Skip to forum
Notifications
Clear all

SH NL10 ~~ No Limit Hold'em | LIFE WITHOUT LIMITS

272 Posts
52 Users
121 Reactions
15.8 K Views
arkhos

Update XX
Ilość rozegranych rąk: 14 014
Typ gier: cash short handed
Zysk/strata: $119,68
Aktualny bankroll: $810,19
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 24

No.... to w sumie tak idzie - powoli, ale do przodu :f_biggrin: Również plan wstawania o 5:30 realizuję w pełni. Poranne sesje przed szkołą najlepsze :f_cool:

Jeszcze dwa tygodnia na NL10. Grind, grind i grind.... _cool:

Reply
kulekk

Rozumiem to, ale musisz zapanowac nad tym;) przed moja dosc dluga przerwa od pokera gralem bardzo duzo w ten sposob, masa spazzow potem tiltow i skonczylo sie to dla mnie fatalnie, wiec zanim pojdziesz wyzej naucz sie nad tym panowac i zastanow sie trzy razy zanim klikniesz i wrzucisz pieniadze so puli:) keep goin i do zobaczenia na stolikach!

Reply
arkhos

Nie lubię poniedziałków

Pierwsze sesje nowego tygodnia nie były do końca pomyślne - do każdej zasiadałem z myślą: "To jest ten moment, będę teraz grał spokojnie i nie odwalę żadnego głupiego calla!" i nie musiałem długo czekać, by zagrywać bet/call z TPTK na uzupełniających wszystkie drawy riverach i tym podobne sytuacje. Przeważała ambicja, by wygrywać każde rozdanie, a pasując stawało się to nierealne... Skoro ambicja powoduje porażki - czas ją odpowiednio wykorzystać!

Rozpoczynam Hero Fold Challenge!

Jedną z podstaw pokonania low stakes jest "Overfolding against aggression"- wykorzystanie tendencji graczy do zbyt rzadkiego blefowania czyli tak zwane eksploatacyjne foldy. Co tydzień pod koniec update'u MBC będę wrzucał kilka(naście/dziesiąt) rozdań, w których udało mi się przezwyciężyć emocje i spasować "silne" ręce. Zmniejszę tym samym przy okazji wariancyjność mojej gry, a przede wszystkim zwiększę winrate! (przynajmniej takie są założenia - jak będzie, zobaczymy _cool:)

:spade:

Wczorajszy dzień (mimo dość ciekawej promocji na P*) nie przebiegł pod dyktando grindu - pobawiłem się za to trochę w informatyka.... dosyć niechętnie :f_mad: Dlaczego tak? Otóż instalacja systemu Windows na partycji o rozmiarze 40gb nie była dobrym pomysłem xD od paru tygodni system wiecznie narzekał na zbyt małą ilość wolnej przestrzeni na dysku. Zrobiłem więc kopię zapasową wszystkich ważnych plików i zabrałem się za reinstalację systemu. 0x80070570 ____ błąd ten wyskakiwał mi przy każdej kolejnej próbie, w różnych momentach :rage: Internet jest pełen narzekań na ten komunikat jak i prób jego rozwiązania.... nieudolnych prób. Wyjęcie z laptopa jednej kości ramu, przywrócenie ustawień fabrycznych BIOSu, zmiana gniazda USB (tu akurat przy niektórych błąd pojawiał się w po dłuższym czasie)... wszystko na marne! Z braku jakichkolwiek koncepcji (a pamiętałem, że identyczny błąd miałem parę miesięcy temu przy pierwszej instalacji Ósmeki, tylko za nic nie mogłem sobie przypomnieć, w jaki magiczny sposób go rozwiązałem) ustawiłem w BIOSie bootowanie z USB jako domyślne oraz podczas tworzenia partycji w trakcie instalacji systemu rozszerzyłem automatycznie stworzoną partycję systemową do 500mb - która z tych rzeczy pomogła i w jaki sposób? Nie mam pojęcia xD Oczywiście pojawiły się też uwielbiane przez wszystkich błęd z PostgreSQL i nieuruchamiającym się klientem PokerStars - w pierwszym przypadku pomogło ustawienie wszystkiemu możliwemu z tym związanemu uprawnień administratorskich a w drugim jak na razie znalazłem chwilowe rozwiązanie polegające na usunięciu z folderu P* pliku audit-files.ini (trzeba tę czynność powtarzać po każdym uruchomieniu Holdem Managera). Jeszcze jedna rzecz spędzała mi sen z powiek - podczas backup plików nie uwzględniłem bazy rozdań, bo uznałem, że mam wszystko na serwerach HM Sync. Powtarzałem synchronizację z trzy-cztery razu i za każdym w zakładce reports widniało tylko kilka turniejów, za to zero rozegranych rąk cashowych. Wysłałem nawet maila do supportu PokerStars z prośbą o historię rozdań, gdy okazało się, że wystarczyło ustawić swój nick, jako hero w "select player" w HMie xD

