Skip to forum
Notifications
Clear all

Back to basics. NL SH

343 Posts
56 Users
347 Reactions
16.8 K Views
ObywatelSzarak

Ja range BB na poszczególnych streetach widzę mniej więcej tak
Preflop:

Flop:

Turn: w zasadzie wciąż tak samo jak na river, nie mogę wyrzucić streetów i setów ze względu na x/c, bo nie ma pewności czy ten przeciwnik nie rozgrywa taką linią mocnych układów

River: Ani z TP ani z setem nie przebijałby nagle na riverze, nawet jeśli są to sety i dwie pary to i tak nie widzę gorszych Ax które raise'owałyby river. River betowałbym 1/2 pota by dostać call od niższych Ax, może nawet Kx, ale na raise zdecydowanie fold.

Reply
zbok

@ObywatelSzarak
Chyba dziękowałem na skype za analizę ale dla pewności dzięki i tutaj :f_thumbsup:

W tym tygodniu strasznie słabo z czasem na grę.
Nowy projekt ruszył pełną parą, trwają rozmowy z pierwszymi klientami, strona będzie odpalona najpóźniej w poniedziałek więc najbliższe 2-3 tygodnie będę ostro zapierdalał, żeby później mieć więcej czasu.
Udało mi się dziś zagrać godzinę bo po tym czasie oczy na zapałkach i zaraz robię szturm na hamak.

Ogólnie różnicy między NL2 a NL4 nie widzę.
Zasada ta sama - dobre stoły, gra bez kombinowania, bez luźnych 3 betów, bez hero calli i jakoś idzie.

Fishe jak byli, tak są.

Spoiler

IPoker, $0.02/$0.04 No Limit Hold'em Cash, 6 Players
Poker Tools Powered By Holdem Manager - The Ultimate Poker Software Suite.

SB: $5.26 (131.5 bb)
BB: $4.47 (111.8 bb)
UTG: $6.93 (173.3 bb)
MP: $1.54 (38.5 bb)
Hero (CO): $4.44 (111 bb)
BTN: $7.73 (193.3 bb)

Preflop: Hero is CO with A A
UTG raises to $0.12, MP folds, Hero raises to $0.36, BTN folds, SB raises to $0.60, 2 folds, Hero calls $0.24

Flop: ($1.36) 7 Q 3 (2 players)
SB bets $0.68, Hero raises to $1.36, SB calls $0.68

Turn: ($4.08) 8 (2 players)
SB bets $3.30 and is all-in, Hero calls $2.48

River: ($9.04) 2 (2 players, 1 is all-in)

Results: $9.04 pot ($0.50 rake)
Final Board: 7 Q 3 8 2
SB showed K 9 and won $0.00 (-$4.44 net)
Hero mucked A A and won $8.54 ($4.10 net)

Na flopie miss click ale mimo tego ręka sama się zagrała :f_cool:

Jak pisałem, w najbliższych tygodniach może być mało czasu na grę więc po sobotniej sesji (na taką na pewno znajdę czas) będę wstawiał ogólne podsumowanie tygodnia.

Rozegranych rąk: 1966
Bilans: + 38,65$

Graf od początku roku.

Reply
ObywatelSzarak

Powodzenia ze startem firmy i czekam na powrót regularnych wpisów ;)

Reply
lazrov

Już wiesz zboku jak stworzyć błękitny ocean ? :f_wink:

Reply
zbok

Napisane przez ObywatelSzarak
Powodzenia ze startem firmy i czekam na powrót regularnych wpisów ;)

Nie dziękuję :f_drink:
Jest szansa, że od przyszłego tygodnia zacznę normalnie grać.
W tym tygodniu nie zagrałem jeszcze ani jednej ręki... :facepalm:

Napisane przez lazrov
Już wiesz zboku jak stworzyć błękitny ocean ? :f_wink:

Idzie na warsztat w tym tygodniu.
Ostatnio odrdzewiałem się w handlowaniu i przeczytał "Handlowanie to gra" i kilka ciekawych artykułów.
Na starcie sam wziąłem się pozyskiwanie klientów.

Dzięki temu wiem na co zwrócić uwagę i jak pomagać osobom pracującym później dla nas jako handlowcy.

Przeczytałem też Masę, praktycznie w dwa wieczory dla relaksu i już zamówiłem kolejną część.
Bardzo mi siedzą te ich książki.

