Przejdź do forum
Powiadomienia
Wyczyść wszystko

Fishblog (mikro-bardzo mikro)

11 Posty
4 Użytkownicy
0 Reakcje
193 Wyświetlenia
khameir

Zastanawiałem się nad założeniem "bloga" od dłuższego czas i stwierdziłem że chociaż spróbuję.

Gram na mikro stawkach głównie cash 6 - max od czasu do czasu turnieje z niskim wpisowym (do 1$) + 45sng + turnieje 5 Draw.

Mały challenge: do zakończenia tego roku kalendarzowego chciałbym dobić do 60$ [już wiecie skąd nazwa bloga]

Odpowiedz
Cytat
10 odpowiedzi
Moderator
Elzo2012

Witaj khameir

Powodzenia w realizacji challenge.
Nie wydaje Ci się, że trochę za dużo mieszasz odmian?
W dzisiejszych czasach chyba lepsza jest specjalizacja - łatwiej o edukację i wyniki.

pozdrawiam
Elzo

Odpowiedz
Cytat

E tam przecież są 8-Game i HORSE, HOSE. Osobiście lubię odmianę HORSE. Jeżeli dobrze się czuje w tych trzech polach to czemu nie. Ja ma znajomego co cały czas gra MTT ze mną chodź ewidentnie wygrywa SNG, potrafił z wpłaty 10$ robić 100$, a potem na MTT to przegrywa. Nie jakieś miliony czy dobry gracz, ale widać, że lepiej mu idą szybkie gry niż dłuższe turnieje jak mi.

Odpowiedz
Cytat
khameir

Witam. To może na wstępie krótko o sobie bo to pominąłem.

Gram w pokera od dłuższego czasu z tym że wcześniej gdzieś na stronach internetowych jakieś play money itp itd. Od około dwóch lat zacząłem grać w popularnych poker roomach typu Poker Stars. Przez mniej wiecej pierwszy rok grałem głównie freerolle i budowałem podstawę teoretyczną swojej gry. Dopiero w tamtym roku dokonałem pierwszej minimalnej wpłaty i szukałem miejsca dla siebie. Zaczynałem od SnG 45 osobowych i 90 osobowych, później jakieś regularne turnieje za 0,50$ ale jakoś mi to nie za bardzo szło, sporo przegrałem i zrobiłem sobie sporą przerwę, aż do października. Teraz postanowiłem założyć bloga, ustawić "challange", czasami się pochwalić a czasami pożalić, może podpytać kogoś bardziej doświadczonego.

Teraz pragnę odpowiedzieć Elzo2012 zgadzam się z tym że odmian jest dość dużo z tym że w miarę możliwości jak najczęściej gram cash 6 - max a szeroko pojęte turnieje to jest rozegranie jednego lub dwóch w tygodniu albo jeszcze rzadziej. Ot takie poklikanie dla relaksu po dobrym dniu/tygodniu.

PS. Zapraszam do komentowania, opiniowania i krytykowania (konstruktywnego).

Pozdrawiam khameir

Odpowiedz
Cytat
khameir

Witam, dzień dobry, cześć i czołem wszystkich pokerzystów. W tamtym roku założyłem tego bloga jednak z różnych względów nie kontynuowałem jego pisania. W tym roku mam nadzieję że to się zmieni. Jeśli ktoś się tutaj czasami zjawi to zachęcam do śledzenia bo nowe posty nadchodzą.

Odpowiedz
Cytat
khameir

Witam, dzień dobry, cześć i czołem. W związku z "promocją" 2 cele na nowy rok postanowiłem też sobie jakieś postawić! Pomysłów nie brakuje ale wybrałem dwa do promocji i jeden całoroczny.

2 cele promocyjne:
1. Pokerowy - podwoić swój bankroll z 57,47$ na okrągłe 120$ do dnia 29.02.2016
2. Cel niepokerowy - nauczyć się układać kostkę rubika - coś do samodoskonalenia

Jeśli chodzi o cel całoroczny to chciałbym przejść z NL2 na jakiś wyższy limit zgodnie z bankroll management. Czyli co najmniej 500$ a w moim przypadku (umiejętności i czas którym dysponuję) nie będzie to łatwe zadanie. Oczywiście w dalszym ciągu będę się starał rozwijać swoje umiejetności.

Odpowiedz
Cytat
khameir

2 cele na nowy rok UPdate.
Cel nr 1 - na samym wstępie jestem 4$ w plecy ale dzisiaj może będzie się troszke lepiej grało. No zobaczymy.
Cel nr 2 - nigdzie nie mogę znaleźć kostki rubika do kupienia! Nawet w sklepach z zabawkami nie ma i zastanawiam się czy to po prostu braki po świetach itp itd czy celowe otępianie narodu :roto2:

Odpowiedz
Cytat
khameir

I tak nikt nie czyta ale co mi tam - wyjdzie pamiętnik i będę miał co czytać za jakiś czas.

Czas na kolejny update:
1. Z budowaniem rolla do celu praktycznie stoję w miejscu. Dokładnie rzecz ujmując jestem kilka centów :sfishy: do przodu ale generalny przemiał rake'u jest. Owszem byłem kilka $ więcej i kilka mniej ale na dzień dzisiejszy kwota zbliżająca mnie do celu liczona jest w centach. Kilka złych decyzji, kilka bad bet'ów o i mamy to co mamy. Nieco poczytałem, popytałem i myślę że w weekend będzie lepiej.

2. Co z tą kostką rubika?! Nigdzie nie mogę jej dostać ale żeby nie marnować czasu zacząłem czytać o różnych sposobach na jej ułożenie więc podstawy do ogarnięcia tego celu już są - szukamy kostki...

Odpowiedz
Cytat
prezesbk

Kropka ;p To moze na allegro zamow ;p bo juz troche czasu szukasz przez ten czas juz bys mial w reku ;p

Odpowiedz
Cytat
khameir

Właśnie tak zrobiłem bo szukając i szukając nic nie wskóram a w XXI w mamy więcej możliwości.

Odpowiedz
Cytat
khameir

Ze względu na brak czasu nie będę mógł grać w pokera przez bliżej nieokreślony okres a co za tym idzie nie będę mógł pisać update'ów dotyczących postępów 2 celów noworocznych. Gdy tylko ogarnę życie powrócę do grania i pisania.

Odpowiedz
Cytat