Czas wracać do grindu! "Poprzez sztormy i burze" :sfishg:

Reply
arkhos

Update XXI
Ilość rozegranych rąk: 9 598
Zysk/strata: $81,04
Aktualny bankroll: $891,23
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 25

DON'T BE AFRAID
OF SHARKS.

BECOME ONE.

Za stan mojego mindsetu w ciągu ostatniego tygodnia niech mówi poniższy graf:

:spade::spade::spade::spade::spade::spade::spade::spade::spade::spade:

Nie będę ukrywał, że runnowałem ostro nad EV i gdyby nie to profit byłby zdecydowanie mniejszy, ale paliwem, które napędzało moją grę (i sprawiało, że wcale nie tak dużo spazzowałem) była, w większym stopniu niż Hero Fold Challenge, zmiana tapety pulpitu na:

Jest to najlepszy motywator do gry, jaki kiedykolwiek znalazłem i oby służył mi jeszcze długi czas! :sfishg:

Trzymajcie jeszcze dwie ręce, w których zagrałem (według mnie dość kontrowersyjne) foldy. Zapraszam do wspólnej analizy (albo i jechania po mnie, że jestem strasznym nitem :f_grin:)

Poker Stars, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $14.31 (143.1 bb)
BB: $10.15 (101.5 bb)
UTG: $7.13 (71.3 bb)
Hero (MP): $11.50 (115 bb)
CO: $12.21 (122.1 bb)
BTN: $14.09 (140.9 bb)

Preflop: Hero is MP with J J
UTG folds, Hero raises to $0.30, CO folds, BTN calls $0.30, SB calls $0.25, BB folds

Flop: ($1) 3 5 T (3 players)
SB checks, Hero bets $0.70, BTN raises to $1.40, 2 folds

Results:

Spoiler

$2.40 pot ($0.11 rake)
Final Board: 3 5 T
SB mucked and lost (-$0.30 net)
Hero mucked J J and lost (-$1 net)
BTN mucked and won $2.29 ($1.29 net)

Przeciwnik po 123 rękach 24/15/4,8% | call open 17(36) | WTSD 25 | W$SD 83(6) | AF 0,8 |
Do tej pory vs pięć cbetów na flopie raz callował i to do końca.
Dostaję śmiesznie małe oddsy, ale raczej poza J na kolejnych kartach na nic innego nie mogę liczyć...

Poker Stars, $0.05/$0.10 No Limit Hold'em Cash, 4 Players

SB: $10 (100 bb)
BB: $10.75 (107.5 bb)
Hero (CO): $11.97 (119.7 bb)
BTN: $10 (100 bb)

Preflop: Hero is CO with J J
Hero raises to $0.25, BTN folds, SB raises to $0.90, BB folds, Hero calls $0.65

Flop: ($1.90) 5 7 6 (2 players)
SB bets $1.10, Hero calls $1.10

Turn: ($4.10) 3 (2 players)
SB bets $2.61, Hero folds

Results:

Spoiler

$4.10 pot ($0.18 rake)
Final Board: 5 7 6 3
SB mucked and won $3.92 ($1.92 net)
Hero mucked J J and lost (-$2 net)

Przeciwnik nitowaty rego po 390 rękach 11/9/3,5% [vs hero 13(31)] | WTSD 30 | W$SD 33(9) | AF 2,0 | cbet 3bet pot flop 67(3) turn 100(1) | cbet SRP 71(11) flop 0(3) turn
Callujemy pod seta i odpuszczamy już na flopie, czy może zagrana linia jest poprawna (czy może jeszcze call na turnie?)?

W środę podsumowanie roku - będzie dużo grafów :f_cool:

PS - pozdrawiam znajomego ze społeczności, co mnie przy stoliku wyhaczył :f_drink:

Reply
arkhos

Koniec!