Zapomniałem wstawić graf za zeszły tydzień.
Ogólnie piątek to był dzień konia (+24$) :f_cool:
A że w przyrodzie równowaga musi być to w sobotę męczarnia ale jakoś wyciągnąłem.

Rozegranych rąk: 1741
Bilans: + 37,37$

Ubiegły tydzień:

Od początku roku:

Hand of the week

Spoiler

Uratowała sobotnią sesję.
Stołu z takimi rybkami jak Ci dwaj w puli dawno nie miałem

Reply
hornett00

czy call 4-betu preflop mając 88 jest dobrym zagraniem ??? nawet mając pozycje???

Reply
zbok

1. To są ryby
2. Pula jest duża
3. Mam pozycje
4. To nie jest 4bet tylko jakiś gej 4bet

Nie wiem czy jest dobry ale dynamika stołu była taka, że oni ze śmieciami na ręce przebijali się o 10 - 12 centów.
Gdyby ten 4bet był do ~0,50$ to bym sobie odpuścił a tak, nie widzę powodu żeby to respektować i gram call.

Reply

Napisane przez zbok
Nie wiem czy jest dobry ale dynamika stołu była taka, że oni ze śmieciami na ręce przebijali się o 10 - 12 centów.
Gdyby ten 4bet był do ~0,50$ to bym sobie odpuścił a tak, nie widzę powodu żeby to respektować i gram call.

Jak się przebijali non stop o te grosze, to pamiętaj że jest jeszcze w rozdaniu jeden gracz który przebijał, więc... On może znowu podbić o te kilkanaście centów i już masz 0.5$ :f_tongue: Przy pewnej ilości $ w puli na preflopie można będzie po prostu shipnąć z 88 i flipować. :f_biggrin::f_cool:

Reply
zbok

Napisane przez AutystycznyAndrzej
Przy pewnej ilości $ w puli na preflopie można będzie po prostu shipnąć z 88 i flipować. :f_biggrin::f_cool:

:profit:

Reply
zbok

W tym tygodniu tylko jedna sesja - w sobotę.

Była padaka i strasznie szarpana gra a przełamało się kiedy dołożyłem stoliki - grałem 6/8.
Nie miałem czasu na kombinowanie, grałem skutecznie i wyniki całkiem przyzwoity.
Szkoda, że pod koniec zgubiłem już koncentrację i poleciałem ze dwa BI w głupich spotach.

Dziś mogłem grać cash ale chciałem sobie odmienić i popykałem turnieje.
Dla relaksu przeznaczyłem na to całe 4$ czyli jednego BI.

Pewnie to EV- ale miałem całą niedzielę dla siebie i nie chciałem się napinać tylko odpocząć przy kartach.
Miałem do wzięcia 55e w turku za 1e ale zabrakło domknięcia i skończyłem 4ty.

Dodatkowo ponownie wpadło 27,50e z Extra Cash.
Finansowo całkiem spoko te dwa dni wyszły - wpadło łącznie 64$.

W przyszłym miesiącu planuję już shotować NL10.

Grafy wstawiam tylko z cash.

Rozegranych rąk: 1312
Bilans: 15,56$

Tydzień

Ten rok

Reply
ObywatelSzarak

Ty no nieźle, widzę że nawet w momencie gdy mało grasz wszystko idzie do przodu swoim torem. :)

"Dodatkowo ponownie wpadło 27,50e z Extra Cash." - czym jest extra cash?

Reply
zbok

Ty no nieźle, widzę że nawet w momencie gdy mało grasz wszystko idzie do przodu swoim torem. :)

Table selection = :profit:

"Dodatkowo ponownie wpadło 27,50e z Extra Cash." - czym jest extra cash?

Taka loteryjka na Titanie - każdy dostaje po żetonie, grasz HU i wchodzisz all in przed flopem.
Klasyczne single elimination.
Codziennie są rozgrywane trzy takie "turnieje" więc trzy szanse na darmowy hajs.
Bilety nawet nie wiem za co się dostaje, ale zawsze jak wchodzę to mam :f_biggrin:

Windowsa miałem Ci wysłać, dobrze, że mi przypomniałeś :f_tongue:
Zaraz o niego podpytam.

