Update z tygodnia 15
Ilość rozegranych rąk: 16 463
Typ gier: cash nl10 / 16 FR regular
Zysk/strata: +22,51 $
Aktualny bankroll: 418,44 $
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 15
-----------------------------------------------------------------------
Ilość rozegranych rąk od poczatku challengu: 168 381
cel: 2500$
% realizacji celu: 16,7%

caly tydzien gralem na 12 stolach, rak nabilem troche wiecej niz w poprzednich tygodniach, ale za to nie przelozylo sie to na wynik w $, moze wytrzymam tak jeszcze tydzien i zobacze czy cos sie polepszy, a jak nie to wroce na 9 stolow, czerwona spadla tylko minimalnie, wiec nie tutaj jest problem, za slabo czytam rendze i koluje 3razy jakis shit albo robie inne glupoty
w tym miesiacu w koncu nie powinno byc problemu z wyrobieniem zalozonego minimum 100h gry, jest poprawa, mimo ze inni potrafia grac 150-250h to ja ciesze sie juz ze 100

30stopni+ i weekend to widac, ze teraz na forum aktywnosc bardzo mocno spadla
tak cieplo, a ja mysle o grze w karty :facepalm:

Reply
pzbrojny

:f_thumbsup:
Bambycza a co Ty trenujesz mma?
Kazdy sport wyrabia w czlowieku charakter,wole walki i to jest piekne:)
Sam dawno dawno temu bylem na AWF w Krakowie,mma nie znalem,bo dopiero sie pojawialo.Ale przez pare lat biegalem jednoczesnie na wszystko co bylo dostepne...Kyokushin,tajski,taekwondo,wczesniej judo...Cudowne czasy,dobra psycha,super samopoczucie.Jak dla mnie sportowcy to sa wspaniali ludzie.Sportu trzymaj sie jak najdluzej,najlepiej cale zycie:)

Reply
bambucza1988

pzbrojny
mma? narazie jeszcze nie, poki co chodze na boks i jestem z tego zadowolony, mimo ze ostatnio nos mi sie zlamal na sparingu
lubie sport, staram sie cos ruszac, ale poker mocno mnie rozleniwia i odkad wrocilem do kart to praktycznie wcale nie robie treningow silowych tylko sam boks, a tam wydolnosciowka i tarczowanie, zawsze tak bylo ze jak gralem w karty to nie chcialo mi sie dzwigac, zreszta po dobrym treningu na sile ciezko mi sie skupic ze zmeczenia i gram wtedy duzo slabiej do konca dnia, takze to dodatkowy powod dlaczego odpuscilem, ale chcialbym do sily wrocic jesieniom jak temperatury spadna, tylko ze bez dodatkowych obciazen nie jestem pewny swojej pokerowej przyszlosci, a tymbardziej z treningiem to nie wiem jakie bede mial wyniki i czy karty nie beda na tym cierpiec

rada dla grajacych mikrolimity bo kto gra wyzej to juz to umie:
pogralem dzisiaj 5godzinek i 2-3h sie uczylem, obejrzalem dwie czesci bardzo dobrej produkcji nanonoko, dosyc swieze filmiki bo z marca, zaczyna sie od

i pozniej mozna wlaczac kolejne z odnosnikow, niby po angielsku, ale ja nie znajac jezyka wiekszosc moge zrozumiec bo mowi bardzo wyraznie, spokojnie, powoli, a skoro ja wiekszosc rozumiem to musi byc to w przystepnej formie :f_biggrin:

polecam, GTO ABC na wysokim poziomie, ludzie tak dochodza do nl100, studiuj, naucz sie tego, nie leveluj, nie wymyslaj glupich linii, zmiazdz swoj limit i pnij sie w gore
powodzenia

oftop:
wlaczalem dwa albo i trzy razy film muckinfeli z tego niusa co wyzej wklejalem http://pl.pokerstrategy.com/video/38113/ i nie moge przebrnac przez ten material, slaby dzwiek/dzwiek hero tragiczny, a wlasciwie nawet na sluchawkach nic nie slychac, chaos na ekranie i w tym co trener omawia, widac ze zorganizowane bylo to na szybko bez przygotowania, musze do tego filmu przysiasc mocno skupiony zeby wytrzymac calosc w koncu bo mimo sredniej formy to wartosc naukowa pewnie bedzie dobra - mam nadzieje,
najgorsze ze mam porownanie do 4 minut z filmu soeka http://pl.pokerstrategy.com/video/37666/ (bo niestety nie mam platyny na wiecej minut), gdzie film jest w pelni PRO i az chcialoby sie z miejsca obejrzec caly to pozniej do slabszej jakosciowo produkcji makiego ciezko sie zabrac

na koniec moje 2 rozdania
- co ziom ma w rendzu i dlaczego wydaje mi się ze nie może kolnac olka?
19/ 15, 3bet16 , f4bet 67 , 5bet rendz 1,2 ( ale pozycje mi ulatwiaja gre)