Koniec oczywiście nie kariery pokerowej, tylko 2015 roku, a jej samej dopiero prawdziwy początek!

Wbiłem dzisiaj Gold Stara na PokerStarsach i (po wykupieniu $75 za 6 250 FPP) przekroczyłem $1 000 w kasjerze! Kolejną sesję pokerową rozegram dopiero w przyszłym roku _biggrin:, czas więc na małe podsumowanie.

Wyzwanie rozpocząłem 7 lipca 2015 roku. Od tego czasu rozegrałem w sumie 250 910 rozdań na następujących limitach i z widocznymi rezultatami:

• NL5 Zoom

• NL10

• NL10 Zoom

• NL16 & NL16 Zoom & NL25 & NL25 Zoom

No i oczywiście graf podsumowujący wszystkie rozegrane w tym czasie ręce wraz z wszelkimi bonusami:
(Za FPP kupiłem tylko wspomniany wyżej bonus $75. Sporo ich wydałem na koszulki, bluzy, gumowe rekiny _love: i jeszcze ponad 2k FPP mi zostało - niech na początek roku mam trochę tych nowych StarCoinsów na koncie!)

I to by było na tyle. Progres? - Jest! Profit? - Jest! Czas na planowanie nadchodzącego 2016 roku! _cool:

Początek!

Planów górnolotnych na razie stawiać nie będę - pokerowo po prostu chcę piąć się coraz wyżej i wyżej _biggrin: Na micro stawkach trochę zabawiłem, bo rozegrałem tam ćwierć miliona rozdań. Na NL25 mam zamiar posiedzieć trochę krócej, konkretnie 150 000 - w ciągu tylu rozdań mam zamiar zbudować bankroll oraz doszlifować skilla by móc (z sukcesami!) atakować NL50. Powinno mi to zając mniej-więcej pół roku. Zbliżają się maturki, ale jak się dotychczas nauczyłem - im jest mniej wolnego czasu tym lepiej i efektywniej go wykorzystuję _cool:

Wesołego Sylwestra i szczęśliwego Nowego Roku 2016! :sfishg:

Reply
arkhos

Update XXII
Ilość rozegranych rąk: 11 369
Zysk/strata: $230,82
Aktualny bankroll: $1 122,05
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 26

Rozegrałem na nowym limicie dopiero nieco ponad piec tysięcy rozdań, a już czuję się tam, jak u siebie _biggrin: Profit z tego na razie mierny, bo niespełna trzydzieści dolarów w ponad dziewięć godzin gry, ale mam już za sobą strach przed nieznanym (i parę sapzzów, które kosztowały mnie kilka BI :f_tongue:) i jestem na dobrej drodze, by miażdżyć NL25! Playerpool trochę mniejszy, niż na NL10, ale proporcje graczy rekreacyjnych, regów i fishy są mniej więcej podobne. Do zysku z tego tygodnia liczę również wykupiony dzisiaj za 2 500 StarCoinsow bonus wart $25. Ponieważ wszystkie gadżety w VIP Storze strasznie podrożały, a zamiana dowolnej ilości StarCoinsów na $ następuje przy tym samym przeliczniku, będę co tydzień pobierał rakeback, zamieniając jak najwięcej dostępnych znienawidzonych przez wielu StarCoinsów na $.

Reply
kjpkjp

Bardzo fajny blog, dodaję do obserwowanych!
Polecasz szczególnie jakieś materiały szkoleniowe na microstawki?

Reply
kjpkjp

Bardzo fajny blog, dodaję do obserwowanych!
Polecasz szczególnie jakieś materiały szkoleniowe na microstawki?

Reply
arkhos

@kjpkjp Najlepsze kompendium wiedzy wystarczającej, by spokojnie pokonać imo NL25 to anglojęzyczna seria double2 =en&language[]=pl&submit=Szukaj"]"10 Tips to get out of the Micros" _cool:

Reply
arkhos

Potęga umysłu

Zmotywowany nową promocją na PokerStrategy oraz własnymi przemyśleniami wyznaczam sobie oto dwa cele, które zrealizuję (Nie "mam zamiar"! Wiem, że je zrealizuję! _cool:) w ciągu najbliższych niespełna dwóch miesięcy. Nie będą to postanowienia czysto zadaniowe w stylu: "Rozegram w tym czasie X tysięcy rozdań!", "Będę codziennie analizował najważniejsze rozdania z poprzedniego dnia!", "Osiągnę na NL25 winrate rzędu 20bb/100" (co nawet z punktu widzenia wariancyjności pokera jest bardzo błędnym postanowieniem!). Pierwszy cel będzie czysto pokerowy, a drugi z dziedziny zarządzania własnym życiem. Oba jednak będą skupiały się na wierze w potęgę własnego umysłu i na jej jak najlepszym wykorzystaniu!

