Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Z 48,72$ do 10 000$

440 Posty
50 Użytkownicy
154 Reakcje
19.7 K Wyświetlenia
pioter93

Napisane przez pawellloo
Jeżeli grasz tylko na starsach, początkowo jako huda możesz używać darmowego JIvaro basic. Są tam 3 podstawowe statyski VPIP PFR i AF post flop. Z czasem jak zaczniesz ogarniac bardziej staty , przesiadka na hm2/pt4 :)

Polecam jivaro! Sam też używam, dodatkowo pokazuje ilość bb przy hudzie każdego gracza, a to się przydaje grając kilka stolików bo nie trzeba co chwile przeliczac kto ile ma bb

Odpowiedz
Cytat
pioter93

Napisane przez Achwen
Może z turniejami nie idzie mi za dobrze ale zaczynam widzieć swoje braki .. :) np.
- Brak oznaczania ludzi i robienia notatek
- za luźno granie jak mam +50bb w turnieju
- brak odpowiedniego zarządzania kapitałem

Polecam Ci oglądać filmiki trenerów mtt do których masz dostęp, możesz też zasubskrybowac jakiś kanał na twitchu jeśli chcesz zainwestować parę dolcow i jeśli ogarniasz trochę angielski , osobiście mogę polecić Jaime Staples'a miesięczna subskrypcja jego kanału to 5$ a jeśli obejrzysz kilka godzin jego gry to gwarantuje że sporo się nauczysz (koleś ma też kanał na yt i wrzuca tam filmy z Deep runow w turkach. Ze swojego doświadczenia mogę Ci powiedzieć ze na sukces w mtt składają się 4 rzeczy:
Solid bankroll
Solid mindset
Solid gameplan
Solid volume
Jeśli będziesz w miarę dobry i cały czas się uczył nie będziesz tiltowal i jeden pechowy turniej nie będzie wpływal na kolejne, będziesz miał głębokiego rolla i rozegrasz odpowiednią ilość turniejów to nie ma opcji żeby nie odnieść sukcesu i nie shipnac czegoś grubszego

Odpowiedz
Cytat
viceerr

Rób notatki :) One zawsze okażą się pomocne :)

Odpowiedz
Cytat
Achwen

Ok już mam zaraz go przetestuje

Odpowiedz
Cytat
Achwen

AF - Aggression Factor - wskaźnik agresji - ukazuje poziom agresji danego gracza w danej rundzie lub na przełomie wszystkich rund. Oblicza się go w następujący sposób: (ilość zakadów + ilość podbić+ilość przebić) / ilość sprawdzeń

VPIP lub VP$IP to procent rąk, w jakich gracz włożył dobrowolnie do puli pieniądze przed flopem. Jeżeli gracz, który wniósł do puli blindy zobaczył flop bez dodatkowych inwestycji, ponieważ nikt nie podbijał, to takie rozdanie nie jest w tych obliczeniach uwzględniane.

Wskaźnik PFR (preflop raise) mówi o tym, jak częśto dany gracz podbija w pierwszej rundzie licytacji. PFR równy 10% mówi, że gracz podbija przed flopem w 10% rozdań.

Dobrze znalazłem?

Odpowiedz
Cytat
Achwen

Można ustawić w JIvaro basic tak aby ciągle wyświetlały się statystyki a nie po najechaniu na gracza?

Odpowiedz
Cytat

Tak dobrze znalazłeś :f_thumbsup:

Odpowiedz
Cytat
Wronx93

Xeester jest rowniez darmowy przez miesiac, tam masz wiecej statystyk. Jak nie bylo mnie stac na HM2 to z niego korzystalem.
Co do rozdan, ktore wrzuciles - AA zdecydowanie sizingi bym zmienil, bo po tym co zrobiles na flopie i turnie juz ciezko Ci ewentualnie uciec z tego spota. A po drugie betuje tylko flop i turn, river zaleznie od gracza i sizingu - check/call lub check/fold. Poniewaz, nie widze gorszych rąk, ktore calluja 3 streety na dodatek z takimi sizingami.

2 lapa ( A5o) - jesli gracz limpujacy jako pierwszy, pokazywal wczesniej zagrania limp/fold to wsuwka - pushujesz equity preflop + zyskujesz folding equity

Pozdro

#Edit: Torba z takim rollem, jest niemal nieunikniona na mtt

Odpowiedz
Cytat
Achwen

http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/16140252_F3FED80D3F wczesniej probowal ukrasc pule 2 razy dobrze zagrane czy zbyt ryzykownie

Odpowiedz
Cytat
viceerr

Napisane przez Achwenhttp://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/16140252_F3FED80D3F wczesniej probowal ukrasc pule 2 razy dobrze zagrane czy zbyt ryzykownie

Preflop masz mega odsy pod call ale ta ręka może często Cię w kłopoty wprowadzić jeśli np trafisz top parę.
Na flopie nie podoba mi się ten donk bet za pota. Co chcesz nim osiągnąć? Powinieneś raczej zagrać mniejszy bet za prawie pół pota a najlepiej check/call i agresywniej uderzać na turn.
Na turnie Twój check jest ciekawy gdy zwalniasz na tym A. Betując dalej przeciwnik może odpuścić pota a tak dajesz mu zablefować i reprezentować tego A. Wsunął to mamy łatwy call ale jeśli np by normalnie zagrał 1/2 pota lub więcej to x/r byłby chyba najlepszym wyjściem.

Odpowiedz
Cytat
Achwen

http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/16155190_4B134FA5A0 nie za szybko all-in wbity ? koleś ostatnie 3 rozdanie do wszystkiego wchodził.Z drugiej strony po flopie mam mniej niż jest w pulli..

Odpowiedz
Cytat
Achwen

http://www.boomplayer.com/pl/poker-hands/Boom/16155257_3ABCD45778 czy dobry pass?

Odpowiedz
Cytat
patolog44

czemu to ATs otwierasz 3x?

Odpowiedz
Cytat
Achwen

myslalem ze uda sie ukrasc :P blindy

Odpowiedz
Cytat
Achwen

Podsumowując pierwszy tydzień :
- rozegrałem 38 turniejów
- stan konta -20,22 od stanu początkowego
- w 10 turniejach udało mi się dojść do miejsc płatnych
- najwyższa wygrana 4$ za 4 eliminacje w turnieju

Cele na przyszły tydzień :
- spróbować wyjść w tygodniu na +
- wejść do turnieju finałowego :)
- przyswoić wiedzę z liczenia oddsów/impleid odds
- starać się ciągle polepszać grę

Odpowiedz
Cytat
Achwen

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 38
Typ gier: MTT
Zysk/strata: -20,22$
Aktualny bankroll: 28,5$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 1

Odpowiedz
Cytat
grucha90

Jak dla mnie ten fold z ATs slaby.

Bije Cie 6 combo setów + overpary, które pewnie częściej on raisuje pre niż calluje

W puli już jest tak dużo, że jak dla mnie to wrzucamy stacka bo w takich turniejach sprawdzi Cię dużo Tx, flush drawów, jakieś over karty + gutshoty czy J9 itd

Odpowiedz
Cytat
viceerr

Musisz grać tańsze turnieje bo za tydzień nie będzie już za co grać :(

Odpowiedz
Cytat
Achwen

kurcze patrząc teraz na swoje wyzwanie to bardzo ciężkie będzie do osiągnięcia..

Odpowiedz
Cytat
Achwen
Odpowiedz
Cytat