. GTO sax
Napisane przez DzikiHenry
. GTO sax![]()
raczej to fruzia kaleczy GTO
albo rozkład kart był nie do pokonania
albo po prostu "fisze farcom"
raczej to fruzia kaleczy GTO
albo rozkład kart był nie do pokonania
albo po prostu "fisze farcom"
Nie nie, ja nie o tym
Jak dla mnie Twoje podejście jest zbyt schematyczne ale oczywiście nie siedzę w Twojej głowie więc może się mylę.
+ 10 Bi na limit grając GTO na mikro to może być nie kończąca się opowieść.
aha no i dam radę: Przemyśl ( bardziej prześwietl swoje emocje podczas sesji - najlepiej na minus ) to co napisałaś ' ja nie tiltuję ' takie stwierdzenia nigdy nie są prawdą chyba że jesteś robotem.
Pozdrawiam i GL
Dzięki za tego posta ![]()
Napisane przez DzikiHenry
Jak dla mnie Twoje podejście jest zbyt schematyczne ale oczywiście nie siedzę w Twojej głowie więc może się mylę.
Bingo. Jest schematyczne i prawdę mówiąc właśnie tak bym chciała. Nie twierdzę, że nie błądzę...
Wiem, że nie jest to maxEV ale nie zależy mi na tym, akceptuję to.
Podoba mi się koncepcja gry +EV. Podoba mi się koncepcja GTO, jest spójna z moim podejściem do życia.
Pewnie z tego powodu nie będę nigdy naj ale wystarczy mi być topXX.
+ 10 Bi na limit grając GTO na mikro to może być nie kończąca się opowieść.
Znowu bingo. Jest...
Co proponujesz?
aha no i dam radę: Przemyśl ( bardziej prześwietl swoje emocje podczas sesji - najlepiej na minus ) to co napisałaś ' ja nie tiltuję ' takie stwierdzenia nigdy nie są prawdą chyba że jesteś robotem.
Nie tiltuję w sensie, że jak dostanę bad beata to rzucam mięsem lub inną myszką. GG next hand.
Natomiast spazzuję na maxa bo nie umiem odpuścić AA na gościa 78/36 który 50% wrzuca alliny.
CHCĘ BYĆ ROBOTEM
:D
Napisane przez fruzia
CHCĘ BYĆ ROBOTEM:D
![]()
To proponuję gry z CAP albo limit hold’em![]()
Znowu bingo. Jest...
Co proponujesz?
Nie wiem ile stołów grasz ale ja na 6sciu mam przez 3k hands mogę mieć swinga na 6-8 bi więc ze swojego doświadczenia polecam te ~~ 12 bi zapasu ( znaczy masz xx$ na start jakichś stawek i schodzisz niżej jak przegrasz 12bi )
Natomiast spazzuję na maxa bo nie umiem odpuścić AA na gościa 78/36 który 50% wrzuca alliny.
tu raczej gto cie zawiedzie, ale to pewnie trzeba przegtać xx asów na 2pary flasze tripsy i strity z tyłka żeby się poprawić, oby jak najszybciej ![]()
CHCĘ BYĆ ROBOTEM
:D
![]()
w pewnym sensie - jak każdy![]()
Jak już ustaliliśmy "chcę być robotem" ![]()
W związku z tym parę info o mojej automatyzacji procesu grindu.
Po pierwsze gram w stacku, więc nie jestem ograniczona wielkością ekranu (17 calowy laptop, paroletni złom niestety, bez SSD - czyli z notecaddy się pracować nie da), podłączony monitor 21` Samsung też paroletni.
Po drugie korzystam z Table Optimizera, w szczególności z Huda, usunięcia ramek, tytułów okna itp. ale przede wszystkim z hotkeys.
Po trzecie TableScan Turbo mam własne definicje playerów (niestety tylko 3 definicje, niepojęte dla mnie ograniczenie) i fiszy. Siadam do stołu z 4 fiszami (wg moich definicji oczywiście).
Po czwarte hotkeys w oprogramowaniu P*
Wszystko to spinam przez wykorzystanie czegoś takiego:

W pełni programowalna (skryptowo) klawiaturka, z genialną ergonomią. Polecam.
Napisane przez 4greg4
Otwierasz stoły mając 4 fishy, i chcesz próbować gry GTO ?? hm....
Napisane przez fruzia
Siadam do stołu z 4 fiszami (wg moich definicji oczywiście).
Skąd wiesz jakie to definicje, że pozwalasz sobie krytykować?
Oj tam zaraz krytykować
Jakiekolwiek by to nie były definicje to fish = słaby gracz. Granie GTO vs 4 słabych graczy to imo porażka, ale przecież nikomu nie bronię
Napisane przez venatici
Napisane przez 4greg4
Otwierasz stoły mając 4 fishy, i chcesz próbować gry GTO ?? hm....Napisane przez fruzia
Siadam do stołu z 4 fiszami (wg moich definicji oczywiście).Skąd wiesz jakie to definicje, że pozwalasz sobie krytykować?

Hej,
W pokerze zawsze powinno się grać to co jest najbardziej ev+ ( w sensie zarobi najwięcej $).
GTO na tych stawkach jest totalnie bez sensu. Do mid stakes nawet nie ma co sięgać po gto.
Gracze, (fisze jak i regi) mają mnóstwo leaków, i dużo więcej zarobisz grając exploit, wykorzystując ich leaki niż gto. Jakakolwiek nauka gto na tych stawkach, to strata czasu.
Jak się gra według tego GTO ? Są jakieś ścisłe zasięgi, standardowe akcje ? Skąd wiemy, że ta strategia jest optymalna ?
http://pl.pokerstrategy.com/glossary/GTO-Game-Theoretical-Optimum-_2135/
Wszystko tu jest, wystarczy poszukać