Oficjalna premiera była ~2 miesiące temu. Bugów na 10 nie ma, można się przyczepić generalnie do nowej polityki M$, ale to i tak wpłynęło już na starsze systemy...

Update XI
Ilość rozegranych rąk: 18 551
Typ gier: cash short handed
Zysk/strata: -$58,71
Aktualny bankroll: $424,77
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 13
Po ostatnim dość energicznym weekendzie mój organizm wyraził sporą dezaprobatę - praktycznie cały ostatni tydzień musiałem przez to spędzić w domu. Przełożyło się to na rozegranie osiemnastu i pół tysiąca rąk w ponad trzydzieści cztery godziny... niestety z dość "mizernym" rezultatem - bankroll skrócił się o prawie $60
Zacząłem szukać przyczyny w "wypaleniu się na Zoomie" i wróciłem nawet na parę godzin na regularne stoliki. Tutaj też gra nie do końca się kleiła i ciężko było wyjść poza praktycznie Break Even. Całe zawirowania mindsetowe odniosły jednak dość pozytywny rezultat. Przypomniałem sobie bardzo ważną kwestię, poruszoną kiedyś w serii How to get Out of the Micros - Overfold against aggression (lub jak to jest określone w dziale artykułów strategicznych: Eksploatujące foldy). Chciałem już zakończyć przygodę z Zoomem NL10, ale po oczopląsie, który dostałem, gdy odpaliłem sześć regularnych stolików, jeszcze trochę się z nim "pomęczę" :f_biggrin:.
![]()
Pozapokerowo ~~ tym razem zgodnie z planem KEKONY i CLOSTERKELLER. Rokowo/metalowy koncert lokalnych zespołów i dobra gotycka impreza - czuję się spełniony ![]()
![]()
Co w nadchodzącym tygodniu? Pokera online będzie zdecydowanie mniej, bo trzy dni spędzę na wyjeździe ze znajomymi z liceum, ale tym razem prawdziwe żetony pójdą w ruch
W weekend z kolei wyjeżdżam do rodziny, więc w klubach też niezbyt pogoszczę (ale pewnie coś, gdzieś, kiedyś się załapię
)
Przede wszystkim mindset! ♠_cool:

Update XII
Ilość rozegranych rąk: 3 271
Zysk/strata: $104,64
Aktualny bankroll: $529,41
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 14
W minionym tygodniu pokerka online trochę tylko w poniedziałek, wtorek i niedzielę.
W sumie sześć godzin, trzy tysiące rozdań i ponad sto dolarów profitu!
#całeżycienadEV
![]()
Środa-piątek to znajomi z liceum i okolice Szczecina. Był pokerek live w doborowym towarzystwie (w tym wygrana w krótkiej rozgrywce z Hubertem ♠_cool:) i cały wyjazd zdecydowanie na plus (pomimo ponad godzinnego stania nocą w szczerym polu dzięki kochanym PKP :f_biggrin:).
![]()
Weekend u rodziny w Trójmieście i spanie do trzeciej po południu ♠_zZz: ♠_ugly: ♠_zZz:
Oj ciężko, ciężko się będzie teraz przestawić na wczesne wstawanie do szkoły...
![]()
Nadchodzi ostatni tydzień teorii nauki prawa jazdy - być może w końcu czas, by jakieś testy zacząć robić
W szkole mnóstwo sprawdzianów wszelkiego rodzaju. Jakoś nie przejmuję się zbytnio, by wspaniale wypaść na maturze (ahhh... te marzenia o życiu pokerzysty... ♠_cool:), tylko by ją po prostu zdać. Właśnie... ale by ją zdać, trzeba wpierw do niej być dopuszczonym.