:spade::spade::spade::spade::spade:

1. Wyeliminuję z gry czynnik emocjonalny.

Nie będę przerywał sesji po uczuciu tiltu, nie będę też jej kontynuował grając wzmocnione B-game - po prostu przestanę go odczuwać! Nie będę zmuszał się do nie zaglądania do kasjera podczas sesji, bo po prostu pozbędę się tego pragnienia. Zauważyłem, że ostatnio w trakcie sesji/zaraz po niej odczuwam ogromną potrzebę sprawdzenia bankrolla (której niestety czasami ulegam), ale nie w celu zobaczenia, ile $$$ przegrałem, ale by zobaczyć kwotę (która swoją drogą wiem, że tam jest), która jest kilkudziesięciokrotnością Buy In'a na stawkach, które gram i daje mi to poczucie bezpieczeństwa, że nawet źle rozegrana sesja nie wpływa druzgocąco na moje długofalowe wyniki. Ciągle niestety podczas gry rozpraszam się zliczając ile przegrałem/wygrałem na danym stoliku i staram się oszacować wynik sesji, który to na moją grę nie powinien mieć żadnego wpływu. Wierzę, że gdy za każdym razem będę siadał do gry z silną ambicją zwycięstwa, grania jak najlepszego potrafię pokera, nie tylko zwielokrotnię swoje zyski, ale przede wszystkim stanę się o wiele lepszym pokerzystą, gdzie w kwestii kolejnych stawek tylko sky is the limit!

2. Wyeliminuję zbędny czynnik emocjonalny z życia.

Z początku zdementuję wszelkie błędne interpretacje tego postanowienia - nie zamierzam zostać nic nie czującą maszyną :f_tongue:. Odczuwam i ciągle chcę odczuwać emocje radości, czasami smutku, spełnienia, tęsknoty, nadziei i wiele innych. Pragnę jedynie wyeliminować nawet nie tylko zbędne, ale i szkodliwe czynniki emocjonalne ze swojego życia. Wstając rano często odczuwam niechęć do pobudki, zimno nierozgrzanego domu i ulegając tym emocjom kładę się z powrotem do łóżka tracąc trzy godziny kolejnego wspaniałego dnia. Podczas lekcji szkolnych (które już od jutra znów wrócą do mojej codzienności) niechęć do formy publicznego nauczania powoduje u mnie znudzenie, które jest o wiele bardziej męczące, niż skupienie się na (często nawet niespełna wartościowym) temacie lekcji. Również nauka w domu, by zostać dopuszczonym do matury i zdać ją na tyle przyzwoicie, by dostać się na przyszłościowe studia, jest stale odkładana "na później", bo mimo świadomości o przyszłych korzyściach z jej wykonania, zwycięstwo osiąga czysto emocjonalna niechęć. Ciągle wieczorami zamiast pójść z psem na spacer i zregenerować umysł, by być w pełni sprawnym i gotowym do wartościowego działania marnuję czas na przyziemnych rozrywkach, przeglądając rozrywkowe strony internetowe. I wreszcie w kontaktach z innymi ludźmi zbyt często jeszcze daję się ponieść emocjom nie dając w pełni rozpatrzeć sprawy umysłowi. Wierzę, że wyeliminowanie emocji ograniczających potęgę mojego umysłu sprawi, że będę o wiele lepszym człowiekiem!

Być może powyższe postanowienia brzmią momentami zbyt górnolotnie, ale nie minie wiele czasu, gdy wraz z Wami przekonam się, czy jestem gotów im sprostać. Zgodnie z założeniami promocji "2 cele na Nowy Rok" co najmniej dwa razy w tygodniu będę dzielił się z Wami postępami w osiągnięciu powyższych celów.

Nauczmy się w końcu wykorzystywać potęgi naszych umysłów! _cool:

Reply
arkhos

Update XXIII
Ilość rozegranych rąk: 8 580
Zysk/strata: -$23,19
Aktualny bankroll: $1 098,86
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 27

"Minęła studniówka (...)"

