Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

[Zamknięte] Mamo, co robisz? Bajki na ulicach regom opowiadam...

137 Posty
44 Użytkownicy
129 Reakcje
8,126 Wyświetlenia
fruzia

Jestem Gośka,

Moja historia pokerowa jest ciut inna niż standardowa na tym forum. Dokładnie odwrotna niż reszty forumowiczów.
Mam cudowną rodzinę, odchowane dzieciaki (bliźniaki w 1 klasie liceum)
Wczoraj skończyłam 44 lata i karierę zawodową mam już za sobą. Niestety z powodu choroby mam problemy z mówieniem i nie mogę wykonywać swojego zawodu.
Kariera całkiem niezła myślę,,, Byłam szefową dużego software house'u, kilkadziesiąt osób, kilkadziesiąt milionów rocznego budżetu. Ale niestety się to skończyło.

Teraz pracuję w domciu, piszę artykuły dla największej firmy analitycznej na świecie, zarządzam (właściwie administruję) zdalnie bazą ich projektów. 5 dni w tygodniu po 2-4 godziny dziennie. Ale muszę być dostępna przez 10-12 "pod mailem" (sporo hindusów i brazylijczyków).

Resztę czasu pracy poświęcam na pokera... Od ponad 2,5 roku bujam się między NL2 i NL16 (ale również lubię popykać w SNG, Hyperki i czasem MTT).
Stwierdzam, że gdybym nie przegrywała to bym była wygrywającym graczem :D. W sumie nie tiltuję, podstawy mam chyba ogarnięte a tracę tylko i wyłącznie na spazzach.

Czas się ogarnąć i udowodnić, że nie tylko 20-latki płci męskiej mogą coś osiągnąć.

Startuję ze 100$ i chcę osiągnąć jak najszybciej 1000$ (min. MBC)

136 odpowiedzi
Escraku

Tego chyba jeszcze nie było :D. Licz się z ogromną oglądalnością, więc nie zawiedź również i nas ;). Powodzenia
Może dzięki temu blogowi i moja mama zacznie grać :profit:

NieGadamZpsami

Kurczę, będzie co czytać, powodzenia! _drink:

Johnny1994

W co będziesz grała? Wydaje mi się, że możesz traktować grę za luźno i dlatego przegrywasz, osiągnełaś już bardzo dużo w życiu i nie uważasz pokera za priorytet. Ja bym doradzał zajęcie się jednym typem gier a tak poza uwagami życzę powodzenia. ;)

Kornel105

Łooo na grubo, powodzenia :f_drink: Potwierdzam na pewno będzie widownia :D

YourMomBet

.

fruzia

Ok, parę założeń.

95% czasu gram cash i tylko o tym będę tu pisała - prezentowała wyniki. Reszta to for fun (chociaż uwielbiam hyperki - przy czym nie ma sensu ich grać na poważnie poniżej 3,75$ - tych do storma, chętnie bym je zagrała większą ilość ale muszę mieć ze 100bi na to).
Zawsze jest to SH. Regularne i zoom w zależności od humoru.
Korzystam z HM2, Table Optimizera i TST.

Stosuję bardzo aggro BRM - 10 bi na limit, schodzę po przegraniu jednego bi.
Jako, że nie tiltuję to nie mam problemu z zaglądaniem do cashiera i schodzeniem na limit niżej.

Jestem matematykiem stosowanym, informatykiem i raczej wolę GTO, tabelki i podejście "algorytmiczne" niż typowe eksploatacyjne.
Myślę, że perfekcyjnie opanowałam preflop wg PokerSnowie Preflop Advisora (czasami jakiś missclick się zdarzy).

Teraz kwestia obronić te zakresy postflop i nie spazzować...

przemek9422

bizneswoman to chyba jeszcze tutaj nie widziano, GL :)

szoker22

GL bede zagladał :f_drink:

sebasek33

.

wg123

Powodzenia.

adidadi

Jak się uczysz gry?

fruzia

Uczę się standardowo: czytam (artykuły, książki, fora), oglądam filmiki (preferuję teoretyczne, jakoś nie mogę się przekonać do relacji z gry), pracuję z HM2, leakbusterem i Equilabem.
Sporo pracuję z excelem i AHK bo lubię sobie coś tam policzyć na własną rękę i sprawdzić żeby zrozumieć istotę rzeczy.

Moderator
Elzo2012

Witaj Gosiu.

Z taką bazą wydawałoby się, że sukces murowany.
Szczególnie jeżeli nie masz problemów z tiltem. Oglądalność bloga zapowiada się rekordowa :)
Wrzuć od czasu do czasu jakieś wyliczenie w exelu - ciekawy jestem czy podobnie to robimy (kocham arkusze kalkulacyjne - a konkretnie google spreadsheet)

pozdrawiam i życzę sukcesu

Elzo

czubak188

GL:f_drink:

eslav92

Mama ciśnie w poksa! Super, kibicuję mocno! Szykuję się epicki blog. Powodzenia! _thumbsup:

cin3q
Hardchorusss

no dobra zapytam o to co wszyscy chcieliby wiedzieć ale się wstydzą spytać: jesteś MILFem?

Escraku

:facepalm::

fruzia

Napisane przez Hardchorusss
no dobra zapytam o to co wszyscy chcieliby wiedzieć ale się wstydzą spytać: jesteś MILFem?

zapytaj mojego męża