Reply
zbok

Od dwóch tygodni nie zagrałem sesji.
Jak kończę ogarniać sprawy związane z pracą to jestem warzywem.
Zasuwam codziennie po kilkanaście godzin mózg paruje tak, że aż strach siadać do stołów.

Pomimo tego, że pracy jest mnóstwo to jaram się tym projektem i mam wielką satysfakcję jak patrzę w kalendarz i uświadamiam sobie ile spraw ogarnąłem.

Biorę "urlop" od pokera bo nie widzę szans na zorganizowanie się na tyle, żeby efektywnie zająć się i biznesem i nauką gry. Samo klikanie w guziki to nie to, o co mi chodzi.

Myślę, że marzec będzie tym miesiącem kiedy wszystko uspokoi się na tyle, że będę mógł przejść na "etatowe" godziny pracy. Do tego chcę w ciągu 6 tygodni doprowadzić i odsunąć od siebie część obowiązków, które na starcie nowego biznesu, siłą rzeczy muszę załatwiać sam.

Trochę inaczej wyobrażałem sobie mój tysięczny post na forum :f_biggrin:

Reply
ObywatelSzarak

Bardzo dobrze, gratulacje! Gdybyś przez lenistwo zamulił to sprawa ma się inaczej ale nawał obowiązków.. Czekam na powrót ;)

Reply
boroboro12

To kiedy porzucasz pracę dla pokera _confused:

Reply
zbok

Bardzo dobrze, gratulacje! Gdybyś przez lenistwo zamulił to sprawa ma się inaczej ale nawał obowiązków.. Czekam na powrót ;)

Będzie na pewno :f_drink:

Napisane przez boroboro12
To kiedy porzucasz pracę dla pokera _confused:

Jak tylko zaczniesz pisać wartościowe posty na forum.

Reply
mgk1989

Coś życie tu zamarło .A taki fajny blog.

Reply
ObywatelSzarak

Też pytam czy bedzie ciag dalszy :)

Reply
zbok

Czołem Panowie!
Wybaczcie że dopiero dziś ale zamknięcie kwartału i planowanie kolejnego wyłączyło mnie całkowicie.

Ciąg dalszy bloga będzie na pewno bo z poksa chyba się nie wyrasta :D
W ogóle miło, że ktoś jeszcze zagląda i pamięta :f_drink:

Sprawa wygląda tak, że próbowałem wydłużyć dobę ale mi się nie udało i niestety poker wciąż poza burtą.
Firma się rozpędza, na kwiecień zaplanowaliśmy start bloga i kampanie marketingowe z tym związane więc pracy jest masa.
Pracy, którą muszę wykonać sam (łącznie z pisaniem tekstów na blog) jeżeli chcę, żeby wszystko zaskoczyło za pierwszym razem.

Według przyjętych założeń cały ten marketingowy sajgon powinien skończyć się 23 kwietnia.
Wtedy zaplanuję czas tak, żeby znalazło się miejsce i na naukę (minimum 9h w tygodniu) i na grę (6h).

Teraz wieczorami, kiedy mógłbym grać bawię się w redaktora :)
Fajne doświadczenie, trochę inne niż pisanie tutaj.

I żeby nie było to kilka razy stoliki przy kawie odpaliłem :f_cool:

Skończył mi się czas na wyrobienie bonusu na Titanie więc roll na NL5 czeka na netellerze.
Pewnie wpłacę na 888 bo raz, że mają fajny bonus od first depo, dwa - dobry field, a trzy po prostu nigdy tam nie grałem i chcę sprawdzić.

Resztę rolla radośnie roztrwaniam (jeżeli już znajdę tą chwilę na odpoczynek przy kartach ) na twisterach.
Szczerze to nie wiem jak stalowe nerwy trzeba mieć, żeby regularnie grać tą odmianę.
Jej plusem jest to, że jest szybka - czasem jak mam chwilę przerwy to odpalam sobie 3-4 po kolei i zawsze to jakaś namiastka grania :f_biggrin:

Jeszcze raz dzięki, za wpisy po takim czasie milczenia z mojej strony.

U Was żre mam nadzieję?
ObewatelSzarak o NL2 już zapomniałeś i śmigasz wyżej? :f_drink:

Reply
ObywatelSzarak

Powoli wracam do grindu po 3 tygodniowej przerwie, więc niestety jeszcze nie. Ale niedługo mam nadzieję śmigać ;)

Pozdro, rozwijaj firmę, czekamy!

Reply