Najdłuższa sesja życia za mną:

Rekord pobity bardzo. Nad EV, bo dwa razy wygrałam all in z JJ vs AA i kilka razy fishom nie weszły drawy w sytuacjach all in 
Będę sobie tu analizowała rozdania i jak grać przeciwko komu itd. Robię to na własne potrzeby tutaj, bo będzie wygodniej. W sumie mogłabym zapisywać w wordzie itd, ale... 
Pierwsza analiza 
Poker Stars $0.10/$0.25 No Limit Hold'em - 4 players - View hand 2789042
DeucesCracked Poker Videos Hand History Converter
Hero (BB): $27.30
CO: $29.92
BTN: $25.00
SB: $17.40
Pre Flop: ($0.35) Hero is BB with 8
7 
CO raises to $0.65, 2 folds, Hero calls $0.40
Flop: ($1.40) 9
5
6
(2 players)
Hero checks, CO bets $0.90, Hero raises to $2.97, CO calls $2.07
Turn: ($7.34) K
(2 players)
Hero bets $5, CO calls $5
River: ($17.34) K
(2 players)
Hero bets $18.68 all in, CO calls $18.68
Final Pot: $54.70
Hero shows 8
7
(a straight, Five to Nine)
CO mucks Q
Q 
Hero wins $53.95
(Rake: $0.75)
Open przeciwnika na CO: 28%, 1.2kh.
Mój cold call range będzie wyglądał mniej więcej tak:

+ 3beta 10%, bronię więc około 35% z BB vs CO.
Przeciwnik:

Wysoki fold to 3bet więc na pewno mogę 3betować go częściej. Wybrałabym offsuit asy albo niskie suited connectory.
Czy chce mieć jakiś range do donkowania? Nie. Czy chcę coś x/r? Tak. Gram x/r 55, 66, 99 oraz 87s. 13 kombinacji. Na jakimś filmiku trener mówił, że na każdą kombinację dla value powinno przypadać 1.5-2 kombinacje dla blefów, weak ręce. Nie uzasadnił tego, a ja nie bardzo rozumiem, dlaczego ma być więcej blefów...
Według tego powinnam raisować 19,5 do 26 kombinacji jako blef. To się przekłada na 9.8% do 11,7% check raise.
Najpierw ustalę swój range do x/c a potem z reszty wybiorę coś do x/r.

Gram x/c ze wszystkimi kartami suited, które mają overkartę + backdoor flushdraw oraz układy suited (wszystkie), które mają gutshota + overkartę.
Wyszło 190 kombinacji czyli 57,2% rangu preflop do x/c + 10% do x/r, gram x/f zaledwie 33% czasu... coś za mało

Dałam do x/c ręce typu AT-AJ i KQo, bo przeciwnik betuje gorsze ręce.
Hmm, może powinnam część Axs i Kxs z backdoorami przenieść do x/r? Spróbujmy. Bez tych rąk w x/c broniłabym 60% rangu z preflopa.
A więc mam na flopie x/r:

x/c:

Przenosimy się do turna. Spada król w clubsach. Idealna karta dla części weak x/r rangu, więc może dlatego warto x/r Kxs i Axs.
Na turnie z x/c rangu z flopa, x/c:

Co stanowi około 60% rangu z x/c flopa, czyli tyle, ile powinno być (fold to cbet 40% na turnie).
Skoro na flopie x/r swoje nutsy, myślę, że na turnie nie mogę zagrać x/r, bo po prostu zawsze tam będę miała blefy, a nigdy value, dlatego ręce typu J8, T7 nie w clubsach muszę foldować.
A co z mojego x/r rangu z flopa kontynuuję na turnie?

Wyrzucam układy Axs inne niż w clubsach, a Axs w clubsach gram przez bet. K6 oraz K5 gram przez bet, a inne Kx (nie tylko clubsowe) zagram przez x/c. Chociaż w sumie mogłabym kontynuować agresję z dowolną ręką z x/r flopa, bo spada scarry karta.
River. Przez x/c gram:

Co ponownie stanowi 60% x poprzedniego x/c range. Właściwie mogłabym wyrzucić 77 i 88 a zostawić gorsze 9x np. J9s zamiast 77. Muszę callować dużo 9x, żeby przeciwnik nie miał autoprofitu w 3 barrelach.
Z x/r range wrzucam na river:

Czyli 33% x/r z flopa i 76% z bet after x/r z turna.
Wnioski z tej ręki?
- muszę grać trzy razy x/c większą ilość 9x niż się spodziewałam
- pure blefy na nl25 nie będą dobrym pomysłem, bo przeciwnicy nie zrzucają zbyt łatwo układów typu top i over para
- powinnam z % nutsowych układów z x/r flopa grać poprzez x/c turna jako że ze sporą częścią x/r bluff nie mogę kontunować na turnie i mój bet after flop x/r staje się nuts heavy i przeciwnik może za każdym razem foldować
PS. Oczywiście na turnie nie mam już Kxs