Koncertowo zapowiada się sobotni wypad na Kult (zamówione parę dni temu bilety już błyszczą koło mnie na biurku :f_grin:) oraz folk-metalowa niedziela w Estradzie! \m/ \m/
(trochę ubogo na tym blogu w zdjęcia... za tydzień coś z tym wymyślę)
Wszystko piszę tak jakoś chaotycznie.... po prostu balansuję konteksty wypowiedzi! ♠_cool:

Update XIII
Ilość rozegranych rąk: 9 976
Zysk/strata: $4,86
Aktualny bankroll: $534,27
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 15
Spokojne dziewięć tysięcy rąk na Zoomie NL10 z profitem 100$ i nagłe załamanie! Lekka frustracja, że $$$ mogłyby lecieć szybciej! Godzinna przygoda na regularnych stolikach NL25 wiele nie zmieniła. Z kolei równie długa gra na tychże stawkach na Zoomie była o wiele bardziej interesująca!
Poziom rybek porównywalny do NL10, czyli bardzo przyjemny ♠_biggrin:
Spoiler
Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
SB: $13.06 (52.2 bb)
BB: $44.93 (179.7 bb)
UTG: $25.40 (101.6 bb)
MP: $74.44 (297.8 bb)
Hero (CO): $30.10 (120.4 bb)
BTN: $32.47 (129.9 bb)
Preflop: Hero is CO with K
K![]()
UTG folds, MP calls $0.25, Hero raises to $1, BTN folds, SB calls $0.90, BB raises to $4.25, MP calls $4, Hero raises to $30.10 and is all-in, SB folds, BB calls $25.85, MP calls $25.85
Flop: ($91.30) 5
J
8
(3 players, 1 is all-in)
BB bets $14.83 and is all-in, MP calls $14.83
Turn: ($120.96) 8
(3 players, 2 are all-in)
River: ($120.96) 9
(3 players, 2 are all-in)
Results:
Spoiler
$120.96 pot ($2.00 rake)
Final Board: 5
J
8
8
9
BB showed 4
7
and lost (-$44.93 net)
MP showed 9
A
and won $29.66 (-$15.27 net)
Hero showed K
K
and won $89.30 ($59.20 net)
Niestety mimo stale wzrastającego poziomu gry zbyt często daję się ponieść emocjom i analityczny umysł zamiast chwilę się zastanowić przed sprawdzeniem PSB na turnie i riverze widzi tylko TPTK w 3betowanej puli...
Spoiler
Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.
SB: $56.29 (225.2 bb)
Hero (BB): $61.32 (245.3 bb)
UTG: $34.17 (136.7 bb)
MP: $53.07 (212.3 bb)
CO: $30.24 (121 bb)
BTN: $14.88 (59.5 bb)
Preflop: Hero is BB with Q
A![]()
UTG folds, MP raises to $0.75, 2 folds, SB calls $0.65, Hero raises to $3, MP calls $2.25, SB folds
Flop: ($6.75) 5
Q
5
(2 players)
Hero checks, MP bets $3.25, Hero calls $3.25
Turn: ($13.25) 2
(2 players)
Hero checks, MP bets $12.75, Hero calls $12.75
River: ($38.75) 2
(2 players)
Hero checks, MP bets $34.07 and is all-in, Hero calls $34.07
Results:
Spoiler
$106.89 pot ($2.00 rake)
Final Board: 5
Q
5
2
2
Hero mucked Q
A
and lost (-$53.07 net)
MP showed 4
5
and won $104.89 ($51.82 net)
Połowy na wyższych stawkach skróciły tygodniowy profit do niespełna pięciu dolarów.... Wiadomo, że pół tysiąca rozdań to nawet nie jest mierna próbka, ale pokazały one coś bardzo istotnego - zbyt często jeszcze zamiast analizować struktury kart i zakresy przeciwnika widzę na stole kupkę dolarów. Nie popełniam błędów przeszłości, kiedy to grałem wręcz z otwartym kasjerem "byleby nie skończyć sesji na minus", ale wciąż sprawdzenie dochodów ze stolików 1-2 razy w tygodniu nastawia mnie zbytnio na results oriented.
Trochę nagnę zasady Mega Bankroll Challenge, ale do końca roku mam zamiar nie otwierać kasjera i tym samym nie będę uzupełniać na blogu bilansów zysków/strat oraz stanu aktualnego bankrolla.