Spoiler

Poker Stars $0.05/$0.10 No Limit Hold'em - 8 players - View hand 2747877

BTN: $10.16
SB: $22.78
BB: $10.61
UTG: $13.17
UTG+1: $10.15
MP1: $46.66
MP2: $11.03
Hero (CO): $11.12

Pre Flop: ($0.15) Hero is CO with A :spade: 3 :spade:
4 folds, Hero raises to $0.25, 1 fold, SB raises to $0.75, 1 fold, Hero raises to $1.65, SB raises to $3.10, Hero calls $1.45

Flop: ($6.30) J :diamond: 8 :heart: Q :diamond: (2 players)
SB bets $3.01, Hero raises to $8.02 all in, SB folds

Final Pot: $12.32
Hero mucks A :spade: 3 :spade:
Hero wins $11.77
(Rake: $0.55)

- a tak nie mozna grac, kolejne rozdanie podobne do AQ ktore niedawno wstawialem tak bezsensowne rozegrane na rega

Spoiler

Poker Stars $0.05/$0.10 No Limit Hold'em - 9 players - View hand 2747885

SB: $9.60
BB: $10.27
UTG: $10.00
UTG+1: $11.70
Hero (UTG+2): $10.15
MP1: $10.74
MP2: $12.01
CO: $7.05
BTN: $10.00

Pre Flop: ($0.15) Hero is UTG+2 with Q :spade: K :club:
2 folds, Hero raises to $0.30, 3 folds, BTN calls $0.30, 2 folds

Flop: ($0.75) 3 :club: 8 :spade: 6 :diamond: (2 players)
Hero checks, BTN bets $0.50, Hero raises to $1.35, BTN calls $0.85

Turn: ($3.45) 3 :spade: (2 players)
Hero bets $2.17, BTN calls $2.17

River: ($7.79) 5 :heart: (2 players)
Hero bets $6.33 all in, BTN calls $6.18 all in

Final Pot: $20.15
UPOSLEDZONY Hero DEBIL shows Q.rwa :spade: K.upa :club: (a pair of Threes)
BTN shows 6 :spade: 6 :club: (a full house, Sixes full of Threes)
BTN wins $19.24
(Rake: $0.91)
Brawka dla batona, :appl:

Reply
Varrancomando

KQ :facepalm:

Reply
zajcur

1. rozdanie IMO tez spazz. 4beta gralbym troche wyzej, zeby nie mogl tanio 5bet blefowac. Do takiego grania w ogole wybieralbym SC takie jak 56-9T. bo jak on zrobi jakiegos click5beta to mozesz sobie callnac i duzo latwiejsza gra postflop niz z A3.
o tym, ze w 2. rozdaniu repujesz kupe to chyba wiesz ;D
edit : wlasnie mialem fajne rozdanie z cykly ,,repuje kupe" :|

Spoiler

Poker Stars $0.05/$0.10 No Limit Hold'em - 9 players - View hand 2748015

Hero (MP1): $10.68
MP2: $6.01
CO: $10.88
BTN: $10.39
SB: $10.00
BB: $9.70
UTG: $10.61
UTG+1: $17.24
UTG+2: $10.60

Pre Flop: ($0.15) Hero is MP1 with 9 :diamond: 9 :spade:
1 fold, UTG+1 calls $0.10, 1 fold, Hero raises to $0.40, 5 folds, UTG+1 calls $0.30

Flop: ($0.95) 8 :spade: 3 :diamond: 5 :club: (2 players)
UTG+1 checks, Hero bets $0.64, UTG+1 calls $0.64

Turn: ($2.23) 5 :spade: (2 players)
UTG+1 bets $0.85, Hero raises to $2.50, UTG+1 raises to $5, Hero raises to $9.64 all in, UTG+1 folds

Reply
Garggamel

Nie powiem, piękne rozdania bambucza1988, takim sposobem nie wyjdziemy wyżej :truestory: .

Reply
bambucza1988

zajcur - standardowo daje sajzing 4betu x2,2 i nie zwiekszam celowo bo ludzie wystarczajaco duzo folduja po 3becie, wiec im nizej tym oszczedniej i mniej razy musi sie udac,
a flop spadl dosc dobry dla mnie i wydaje mi sie ze to dobra okazja do rejza, chyba ze gra w ten dziwny sposob AQ QQ JJ- wtedy kupa, ale watpie, AA i KK moglby tak zagrac i wtedy tez kupa bo moge wyrzucic go tylko z KK, ale to za duze szambo sie robi i oprocz AA KK mi ten rendz do niego nie pasuje, wiec reszta to smieci, TP+GK, drugie pary itp ktore folduja

Garggamel - jeszcze 10,5bi i awans, uzbieralbym tyle bez problemu ze spazzow z tego miesiaca :f_tongue:

