Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Od zera do grindowania H-stakes

38 Posty
9 Użytkownicy
40 Reakcje
1,606 Wyświetlenia
lakaman21RNMD

WItam,

W pokera gram od trzech lat ( głównie MTT ) amatorsko. Wygrałem kilka mniejszych i większych turków ale nigdy nie wyszedłem poza stawki mikro.
Postanowiłem rozpocząć przygodę z cashówkami. Stawiam na początku nacisk na naukę ( głównie na pokerstrategy.com)

Kapitał startowy 15 $

Zakładam bloga w celach:

1. Mobilizacji podczas gry i skupianiu się na wyznaczonych celach ( Grać i wygrywać na NL 100)
2. Sprawdzeniu i udowodnieniu, że poker mimo tego iż staje się coraz trudniejszy i bardziej wymagający w dalszym ciągu potrafi przynieść wiele korzyści finansowych.

Swoją ścieżkę rozpocząłem na początku grudnia.

Pierwsze dni - NAUKA , NAUKA I JESZCZE RAZ NAUKA.

Oto mój wykres po pierwszym tygodniu gry na NL2 :f_biggrin:

BB/100H 30.88. Narazie to jest mój główny wskaźnik zajebistości i jestem z niego bardzo zadowolony.
Obecny Bankroll: 46$

Jest nadzieja, że przed Świętami przejdę na NL4

Odpowiedz
Cytat
37 odpowiedzi
lakaman21RNMD

Poranna sesja 1200 rąk rozegranych. Mogło być tak pięknie ale niestety przed kawą 7$ w dół po kawie straty odrobione także sesja na niewielki plus 1.31$

Plany pokrzyżował mi pewien chorwat ze statami Vpip 100 Pfr 75
Raz natchnąłem się na asy a drugi raz na seta na flopie. :(

Próbowałem włączyć jeden stolik NL4 aby pomału się do tego limitu przymierzyć nie był to jednak dobry pomysł.

NL2 3.5$
NL4-2.20$

Odpowiedz
Cytat
lakaman21RNMD

Niedziela wolna od pokera ale za to dzień spędzony w kuchni przy wyrobie domowego piwka oktoberfest :)

Odpowiedz
Cytat
lakaman21RNMD

Tydzień zaczął się rewelacyjnie. Mieszam NL2 z NL4 i pomału przyzwyczajam się do nowego poziomu chociaż za bardzo niczym się nie różni od poprzedniego.
Dosyć łatwo idzie przytulić leżące na stole żetony. Dużo nitów i maniaków rozgrywających po 70 procent rąk z dużą agresją . Podstawa to przydzielić sobie graczy do odpowiedniego profilu i grać przeciwko nim z odpowiednią agresją.

Dzisiejszy wykres:

Pierwsze 500 rąk piekny $$$$ profit natomiast pozniej mały tilt po tym jak przegrałem AA na KK, poźniej kawa, pokerstrategy i na sam szczyt :P

NL2 - 9.68$
NL4 - 1.51$

Odpowiedz
Cytat
czubak188

Jaki room? Poniżej moje nl2 na PS.

Spoiler

Powodzenia!!

Odpowiedz
Cytat

Ja tez gram NL2 sh wrocilem do gry i mam podobny cel. Bede zagladac ;)

Odpowiedz
Cytat
lakaman21RNMD

Czubak - ładny wykres . Cały czas na NL2 ??? Ja gram na 888.

Dawid - Zapraszam ze wsparciem zawsze trochę łatwiej.

Pozdro.

Odpowiedz
Cytat
czubak188

Gram sobie nl2, nie mam z kim popracować a nie chcę wejść na wyższe stawki i grać niepoprawnego pokera tzn chcę podejmować poprawne decyzję w long runie a jak będę wiedział że decyzje są poprawne to fakt że jestem na minus nic nie będzie znaczyć

Odpowiedz
Cytat
lakaman21RNMD

jasne że tak. Specjalistą nie jestem ale NL4 czy NL5 na starsach podejrzewam że za bardzo się nie różni od NL2 pod względem graczy. Przy takim proficie jak twój uważam że powinieneś spróbować, ale to oczywiście twoja decyzja.

Jeżeli dobrze licze to masz okolo 8bb/100H ( ja narazie poki co mam okolo 20bb z tym ze tylko na probce 12k rąk, więc wszystko może się zdarzyć) i ładny stały profit.
Najlepszym przykładem dobrych decyzji w long runie jest twój wykres i myślę że nie warto się ograniczać do NL2.