Bal już za mną i nadszedł czas, by się uczyć. Nie będzie to może, jak mówiła dyrektora na otwarciu: przeżycie wspominane za kilkadziesiąt lat, ale warto było pójść. Dobrze się bawiłem i o to chodziło :f_p:

Pokerowo - w tym tygodniu strata tylko niecałego BI (dzięki zakupie za 5k StarCoinsów $50). Nie traktuję tego wyniku, jako: Ale dostaję na tym NL25! Czas wrócić na dziesiątki i się podbudować., bo bankroll ciągle pozwala na spokojną grę na dwudziestkach-piątkach, a raczej jako: Jestem tutaj b/e. Czas się wziąć za poważą analizę rozdań i polepszyć swoją grę! Co lepsze przede mną! Bardziej z kolei niepokoi mnie fakt tego, co kombinuje mój Holdem Manager - w tym tygodniu według niego straciłem o ponad $30 mniej! Zauważyłem, że takie problemy pojawiają się u mnie od czasu przejścia na NL25. Źle liczy rake, czy co?

W umiejętnościach poskramiania emocji uważam, że jest lekki postęp, ale od jutra mam zamiar zacząć prowadzić coś w rodzaju dziennika, zawierającego wpisy z bieżących obserwacji na ten temat (zwycięstwa umysłu i zyskowne decyzje oraz porażki, gdy to emocje wzięły górę). Będą one dotyczyły zarówno sytuacji pokerowych, jak i życiowych. Wstępne efekty tego przedsięwzięcia zaprezentuję wam już za 3-4 dni.

I na zakończenie jeszcze jedno ciekawe rozdanie, gdzie nie jestem pewien, czy zagrałem dobry fold, czy jednak jestem ultra nitem :f_biggrin:

Poker Stars, $0.10/$0.25 No Limit Hold'em Cash, 6 Players

SB: $41.33 (165.3 bb)
BB: $18 (72 bb)
Hero (UTG): $26.16 (104.6 bb)
MP: $24.75 (99 bb)
CO: $30.20 (120.8 bb)
BTN: $42.73 (170.9 bb)

Preflop: Hero is UTG with T K
Hero raises to $0.75, MP calls $0.75, CO folds, BTN calls $0.75, SB folds, BB calls $0.50

Flop: ($3.10) 9 K Q (4 players)
BB checks, Hero bets $2, MP folds, BTN calls $2, BB folds

Turn: ($7.10) 6 (2 players)
Hero checks, BTN bets $4.50, Hero folds

Przeciwnik(czka) to reg z Polski z Supernovą grający 31/26/10,4% | WTSD 32 | W$SD 45 | agresja 34/18/31 |
Gram cbeta OOP w 4wayu, więc sądzę, że będzie mnie callował z mniej-więcej takim zakresem:

Stół: K♦Q♦9♥
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    43.24%   36.30%    6.94% { KcTc }
MP3    56.76%   49.82%    6.94% { AQs, KTs+, QTs+, JTs, AdJd, AdTd, KQo }

Wygląda na to, że vs ten range nie mam value beta, ale czy przez calling range jednego gracza mam odpuszczać betowanie na mokrym boardzie w MWP z TPGK?

Na turnie będzie to IMO coś takiego, więc x/f wydaje się rozsądnym wyjściem:

Stół: K♦Q♦9♥ 6♦
       Equity  Wygrana  Podział
MP2    25.25%   18.56%    6.69% { KcTc }
MP3    74.75%   68.06%    6.69% { AQs, KTs+, JTs, AdJd, AdTd, KQo }

Gracie tak samo, czy w którymś momencie inaczej?

Reply
kulekk

A co myslisz o foldzie preflop?;)

Reply
zajcur

IMO raczej ez fold. Tez nie lubie takich MWP, w hu fajny spocik do x/calla. Kolega z foldem preflop chyba zartowal ;D

Reply
XabiAlonso9

.