Co niedzielę będzie pojawiał się update zawierający ilość rozegranych rąk oraz zmiany w życiu pokerzysty i imprezującego co weekend licealisty. Jak wyjdzie? Zobaczymy. Jeżeli temu podołam będzie to milowy krok na mojej drodze rozwoju "zawodowego pokerzysty" ♠_biggrin:
![]()
Piszę to do Was wykończony po wczorajszym koncercie Kultu i szykując się na grających za parę godzin w Estradzie Percival Schuttenbach
Jak głosi sygnatura jednego z użytkowników tego forum (wybacz, że nie pamiętam Twojego nicku :f_tongue:)
The Only Easy Day Was Yesterday! ♠_cool:

Update XIV
Ilość rozegranych rąk: 8 797
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 16
Już niedługo, coraz bliżej(...)"
Marzenia o długich nocach w Las Vegas doczekają się spełnienia, ale w najbliższej perspektywie najprzyjemniej się będzie grało w karty studiując. Tylko, by się dostać na studia, trzeba zdać maturę, a by zdać maturę, trzeba być do niej dopuszczonym ![]()
Od jakiegoś czasu kładąc się spać planowałem i zapisywałem obowiązki na kolejny dzień (z ich realizacją to różnie bywało, ale...). Koniec semestru się zbliża, więc wypadałoby do tej szkolnej nauki trochę się przyłożyć. Dotychczasową kartkę A5 z ramowym planem dnia zastąpi bardziej rozbudowany plan całego tygodnia! Będzie on uwzględniał (niestety nadchodzące dość prędko) daty pisania zaległych sprawdzianów, poprawki tych, co się w nich nie powiodło i nowe nadchodzące (z koncepcją, by w dni je poprzedzające odciągnąć chociażby na chwilę wzrok od monitora i skierować go do podręczników). Oczywiście by oprócz zdania matury myśleć też trochę o swojej przyszłości w terminarzu zawarte będą liczne szkolenia pokerowe, jak i same sesje. Z pewnością samo rozplanowanie zajęć nie gwarantuje ich wykonania, ale daje bardzo ważny bodziec i szanse na naukę rosną z dążących do zera na minimalne ![]()
![]()
Po napisaniu ostatniego wpisu na tymże blogu niedzielny wieczór wypełniał folk metal i lana z kija Perła ♠_drink:
Spoiler

Wczoraj z kolei amerykańska grupa postarała się o niesamowity punkowy klimat!
Spoiler

![]()
Dnia minionego też wybory do parlamentu... wyniki każdy zna, ale i tak niezależnie od nich najbardziej kuszące wydają się Filipiny, kubek popcornu i bezpieczne obserwowanie płonącej Europy w telewizorze
Jeśli postanowiłeś nie zaglądać do kasjera i nie podajesz wyników do MBC to niestety nie mogę zaakceptować takiego raportu, bo równie dobrze mógłbyś go w ogóle nie wstawiać. Musisz zdecydować się co jest dla Ciebie ważniejsze - udział w zabawie czy niezaglądanie do kasjera.
Skoro tak, to wybieram rozwój (udział w MBC i szansa na wylosowanie wyższego statusu utracił i tak sporo na znaczeniu po zmianach na forum oceny rozdań...
)
Tym razem nie Update nr milion pięćset sto dziewięćset tylko krótkie podsumowanie października i plany na nadchodzący miesiąc!
![]()
Postanowienia niezaglądania w kasjer dotrzymałem! (przez promocję na bilety na Spin&Go parę dni temu missclikiem odpaliłem nie ten turniej, do którego miałem wygrany bilet i kątem oka niestety zobaczyłem bankroll - oscylował on w granicach $400-$500).
![]()
Jutro rozpoczynam jazdy i przy odrobinie (no dobra - przy spooorej ilości) szczęścia uda mi się zdobyć prawko do końca roku!