Rozdania:
1. smieszna reka, dla jaj wrzucam, ale gdyby nie fajny river to wyrzucilby oszolom mnie ze splita

Spoiler

Poker Stars $0.08/$0.16 No Limit Hold'em - 7 players - View hand 2748278

UTG+1: $19.14
MP: $22.63
CO: $16.00
BTN: $16.00
SB: $14.59
Hero (BB): $16.01
UTG: $22.87

Pre Flop: ($0.24) Hero is BB with J :club: 7 :diamond:
5 folds, SB calls $0.08, Hero checks

Flop: ($0.32) 2 :spade: 3 :club: 7 :club: (2 players)
SB bets $0.16, Hero raises to $0.51, SB raises to $1.76, Hero calls $1.25

Turn: ($3.84) T :club: (2 players)
SB bets $3.68, Hero calls $3.68

River: ($11.20) 2 :club: (2 players)
SB bets $8.99 all in, Hero calls $8.99

Final Pot: $29.18
SB shows J :diamond: 7 :heart: (two pair, Sevens and Deuces)
Hero shows J :club: 7 :diamond: (a flush, Jack high)
Hero wins $27.87
(Rake: $1.31)

2. a teraz cos na powaznie
za nisko zagralem 3bet bo palec mi za szybko zlecial na myche i od tego zaczely sie problemy
regulars mgnMeF - wtsd 24, wwsf 37, wssd 61
donk 8, 5, 12, donk-fold 47
agg 29, 22, 23
aggf 2,6 1,7 2,5

jak to gracie??

Spoiler

Poker Stars $0.05/$0.10 No Limit Hold'em - 9 players - View hand 2748279

UTG: $3.90
UTG+1: $10.30
UTG+2: $14.75
MP1: $14.36
MP2: $19.04
Hero (CO): $10.00
BTN: $10.61
SB: $26.83
BB: $12.31

Pre Flop: ($0.15) Hero is CO with A :diamond: A :spade:
3 folds, MP1 raises to $0.25, 1 fold, Hero raises to $0.75, 3 folds, MP1 calls $0.50

Flop: ($1.65) J :diamond: 3 :heart: Q :heart: (2 players)
MP1 bets $1.05, Hero calls $1.05

Turn: ($3.75) 5 :club: (2 players)
MP1 bets $2.40, Hero calls $2.40

River: ($8.55) 6 :heart: (2 players)
MP1 bets $6.05 all-in, Hero folds

Final Pot: $8.55
MP1 wins $8.17
(Rake: $0.38)

Spoiler

teraz jak na to patrze to mam fold na turnie juz, ale nie umialbym foldowac

i cos zeby sie posmiac:

Reply
jarekhell1

Hej, ja tez te AA jak mowisz folduje na turnie juz. Board trafia swietnie w calling range do 3betow, imo AQ, AK hearts ty tu dosc mocno ograniczasz, + przy takim donk becie on tych rak nawet tak nie powinien grac. Dokladajac do tego super niskie wwsf mamy izi zrzutke na turnie nie majac notek co on tak gra.

Reply
Varrancomando

Jeśli nie wiesz co zrobić to folduj :f_drink:
Jeśli miał nutsa to dziwna linia. Pewnie nie bardzo wiedział jak to rozegrać i postanowił napierdalać

Reply
bambucza1988

brakujace $ w hmie

dziwna sprawa bo wydaje mi się, ze jak wczoraj popoludniu wylaczalem gre to miałem tyle samo na starsach i w hmie, a wieczorem jak wrocilem do domu to mam na starsach tyle samo, ale w hmie juz 20$ mniej, jakby jakiejś reki nie zczytalo czy jakis blad sie zrobil, dlatego zamowilem historie rak z ostatniego tygodnia i dorzucilem, ale to nic nie dalo bo hm pokazal ze sa same duplikaty
te programy wiecznie się nie zgadzają w obliczeniach, ale co jakiś czas wyrownuje licznik na starsach żeby pokazywalo tylo co w hmie i robilem to tydzień temu, w obu programach licznik pokazywal to samo co do centa, a teraz bardzo duza roznica jak na tydzień czasu, 2bi?

nie pierwszy raz mam taka sytuacje i roznice w kasie sa czesto, wiec cos jest nieprawidlowo
JAK ZROBIC ZEBY TO SIE ZGADZALO ??? :f_confused:

(nie odbieralem zadnego bonusu z rb, nie mam bonusu od wplaty, pieniadze wplywaja mi tylko z gry na stole)

AWANSSSS :sfishy:

w kazdym razie pisze o tym bo w dwa dni zrobilem 13bi i mam rola 621, nazbieralem expa i mialem pyknac dzis na wyzszym lvlu, hm pokazuje ze mam za malo o 2bi, wiec chyba go oleje i zastosuje sie do tego co pokazuja starsy i zagram nl25

Spoiler :fuckyeah:

Reply