Reply

Dajesz przeciwnikowi za mało suited kombosów do range. Przeciwnik gra 31/26 i jest na BTN. MP ma niepełnego stacka, BB to w ogóle lolstack. Na turnie dla mnie jest easy check/fold. Co mnie zastanawia to jak zagrać na flopie, ale trudno ocenić nie mając info o MP/BB. Ogólnie we 4way pocie na pewno bym nie betował tak wysoko, bo trudno będzie double barrelować i dostać call od słabszych układów. Pewnie bym odpuścił cbeta i popatrzał jak się akcja rzowinie, bo range przeciwników potężnie trafia i jesteśmy z tyłu vs JT/99/KQ/K9/AK/KJ.

Reply
arkhos

Dziś czwarty dzień realizacji założonych w niedzielę planów mindsetowych. Nie będę jakoś specjalnie rozdzielał postępów w kierunku celów pierwszego i drugiego, bo według mnie spełnianie ich idzie, powiedzmy, jedną drogą _cool:

Od poniedziałku prowadzę taką oto tabelkę podsumowującą, co produktywnego danego dnia zrobiłem:

Nie mam zamiaru codziennie wykonywać wszystkich zapisanych czynności, tylko mieć wgląd, jak z tygodnia na tydzień coraz większy procent pól będę miał zamalowany :f_cool:

Prowadzę też notatnik mindsetowy, gdzie zapisuję codziennie obserwacje związane z emocjami. Oto kilka wpisów, które dotychczas poczyniłem:

Emocje vs racjonalne myślenie

11.01.2016

• dyskusja z profesorem na lekcji historii, jakim to jestem aspołecznym psychopatą (biorąc pod uwagę jego kryteria można to traktować jako komplement) z lekkim uśmiechem na ustach

12.01.2016

• lekki tilt z powodu braku koncentracji podczas sesji (i słabej akomodacji oczu)
  • lekkie zdenerwowanie, gdy ojciec po raz kolejny przypomina o konieczności pisania zaległych rozprawek (niech #@%$& się ogarnie i więcej tego nie robi!)
  • ^ po przerwaniu sesji przerodziło się owe lekkie zdenerwowanie w porządnie $%#&!#$%&@ się

13.01.2016

• pokonująca zmęczenie ogromna ambicja działania
  • frustracja słabą grą i bad beatami - koniec sesji w związku z tym

14.01.2016

• brak siły do wstania rano - zaspanie dwie godziny
  • lekka frustracja downswingiem i przerwanie sesji pół godzinny wcześniej

Problem domowników rozpraszających podczas sesji rozwiązałem, wywieszając na drzwiach kartonik w formacie A4 z kulturalną prośbą NIE PRZESZKADZAĆ !!!. Ojcu wyjaśniłem sytuację i już nie będę więcej niepotrzebnie upominany o sprawach, o których sam dobrze (lecz niechętnie) pamiętam.

Obejrzałem film Off-table Strategy z serii w34z3l's Academy i jest to według mnie jedna z najbardziej kompaktowych produkcji na ten temat na PokerStrategy! Porobiłem od razu screeny prezentacji oraz zaczynam implementować zawarte w filmie koncepty. Swego rodzaju dziennik mindsetowy już prowadzę, ale będę na dniach go jeszcze bardziej rozbudowywał. Dorobiłem za ta tabelkę do Bankroll Managementu - ramowy plan tego miałem od dawna w głowie, ale zdecydowanie lepiej, gdy jest to w formie przejrzystej grafiki. Jest to plan na stawki NL10 - NL200, który powinien mi starczyć do końca tego, lub przyszłego roku (zobaczymy, jak szybko poczynię postępy :f_tongue:)

Uporządkowałem również swój kalendarz, który mogę bez problemu synchronizować pomiędzy komputerem i smartfonem. Mam zamiar bardziej zagłębić się w kolejne produkcje w34z3l, bo tłumaczy bardzo zrozumiale i przejrzyście. Staram się też cały czas uregulować sen, by codziennie (a nie jak dotychczas - raz na jakiś czas) budzić się rześkim i gotowym do działania. Od dziś spróbujemy sen w godzinach 22:15 - 05:45. O wiele bardziej pasowałoby mi późniejsze zasypanie i wstawanie, ale szkoła w niektóre dni o 7 rano nie pozostawia wyboru :f_grin:.

