A tu jeszcze taka miła rączka ![]()
BOOM
http://www.boomplayer.com/en/poker-hands/Boom/16108140_A737F53897
pytanko czy można było lepiej to rozegrać? np 3b push na jego bet na river hmm?
Karetka asów? Czemu nie? ![]()
udało się value wyciągnąć ale sam dziwię się dlaczego ![]()
BOOM
Planuje w najbliższej przyszłości kupić nowy laptop między innymi do grania i tu pytanie do obserwatorów bloga odnośnie tego Acera:
http://allegro.pl/4-rdzenie-acer-aspire-e-4x2-16-500gb-4gb-win8-hdmi-i5036735094.html
Obecnie mam Asusa i byłem z niego zadowolony przez kilka dobrych lat
Niestety czas jego dobiega końca i chęć grania na większej ilości stolików prosi się o wyższą rozdzielczość
Napisane przez C0rnel
mocno kuleje showdown, które nie bardzo jeszcze wiem jak naprawić.
Grać więcej betów for value a mniej blefować
Sam mam Asusa R700V z 1600*900. 17,3" , dupy nie urywa. 4 stoliki z dużym hudem ( spiny ) i kiszka. Nie wiem jak twój portfel,ale szukaj czegoś z Full HD.
Dużo nie blefuje
Tzn jak trafia board w mój range to betuje i dostaje szybkie foldy ;d jak widac netwon ładnie w górę leci a z tego tygodnia co wstawię wszystko ładnie w poniedziałek jeszcze lepiej, ale showdown dalej skacze jak szalone... nie moja wina, że na tych stawkach albo pasują wtedy leci showdown up albo calling stationy i wtedy tracę to co zabetowałem na floopie ;/ chyba, że akurat coś trafie
Staram się poprawiać grę, z uwagi na dużo wolnego czasu w tygodniu robię w sumie więcej analiz, które mnie kręcą niż gram
ale jednak nad volume będzie trzeba też poćwiczyć
Imo wiecej ramu tak przynajmniej 8 gb i jakas srednia grafike i bedzie smigalo .
Osobiscie preferuje stacjonarki aktualnie siedze na czyms takim http://allegro.pl/6x3-5ghz-16gb-gtx750ti-strix-inkera-gc-dla-graczy-i5697105839.html tylko zasilacz inny.
Tak na marginesie dlaczego spiny a nie sng turbo? Co sklonilo cie do zmiany?
Dzięki ale ja jednak wole laptopa i aż taki dobry nie jest mi potrzebnym a chciałbym jeszcze cos kasy zostawić na kilka podróży które planuje w najbliższej przyszłości
Dlaczego spiny? Hyper turbo juz wczesniej mnie kręciło jak napisałem kilka postów wyżej ale opinia, ze to gamblerka itp zniechęcały mnie. Blog uczniaka, jeffreya i kilku innych sprawił jednak, ze przekonałem sie do tego typu gier i jak na razie mindset o wiele lepszy mimo większej wariancji gdyż gra mi sie lepiej. Po prostu mam frajdę z tych gierek jak i dokladny plan działania na przyszłość odnośnie pokera.
Niestety nie udało się wygrać card protectora od Pokerstarsa
Flipek AQs < TT nie siadł ♣

Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 103:f_frown:
Typ gier: SnG (Spiny 1$)
Zysk/strata: +15,00$
Aktualny bankroll: 85,29$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 7
82chEV\game

Kilka rad od innych graczy i showdown wraca w górę
Zielona trochę skacze ale nie ma tragedii ![]()
Dużo nie będę się rozpisywał dziś z powodu zmęczenia ale jutro postaram się coś nabazgrać ![]()
Jeszcze taką rączka na koniec:
BooM
Budżet 2k pln,
znalazłem takie cudo z tym, że Lenovo ;d nigdy go nie miałem ale opinie w necie przeróżne - zresztą jak o każdej firmie
http://allegro.pl/bialy-lenovo-z51-70-intel-i3-8gb-1tb-r7-m360-fhd-i5684995955.html
A więc zdecydowałem się na fanpage. Będzie prowadzony równolegle z blogiem tutaj z tym, że tam będą częściej wpisy a tu głównie BRM
jakby ktoś chciał to zapraszam ♠_drink:
Matko jaka czerwona. Zwolnij trochę i na 1$ to naprawdę nie opłaca się być tak agesywnym!
Update
Ilość rozegranych rąk/turniejów: 142
Typ gier: SnG (Spiny 1$)
Zysk/strata: -2,00$
Aktualny bankroll: 82.72$
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 8
91ChEv\game

Mimo iż cały tydzień szło dość dobrze to wariancja mnie dopadła i trochę pokarany dziś zostałem
Ale nie ma źle ważne, że pomarańczowa leci w górę...
Dość ważnym krokiem który dokonałem w tym tygodniu było przejście na 2 stoliki, czas pokaże na ile byłem na to gotowy ale osobiście uważam, że gra mi się znacznie lepiej.
Trochę zmieniłem styl i jak widać czerwona trzyma poziom co uważam za dobry krok
Niebieska rośnie chociaż dziś mocno spadła.
Może jeszcze kilka słów o mindsecie, który ma się świetnie mimo bad beatów itp. Jedyny problem to długość grania bo jak widać volume słabe ale jak czuje zmęczenie lub coś zaczyna mnie rozpraszać to nie gram na siłę tylko robię sobie przerwę.
heja , graj tylko tyle ile jesteś w stanie
to jest wymagająca odmiana , ja potrafiłem makymalnie 40-50 spinów w 2-3 godziny zagrać ciągiem na 3 stolikach i gra się zaczęła psuć po prostu pod koniec ze zmęczenia materiału
i głupie spazzy się włączały rób sobie częściej przerwy , w końcu możesz sobie na to pozwolić
Pozdro , wierzę w ciebie