Jak mieszkacie w Bydgoszczy radzę ostrożnie chodzić przez najbliższe tygodnie po ulicach ![]()
![]()
Zaplanowane planowanie nie do końca było realizowane... Przyczepione na magnes przy biurku ładne kartki z w miarę przejrzystym planem tygodnia z zaplanowanymi zadaniami pozostały przejrzystym planem tygodnia z zaplanowanymi zadaniami... w większości niezrealizowanymi ![]()
No!
To teraz czas to jakoś ładnie na blogu napisać, by trudniej było się wymigiwać!
Plany na listopad 2015
= Grać w pokera max do godziny 21 (z wyłączeniem komputera do godziny 22)
= Obejrzeć do końca serię Wakacyjny grind rushera
= Obejrzeć 4 serie, dzięki którym pozbędziesz się leaków
= Popracować nad analizą własnej gry
= Rozwinąć kontakty w społeczności PokerStrategy w celu wspólnej nauki i analiz
= Wziąć się za naukę do matury trochę bardziej niż w minionym miesiącu (dość łatwy cel - progres z zera)
= Przeczytać Zapiski na pudełku od zapałek i Drugie zapiski na pudełku od zapałek Umberto Eco
= Korzystać z życia i imprezować co weekend!
Minęło tylko dziesięć dni, a ile się w tym czasie wydarzyło: dodałem dwa kolejne stoliki Zooma, leniłem się i bardzo pobieżnie analizowałem rozdania, komputer tak się zwiesił, że po restarcie i aktualizacji zresetowało ustawienia PokerStars i w związku z tym poznałem ponownie poziom bankrolla... Zobaczyłem go i lekko posmutniałem. Wynosił on ~$450. Dziesięć dni gry po kilka godzin dziennie i b/e. Uznałem, że czas coś zmienić, wyrwać się w końcu z tej, już praktycznie miesięcznej, stagnacji. Chwilowy powrót na regularne stoliki i próby odnalezienia się raz tam, raz to na zoomach stopiły kapitał do niespełna czterystu dolarów... Koniec z tym!
Oczywiście nie koniec z pokerem, tylko początek. Koniec zabawy w grindera microstawek nawalającego 1k hands/hour na NL10 i zdecydowane skupienie się na zrozumieniu pokera. Z postawy "A teraz pogram sobie godzinkę-dwie w karty" czas na bardziej profesjonalne podejście! Mam zamiar zacząć grać według schematu: { godzina gry | pół godziny analizy }. Godzina ta będzie spędzana na 3 stolikach regularnych (na razie oczywiście NL10 :f_tongue:). Analizę z kolei oprę na dokładnym przeglądaniu wszystkich rozegranych podczas sesji rozdań i staraniu się wychwycenia jak największego odsetka błędów.
Teraz biorę się za porządne uprzątnięcie biurka oraz przygotowanie ramowego planu na nadchodzące dni, od jutra ruszam z nowym schematem rozwoju pokerowego i od niedzieli (jeżeli moderator zabawy się zgodzi :f_tongue:) wracam do Mega Bankroll Challenge!
Forumowicze! - szykujcie się na zasyp na dniach nowych rozdań w dziale analiz.
Fishe! - szykujcie swoje $$$.
Wielki świecie pokera! - nadchodzę!

Update XV
Ilość rozegranych rąk: 40 216
Zysk/strata: -$138,56
Aktualny bankroll: $402,88
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 19
Zawirowania w tym moim rozwoju pokerowym takie, że aż ciężko pewnie nadążyć
Wracam do MBC i powyższe statystyki pokazują ilość rozegranych przeze mnie rąk oraz zmianę bankroll od czasu ostatniego update'u zawierającego stan bankrolla, czyli od dziewiętnastego października. Jak widać - ostatnie cztery tygodnie nie były zbyt kolorowe...
Przejście z nawalanych na ilość zoomów na trzy stoliki regularne i nastawienie na totalną eksploatację przeciwników uważam za wstępnie udane. Na razie rozegrałem nowym systemem dopiero cztery sesje ale już się w pełni przestawiłem z błyskawicznego podejmowania decyzji na uważne analizowanie i przyglądanie się grze przeciwników.