W takim razie czas już powoli wyłączać komputer i szykować się do snu. Od przyszłego tygodnia ferie, więc szykuje się spoooro grindu _love: W sobotę jeszcze szykuje się pewnie mały koncert w okolicy, ale to wszystko i wiele więcej w niedzielę - wraz z Updatem MBC _cool:

Reply
arkhos

Update XXIV
Ilość rozegranych rąk: 6 123
Zysk/strata: -$112,37
Aktualny bankroll: $986,49
Czas uczestnictwa w rywalizacji(w tygodniach): 28

Oj ciężko mi idzie na tym NL25, ciężko. Na szczęście w miarę konserwatywny bankroll management pozwala spokojnie jeszcze grać na tych stawkach, ale zauważam, że nie jest tak lekko, jak na NL10 - tutaj nie można wygrywać czasami spazzując xD Właśnie zacząłem ferie, więc przez najbliższe dwa tygodnie będę miał naprawdę sporo czasu na grind i naukę (poza tą przed maturalną oczywiście :f_ugly:) strategii pokerowej. Rozegrałem w tym roku na NL25 już ponad 20 tysięcy rozdań, więc zacznę też je analizować. Jest to mała próbką, ale imo wystarczająca, by znaleźć największe i najbardziej rzucające się w oczy leaki. Porządnie też przeanalizuję rozdania z kończącego się właśnie tygodnia. Pisząc porządnie mam na myśli, że nie będę kończył analizy żadnego z nich słowami: no ten tego, spot tego typu zdarza się rzadko, olać go, czy też zbyt ciężko określić range rywala, lecimy dalej.

Jako cele na nadchodzący tydzień (poniedziałek - piątek, w weekend będę u rodziny w Trójmieście) wyznaczam sobie:

• przeanalizowanie wszystkich rozdań, gdzie pula w której miałem udział przekroczyła 10bb (było ich 492)
  • 20h gry

Postaram się więc codziennie przeanalizować 200, a rozegrać 2 000 rozdań.
Wydaje się to mało, ale sporo czasu mam zamiar też poświecić na naukę francuskiego i polskiego, które zaliczam zaraz po feriach :f_ugly:

Z mindsetowych spraw minionych ostatnich dni też trochę się wydarzyło. Zauważyłem, że podczas gry, gdy werbalizuję swoje myśli, podejmuję o wiele lepsze i trafniejsze decyzje. Mam tylko nadzieję, że żaden z domowników nie usłyszy, jak to siedzę przy komputerze i gadam sam do siebie :f_biggrin: Zdarzyła się też sytuacja, gdzie nerwy mi dość mocno puściły. Nie miała ona miejsca przy stolikach pokerowych, ale w klubie rockowym Estrada podczas wczorajszego koncertu. Długo by się rozpisywać, ale z grubsza zostałem po chamsku potraktowany przez jego obsługę za skakanie przy barierkach, bo nimi trzęsłem (jakby barierki były dobrze zamocowane, nie drgnąłby nimi nawet typek dwa razy większy ode mnie...). Sytuacja powtórzyła się kilkakrotnie i doszło nawet do szarpania mnie za rękę i odciągania. Dopiąłem szczytu samokontroli i czym prędzej opuściłem lokal. Trochę szkoda, bo spędziłem tam przy okazji wielu koncertów masę wspaniałego czasu, ale mam nadzieję, że jutro podczas rozmowy telefonicznej z właścicielem rozwiążę całą sytuację.

Dzisiaj już odpuszczę sobie grind, czy też analizę, ale od jutra ruszam pełną parą! _cool:

Reply
XabiAlonso9

.

Reply
arkhos

Jest trochę więcej regularsów i są oni odrobinę lepsi (już zdecydowanie więcej niż na NL10 stara się adjustować, ale większości to dość średnio wychodzi). Częściej light 3betują i bronią blindów (ale wystarczy się trochę do tego dostosować i jest ok). Fishy jest mniej-więcej tyle samo i nie zauważyłem, by grali jakoś zauważalnie inaczej, niż na niższych limitach. Jest też sporo słabych ABC tagów, których np. można 3 betować co drugą rękę, czy cbetowac blisko 100%, ale są i gracze 70/45, czy nawet 60/4. Oczywiście fishy mniej-więcej tyle samo, ale przy odpowiednim table selection ;)

Reply
weredyk2

Ogarnąłem sobie tak na szykości. Dodaje do ulubionych. :f_drink:

Jedna rzecz: Nie masz problemu z siadaniem do sesji w dniu gdy poprzedzający miałeś słaby? Czas, poświecenie.... Bo ilość rąk które kręcisz jest dla mnie olbrzymia.:f_biggrin:

Reply