Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

AA nl2 6max

17 Posty
10 Użytkownicy
5 Reakcje
845 Wyświetlenia
Himologusorek

IPoker, $0.01/$0.02 No Limit Hold'em Cash, 5 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $2 (100 bb)
Hero (BB): $2.08 (104 bb)
MP: $1.96 (98 bb)
CO: $2.49 (124.5 bb)
BTN: $2 (100 bb)

Preflop: Hero is BB with A A
2 folds, BTN raises to $0.06, SB folds, Hero raises to $0.18, BTN raises to $0.54, Hero calls $0.36

Flop: ($1.09) 6 Q 4 (2 players)
Hero checks, BTN bets $0.76, Hero calls $0.76

Turn: ($2.61) 3 (2 players)
Hero checks, BTN bets $0.70 and is all-in, Hero calls $0.70

River: ($4.01) 5 (2 players, 1 is all-in)

Results:

Spoiler

$4.01 pot ($0.26 rake)
Final Board: 6 Q 4 3 5
Hero mucked A A and lost (-$2 net)
BTN showed K 8 and won $3.75 ($1.75 net)

Siema
Z tym graczem na BU miałem już ciekawe rozdania sporo 3-4 betów, wiedziałem, że mi może nie uwierzyć w mojego 3 beta szczególnie na bbvs bu i 4 betnie for bleff i- stąd wziął się call tego 4 betu, żeby jeszcze zabetował na F/ i wtedy miałem wrzucić staca, ale jeszcze sprawdziłem no bardzo greedy zagrałem

*Ogólnie to chciałem się tylko zapytać o jedno, czy w tej sytuacji gdzie wiem, że przciwnik bleffuje to dobrym zagraniem jest call 4 betu? czy po prostu zgarniecie re shovem/5 betem dead money i nie bawić się z wariancją jest lepsze?

Odpowiedz
Cytat
16 odpowiedzi
mistralx

5-bet shove > call 4-bet

Odpowiedz
Cytat
arkhos

Ogółem z callownien 4betów OOP problemem jest to, że nie chcesz tego robić praktycznie z niczym poza czasami AA... Czyli nie możesz balansować rangu i myślący przeciwnik bedzie to eksploatował. Jak grasz na aggro fisha to obrana linia (z x/push na flopie) bedzie git.

Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
Himologusorek

no to dość ciekawe, dziękii za odp

Odpowiedz
Cytat
Out69RNMD

Na nl2 nie ma innego zagrania tutaj jak wrzutka pre bez pozycji. On wszedł z takim gównem więc jakby nie trafił FD na flopie to nic Ci nie wypłaci, a możliwe, że zrobi call na all ina pre.

Odpowiedz
Cytat
nikoro309

Call jest dobry, bo jeśli fisz ma dużo trashu w 4becie to bardzo często będzie foldował na allina, nawet fisze niechętnie stakują się preflop z takimi rękami jak K8s, a po Flopie 30% czasu trafi on parę, a także może blefować jak nic nie trafi.

Odpowiedz
Cytat
Out69RNMD

Bardzo rzadko na NL2 bluffują pre 4betem i po nim nie callują all in. Dodatkowo jesteśmy bez pozycji.

Odpowiedz
Cytat
venatici

Mam wrażenie, że niektórzy tutaj są trochę results oriented i widzą to K8s i myślą "nie no call jest ok, bo na 5bet on wywala taki trash hand" :coolface::coolface:

Podsumowując. Preflop 5-bet shove i koniec analizy.

Odpowiedz
Cytat
Out69RNMD

Napisane przez venatici
Mam wrażenie, że niektórzy tutaj są trochę results oriented i widzą to K8s i myślą "nie no call jest ok, bo na 5bet on wywala taki trash hand" :coolface::coolface:

Podsumowując. Preflop 5-bet shove i koniec analizy.

:f_drink:

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

Ten hand mocno zalezy od przeciwnika. Jesli spodziewamy sie 4bet bluffow to nie widze sensu shipowac preflop, z pozycja bez pozycji, whatever. Jesli on tam ma tylko I wylacznie mocno, to stackujemy zeby mu jakies scare cardy nie spadly albo zeby nie missnal flopa z AK. To nie jest kwestia bycia results oriented tylko zwyczajnej logiki I adjustment do gry.

tldr version
jesli villain 4bet blefowal czy spodziewamy sie -> call
jesli nie -> shove

Odpowiedz
Cytat
Himologusorek

@preludiumm
bardzo fajnie to ująłeś :f_drink:

Odpowiedz
Cytat
Out69RNMD

Ja nadal jestem za 5betem. Po co pozwalac mu ogladac flop z blefami, parami etc. Tym bardziej, ze gramy bez pozycji. Poza tym, on zagral rowno 3x nasz 3bet i ma pelny stack wiec to raczej reg a oni rzadko blefuja na nl2.

Odpowiedz
Cytat
enjoy7

Napisane przez Out69RNMD
Ja nadal jestem za 5betem. Po co pozwalac mu ogladac flop z blefami, parami etc. Tym bardziej, ze gramy bez pozycji. Poza tym, on zagral rowno 3x nasz 3bet i ma pelny stack wiec to raczej reg a oni rzadko blefuja na nl2.

Bo w long runie wygramy więcej jeśli on ma blefy w 4becie. Niektórzy zagrają 4bet/fold z QQ czy AK, a tak dajesz im możliwość popełnienia błędów i wygrania więcej postflop, chociażby dlatego, że przeciwnik będzie cbetował często z automatu.

Odpowiedz
Cytat
marcin22x

Z racja jak dupą każdy ma swoją. Strategia z tabele mówi że z Aa przebijamy do końca
Nie ma co kombinować na nl2

Odpowiedz
Cytat
enjoy7

Zastanów się z którego roku są table i jak od tego czasu zmienił się poker.

Odpowiedz
Cytat
preludiumm

Tu już nawet nie chodzi o tabele, tylko o bardzo prostą odpowiedź na to co gra gościu. Jaki jest sens 5betować i wyrzucać go z blefów które na większości flopów są na nas dead albo myślą, że coś trafiły a i tak są far behind. Owszem można to zawsze allinować na preflopie i to nie jest błąd, to jest tylko gorsze zagranie niż call zakładająć, ze on potrafi blefować. Jak wiemy, że nie potrafi to stackoff preflop i cześć.

Odpowiedz
Cytat
Moderator
retrograde87

Również wstawiam się za Callem pod warunkiem że ma te blefy. Jeśli nie ma pewności wrzutka i cześć jak to kolega wyżej napisał ;)

Odpowiedz
Cytat