![]()
Liczę na ciekawe analizy i dyskusje w dziale Dyskusji o rozdaniach - pojawiło się tam ostatnio sporo moich ciekawych rąk i z każdym dniem będę wrzucał kolejne ![]()
![]()
@beniolinho
Zdaję matematykę, fizykę i angielski ![]()
![]()
PS Pozdrawiam zaciekawioną pokerem znajomą spod Warszawy ![]()
#wszędziełosie
arkhos w promocji otrzymałeś czerwoną kartę/wypisałeś się z niej. Nie jesteś pierwszą osobą, która to zrobiła, ale jeśli chcesz dalej brać w niej udział to musisz się od nowa zapisać do promocji, podając aktualny br/cel itd.

Update XVI
Ilość rozegranych rąk: 3 144
Zysk/strata: $37,76
Aktualny bankroll: $440,64
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 20
Minął ostatni tydzień praktycznej nauki na prawo jazdy (jeszcze jutro jedna jazda i we wtorek egzamin wewnętrzny). Czuję się już w samochodzie niczym ryba w wodzie, ale niestety codzienne powroty do domu "po dobranocce" nie sprzyjały volume - zagrałem jedynie 7 sesji - pierwsza godzinna, kolejne cztery półtorej godzinne oraz ostatnie dwie znów godzinne, natomiast na sześciu stolikach! W piątek przebudowałem gruntowanie moje stanowisko komputerowe i teraz poza 27" monitorem podczas sesji używam również 15" ekranu laptopa (który wcześniej leżał pod biurkiem i służył jedynie jako "komputer stacjonarny"). Gdy na głównym monitorze rozlokowane mam stoły do gry, na ekranie laptopa na spokojnie wyszukuję pełne fishy najbardziej dochodowe kolejne stoliki. Dopiero rozegrałem tym systemem dwie sesje i jeszcze trochę się gubię przy takiej ilości akcji (6 stolików + notatki na graczy + polowanie na rybki), ale wszystko zmierza w dobrym kierunku ![]()
W kwestii rozwoju pokerowego odkładam na bok ambicje jak najszybszego pokonywania kolejnych stawek i skupiam się na sprawniejszej selekcji stolików oraz na jak największej koncentracji na licznych akcjach na sześciu regularnych stolikach.
Dziesiątki $$$/hour będę robił na wyższych limitach - na razie najważniejszy rozwój!

Update XVII
Ilość rozegranych rąk: 7 750
Zysk/strata: -$9,06
Aktualny bankroll: $431,58
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 21
Prawko zdane!
Teoria i praktyka za pierwszym podejściem, trzy dni po egzaminie wewnętrznym w szkole jazdy.
Pokerowo nieco ponad siedem i pół tysiąca rozdań zakończonych stratą prawie $60 (nadrobionych trochę poprzez 10,000 VPP - VIP Stellar Rebate - $50). Wynik zapewne jest efektem często słabej i emocjonalnej gry, ale najbardziej przerażająca jest czerwona linia! Dotychczas powoli opadała lub czasami nawet przez tysiące rozdań potrafiła się utrzymać w okolicach zera. W minionym tygodniu pikowała w dół jak szalona!
Wiadomo, że zielona w górę może być spokojnie podciągana szybującą niebieską, ale -14bb/100 na nSD (i niewiele mniej w ciągu całego ostatniego miesiąca, bo -10bb/100) zabiera zbyt dużo $$$. Priorytetem ciągle pozostaje jeszcze chłodniejsze niż dotychczas podejmowanie decyzji, natomiast zamierzam również ostro się wziąć za Red Line Rampage (będzie to pierwsza seria filmów strategicznych, która mam zamiar przerobić, w najpełniejszym rozumieniu tego słowa. Zamierzam wynieść z niej, oprócz wiedzy, sporo notatek!).