Odpowiedz
Cytat
lakaman21RNMD

Moje NL2 poki co wyglądają tak. Probuje przejść na NL4 ale narazie ze średnim skutkiem tzn. Przegralem dwa razy AA na KK i pare innych lepszych rąk a strata na nowym poziomie boli podwójnie. Do końca roku chyba zostane na NL2 dobije do 100 - 120 $ i będę wtedy myślał nad NL4.

Odpowiedz
Cytat
lakaman21RNMD

Czas na podsumowanie wyników na 2015 ( końcówka listopada i grudzień).

NL2 Bardzo jestem zadowolony z wyników

Natomiast wszystkie moje próby wejścia na NL4 kończyły się katastrofą

Nowy rok, nowa praca wyprowadzka do niemiec i trochę mało czasu na pokera :(
Cele na ten rok: 30k rąk miesięcznie i wspinaczka na wyższe limity.

Pozdro wszystkim i udanej kariery pokerowej w nowym roku :)

Odpowiedz
Cytat
lakaman21RNMD

Cash coś ostatnio nie idzie za dobrze, więc spróbowałem sił w MTT i od razy HU. Deal 54$ do przodu :)

Odpowiedz
Cytat
lakaman21RNMD

Poki co nie mam za wiele czasu na gre w pokera. Przeprowadzka, nauka języka i nowa praca pochlania większość czasu . W styczniu poki co rozegralem 3k rąk. Małe sukcesy są ale muszę więcej czasu poświećic na grę.

Gram również kilka Mtt. Wygrałem dwie wejsciówki 12$ niestety bez płatnych :)

Odpowiedz
Cytat
ronino

Jak Ci szło na NL2, a nie idzie na wyższym limicie przyłóż się bardziej do table selection. Na nl2 wygrywam, na nl5 b/e, a jak zrobię dobre table selection to jestem na NL10 do przodu ;)

Odpowiedz
Cytat
lakaman21RNMD

Dzięki ronino za radę. Zaraz przejrzę jakieś materiały odnośnie table selection. Pozdrawiam.

Odpowiedz
Cytat
ronino

Przede wszystkim polecam na bieżąco zaznaczanie wszystkich fishy (vpip>40) oraz słabszych graczy u których zauważyłeś poważne leaki które możesz wykorzystać (najlepiej innym kolorem niż fishy, żebyś mimo wszystko nie grał aż tak bardzo "happy"). I przed rozpoczęciem każdej sesji dosiadał się w pierwszej kolejności do nich. Nie wiem jak jest na 888. ale na p* już w lobby widać kto siedzi przy stoliku.

Odpowiedz
Cytat
lakaman21RNMD

Na 888 tez widac. wczoraj zagrałem sobie sesje, mało czasu miełem więc tylko 700 rąk, ale stosując się do twoich porad widać zdecydowaną poprawę tzn. Z dobrymi rękami wygrywałem znacznie więcej i łatwiej niż na stolikach gdzie więcej regów. Dużo fishy trafiając nawet najniższą parę na flopie idzie do końca i mimo że na każdym streecie robie prawie bet pot oni i tak sprawdzają. Wiem że mam niewielką próbke ale wydaję mi się że różnica jest.

Odpowiedz
Cytat
lakaman21RNMD

Witam ponownie

Rok zleciał szybko, na pokera czasu nie było no może z małymi wyjątkami. Największy sukces to 12 miejsce w turnieju micro milions z 12 tys graczy i odpadłem AA vs AQ alliny przed flopem i stało się jak zwykle - flop TKJ :P :P.

Wracając do teraźniejszości w tym tygodniu rozegrałem kilka rąk na nl2 w celach edukacyjno - poznawczych :P. Dzisiaj ponownie spróbuje swoich sił na nl5.

Wykres z tego tygodnia z nl2

30bb/100 uważam, że wynik nie jest najgorszy i przez ten rok przerwy chyba troche poukładałem sobie w głowie .

Jutro startujemy :) trzymajcie kciuki

Odpowiedz
Cytat
Trener
weirdcreep

30bb/100, wow, ja ostatnio po 14 handach miałem 413bb/100

przerwa nie oznacza pokerowego poukładania sobie w głowie, nie mniej GL ;)

Odpowiedz
Cytat
Megacorpse

Jaki masz bankroll?
Nie polecam przechodzenia wyzej jesli nie masz przynajmniej tych 25bi na wyzszy limit. Zjazd na 10bi zawsze moze sie zdarzyc, a nie warto wpadac w tilt bo preflop przegrales kk<aa.

Moj miesiac zaczal sie od zjazdu na 9bi na nl5 w 2 dni, w tym 4 sytucje KK<AA preflop.
W kazdym razie bankroll musi byc, ustal sobie ilosc bi na kazdy limit i trzymaj sie go twardo.

Powodzenia :f_drink:

Odpowiedz
Cytat