Zachęcony filmem Robmafa zacząłem tworzyć własne 20 sposobów! Na razie jest to tylko piętnaście, ale od paru dni praktycznie codziennie dopisuję nowe, genialne koncepcje ♠_cool:
20 sposobów na pokonanie NL10 - NL25
- Więcej cierpliwości - life is one long session!
- Overfolding against aggression.
- Tight is right.
- Table selection.
- Koniec marnowania czasu na przeglądaniu głupich stron internetowych/facebooka/głupich tematów na PokerStrategy.
- Więcej sesji pokerowych, artykułów i filmów strategicznych oraz analizy własnych rozdań.
- SPOKOJNE podejmowanie decyzji podczas sesji.
- Sześć stolików regularnych. Ani więcej, ani mniej. Zero Zooma.
- Niestosowanie wymyślnych linii gry przeciwko UNKom.
- Value, value i jeszcze razu value, głownie od rybek i graczy rekreacyjnych.
- Skupienie na każdym, pojedynczym rozdaniu.
- "Kiedy nie wiesz, co robić - folduj."
- Nie nadinterpretować statystyk.
- Profesjonalizm, ale nie perfekcjonizm.
- Nie wdawać się w niepotrzebne reg wary.
Oby nadchodzące dni przyniosły wiele godzin spędzonych na analizach rozdań z minionego tygodnia, sesje walecznych pojedynków przy stolikach oraz kolejne sposoby na pokonanie low stackes!
Life is one long session! ♠_cool:

Update XVIII
Ilość rozegranych rąk: 6 294
Zysk/strata: $78,72
Aktualny bankroll: $510,30
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 22
Po ostatnich niezbyt pozytywnych tygodniach gry w końcu coś ruszyło! $80 w niespełna 12h. Poza grindem oczywiście tydzień minął przepełniony nauką - na sam początek rzuciłem na ruszt double2's Get out of the Micros. Całą serię obejrzałem już jakiś czas temu (gdzieś w czasie, gdy cotygodniowe zmagania przynosiły trzycyfrowe kwoty profitu ♠_biggrin:), tylko tym razem sporządzam sobie notatki i zgromadzoną wiedzę powtarzam przed sesjami (a przynajmniej przed niektórymi :f_tongue:). Dotyczą też tego kolejne dwa sposoby na pokonanie low stackes:
- Robić notatki podczas nauki pokera.
- Przeglądanie notatek przed każdą sesją.
Nadszedł ostatni miesiąc roku, a tym samym skończył się listopad - czas na podsumowanie założeń:
Plany na listopad 2015
- Grać w pokera max do godziny 21 (z wyłączeniem komputera do godziny 22)
Nie zawsze, ale wszystko zmierza w dobrym kierunku![]()
- Obejrzeć do końca serię Wakacyjny grind rushera
- Obejrzeć 4 serie, dzięki którym pozbędziesz się leaków
Wezmę się za to najprawdopodobniej za niedługo![]()
- Popracować nad analizą własnej gry
Praktycznie codzienne analizy rozdań z poprzedniego tygodnia (od największych pul)- Rozwinąć kontakty w społeczności PokerStrategy w celu wspólnej nauki i analiz
Niestety tutaj wygrało lenistwo (oraz po części brak czasu) - do nadrobienia!- Wziąć się za naukę do matury trochę bardziej niż w minionym miesiącu (dość łatwy cel - progres z zera)
Napisałem próbne matury![]()
- Przeczytać Zapiski na pudełku od zapałek i Drugie zapiski na pudełku od zapałek Umberto Eco
Przerwałem drugą część, bo po prostu była nużąca i wziąłem się za Atlas Zbuntowany- Korzystać z życia i imprezować co weekend!
Co prawda w ostatnim miesiącu koncertów było trochę mniej niż w październiku, ale wczorajsi Farben Lehre, Rejestracja i The Analogs wygrali wszystko\m/ \m/
Co teraz? Volume, nauka, volume i powstrzymywanie się przed wypłatą części bankrolla na zakup samochodu ♠_cool:

Update XIX
Ilość rozegranych rąk: 9 944
Zysk/strata: $180,21
Aktualny bankroll: $690,51
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 23
Sześć godzin więcej gry i ponad $100 więcej profitu! Przed napisaniem tego postu skończyłem sesję, gdzie na niewielkich deepach nadziałem się KK na AA i na lekkim tilcie robiłem zbyt luźne calle co poskutkowało stratą rzędu $20... była to jedyna stratna sesja w tym tygodniu ♠_biggrin: Zapewne powrócił run, ale IMO przede wszystkim zacząłem mniej spazzować (z wyjątkiem oczywiście ostatniej godziny :f_tongue:) i znowu ciągnąc z tej gry porządne $$$.
Nieuniknienie zbliża się koniec semestru, więc czas się wziąć (chociaż trochę :f_tongue:) za naukę szkolną.
Coraz bliżej też do końca roku - impreza sylwestrowa sama się nie zorganizuje ![]()
Pokerowo nie mam zamiaru wprowadzać w ciągu najbliższych trzech tygodni do gry żadnych rewolucji - cisnę jak najwięcej A-game na sześciu stolikach NL10 i w 2016 roku, gdy bankroll będzie >$625 wchodzę na NL25 ♠_cool:
Taka krótka refleksja niecierpiąca zwłoki, by zapisać ją w niedzielę wieczorem wraz z updatem MBC. #pytanieretoryczn => Co dają wszelkiego rodzaju przewagi pokerowe (czytanie zakresów, matematyka, notatki), gdy zamiast je ze spokojem wykorzystywać podczas rozdania podejmuję zbyt szybko decyzje? W mojej grze zapewne jest sporo leaków, których załatanie zwiększyłoby winrate, ale zdecydowanie najwięcej $$$ pochłaniają SPAZZY! (jak chyba u większości użytkowników tego forum xD). Problem banalnie zlokalizować, ale jak się go pozbyć? Oto krótkie postanowienia połowogrudniowe do natychmiastowego wdrożenia i wytrwałej realizacji:
- Przeredaguję 20 sposobów na pokonanie NL10 - NL25, wydrukuję i powieszę nad biurkiem, by czytać je zawsze przed rozpoczęciem sesji.
- Będę codziennie kładł się spać o 23:30 i wstawał o 5:30. (oczywiście nie dotyczy wszelkiego rodzaju imprez :f_biggrin:)
- Podczas pracy (gra, nauka itp.) będę odłączał wszelkie potencjalne dystrykty => zamknięte drzwi, wyłączony internet w telefonie, porządek na biurku itp.
- Zacznę do życia wdrażać kolejne koncepty ze strony Biznesflow.pl
:sfishg:
Napisane przez arkhos
Ogarnij się!Taka krótka refleksja niecierpiąca zwłoki, by zapisać ją w niedzielę wieczorem wraz z updatem MBC. #pytanieretoryczn => Co dają wszelkiego rodzaju przewagi pokerowe (czytanie zakresów, matematyka, notatki), gdy zamiast je ze spokojem wykorzystywać podczas rozdania podejmuję zbyt szybko decyzje? W mojej grze zapewne jest sporo leaków, których załatanie zwiększyłoby winrate, ale zdecydowanie najwięcej $$$ pochłaniają SPAZZY!
Apropo : https://www.weaktight.com/h/56756c12d390439d4b8b46aa
Fajnie byłoby, gdybyś w dwóch słowach opisał swoj tok rozumowania insta x/shipujac mi na flopie ![]()
Niemniej, powodzenia i trzymam kciuki!
@kulekk
Można powiedzieć, że to właśnie była "nie do końca spokojnie podjęta decyzja" ![]()
Niemniej widziałem w Twoim rangu głównie combo drawy (jakieś Qx w spadach itp.) oraz AJ i AT i "liczyłem" na dochodowy dla mnie call z Twojej strony. Byłem też na lekkim tilcie i nie widziałem żadnej alternatywnej linii, jak to rozegrać